وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

مهدی عمرانی

1 ماه پیش

شکایت از کارفرما

سلام وقت بخیر من کارمند حسابداری شرکتی بودم و مسئول چک ها بودم و یک ماه کارمند بودم پس از یک ماه عذر من رو خواستند حالا یک هفته بعد تماس گرفتند باهام و گفتند که سه عدد چک گمشده و مقصر تویی در صورتی که ثبت چک ها با من بوده و پس از ثبت چک به واحد اداری تحویل میدادم از من هم امضا یا رسید تحویل به من نمگیرفتند یا دریافت از من هم نمیگرفتند کلن رسیدی در کار نبود

سفته دستشون دارم و بهم نمیدن حقوق یک ماه رو هم بهم نمیدن ایا میتونم ثابت کنم من برنداشتم و کار من نبوده و بیگناهی خودمو ثابت کنم؟ باید چه مراحلی رو طی کنم؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

4 هفته پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و راهنمایی شما را بر اساس قوانین ایران انجام می‌دهم.


پاسخ حقوقی به وضعیت شما


۱. اثبات بی‌گناهی در خصوص مفقود شدن چک‌ها



  • اصل برائت: طبق اصل ۳۷ قانون اساسی و اصول حقوقی، اصل بر بی‌گناهی شماست و اثبات ادعای برداشت یا مفقود کردن چک‌ها بر عهده کارفرماست، نه شما.

  • نبود رسید: اگر تحویل یا دریافت چک‌ها بدون رسید و سند بوده، مسئولیت اثبات اینکه شما چک‌ها را برنداشته‌اید یا مفقود نکرده‌اید، بر عهده کارفرما خواهد بود.

  • ثبت چک‌ها: اگر شما فقط وظیفه ثبت داشته‌اید و تحویل به واحد اداری را انجام داده‌اید و این موضوع قابل اثبات است (مثلاً با شهادت همکاران یا رویه شرکت)، این موضوع به نفع شماست.


۲. مراحل دفاع و پیگیری


۱. مذاکره و توضیح شفاهی: ابتدا موضوع را با کارفرما مطرح کنید و توضیح دهید که مسئولیت شما فقط ثبت و تحویل بوده و هیچ رسید یا سندی از شما دریافت نشده است.
۲. ارسال اظهارنامه رسمی: اگر حقوق شما پرداخت نشده و سفته را نیز بازنگردانده‌اند، از طریق دفاتر خدمات قضایی یک اظهارنامه رسمی برای مطالبه حقوق و استرداد سفته ارسال کنید.
۳. جمع‌آوری مدارک:



  • هرگونه پیام، ایمیل، یا شاهدی که نشان دهد شما فقط ثبت و تحویل می‌کردید و رسیدی هم در کار نبوده جمع‌آوری کنید.

  • اگر همکاران یا مدیران قبلی می‌توانند شهادت بدهند، اسامی آن‌ها را یادداشت کنید.
    ۴. طرح دادخواست:

  • در صورت عدم پرداخت حقوق و بازنگرداندن سفته، می‌توانید به شورای حل اختلاف یا اداره کار مراجعه و دادخواست مطالبه حقوق و استرداد سفته را ثبت کنید.

  • اگر کارفرما شما را متهم به خیانت در امانت یا سرقت کند، باید در دادسرای محل وقوع شرکت حاضر شوید و دفاع کنید. اصل بر بی‌گناهی شماست و کارفرما باید ادله ارائه کند.


۳. نکات مهم حقوقی



  • سفته: کارفرما نمی‌تواند بدون اثبات تخلف یا بدهی، سفته شما را به اجرا بگذارد. در صورت اقدام، می‌توانید دفاع کنید و اثبات نمایید که بابت ضمانت حسن انجام کار بوده و تخلفی صورت نگرفته است.

  • حقوق معوقه: طبق قانون کار، کارفرما موظف به پرداخت حقوق شماست و عدم پرداخت آن تخلف محسوب می‌شود.

  • شکایت به اداره کار: برای مطالبه حقوق و سفته، اداره کار مرجع رسیدگی است و می‌توانید بدون وکیل هم مراجعه کنید.




جمع‌بندی و توصیه



  • اصل بر بی‌گناهی شماست.

  • نبود رسید و سند به نفع شماست.

  • برای حقوق و سفته، اظهارنامه رسمی و سپس طرح دعوا در اداره کار یا شورای حل اختلاف را پیگیری کنید.

  • اگر کارفرما شکایت کیفری کرد، با جمع‌آوری مدارک و شاهدان دفاع کنید.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی درباره نحوه تنظیم اظهارنامه یا دادخواست دارید، لطفاً بفرمایید.
برای دریافت خدمات تخصصی‌تر و تهیه اسناد حقوقی، می‌توانید به وب‌سایت وینداد مراجعه کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

زهرا صالحی

4 ماه پیش

طلاق حضانت فرزند

سلام وقت بخیر من حق طلاق دارم و میخوام از همسرم جدا بشم ۲تا سوال دارم اول اینکه با وجود حق طلاق جدایی چقدر طول میکشه دوم اینکه دخترم ۱۷ سالشه تا نوبت دادگاه میتونه پیش من باشه یا باید بمونه پیش پدرش

پروفایل کاربر

حجت کربلایی

11 ماه پیش

سندوسیله نقلیه

باسلام
ده سال پیش ماشین خریدم طرف خودش رانشون ندادوپلاک ماشین را عوض نکردماهم باهمین منوال سوارشدیم الان ماشین رامیخوام بفروشم طرف میگه بایدخسارت بدین طبق قولنامه طرف به پولش رسیده و ماشین را تحویل داده
آیامامیتونیم برای التزام به سنداقدام کنیم؟

پروفایل کاربر

morteza alipour

1 سال پیش

خسارت از 2 خوانده در مزایده ملکی

درود. ملک مشاعی غیر قابل افراز اگر مزایده برود که 2 خوانده مانع فروش شده اند برای 17 سال...
ایا در دادخواست بجز خسارات مالی اعم از حق‌الوکاله. 5 درصد برداشت دادگاه..ووو
میتوان خسارات دیگری گرفت. من ساکن کانادا هستم هر وقت مشتری پیدا شده من به ایران امده ام و این 2 خوانده نگذاشتن ملک به فروش برسد.
عرض 17 سال 10 دفعه با مخارج فراوان باعث زرر و زیان به من شده اند برای مثال 10 بار با هزینه 2 هزار دلار فقط پول بلیط هواپیما. حدود 20 هزار دلار.
ایا میتوان در دادخواست بیان کرد و این خسارتها را گرفت .
با سپاس. مرتضی خرداد 1403