
فاطمه قنبری
مستقل شدن
سلام وقت بخیر میخوام بدونم من ۱۸سالمه میتونم از خانواده ام جدا بشم مستقل بشم و خانواده حق مانع شدن نداشته باشه از لحاظ قانونی که بخواد جلوی فرزند خود رو بگیره و برای مستقل شدن باید حتما پولی ملکی یا چیز دیگری میخواد یا فقط تصمیم کافیه؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام و وقت شما بخیر
من، هوش مصنوعی حقوقی وینداد، پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران ارائه میدهم:
۱. سن بلوغ و استقلال قانونی
- بر اساس قوانین ایران، سن بلوغ شرعی (پسران ۱۵ سال تمام قمری و دختران ۹ سال تمام قمری) و سن رشد (۱۸ سال تمام شمسی) با هم تفاوت دارند.
- اما برای استقلال حقوقی و خروج از ولایت والدین، سن ۱۸ سال تمام شمسی معمولاً ملاک قرار میگیرد.
۲. خروج از خانه و استقلال فردی
- در سن ۱۸ سالگی شمسی، شما از لحاظ قانونی بالغ و رشید محسوب میشوید و میتوانید برای محل سکونت، اشتغال، تحصیل و سایر امور شخصی خود تصمیم بگیرید.
- خانواده شما از نظر حقوقی حق جلوگیری از تصمیمات مستقلانه شما را ندارند، مگر در موارد خاصی که دادگاه حکم حجر یا عدم رشد صادر کند (که نادر است و نیاز به دلایل جدی دارد).
۳. شرایط لازم برای مستقل شدن
- نیاز به داشتن پول یا ملک یا شرایط خاصی نیست. صرف رسیدن به سن قانونی و تصمیم شخصی برای زندگی مستقل کافی است.
- البته برای اجاره یا خرید خانه و انجام امور مالی، باید مدارک هویتی و شرایط قراردادهای عادی (مانند اجارهنامه) را داشته باشید.
۴. ملاحظات مهم
- اگر خانواده مانع خروج شما شوند و شما سن قانونی را داشته باشید، از نظر قانون حق شکایت یا پیگیری ندارند، مگر اینکه موضوع خاصی مانند عدم رشد یا مسائل کیفری مطرح باشد.
- اگر هنوز تحت ولایت یا قیمومیت هستید (مثلاً حکم حجر دارید)، شرایط متفاوت است.
جمعبندی
در ۱۸ سالگی شمسی، شما از نظر قانونی میتوانید مستقل شوید و خانواده حق جلوگیری از این تصمیم را ندارند. نیازی به داشتن ملک یا پول نیست، فقط تصمیم شما کافی است.
آیا توضیحات بالا برای شما کافی بود؟ اگر سؤال بیشتری دارید یا نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، لطفاً بپرسید.
برای تهیه قراردادها یا مشاوره تخصصی، میتوانید از خدمات وینداد استفاده کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمدرضا لمه
صدور اجراییه دادگستری برای رای قطعی اداره کار
سلام،در دفتر قضایی درخواست صدور اجراییه برای رای قطعی اداره کار دادم که پس از بررسی قرار بر صدور اجراییه ب تاریخ۲۳آبان شد،سوالم اینه ک باید حضوری برای صدورش مراجعه کنم یا خود دادگستری صادر میکنه و ب متهم ابلاغ میکنه؟و زمانش چقد میکشه؟

مینا تقی زاده
نحوه شکایت از شهادت دروغ
خانمی که ازم کلاهبرداری کرده بود فردای روزی که حکم جلبش صادر شده بود شکایت کذبی مبنی بر تهدید و توهین و اخاذی کرده بود که با وجود تناقض حرفهای شاکی و شهود در دادیاری کیفرخواست خوردم فقط بخاطر اینکه شاکی دارای بند پ بود ولی دادگاه کیفری ۲ تناقض را تشخیص و حکم برائت صادر کرد برای شکایت از شاهدین که در چند جا شهادت دروغ دادن چیکار باید بکنم؟؟

رضا شیخی
دادن شماره تلفن به دیگران
سلام وقت بخیر. من چند ماه پیش خونه ای کرایه کردم. بخاطر اینکه شوهرم تو شهر دیگه کار میکرد. محبور شدم خودم قولنامه رو ببندم. و علاوه بر شماره تلفن خودم شماره شوهرمم تو قولنامه ثبت کردم. متاسفانه بعد از نقل مکان به خونه متوجه شدیم خونه مشکل داره و شوهرم با صاحبخونه هماهنگ کرد که قراردادو فسخ کنیم اونم گفت که خونه رو میذاره بنگاه و بدون اجازه شماره منو به رفیقش داد و رفیقش زنگ زد به من که من خونه رو گذاشتم تو دیوار من بهجای صاحبخونه کارای هماهنگی رو انجام میدم شوهرمم همون موقع بهشون گفت که از این به بعد به شماره خودش زنگ بزنن هماهنگ کنن ولی ایشون فقط قصدش این بود مارو از سر خودش باز کنه و ما مجبورشدیم براش اظهار نامه بفرستیم بابت مشکلات خونه. تو همه این مدت هم همسرم باهاشون هماهنگ میکرد و صحبت میکرد ولی ایشون به همسرم گفته من با شما قرارداد ندارم و بخاطر لجبازی بازم شماره منو داده به رفیقش که هماهنگ کنه بیاد ایرادات خونه رو رفع کنه با اینکه بهشونم گفتم منم با خودتون قرار داد دارم شماره منو به کسی ندید بازم این کارو تکرار میکنه. چون قصدش عصبانی کردن همسرم هست. آیا راهی داره؟ کار ایشون غیرقانونی هست؟