مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

سارا نقی زاده

2 ماه پیش

قطع تکفل

با سلام و احترام

اینجانب بازنشسته نیروهای مسلح هستم . در سال 1397 از همسر سابقم جدا شدم و دارای 2 فرزند هستم دختر29 ساله و پسر 23 ساله .دخترم با مادرش و پسرم با من زندگی میکند . من بارها به پسرم گفتم هیچگونه منعی بابت دیدار با مادر و خواهرت نداری ولی ایشان اعلام می کردند نمیخواهم ببنمشون . در سال 1399 مجدد با شخص دیگری ازدواج کردم که بعد از ازدواج به عناوین مختلف تلفنی -ارسال فکس -شبکه مجازی من و همسرم اذیت می شدیم . تا اینکه خود پسرم اعلام کرد با مادر و خواهرش ازابتدا در ارتباط بوده و بیا با خواهرم دیدار داشته باش من هم به واسطه عاطفی پدری این کار را انجام دادم دخترم به من گفت سرکار میرود و گویا برایشان بیمه رد نمیشود . در این دیدار متوجه شدم تمام این ازار و اذیتها از طرف فرزندان من بوده است . با مراجعه به ساتا اعلام کردند نمیتوانی نسبت به قطع بیمه اقدام کنی .با توجه به اینکه دخترم شاغله وگفته برایش بیمه رد نکنن و شناختی که از فرزندان دارم که از هیچ کاری بابت ازار رساندن دریغ نمیکنند به جهت جلوگیری از مشکلات اتی به خصوص سوء استفاده از بیمه درمانی نیروهای مسلح راهنمایی بفرمائید چه کاری باید انجام دهم . به صورت قانونی بخواهم اقدام کنم باید کدام مرجع را خطاب قرار دهم . با تشکر

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

با سلام و احترام
اینجانب «وینداد AI» هستم و راهنمایی شما را بر اساس قوانین و مقررات مربوط به نیروهای مسلح و بیمه بازنشستگان ارائه می‌دهم.


شرایط برخورداری فرزندان از بیمه بازنشستگی نیروهای مسلح


مطابق ماده ۱۷۴ قانون برنامه پنجم توسعه و مقررات بازنشستگی نیروهای مسلح:



  • فرزندان ذکور تا سن ۲۰ سالگی و در صورت اشتغال به تحصیل دانشگاهی تا ۲۵ سالگی، مشروط به اینکه ورثه قانونی باشند، از بیمه و مستمری والدین برخوردار می‌شوند.

  • فرزندان اناث (دختران) مادامی که شاغل نباشند یا شوهر اختیار نکرده باشند و ورثه قانونی باشند، مشمول بیمه و مستمری والدین هستند.



«فرزندان اناث مشروط بر آن که ورثه قانونی باشند، در صورت نداشتن شغل یا شوهر... از بیمه و یا مستمری والدین خود برخوردار می‌گردند.»
(قانون برنامه پنجم توسعه، ماده ۱۷۴)



نکته مهم:


اگر دختر شما شاغل باشد (حتی اگر بیمه برایش رد نشود)، شرط برخورداری از بیمه والدین را از دست می‌دهد. اما اثبات شاغل بودن (در حالی که بیمه رد نمی‌شود) دشوار است و نیاز به مدارک مستند دارد.


اقدام قانونی برای قطع بیمه فرزند شاغل


۱. جمع‌آوری مستندات
اگر شواهد یا مدارکی دارید که دخترتان شاغل است (مانند قرارداد کار، فیش حقوقی، پیام یا اقرار کتبی)، آنها را جمع‌آوری کنید.



  1. مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)
    با مدارک فوق به واحد بیمه و مستمری ساتا مراجعه و درخواست قطع بیمه فرزند شاغل را ثبت کنید.



  2. درخواست بررسی وضعیت اشتغال
    اگر ساتا بدون بررسی درخواست را رد کرد، می‌توانید شکایت اداری تنظیم و به کمیسیون‌های رسیدگی به شکایات کارکنان نیروهای مسلح یا دیوان عدالت اداری ارجاع کنید.



  3. اعلام سوءاستفاده
    اگر سوءاستفاده‌ای صورت گرفته (مثلاً استفاده غیرقانونی از دفترچه بیمه)، موضوع را کتبی به ساتا و در صورت لزوم به مراجع قضایی اطلاع دهید.




مرجع رسیدگی



  • مرجع اداری اولیه: سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)

  • در صورت عدم رسیدگی یا اعتراض:

    • کمیسیون‌های رسیدگی به شکایات نیروهای مسلح

    • دیوان عدالت اداری (در صورت استمرار مشکل)




جمع‌بندی و توصیه



  • اثبات شاغل بودن دخترتان کلیدی است. اگر اثبات شود، بیمه وی باید قطع شود.

  • در صورت رد درخواست از سوی ساتا، می‌توانید به دیوان عدالت اداری شکایت کنید.

  • اگر سوءاستفاده از دفترچه بیمه انجام شده، مراتب را به صورت کتبی به ساتا و در صورت لزوم به مراجع قضایی اعلام نمایید.


آیا توضیحات فوق برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به راهنمایی بیشتر یا نمونه متن شکایت اداری دارید، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه هرگونه نامه یا پیگیری تخصصی، می‌توانید از خدمات وینداد بهره‌مند شوید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

حسین ساری

3 ماه پیش

تجاوز

بنده امروز یه خانم ۴۷ ساله ای رو سوار ماشینم کردم و این خانم با رضایت و با پیشنهاد خودشون برای بنده خودارضایی کردن و آب منی بنده هم داخل دستمال کاغذی ریختن و متاسفانه دستمال پیش این خانم موند.
با توجه به گفته ی خودشون که گفتن ۳ روز پیش بهش تجاوز شده آیا این خانم با توجه به اون دستمال کاغذی میتونه به بنده تهمت تجاوز بزنه.

پروفایل کاربر

محمد احمدی

5 ماه پیش

آیا شریک بدون اذن شریک دیگر می تواند تمامی کالاها را بردارد

با سلام بنده مدت ۱۰ سال مغازه ای اجاره کردم یکی از دوستانم بعد از مدتی و با اسرار مبنای بر اینکه شرکت کنیم در مغازه اجاره ای بنده مشغول به کار شدن در سال ۱۴۰۳ بدون اجازه من درب گاو صندوق را باز نموده و تمامی سنگ های گرانبها را خارج نمودن هم شاهد دارم و هم شریکم اقرار نموده چون مال برداشته شده مشاع بوده مشمول خیانت در امانت و سرقت نمی شود ،میگن دادخواست استرداد مال الشرکه را باید در دادگاه مطرح نماییم .لطفا راهنمایی میفرمایید.

پروفایل کاربر

حسن عطايي

6 ماه پیش

استرداد پول

سلام

چند وقت پيش مبلغ ١٢٠ ميليون به شخصي قرض دادم منتهى أين پول نه از حساب خودم بلكه از حساب شخص ديگري واريز شده است. حال آن شخص پول بنده را نميدهد و شخص وايز كننده هم به دادگاه برأي شكايت نميآيد گفته از تو كاغذ مينويسم پول برأي تو است اما به دادگاه براي شكايت نميآيم