پروفایل کاربر

حسین حقیقی

دادخواست حقوقی یعنی چه

بنده بابت مشکلی که شخصی برام بوجود اورده می خوام شکایت کنم و سوالم اینه که منظور از دادخواست حقوقی دقیقا چی هست؟ ممنون

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

دادخواست حقوقی در واقع شناسه دعوای شماست که محدوده رسیدگی دادگاه را مشخص می نماید. بدین معنا که دادگاه ملزم است مطابق آنچه در دادخواست مشخص شده است به دعوا رسیدگی نماید.

هنگامی که کسی میخواهد دعوایی را علیه شخص دیگری مطرح و از طرق حقوقی پیگیری نماید لازم است دادخواست خود را که در اوراق چاپی آماده قابل ارائه می باشد تقدیم دادگاه نماید. دادخواست که در دعاوی حقوقی عرضه می گردد حاوی نکاتی است که جهت شروع رسیدگی دادگاه این نکات باید تکمیل شده باشد. از جمله نکاتی که در دادخواست لازم است تکمیل شود می توان به این موارد اشاره کرد:

1- نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی دادخواست دهنده که به وی در دعاوی حقوقی خواهان نیز می گویند. 

2- نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی طرف مقابل که به وی خوانده دعوا می گویند.

3- موضوع دعوا که به آن خواسته دعوا نیز می گویند. 

4- دلایل و مستندات و مدارک طرح دعوا 

5- شرحی از موضوع دعوا و ادعای دادخواست دهنده یا خواهان

6- امضای یا اثر انگشت دادخواست دهنده

دادخواست می تواند مستقلاً توسط خود شخص و یا وکیل وی تکمیل و تقدیم دادگاه گردد. چنانچه دادخواست ناقص باشد بدین معنا که یکی از نکات و موارد ذکر شده در بالا در آن تکمیل نشده باشد، امکان رسیدگی برای دادگاه وجود نخواهد داشت و بدین ترتیب جهت تکیل دادخواست اقدام به ابلاغ اخطاریه رفع نقص از دادخواست به خواهان (دادخواست دهنده) می نماید تا مراجعه نموده و دادخواست را ظرف 10 روز تکمیل نماید. حال اگر در فرصت مقرر شده دادخواست دهنده مراجعه ننماید قاعدتاً دادخواست وی به وسیله مدیر دفتر آن دادگاه رد خواهد شد. 


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

میلاد کیانی

تغییر سن

با سلام
بنده اگر تقاضای تغییر سن به دلیل اینکه خانواده بنده 5 سال سن بنده را بزرگتر از سن واقعی اینجانب در شناسنامه ثبت کرده اند پرونده بنده به کدام شعبه میرود؟ آیا به شعبه حقوقی خانواده میرود یا به شعبه کیفری؟با تشکر

پروفایل کاربر

محمد شریعتی

توافق سهامداران (SHA)

با سلام

در خصوص توافقنامه سهامداران توضیحات کاملی داده بودید. سؤال من این است که با توجه به قوانین شرعی و قوانین ملی خصوصا درباره ارث، آیا سهامداران می توانند مثلا مشخص کنند که سهام قابل فروش به غیر اعضای خانواده نیست و یا این که پس از فوت یک سهامدار، چگونه سهم او به سایر افرادی که مشخص کرده است برسد؟
سؤال دیگر این است که آیا توافق سهامداران قابل فسخ هست یا خیر. اگر فرض کنیم بخواهیم توافقی برای مدت 20 سال تنظیم کنیم، آیا قبل از اتمام این مدت هیچ یک از سهامدارانی که توافق نموده اند می توانند این توافق را به هم بزنند؟

با تشکر

پروفایل کاربر

سعید رحمت

فسخ قولنامه

با سلام و احترام
قولنامه ای در مشاور املاک تنظیم شده و پس از پرداخت بیعانه صاحب خانه به شهرداری مراجعه نمود و در جواب شهرداری 100 متر عقب نشینی درج شد حال صاحب ملک اعلام می کند که دیگر تمایل به فروش ملک ندارد چون متراژ عقب نشینی زیاد است
در قولنامه عقب نشینی بر گردن فروشنده و در بند دیگری مبلغ 1/4 کل ملک هم به عنوان خسارت فسخ قولنامه در نظر گرفته شده بود
تاریخ حضور دفترخانه هم برای ماه اسفند در نظر گرفته شده بوده است
حال با توجه به این اتفاق و اینکه بنده تمایل به خرید ملک دارم ولی اینها مایل به فروش نیستند قاعدتاً در ماه اسفند در دفترخانه حاضر نمی شوند
لطفاً بفرمایید که چه مراحلی را برای احقاق حق و دریافت خسارت در موعد مقرر (تاریخ سند اسفند ماه است) میبایست طی نمایم .