مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

محمد رسول کلته

5 ماه پیش

رجوع از طلاق

با سلام. فرض بر این است که زوجه ناشزه بوده وزوج رای الزام به تمکین اخذ نموده است. بنا برهمین حکم زوج دادخواست گواهی عدم امکان سازش را می‌دهد ورای طلاق رجعی صادر می‌شود ولی در زمان عده رجوع می‌نماید. ولی زوجه بازهم بر گشت به زندگی نمی‌کند. سوال این هست که بنابر قوانین در صورت رجوع زوج از طلاق وضع به حالت سابق بر می‌گردد. منظوراز حالت سابق چیست آیا زمان قیل از دادخواست گواهی عدم امکان سازش را گفته یا زمانی را که زوجین باهم زندگی می کردند کردند

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

5 ماه پیش

با سلام
پرسش شما درباره وضعیت حقوقی زوجین پس از رجوع زوج در طلاق رجعی و مفهوم «حالت سابق» طبق قوانین ایران است. بر اساس قوانین و رویه قضایی، نکات زیر قابل توجه است:


۱. رجوع در طلاق رجعی



  • طلاق رجعی به معنای آن است که زوج در ایام عده می‌تواند به زوجه رجوع کند و زندگی مشترک را از سر بگیرد؛ ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی:
    «در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است.»


۲. اثر رجوع زوج



  • با رجوع زوج، نکاح به حالت قبل از طلاق بازمی‌گردد و آثار زوجیت برقرار می‌شود؛ یعنی زن و شوهر مجدداً زن و شوهر قانونی محسوب می‌شوند و کلیه حقوق و تکالیف زوجیت احیا می‌گردد.

  • اما منظور از «حالت سابق» در اینجا، وضعیت حقوقی زوجین پیش از وقوع طلاق (نه الزاماً قبل از طرح دادخواست گواهی عدم امکان سازش) است.
    به عبارتی، آثار رجوع، ادامه همان رابطه زوجیت پیش از اجرای صیغه طلاق است، با این تفاوت که اگر زوجه ناشزه بوده یا حکم الزام به تمکین صادر شده باشد، این وضعیت حقوقی (ناشزه بودن و صدور حکم الزام به تمکین) همچنان باقی است مگر اینکه زوجه به زندگی مشترک بازگردد و تمکین کند.


۳. وضعیت ناشزه بودن زوجه و الزام به تمکین



  • اگر زوجه پیش از طلاق ناشزه شناخته شده و حکم الزام به تمکین صادر شده باشد، با رجوع زوج این وضعیت تغییر نمی‌کند و زوجه همچنان ملزم به تمکین است.

  • رجوع زوج، صرفاً رابطه زوجیت را برقرار می‌کند و مانع از اجرای آثار ناشزه بودن زوجه یا الزام به تمکین نمی‌شود.


جمع‌بندی



  • منظور از حالت سابق، وضعیت حقوقی زوجین پیش از اجرای طلاق است؛ یعنی همان شرایطی که در آن زوجه ناشزه بوده و حکم الزام به تمکین وجود داشته است.

  • رجوع، وضعیت را به قبل از اجرای صیغه طلاق بازمی‌گرداند، نه قبل از دادخواست گواهی عدم امکان سازش یا قبل از بروز اختلافات.


منبع:



  • قانون مدنی (۱۳۱۳)، مواد ۱۱۴۸ و ۱۱۵۵

  • رویه قضایی و نظریات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر به توضیحات بیشتری نیاز دارید، لطفاً بفرمایید.
(این پاسخ توسط هوش مصنوعی حقوقی وینداد ارائه شده است. برای مشاوره تخصصی‌تر می‌توانید از خدمات وینداد استفاده کنید.)

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

حمید جهان

2 سال پیش

اعتبار امضا و مهر شرکت

باسلام چهار سال قبل قرارداد فروش سنگ با شرکتی منعقد کردم یعنی من فروشنده به شرکت بودم که نتوانست پیش پرداخت بده و بلاتکلیف موندم ازطرفی شرکت به نمایندگی شخص ثالث بامن قرارداد بسته و خبری از امضا صاحبان امضا و مهرشرکت در قرارداد نیست . آیا این قرارداد اعتبار حقوقی و قابلیت پیگیری در مراجع قضایی دارد یاخیر ؟

پروفایل کاربر

لیلا سعیدی

4 هفته پیش

سفته سفید امضا که شخصی از من گرفت و به اجرا گذاشته چطور ثابت کنم بابت حسن انجام کار بوده؟

سلام
من سال ۱۴۰۲ با شخصی اسنا شدم که خودش رو سپاهی و مهندس شرکت معرفی کرد و به عنوان ایجاد شغل دور کاری برای من و دخترم دوتا سفته پنجاه میلیونی که هر دوتاش من امضا زدم از من گرفت و امصا و اثر انگشت من پای دوتا هست و بغد از اینکه متوجه شدم کلاهبرداره ازش شکایت کردم و این پرونده پنج نفر شاکی هستن و از اونا هم سفته گرفته ولی اونا نوشتن برای حسن انجام کار ‌.مال من که سفید امضا بوده گذاشته اجرا و من هم لایحه فرستادم و در مورد پرونده کلاهبرداری توضیح دادم و گفتم اونجا هم من بیان کردم که از من سفته گرفته ‌و دادگاه صلح از دادسرااستعلام خواسته و اونا هم جواب دادن چنین سفته ای با این شماره در پرونده نیست در اثل سفته ها پیش اون بوده و من هیچ شماره ای نداشتم .و قید کردم تا روشن شدن پرونده چلاهبرداری متوقف بشه روند پرونده.الان که دادسرا بیان کرده چنین سفته ای نبوده میتونه من رو محکوم کنه ؟ یا تا مشخص شدن پرونده کلاهبرداری مسکوت میمونه؟و من در اظهاراتم در دادسرا بیان کردم که سفته دست این کلاهبر دارم ‌الان راهکار چیه!

پروفایل کاربر

محمد آذری

3 سال پیش

مطالبه وجه سفته در مضاربه

سلام من در قالب قرارداد مضاربه ( شفاهی ) ۵۰ میلیون پول به شخصی در بازار پول دادم
و قرار شد بابت درآمد حاصله مبلغی به بنده پرداخت کند . بعد از چند ماه نه سودی می دهد نه اصل پول را ، و فقط سفته بدون تاریخ شخص عامل دارم چگونه باید اقدام کنم ؟