وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

عسل نفیسی

2 ماه پیش

سوپیشینه کیفری

یکی از بستگانم چند سال پیش به جرم مشارکت در سرقت به زندان رفته بود و سابقه کیفری داشت و دیگر ب هیچ عنوان تکرار نکرد و حالا بعد سال ها میخواد تشکیل زندگی بده خانواده همسر گواهی عدم سوپیشینه و سابقه میخوان... و پسر خودش رفته دراورده.. زده فاقد سوپشینه کیفری... سوالم اینجاس که درسته که زده فاقد سوپشینه کیفری ولی اینی که در سایت دادگستری برای همیشه ثبت هست.. بعدا برای استخدام دولتی یا کارهای دیگه مشکلی ایجاد نکنه؟؟؟ که مثلا بگن سابقه دار بوده؟ مهم اونی ک تو سایت دادگستری ثبت هسته یا همون گواهی عدم سوپشینه؟

و اگر طرف همسر با کد ملی استعلام از دادگستری بگیره یا خدمات قضائی... معلوم میشه ک سابقه دار بوده یا خیر؟

خیلی لطف میکنید اگر جواب بدید من خیلی نگرانم??

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

1 ماه پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران و استعلامات رسمی ارائه می‌دهم.




۱. تفاوت «سابقه کیفری» و «گواهی عدم سوءپیشینه»



  • سابقه کیفری به معنای ثبت محکومیت‌های کیفری فرد در سوابق قضایی است. این سوابق در سامانه‌های قوه قضائیه نگهداری می‌شود.

  • گواهی عدم سوءپیشینه کیفری، سندی است که نشان می‌دهد فرد در زمان صدور گواهی، محکومیت کیفری مؤثر ندارد یا ندارد. این گواهی معمولاً برای استخدام، ازدواج، یا امور اداری درخواست می‌شود.




۲. آیا سابقه کیفری برای همیشه در سامانه دادگستری باقی می‌ماند؟


مطابق ماده ۱۰ قانون مربوط به سوابق کیفری:



"در صورت تقاضای محکوم‌علیه و مراجعی که بر اساس قانون مجاز به استعلام از پیشینه اشخاص می‌باشند، فقط سوابق محکومیت کیفری مؤثر به آنان داده می‌شود..."



همچنین طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲):



"در محکومیت‌های موضوع این ماده صرفاً پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، آثار تبعی محکومیت کیفری شروع می‌شود؛ بنابراین تا زمانی که حکم اجرا نشده یا مشمول مرور زمان نگردیده است آثار تبعی آن هم قابل اجرا نیست..."



توضیح:



  • بعد از گذشت مدت معین (که بسته به نوع جرم و محکومیت متفاوت است)، آثار تبعی محکومیت کیفری رفع می‌شود و در گواهی عدم سوءپیشینه ثبت نمی‌گردد.

  • اما سوابق در سامانه‌های دادگستری باقی می‌ماند و ممکن است برخی مراجع خاص (مانند مراجع امنیتی یا قضایی) بتوانند به آن دسترسی داشته باشند، ولی در گواهی عدم سوءپیشینه که برای عموم درخواست‌ها صادر می‌شود، ذکر نمی‌شود.




۳. آیا خانواده همسر یا افراد عادی می‌توانند سابقه را مشاهده کنند؟



  • خیر، افراد عادی و حتی خانواده همسر فقط با ارائه کد ملی و بدون اجازه فرد، نمی‌توانند به سوابق کیفری دسترسی داشته باشند.

  • فقط مراجع مجاز (مانند برخی دستگاه‌های دولتی یا قضایی) و آن هم با رعایت ضوابط خاص و دلایل قانونی، می‌توانند استعلام بگیرند.

  • در گواهی عدم سوءپیشینه، اگر مدت آثار تبعی محکومیت گذشته باشد یا جرم شامل محکومیت مؤثر نباشد، سابقه‌ای درج نمی‌شود و همان عبارت "فاقد سوءپیشینه کیفری" قید می‌شود.




۴. آیا برای استخدام دولتی یا کارهای دیگر مشکل ایجاد می‌شود؟



  • اگر در گواهی عدم سوءپیشینه، سابقه‌ای درج نشود (یعنی "فاقد سوءپیشینه کیفری" باشد)، برای اکثر استخدام‌های دولتی و امور اداری مشکلی ایجاد نخواهد شد.

  • فقط در موارد خاص و مشاغل بسیار حساس (مانند قضاوت، نیروی انتظامی، اطلاعات و...) ممکن است استعلام‌های تکمیلی و گسترده‌تری انجام شود.




جمع‌بندی و توصیه



  • مهم‌ترین ملاک برای استخدام و امور اداری، همان گواهی عدم سوءپیشینه است.

  • سابقه کیفری بعد از مدت معین و با گذشت آثار تبعی، در گواهی ذکر نمی‌شود و مشکلی ایجاد نمی‌کند.

  • دسترسی به سوابق کامل فقط برای مراجع خاص و با اجازه و دلایل قانونی ممکن است، نه برای افراد عادی.




آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا اطلاعات درباره مدت آثار تبعی محکومیت و جزئیات قانونی دارید، لطفاً بفرمایید.
در صورت نیاز به خدمات تخصصی‌تر، می‌توانید از مشاوران حقوقی وینداد کمک بگیرید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

بهروز احمدی

4 ماه پیش

سر قفلی مغازه

با عرض سلام و خسته نباشید من سرقفلی مغازه ای را از مالک خریدام الان مالک فوت شده و ورثه کل ملک را به مزایده گذاشتن اند و ملک مشاع میباشد و مغازه من در همین ملک و روی معبر اصلی میباشد الان ورثه انحصار وراثت انجام داده اند و اسم من در انحصار وراثت نیست آیا باید اسم من هم باشد یا مشکلی نیست ممنون

پروفایل کاربر

ابراهیم قاسم نژاد

1 سال پیش

صندوق ساختمان

سلام. در ساختمانی که زندگی می کنیم یه مشکلی درمورد صندوق ساختمان با همسایه هاداریم. البته ما راه ورود و خروجمون از بقیه جداست و فقط تو یه سری چیزا ها باهاشون مشترک هستیم. پیشنهاد صندوق ساختمان کردن تا اگه مشکلی پیش اومد یا همین هزینه های اب و بقر پرداخت بشه. اما ما مخالفت کردیم و گفتیم هر زمان مشکلی پیش اومد که مربوط به ما هم بود خب ما پرداخت باید بکنیم و یا قبض تا الان دادیم هم ندادیم. اما در توان نییست که خب هر ماه مبلغی رو بخوایم به صندوق بدیم. گفتیم اینکار باید داوطلبانه باشه و نه اجباری. یعنی احباری زمانی هست که مشکلی پیش بیاد و یا قبضی بیاد و ما پرداخت نکنیم. می خواستم بدونم قانون نظرش چیه در این مورد.

پروفایل کاربر

مجید ملک پور

1 سال پیش

انتقال از خدمات مدیریت کشوری به شهرداری

سلام.
بنده کارمند رسمی دانشگاه تهران بوده و الان مامور در شهرداری رشت هستم. آیا میتوانم انتقال دائم به شهرداری رشت بگیرم؟ دانشگاه مدیریت خدمات کشوری هست و شهرداری نهاد عمومی غیردولتی می باشد. ضمناً تعدادی از آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان انتقال دایم گرفته اند.
سپاسگزارم