
بانک اینده
بانک اینده
درود
یه حساب متوفی داریم و چهار ورثه(و همگی وراث هم در بانک اینده حساب دارند)، اردیبهشت ۱۴۰۴ یکی از وراث با اصل مدارک: گواهی فوت و انحصار وراثت و شناسنامه و کارت ملی متوفی (بعلاوه رونوشت از مدارک هویتی شناسنامه و کارت ملی سایر وراث) به شعبه مربوطه بانک اینده برای گرفتن سهم الارث خودش مراجعه کرده است و شعبه رد درخواست زده است به دلایل زیر:
۱- داشتن وکالت نامه از سایر وراث
۲- به همراه داشتن اصل مدارک هویتی سایر ورثه
حال سوال من:
۱- ایا درخواست بانک اینده مبنی بر ارائه دو سری کپی از تمام صفحات مدارک متوفی و ورثه + ارائه اصل تمام این مدارک برای کپی برابر با اصل کردن مدارک قانونی است؟
و آیا از تمام صفحات شناسنامه وراث کپی لازم است یا صفحه اول یا اول و دوم؟!
(بخشنامه00/353883 مورخ 02/12/1400 بانک مرکزی که گفته شماره استعلام کفایت میکند و حتی کپی نیاز نیست)
۲- آیا درخواست بانک مبنی بر ارائه وکالت نامه از سایر وراث قانونی است؟
(بخشنامه بانک مرکزی 02/290537 مورخ 29/11/1402 بر کسرمالیات سپرده متوفی و پرداخت مابقی سپرده به وراث با حضور و درخواست تنها یک ورثه)
سپاس
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام، من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و به سؤالات شما درباره مقررات بانکی و ارث پاسخ میدهم.
۱. درخواست بانک آینده درباره مدارک هویتی و کپی برابر با اصل
الف) استناد به بخشنامه بانک مرکزی
بر اساس بخشنامه شماره 00/353883 مورخ 1400/12/02 بانک مرکزی:
- بانکها موظفند صرفاً با دریافت شماره استعلام گواهی انحصار وراثت از سامانه ثنا یا مراجع رسمی و تطبیق هویت متقاضی (ورثه)، نسبت به انجام امور مربوط به تقسیم و پرداخت سهمالارث اقدام کنند.
- نیازی به اخذ کپی مدارک هویتی ورثه یا متوفی وجود ندارد و بانکها نباید درخواست کپی از مدارک یا اصل مدارک سایر ورثه را داشته باشند.
- بانک صرفاً باید هویت متقاضی را احراز کند و اصل مدارک برای تطبیق کفایت میکند.
ب) کپی از تمام صفحات شناسنامه وراث؟
- طبق بخشنامه فوق، نیازی به کپی از هیچ صفحهای از شناسنامه وراث نیست.
- صرفاً احراز هویت حضوری و دریافت شماره استعلام کفایت میکند.
نتیجه: درخواست بانک آینده مبنی بر ارائه دو سری کپی از تمام صفحات مدارک هویتی متوفی و وراث و نیز الزام به ارائه اصل مدارک برای کپی برابر با اصل کردن، مطابق با بخشنامه بانک مرکزی، غیرقانونی است.
۲. الزام به ارائه وکالتنامه از سایر ورثه
الف) استناد به بخشنامه بانک مرکزی
بر اساس بخشنامه شماره 02/290537 مورخ 1402/11/29 بانک مرکزی:
- بانکها موظفند پس از کسر مالیات بر ارث از سپرده متوفی، مانده سپرده را بر اساس گواهی انحصار وراثت و با حضور و درخواست تنها یک نفر از وراث (بدون نیاز به حضور یا وکالتنامه از سایر وراث) به نسبت سهمالارث هر یک از وراث به حساب ایشان واریز نمایند.
- نیازی به ارائه وکالتنامه از سایر ورثه نیست.
نتیجه: درخواست بانک آینده مبنی بر ارائه وکالتنامه از سایر وراث، مطابق با بخشنامه بانک مرکزی، غیرقانونی است و بانک موظف است با حضور و درخواست هر یک از وراث و ارائه مدارک لازم (گواهی انحصار وراثت و گواهی مالیات بر ارث)، سهمالارث را به حساب هر یک از وراث واریز نماید.
جمعبندی و توصیه
- درخواستهای بانک آینده (کپی مدارک و وکالتنامه) مطابق با بخشنامههای بانک مرکزی وجاهت قانونی ندارد.
- شما میتوانید با استناد به بخشنامههای فوق، مراتب را به بانک اعلام و در صورت عدم همکاری، موضوع را از طریق اداره بازرسی بانک مرکزی پیگیری نمایید.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات تکمیلی یا استناد به متن کامل بخشنامهها، لطفاً اطلاع دهید.
