مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

ربابه اسدی

4 ماه پیش

متن لایحه به شورای حل اختلاف جهت عدم صلاحیت رسیدگی به مبلغ ملک بالای ۱۰۰ میلیون تومان

ملکی که در دادگاه بدوی وتجدید نظر موردهبه رد شده وبالای ۱۵ میلیارد تومان قیمت دار چگونه به دادگاه صلح ارجاع داده شده وعدم استماع گرفته حالا دادخواست به شورای حل اختلاف وشعبه دیگر ارجاع داده شده؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

4 ماه پیش

با توجه به اطلاعات ارائه‌شده و قوانین مرتبط، چند نکته مهم وجود دارد که باید مدنظر قرار گیرد:


۱. صلاحیت شورای حل اختلاف در دعاوی مالی


بر اساس قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲، صلاحیت شورا برای رسیدگی به دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال (یعنی ۱۰۰ میلیون تومان) است و این صلاحیت شامل دعاوی مالی مربوط به اموال غیرمنقول نیز می‌شود:



"عبارت دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال در بند یک ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲، اطلاق دارد و دعاوی مالی راجع به اموال غیرمنقول را نیز شامل می‌شود."



بنابراین، اگر ارزش ملک بیش از این نصاب باشد (مثلاً ۱۵ میلیارد تومان)، شورا صلاحیت رسیدگی به آن را ندارد.


۲. ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف یا دادگاه صلح


در صورتی که خواسته یا ارزش ملک از نصاب شورای حل اختلاف خارج باشد، شورای حل اختلاف باید قرار عدم صلاحیت صادر کند و پرونده را به دادگاه صالح (دادگاه عمومی حقوقی) ارجاع دهد:



"با توجه به حدود صلاحیت شورای حل اختلاف، چنانچه خواهان پس از تقدیم دادخواست اقدام به افزایش خواسته نماید؛ به گونه‌ای که از صلاحیت شورا خارج باشد شورای حل اختلاف باید قرار عدم صلاحیت به صلاحیت دادگاه صادر کند..."
(مدیر کل حقوقی قوه قضاییه، استعلام ۱۴۰۱/۰۷/۲۶، شماره پرونده: ۲۶-۷۶-۱۴۰۱ ح)



۳. وضعیت پس از رد دعوا در دادگاه بدوی و تجدید نظر


اگر دعوا در دادگاه بدوی و تجدیدنظر رد شده و قرار عدم استماع دعوا صادر شده باشد، طرح مجدد همان دعوا با همان خواسته و اسباب در شورای حل اختلاف یا شعبه دیگر دادگاه معمولاً پذیرفته نمی‌شود و ممکن است مجدداً قرار رد یا عدم استماع صادر شود، مگر اینکه اسباب جدیدی برای طرح دعوا وجود داشته باشد.


۴. جمع‌بندی و پاسخ به وضعیت شما



  • اگر ارزش ملک بالای نصاب شورا باشد، طرح دعوا در شورای حل اختلاف قانونی نیست و شورا باید قرار عدم صلاحیت صادر کند.

  • اگر قبلاً در دادگاه بدوی و تجدیدنظر به موضوع رسیدگی و قرار رد یا عدم استماع صادر شده، طرح مجدد همان دعوا (بدون تغییر در اسباب یا خواسته) در شعبه دیگر یا شورای حل اختلاف منطبق با اصول دادرسی نیست.

  • ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف یا شعبه دیگر دادگاه، در این شرایط، معمولاً به صدور قرار عدم صلاحیت یا عدم استماع دعوا منجر می‌شود.


توصیه: برای بررسی دقیق‌تر، باید جزئیات پرونده و اسناد مرتبط بررسی شود. در صورت نیاز به پیگیری تخصصی، پیشنهاد می‌شود با کارشناسان حقوقی وینداد مشاوره نمایید.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر لطفاً بفرمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

ص ز

6 ماه پیش

پدرم میگن منو از خونه میندازن بیرون

سلام وقت بخیر پدر من بهم گفتن اگه با پارتنرم برم بیرون و قبل غروب افتاب خونه نباشم منو خونه راه نمیدن، میخواستم بدونم به صورت قانونی همچین حقی رو دارن یا نمیتونن؟ خونه به اسم خودشونه و مالک هستن

خودم ۲۴ سالمه

چند بار شده دیرتر برگشتم خونه درو از پشت قفل کردن و کلید هم انداختن پشت در که نتونم با کلید باز کنم با پادرمیونی خواهرم یا کلی التماس کردن باز کردن، مامانمم همکاری دارن باهاشون ،میتونن همچین کاری کنن؟

پروفایل کاربر

امیر حسین

5 ماه پیش

وکالت انتقال سند موتور سیکلت

با سلام و عرض خدا قوت

خریدار موتور سیکلت هستم و فروشنده می‌خواهد برای انتقال سند وکالت‌نامه برای من تنظیم کند، آیا با در دست داشتن برگ سبز موتور و قولنامه و مدارک شخصی خودم وکالت انجام می‌شود؟

پروفایل کاربر

حنا یادگاری

10 ماه پیش

شکایت

سلام وقت بخیر یکی از همسرم شکایت کرده سر اینکه فحاشی کرده ولی نکرده و اونم مدرک ندارع و الآنم یک بار دگ شکایت کرده سر داستانی ک وجود نداشت و یک بار با اون آقا تصادف کرده فقط در حد یک خراش و اون آقا گفته چیزی نیست برو الان دادگاه پنجاه میلیون زدن براش و این آقا بعدا شکایت کرده ازمون ولی هنوز تصویب نشده پول باید بدیم یا ن ولی دادگاه چرا سر ی خراش کوچیک پنجاه تومن بریده و سر شکایت الکی اون آقا ابلاغ داده میشه راهنمایی کنید