
مهدی عمرانی
شکایت از کارفرما
سلام وقت بخیر من کارمند حسابداری شرکتی بودم و مسئول چک ها بودم و یک ماه کارمند بودم پس از یک ماه عذر من رو خواستند حالا یک هفته بعد تماس گرفتند باهام و گفتند که سه عدد چک گمشده و مقصر تویی در صورتی که ثبت چک ها با من بوده و پس از ثبت چک به واحد اداری تحویل میدادم از من هم امضا یا رسید تحویل به من نمگیرفتند یا دریافت از من هم نمیگرفتند کلن رسیدی در کار نبود
سفته دستشون دارم و بهم نمیدن حقوق یک ماه رو هم بهم نمیدن ایا میتونم ثابت کنم من برنداشتم و کار من نبوده و بیگناهی خودمو ثابت کنم؟ باید چه مراحلی رو طی کنم؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و راهنمایی شما را بر اساس قوانین ایران انجام میدهم.
پاسخ حقوقی به وضعیت شما
۱. اثبات بیگناهی در خصوص مفقود شدن چکها
- اصل برائت: طبق اصل ۳۷ قانون اساسی و اصول حقوقی، اصل بر بیگناهی شماست و اثبات ادعای برداشت یا مفقود کردن چکها بر عهده کارفرماست، نه شما.
- نبود رسید: اگر تحویل یا دریافت چکها بدون رسید و سند بوده، مسئولیت اثبات اینکه شما چکها را برنداشتهاید یا مفقود نکردهاید، بر عهده کارفرما خواهد بود.
- ثبت چکها: اگر شما فقط وظیفه ثبت داشتهاید و تحویل به واحد اداری را انجام دادهاید و این موضوع قابل اثبات است (مثلاً با شهادت همکاران یا رویه شرکت)، این موضوع به نفع شماست.
۲. مراحل دفاع و پیگیری
۱. مذاکره و توضیح شفاهی: ابتدا موضوع را با کارفرما مطرح کنید و توضیح دهید که مسئولیت شما فقط ثبت و تحویل بوده و هیچ رسید یا سندی از شما دریافت نشده است.
۲. ارسال اظهارنامه رسمی: اگر حقوق شما پرداخت نشده و سفته را نیز بازنگرداندهاند، از طریق دفاتر خدمات قضایی یک اظهارنامه رسمی برای مطالبه حقوق و استرداد سفته ارسال کنید.
۳. جمعآوری مدارک:
- هرگونه پیام، ایمیل، یا شاهدی که نشان دهد شما فقط ثبت و تحویل میکردید و رسیدی هم در کار نبوده جمعآوری کنید.
- اگر همکاران یا مدیران قبلی میتوانند شهادت بدهند، اسامی آنها را یادداشت کنید.
۴. طرح دادخواست: - در صورت عدم پرداخت حقوق و بازنگرداندن سفته، میتوانید به شورای حل اختلاف یا اداره کار مراجعه و دادخواست مطالبه حقوق و استرداد سفته را ثبت کنید.
- اگر کارفرما شما را متهم به خیانت در امانت یا سرقت کند، باید در دادسرای محل وقوع شرکت حاضر شوید و دفاع کنید. اصل بر بیگناهی شماست و کارفرما باید ادله ارائه کند.
۳. نکات مهم حقوقی
- سفته: کارفرما نمیتواند بدون اثبات تخلف یا بدهی، سفته شما را به اجرا بگذارد. در صورت اقدام، میتوانید دفاع کنید و اثبات نمایید که بابت ضمانت حسن انجام کار بوده و تخلفی صورت نگرفته است.
- حقوق معوقه: طبق قانون کار، کارفرما موظف به پرداخت حقوق شماست و عدم پرداخت آن تخلف محسوب میشود.
- شکایت به اداره کار: برای مطالبه حقوق و سفته، اداره کار مرجع رسیدگی است و میتوانید بدون وکیل هم مراجعه کنید.
جمعبندی و توصیه
- اصل بر بیگناهی شماست.
- نبود رسید و سند به نفع شماست.
- برای حقوق و سفته، اظهارنامه رسمی و سپس طرح دعوا در اداره کار یا شورای حل اختلاف را پیگیری کنید.
- اگر کارفرما شکایت کیفری کرد، با جمعآوری مدارک و شاهدان دفاع کنید.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی درباره نحوه تنظیم اظهارنامه یا دادخواست دارید، لطفاً بفرمایید.
برای دریافت خدمات تخصصیتر و تهیه اسناد حقوقی، میتوانید به وبسایت وینداد مراجعه کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

حسنا خالقب
سلام بزرگواران سوالی دارم : امروز گذرم به اداره کل ثبت افتاد از یک از مسئولین امور اسناد سوال پرسیدم: ملکی به دو ورثه رسیده که دار...
سلام بزرگواران سوالی دارم :
امروز گذرم به اداره کل ثبت افتاد از یک از مسئولین امور اسناد سوال پرسیدم:
ملکی به دو ورثه رسیده که دارای سند دفترچه ای کامل است اما یکی از دو ورثه همکاری نمیکنه برای تعیین تکلیف ملک و اون بنده خدا گفت با داشتن گواهی انحصار وراثت و گواهی مالیات برید اداره ثبت محل و اول سند مشاعی بگیرید و بهش گفتم نمیشه همون بار اول یک مرحله سند مجزا و افراز شده بگیرن من من کرد و گفت برید از ثبت محل بپرسید .
به نظر شما بزرگواران میشه یک مرحله ای سند جداگانه هر کسی بگیره یا نه

سیاوش ممتاز
رفع توقیف موجودی حساب با توسل به مستثنیات دین
سلام
ایا میتوان مبلغی را که در حساب بانکی محکوم علیه توقیف شده و صرفا جهت تامین ودیعه منزل پس انداز شده بوده از توقیف ازاد کرد. ضمن اینکه غیر از ان مبلغ وجه دیگری در اختیار نداشته باشد.

مصطفی محمدی
ملکی (مزاحمت و ممانعت و خسارت)
سلام وقتتون بخیر
من داخل محدوده یک شرکتی زمین دارم و الان شرکت مانع میشه که من برم سر زمینم و به زمین منم خسارت وارد کرده و من رفتم شکایت کردم و درخواست خسارت کردم و تو دادخواستم نوشتم که درب و حصار رو بردارن و خسارتی که وارد کردن رو جبران کنن.
و حالا متوجه شدم این مزاحمت و ممانعتی که با کذاشتن درب ایجاد کردن جنبه کیفری هم داره
و الان سوالم اینجاست که ایا ضمن لایحه ای میتونم افزایش خواسته بدم و جنبه کیفریش رو هم پیگیری کنم یا نمیتونم؟
و این افزایش رو قبل جلسه اول برم از الکترونیک قضایی انجام بدم یا همون جلسه اول خود قاضی هم میتونه افزایش خواستم رو به پرونده اضافه کنه؟