
ربابه اسدی
ولضح ننوشتن موضوع دادخواست
وکیلم کلمه نفقه راواضح ننوشته وجواب شفاهی می دهد که موضوع نفقه هست
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام،
در خصوص موضوع نفقه و نحوه درج آن در پرونده یا قرارداد، لازم به توضیح است:
تعریف نفقه:
مطابق قانون مدنی ایران، نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.
قانون مدنی (۱۳۱۳)، ماده ۱۱۰۷ (اصلاحی ۱۳۸۱/۸/۱۹):
"نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض."
اهمیت درج صریح نفقه:
- در دعاوی خانوادگی، بهتر است موضوع نفقه به صورت شفاف و مکتوب در دادخواست یا قرارداد ذکر شود.
- پاسخ شفاهی و مبهم ممکن است در روند پرونده یا اجرای حکم مشکلاتی ایجاد کند.
- اگر وکیل شما موضوع نفقه را به طور صریح در اسناد نیاورده است، میتوانید از او بخواهید که به استناد ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی، موضوع را به صورت کتبی و واضح درج نماید.
توصیه:
در صورت ابهام یا عدم شفافیت در اسناد حقوقی، توصیه میشود درخواست کنید که متن دقیق ماده قانونی یا شرح موضوع به صورت کتبی در پرونده یا قرارداد منعکس شود تا از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری گردد.
آیا توضیحات فوق برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر یا راهنمایی دقیقتر، لطفاً بفرمایید.
من، هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و برای مشاوره تخصصیتر، میتوانید از خدمات کارشناسان وینداد نیز بهرهمند شوید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمد پاسره
مسیولیت مالی ودیون شرکت تعاونی
سازمان تامین اجتماعی بدلیل بدهی شرکت تعاونی به شماره...بدلیل حق بیمه تعیینی،اقدام به توقیف وانسدادحساب بنده که دریک بازه زمانی بعنوان مدیرعامل تعاونی مسیولیت داشتم نموده است.همچنین تعاونی فعال می باشد.اولا طبق قانون آیا طلبکاران اعم از حقیقی یا حقوقی میتوانند طلب و خسارات را از اعضا ویا مدیرعامل اخذ وتادیه نمایند؟لطفا در هر دو صورت شامل داشتن حق یا عدم آن قوانین مربوطه را شرح دهید.ودرصورت عدم داشتن حق اینکار چگونه نسبت به احقاق حق خود اقدام نمایم

بهنام کرامت آذر قوشچی
فروش مال غیر
سلام.
من سال ۱۳۹۹ زمین قولنامه ای روبه مبلغ یک میلیارد و صد میلیون ریال به عنوان زمین مسکونی خریداری کردم.با استعلام از اداره املاک شهرداری و راه و شهرسازی متوحه شدم که زمین جز اراضی ملی و تحت مالکیت شهرداری میباشد.
۱.آیا من میتوانم با شکایت از فروشنده علاوه بره ثمن معامله مبلغی رو هم بعنوان غرامت با محاسبات بانک مرکزی از فروشنده دریافت کنم؟چی باید تو دادخواست بخوام
۲.از مشاور املاک(بنگاهی)به چه عنوان میتوانم شکایت کنم؟؟؟

حامی شهری
ابطال سند در فروش مال غیر
با سلام بنده یک آپارتمان ۵۴ متری پارسال خریداری کردم (که ۷ سال ساخت است). ۱ ماه بعد از ثبت رسمی سند بنام اینجانب و ساکن شدن در منزل، متوجه شدم که املاکی محل، این واحد را ۳.۵ سال پیش طی یک مبایعه نامه، از سازنده قولنامه کرده بوده و ۱۰ میلون تومان (که ۲ درصد از ارزش روز ملک بود را فی المجلس نقد داده ولی بعد از آن به علت فروش واحد به شخص ثالث، موضوع فروش به املاک محل دیگر پیش نرفته و باقی مبالغ هم طبعا توسط املاکی به سازنده پرداخت نشده).
نکته اینجاست که این واحد، از آن زمان ۳ دست چرخیده است و املاکی اخیرا پس از اینکه خانه بنام من شده است اقدام به شکایت کرده (آن هم فقط و فقط با پرداخت ۱۰ میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت که ۳.۵ سال پیش داده بود).
شکایت در دادگاه کیفری به دلیل عدم حضور سازنده، به ضرر سازنده شده و حکم به ۳ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوعیت در سکونت در تهران و رد مال (آپارتمان ۵۴ متری) برای سازنده صادر شده است.
حال از روی نتیجه این دادگاه کیفری، شاکی (املاکی) دادخواست حقوقی پر کرده و خواهان ابطال سند رسمی، ممنوعیت نقل و انتقال ملک و الزام تنظیم سند بنام خودش شده است.
لطفا بفرمایید آیا رد مال که در حکم کیفری آمده می تواند منتج به ابطال سند رسمی (آن هم پس از چند دست چرخیدن) شود؟
چون بنده از این موضوع بی اطلاع بودم و ۳.۵ سال از موضوع مبایعه نامه ای که فقط و فقط ۱۰ میلیون تومان (۲ درصد از ارزش روز خانه داده شده) گذشته و خانه تا بحال ۳ مالک با اسناد رسمی داشته است که آخرین مالک آن من هستم.
آیا موضوع شکایت املاکی شامل قانون مرور زمان نمیشود؟
به دلیل عدم دسترسی به سازنده، مطمئن نیستم که آیا همان ۱۰ میلیون تومان، در طی این ۳.۵ سال گذشته به املاکی بازگردانده شده یا خیر.
ولی در مبایعه نامه بین سازنده و املاکی، کلیه خیارات از جمله غیار غبن به استثنای خیار تدلیس اسقاط شده است.
لطفا توجه فرمایید که سازنده پس از ساخت، سندی بنام خود نداشته (ولی طبق توافق با صاحب زمین به عنوان مزد ساخت، این واحد را برای خود برداشته) که پس از انجام پایان کار و ...، سند واحدها (احتمالا با توافق سازنده و صاحب زمین که فامیل هم بودند) به نام صاحب زمین تنظیم شده بوده و در مدارک موجود، واحد از نام صاحب زمین به اولین خریدار منتقل شده بود (...