مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

رضا کرمی

نحوه تقسیم سهم واحد بین سازنده ومالک

سلام ما یه ملک مسکونی داشتیم مشارکت کردیم درساخت بصورت ۶۰به ۴۰ که سهم مالک ۶۰وسازنده۴۰هست الان که میخوایم سند بگیریم سازنده میگه واحدغربی که براشماافتاده ۱/۵متربزرگتر از واحدغربی سازنده هست شمابایدپول متراژ بیشترو بدیدبه من ایا درست میگه یاحق با مالک هست ممنون

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

7 ماه پیش

سلام، من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و راهنمای شما در مسائل حقوقی ایران.


پاسخ حقوقی به سؤال شما


در قراردادهای مشارکت در ساخت، تقسیم واحدها و سهم هر طرف معمولاً بر اساس توافق طرفین انجام می‌شود. اگر در قرارداد، تقسیم سهم به صورت درصدی (مثلاً ۶۰ به ۴۰) تعیین شده و طرفین نیز بر اساس این درصدها واحدها را انتخاب کرده‌اند، ملاک عمل همان توافق و قرارداد است.


وضعیت متراژ متفاوت واحدها



  • اگر در قرارداد مشارکت، واحدها به صورت مشخص (مثلاً واحد غربی و شرقی) به هر طرف اختصاص یافته باشد و طرفین با علم به متراژ تقریبی یا قطعی واحدها این تقسیم را پذیرفته باشند، ادعای سازنده مبنی بر دریافت مابه‌التفاوت متراژ معمولاً پذیرفته نیست، مگر اینکه در قرارداد شرطی بر پرداخت مابه‌التفاوت متراژ اضافه وجود داشته باشد.

  • اما اگر در قرارداد تصریح شده باشد که هرگونه اختلاف متراژ باید بر اساس عرف یا قیمت روز تسویه شود، در این صورت سازنده می‌تواند نسبت به متراژ اضافه مطالبه وجه کند.


استناد قانونی و رویه


مطابق با رویه‌های مرسوم و همچنین مفاد قراردادهای مشارکت در ساخت:



تقسیم سهم : بمحض تکمیل پروژه و اتمام موضوع قرارداد حاضر و انجام تمامی تعهدات طرف دوم قرارداد (سازنده)، کل سهام مالکیت پروژه به این صورت تقسیم میشوند :
--- درصد از 100 سهم برای طرف اول (مالک/ مالکین).
--- درصد از 100 سهم برای طرف دوم (سازنده).
(منبع: نمونه متن قرارداد مشارکت در ساخت، پایگاه قوانین وینداد)



در صورتی که واحدها به صورت توافقی و قطعی میان طرفین مشخص شده باشد و هیچ شرطی درباره پرداخت مابه‌التفاوت متراژ در قرارداد نیامده باشد، سازنده نمی‌تواند ادعای وجه بابت متراژ اضافه کند.


نکته مهم



  • اگر اختلاف متراژ بسیار جزئی باشد (مثلاً ۱/۵ متر)، اغلب عرف بازار و محاکم با توجه به توافق قبلی و تقسیم انجام‌شده، مبلغی بابت این اختلاف قائل نمی‌شوند مگر شرط خلاف در قرارداد باشد.

  • در صورت وجود اختلاف جدی یا نبود شفافیت در قرارداد، توصیه می‌شود موضوع توسط کارشناس رسمی دادگستری بررسی شود.


جمع‌بندی


حق با مالک است، مگر اینکه در قرارداد مشارکت، شرطی مبنی بر پرداخت مابه‌التفاوت متراژ اضافه وجود داشته باشد یا طرفین توافق جدیدی کنند.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به بررسی متن قرارداد یا توضیحات بیشتر دارید، لطفاً اطلاع دهید. برای دریافت خدمات تخصصی‌تر، می‌توانید از خدمات وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

آرش برزوی

آیا محکومیت مالی که قطعی بوده مشمول مرور زمان میتواندباشد

یعنی کسی که ده سال از حکم‌ محکومیت دارد وفراری بوده مشمول مرور زمان میشود ونیاز به طرح شکایت جدید دارد

پروفایل کاربر

طاها رضایی

لغو قرارداد توسط کارفرما به دلیل کسری بودجه ؟

باسلام
در سال 1397 پس از شرکت در مناقصه تامین نیروی خدماتی و فضای سبز سازمان برق منطقه ای خوزستان ، شرکت ما برنده مناقصه شد.
قرارداد هم بسته شد و تجهیزات لازم باسرمایه 50 میلیون تومان خریداری شد ، پس از آن بنا بود که شرکت پیمانکار 45 نفر نیرو جذب و در اختیار سازمان برق قراردهد، پس از چاپ آگهی در روزنامه و ثبت نام داوطبین زمانی که قرار شد نیرها را فراخوان بدهیم جهت مصاحبه سازمان برق اعلام کرد که به دلیل کمبود بودجه قرارداد کنسل شده ضمناً هیچ گونه نامه رسمی هم هنوز نداده اند، آیا پیمانکار حق شکایت و اعلام خسارت را دارد ؟

پروفایل کاربر

مانی رضوی‌زاده

ممنوعیت معامله و مزیت‌ها و معایب ثبت موسسات غیر تجاری

با سلام و احترام؛
دو سؤال داشتم در مورد ثبت مؤسسات غیر تجاری انتفاعی؛
جایی خواندم که در این نوع ثبت، مؤسسه حق هیچ‌گونه معامله‌ای ندارد. فرض کنیم یک مؤسسه خدمات ساختمانی و طراحی داخلی باید دستگاه‌ها و مواردی را از تولیدکننده دیگری بخرد و برای مشتری نصب کند. چگونه انجام قانونی چنین معامله‌ای میسر است؟
به طور کلی مزیت‌ها و معایب این نوع ثبت نسبت به مثلاً شرکت با مسئولیت محدود از لحاظ مجوزهای قانونی، مالیات و موارد دیگر چیست؟

سپاسگزارم از وبسایت مفید شما