برای دریافت خدمات تخصصیتر میتوانید به وبسایت وینداد مراجعه کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمدحسین کریمی
برداشتن مقداری از مستندات ضمنی از ملک (سونا و جکوزی) در زمان تحویل آن
بنده یک واحد آپارتمان خریداری کردم و سند هم توسط فروشنده به نام اینجانب زده شد ولی در زمان تحویل ملک فروشنده قصد دارد سونا و جکوزی که قبل از خرید ملک به رویت من و نماینده مشاور املاک رسیده بود را بردارد.
لازم به ذکر است قبل از خرید این وسایل بصورت لفظی اعلام شده بود که متعلق خانه است.
ایا فروشنده حق چنین کاری را دارد؟

علی نادری
شکایت بازداشتی ملک
پدر و مادرم ملکی داشتن که فروختن و الان برای کارهای انتقال سند که مراجعه کردن به اداره ی ثبت گفتن بهشون که روی سند ملک شکایت بازداشتی هست که دو نفر سال ۸۸ شکایت کردن و پیگیری هم نکردن.کلا ما اطلاعی از این شکایت نداشتیم. الان سند توقیف شده. ادرس و مشخصات ملکی هم که شکایت شده کلا فرق داره با ادرس منزل پدر و مادرم و فقط پلاک ثبتی یکیه. امکان داره اشتباه شده باشه؟ و اینکه وقتی مراجعه کردن به دیوان عدالت اداری گفتن که دادخواست تنظیم کنید و بعد از ده روز جواب دادخواستتون میاد. متاسفانه نزدیک به پایانه ساله و باید ملک رو تخلیه کنن و کلی هم پول باید پرداخت کنن برای ملک جدید.میخواستمبدونمچقدر طول میکشه رسیدگی بشه به پروندشون داخل دیوان و اینکه ایا امکان داره اشتباه شده باشه ؟کلا این پروسه چقدر طول میکشه رسیدگی بهش ؟ شرایط رو برای ما پیچیده کرده .

امیر محمدی
منزل صلح شده به من را وراث رفتن فروختن و به شخص ثالث انتقال سند خورده ، آیا راهکاری برای ابطال سند و بنام خوردن سند بنام من وجود د...
سلام وقت بخیر ،پدربزرگم ۳ دانگ از خونه ای بمن صلح شفاهی کرد و در حال انتقال سند بودیم که فوت کرد متاسفانه وراث منو از خونه بیرون کردن و شکایت کردم و درخواست وقوع بیع صلح شفاهی و الزام به سند رسمی ۳ دانگ را از ورثه کردم کردم و نیز درخواست توقیف سند هم دادم که بعد قاضی همون اول توقیف سند رو رد کرد و گفت ممکن است حق تضییع شود ، تا اینکه جلسه ای برگذار شد و شاهدین رو خاست و با بررسی مدارک حکمی داد که بصورت بلاعوض به اینجانب واگذار شده و بعلت نقص مدارک ( گواهی انثار ورثه ) ارائه بدم تا حکم قطعی داده شود که فرستادم ولی متاسفانه دادگاه جابجا شد و قاضی به محل جدید نرفت و چند ماه شعبه قاضی نداشت و وراث که از این حکم مطلع شدن طی این مدت وراث رفتن انتقال سند دادن که از گیره این حکم که بنع من بود شونه خالی کنن و قاضی جدید بعد از ۵ ماه اومد و دوباره قاضی جدید استعلام گرفت از ثبت اسناد و اوقاف و اینا که حکم داد: از وراث به شخص ثالث انتقال یافته و باید بنام وراث باشد و قابل استعماع نمیباشد
حالا برای ابطال سند و بتونم سه دانگ رو برگردونم آیا راهی دارد؟
۲۰ روز تجدید نظر وقت داده بهم
یا اگر راهی داره باید شکایت جدیدی بکنم و توقیف کنم
برایم خیلی مهمه آیا راهی وجود داره ؟ پدربزرگم بمن صلح کرد و فوت کرد و خوردم به وراث ، که وراث هم اینطوری کردن و تماما حقم ضایع شد
یا کلا همه چی تموم شد؟ حقم ضایع شد رفت!!!
چوب دادگاهی که جابجا شد رو من نباید بخورم که
قاضی بدون توجه به اینکه چند ماه شعبه قاضی نداشته و رفتن سند زدن از این فرصتی که استفاده کردن رو باید قاضی متوجه میشد ولی هوشمندانه برخورد نکرد و حق من ضایع شد ، خیلی حالم گرفته شد ، بی سر پناه شدم خونه ای ندارم متاسفانه ، تمام امیدم به این بود
الان اثبات صلح نامه من چیشد؟ همونی که حکم اول رو داده و گفته بصورت بلاعوض هست همونه؟ یا تو حکم آخر باید میومده که گفته به ثالث منتقل شد؟
خواهشا اگر از وکلای عزیز تجربهای داره و چیزی میدونه راهنمایی کنه و جوابهای تکراری هم رو ندین لطفا ، این خیلی مهمه برام چون هیچی ندارم واقعا ، خدا خیرتون بده