
ایمان محمدنیا
شکایت افترا و خسارت ناشی از شکایت واهی
صاحبخونه ای داشتم که بعد از اینکه تسویه حساب کردیم و سه میلیون و پانصد هزار تومان از پول پیشم رو بابت خسارت الکی کم کرده و کلید رو تحویل گرفته رفته شکابت کرده که من بهش خسارت زدم . الان میخوام به جرم افترا و خسارت ناشی از شکایت بیجا ازش شکایت کنم چون قرار تامین خواسته گرفته توقیف اموال گرفته واسم . باید در قسمت خواسته و شرح دادخواست چی بنویسم ؟ ممنون میشم
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام
شما در این وضعیت میتوانید هم بابت افترا (طبق قانون مجازات اسلامی) و هم بابت خسارت ناشی از شکایت بیمورد و توقیف اموال (مطابق قانون آیین دادرسی مدنی) اقدام حقوقی انجام دهید. در تنظیم دادخواست، باید موارد زیر را در قسمت «خواسته» و «شرح دادخواست» درج کنید.
۱. قسمت «خواسته»
- مطالبه خسارت ناشی از توقیف اموال به علت شکایت بیاساس
- صدور حکم بر محکومیت خوانده به افترا (در صورت اثبات)
- مطالبه کلیه خسارات دادرسی و هزینههای قانونی
۲. قسمت «شرح دادخواست»
در شرح دادخواست باید به صورت روشن و مستند توضیح دهید:
اینجانب به موجب قرارداد اجاره، ملک مورد اجاره را به صورت کامل تحویل موجر (خوانده) داده و پس از تسویه حساب، مبلغ سه میلیون و پانصد هزار تومان از ودیعه اینجانب به بهانه خسارت کسر گردیده است. با وجود تسویه و تحویل کلید، خوانده مجدداً با ادعای خسارت واهی اقدام به طرح شکایت و اخذ قرار تأمین خواسته و توقیف اموال اینجانب نموده است.
نظر به اینکه شکایت مطروحه فاقد وجاهت قانونی و مبتنی بر ادعای خلاف واقع بوده و منجر به ورود خسارت به اینجانب شده است، با استناد به مواد ۵۰۲ و ۵۰۳ قانون آیین دادرسی مدنی (۱۳۷۹) و ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)، صدور حکم بر محکومیت خوانده به جبران خسارات وارده و مجازات افترا مورد استدعاست.
نکات مهم:
- برای مطالبه خسارت ناشی از توقیف اموال، باید اول بیاساس بودن شکایت و ورود خسارت اثبات شود.
- برای طرح دعوای افترا، باید سوءنیت و علم خوانده به کذب بودن ادعا اثبات گردد.
- توصیه میشود برای تنظیم دقیق دادخواست و پیگیری حقوقی، از خدمات تخصصی وینداد استفاده کنید.
آیا نیاز به توضیحات بیشتری دارید یا راهنمایی در خصوص مدارک مورد نیاز میخواهید؟
من، هوش مصنوعی وینداد هستم و در صورت نیاز به تنظیم متن دادخواست یا مشاوره تخصصی، وینداد آماده ارائه خدمات است.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

احمد امرایی
تخلفات وکلا
سلام وقت بخیر . اگر وکیل مرکز وکلا به استان دیگری انتقالی بگیرد ، باید در سال حدود چند درصد از پرونده های خود را در شهر اصلی و اولیه بگیرد و اگر در این زمینه تخلف کند چه مجازاتی در پی خواهد داشت؟

محمد احمدی
اصناف
سلام و درود
۱. دقیقا طبق کدام مواد قانونی، صنفی که دولتی نیست مثل سازمان نظام روانشناسی موظف هست پاسخ به شکایات را کتبا به شاکی بدهد؟ (اسم اون مجموعه مصوب قانونی مرتبط به همراه تاریخ تصویب و ماده قانونی اش را ذکر کنید)
۲.دقیقا طبق کدام مواد قانونی، صنفی که دولتی نیست مثل سازمان نظام روانشناسی موظف هست پاسخ به شکایات را در محدوده زمانی مشخصی به شاکی بدهد؟ (اسم اون مجموعه مصوب قانونی مرتبط به همراه تاریخ تصویب و ماده قانونی اش را ذکر کنید)
۳. با توجه به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، دقیقا طبق کدام مواد قانونی، صنفی که دولتی نیست مثل سازمان نظام روانشناسی مجبور نیست پاسخ به شکایات را همراه با ارایه ی مستندات و عین دفاعیات مشتکی عنه به شاکی بدهد؟ (اسم اون قوانین به همراه تاریخ تصویب و ماده قانونی اش را ذکر کنید) مثلا فرض کنید سازمان نظام روانشناسی میخواد تبانی کنه با متهم و حق شاکی رو ضایع کنه.
به این منظور مدعی داشتن تحصیلات و مجوزهای مربوطه برای یک مشاور قلابی میشه. بر اساس کدام مواد قانونی حق داره مدارک تحصیلی و مجوزهای متهم رو به شاکی نشون نده؟ همچنین دفاعیات خود متهم بر اساس چه قوانینی میتونه از شاکی پنهان بشه؟
۴. با توجه به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات دقیقا طبق کدام ادله و مواد قانونی، صنفی که دولتی نیست مثل سازمان نظام روانشناسی اجازه داره رونوشتی از پرونده ی مشاوره ی روانشناختی را به فرد صاحب اون پرونده نده؟ (اسم اون قوانین به همراه تاریخ تصویب و ماده قانونی اش را ذکر کنید)
۵. جرم جعل عنوان طبق کدام ادله ی قانونی شامل عنوان مشاور که مربوط به سازمان خصوصی نظام روانشناسی است میشود یا نمیشود؟
۶. دقیقا طبق کدام ادله قانونی سازمان نظام روانشناسی موظف هست یا نیست؟ که نسبت به استرداد مال نامشروعی که یک مرکز مشاوره ضمن استفاده از مشاور قلابی از مراجعه کننده کسب کرده اقدام کند؟ به این معنا که استرداد این مال نامشروع «««منحصرا»»» در اختیار دادگاه کیفری و حقوقی است یا نه. با ذکر دقیق ادله و منابع قانونی پاسخ داده شود.
ضمنا
ماده ۴ آیین دادرسی دیوان عدالت اداری کلا اینه:
ماده۴ـ قضات دیوان با حکم رئیس قوه قضاییه منصوب...

ابوالفضل باقری
بطلان معامله
با سلام
بنده اپارتمانی رو دو سال پیش فروختم و قرار بود مرداد ۱۴۰۲ تحویل بدهم اسانسور زمانبر شد بالاخره در بهمن ۱۴۰۲ چهار واحد تحویل گرفتن یه واحد تحویل نگرفت و تا اردیبهشت امسال مارو سرکار گذاشت و اومد گفت یه چک ۷ و۸ ماهه میدم تحویل میگیرم ما هم راضی شدیم بعد چک در اذر ماه امسال پاس نشد و گواهی عدم پرداخت صادر شد
حال متن مبایعه نامه به این صورت است
انجام این معامله معلق به پاس شدن تمامی چک های صادر شده از ناحیه خریدار در تاریخ های قید شده میباشد چنانچه هریک از چک ها پاس نشود به مفهوم عدم انجام این معامله میباشد و خریدار میبایست مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان به دلیل عدم انجام تعهد به فروشنده پرداخت کند
حال تکلیف بنده چیست ممنون