
محسن زارهش
محکومیت مالی
سلام
حکم جلب چقدر اعتبار دادر
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و در خصوص اعتبار زمانی "حکم جلب" توضیح میدهم:
اعتبار حکم جلب
در قوانین ایران، مدت اعتبار "حکم جلب" به طور صریح و عددی در قانون آیین دادرسی مدنی یا کیفری تعیین نشده است. اما بر اساس رویه قضایی و اصول حقوقی، حکم جلب تا زمانی اعتبار دارد که:
- موضوع حکم جلب (مثلاً دستگیری محکومعلیه یا متهم) اجرا نشده باشد؛
- قرار یا حکم دادگاه که مبنای صدور جلب است، لغو یا نقض نشده باشد؛
- مرجع قضایی صادرکننده، دستور دیگری صادر نکرده باشد یا قرار جلب را بلااثر اعلام نکرده باشد.
در نتیجه، اگر اجرای حکم جلب به هر دلیلی انجام نشود، این حکم تا زمان تحقق یکی از موارد فوق معتبر خواهد بود و نیازی به تمدید ندارد، مگر اینکه دادگاه دستور جدیدی صادر کند یا قرار جلب را باطل کند.
نکته:
در موارد خاص، اگر مدت معینی در متن قرار جلب ذکر شده باشد، حکم جلب فقط در همان مدت اعتبار دارد.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا اطلاعات دقیقتر درباره نوع خاصی از حکم جلب (مدنی یا کیفری)، لطفاً مشخص فرمایید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

فرشید نیکی
به عنوان ضامن سفته امضا کردم
سلام وعرض ادب بنده ناخواسته پشت سفته به مبلغ۲۰میلیون رو به عنوان ضامن امضا کردم که تاریخ سررسید سفته۴۰۲/۸/۲۰بود که طرف هنوز وخواست نداده اگه وخواست بده که طبعا از تاریخش گذشته ومن هم که ضامن هستم آیا برا من مشکلی پیش میاد یا نه؟چون تواینترنت خونده بودم که اگه تا ۱۰رو از تاریخ سررسید اقدام کنه واست دردسر میشه ولی اگه بعداز اون تاریخ بره اقدام کنه ضامن مبری میشه وبه عنوان سند عادی تلقی میشه ومیتونه فقط از متعهد اصلی درخواست وجه نماید.ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید.واینکه طرفی که الان سفته دستش هست یه مقداری کفش داده بود تا اون طرفی که سفته داده بفروشه الان نتونسته بفروشه وکفشها موجود هست آیا میتواند به عنوان مال معرفی کنه..؟

اکبر کمالی
تنزل پست سازمانی
با توجه به تبصره 2 بند ذ ماده 87 قانون برنامه ششم توسعه كشور ؛ والدين ، همسران ، فرزندان شهدا ، جانبازان ، آزادگان و رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه (شهريور ۱۳۵۹- مرداد ۱۳۶۷) ، شاغل در كليه دستگاه هاي مشمول ماده (2) قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران و موسسات تابعه آنها و شركت هاي عمومي ، دولتي ، در صورت تنزل از پست سازماني بالاتر و مشروط به عدم محكوميت آنها بر اساس آراء مراجع قضائي يا اداري به تنزل پست ، از كليه حقوق و مزاياي همان پست سازماني يا پست هم تراز شغل و پست قبلي برخوردار مي شوند. آيا اين مورد شامل رزمندگان بعد از دفاع مقدس كه خدمت مقدس سربازي خود را در مناطق عملياتي و جنگي سپري كرده اند دربازده زماني بعد از سال 1371 را شامل مي شود

رضا مرادی
فروش ملک ورثه ای
سلام . برادرم سال 1393 فوت شده و وراث عبارتند از همسرش و دو فرزند و مادرم . همسر برادرم دو ماه بعد از فوت در سال 1393 اقدام به فروش یکی از املاک سند دار در یکی از شهرهای شمال برادرم را کرده و همان سال ملک را تحویل داده . ولی سند برای خریدار نزده است . نه اصل سند و نه کپی ان نزد مادرم نیست . فقط مادرم شماره پلاک ثبتی ملک را دارد . به نظر اساتید محترم مادرم چطور باید شکایت کند ( حقوقی ویا کیفری ) ؟ و چطور باید ثابت کنم که ملک معامله شده است . هیچگونه مدرکی ندارم ولی ویلای فوق از سال 1393 تحویل خریدار شده است . آیا شکایت خریدار را باید بکنیم یا خیر ؟ . ممنونم که راهنمایی می کنید .