
محمد رسول کلته
رجوع از طلاق
با سلام. فرض بر این است که زوجه ناشزه بوده وزوج رای الزام به تمکین اخذ نموده است. بنا برهمین حکم زوج دادخواست گواهی عدم امکان سازش را میدهد ورای طلاق رجعی صادر میشود ولی در زمان عده رجوع مینماید. ولی زوجه بازهم بر گشت به زندگی نمیکند. سوال این هست که بنابر قوانین در صورت رجوع زوج از طلاق وضع به حالت سابق بر میگردد. منظوراز حالت سابق چیست آیا زمان قیل از دادخواست گواهی عدم امکان سازش را گفته یا زمانی را که زوجین باهم زندگی می کردند کردند
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام
پرسش شما درباره وضعیت حقوقی زوجین پس از رجوع زوج در طلاق رجعی و مفهوم «حالت سابق» طبق قوانین ایران است. بر اساس قوانین و رویه قضایی، نکات زیر قابل توجه است:
۱. رجوع در طلاق رجعی
- طلاق رجعی به معنای آن است که زوج در ایام عده میتواند به زوجه رجوع کند و زندگی مشترک را از سر بگیرد؛ ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی:
«در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است.»
۲. اثر رجوع زوج
- با رجوع زوج، نکاح به حالت قبل از طلاق بازمیگردد و آثار زوجیت برقرار میشود؛ یعنی زن و شوهر مجدداً زن و شوهر قانونی محسوب میشوند و کلیه حقوق و تکالیف زوجیت احیا میگردد.
- اما منظور از «حالت سابق» در اینجا، وضعیت حقوقی زوجین پیش از وقوع طلاق (نه الزاماً قبل از طرح دادخواست گواهی عدم امکان سازش) است.
به عبارتی، آثار رجوع، ادامه همان رابطه زوجیت پیش از اجرای صیغه طلاق است، با این تفاوت که اگر زوجه ناشزه بوده یا حکم الزام به تمکین صادر شده باشد، این وضعیت حقوقی (ناشزه بودن و صدور حکم الزام به تمکین) همچنان باقی است مگر اینکه زوجه به زندگی مشترک بازگردد و تمکین کند.
۳. وضعیت ناشزه بودن زوجه و الزام به تمکین
- اگر زوجه پیش از طلاق ناشزه شناخته شده و حکم الزام به تمکین صادر شده باشد، با رجوع زوج این وضعیت تغییر نمیکند و زوجه همچنان ملزم به تمکین است.
- رجوع زوج، صرفاً رابطه زوجیت را برقرار میکند و مانع از اجرای آثار ناشزه بودن زوجه یا الزام به تمکین نمیشود.
جمعبندی
- منظور از حالت سابق، وضعیت حقوقی زوجین پیش از اجرای طلاق است؛ یعنی همان شرایطی که در آن زوجه ناشزه بوده و حکم الزام به تمکین وجود داشته است.
- رجوع، وضعیت را به قبل از اجرای صیغه طلاق بازمیگرداند، نه قبل از دادخواست گواهی عدم امکان سازش یا قبل از بروز اختلافات.
منبع:
- قانون مدنی (۱۳۱۳)، مواد ۱۱۴۸ و ۱۱۵۵
- رویه قضایی و نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر به توضیحات بیشتری نیاز دارید، لطفاً بفرمایید.
(این پاسخ توسط هوش مصنوعی حقوقی وینداد ارائه شده است. برای مشاوره تخصصیتر میتوانید از خدمات وینداد استفاده کنید.)
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

سید محمود سید علی نقی
سفته با مبلغ بالا
مرسی . از پاسختون . اگر مبلغ سفته بالا باشه مبلغ یک میلیارد شرکتی در زمینه تعمیرات موبایل از بنده خواسته جهت کار این مبلغ سفته را ضمانت کنم ، آیا امکان سو استفاده هست ؟ البته گفته تا پنج سال باید در شرکت باشی .

محمد رضابخش
اتمام مهلت اجرائیه چک
باسلام،چکی داشتم که برایش اجرائیه کشیدم و مهلت ۱۰ روزه ان تمام شده است و طرف هم در سامانه ثنا ابلاغیه را نگاه نمیکند و اهمیت نمیدهد، الان من چکار کنم؟ ایا باید برای توقیف اموال به خود دادگاه برون یا به دفترخدمات قضایی بروم؟

سیدحسین حسینی
مرور زمان چک
سلام سوالی خدمتتون داشتم؛
در ماده 318 قانون تجارت آمده است که؛
"هرگاه از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت چک ... پنج سال بگذرد چک وصف تجاری خود را از دست خواهد داد".
لطفا راهنمایی بفرمایید آیا منظور این است که چکی که برای مثال سال ۱۳۱۱ صادر شده اگر امروز برگشت بخورد ۵ سال دیگر وصف تجاری اش زایل می شود؟
ممنون از زحمات شما