
بابک بیوک افشاری
سهم یک محقق از تولید یک محصول (صاحب ایده و آگاه به فرآیند ساخت) در مقایسه با سرمایه گذار و یا کارخانه دار چقدر است ؟
با سلام
به عنوان یک مهندس پلیمر و طراح یک محصول قرار است با کارخانه ای مشارکت کنم. به این صورت که طراحی محصول و رسیدن به فرمولاسیون شیمیایی از من باشد (انجام کارهای تحقیقاتی، آزمایشگاهی، تا رسیدن به نقطه محصول) و تولید و عرضه از جانب کارخانه (فرآیند تولید، فرآیند فروش). این محصول در ایران وجود ندارد و این کارخانه میخواهد از پیشرو های صنعت مربوطه باشد.
با اینکه در سود باهم شریک باشیم موافق هستند.
1. سوالم این است که سهم طرفین را چگونه تعیین کنم؟ و از سود خالص باشد و یا از قیمت عرضه شده در بازار؟
2. و سوال بعدی این است که چند درصد از مالکیت علمی و چند درصد از مالکیت صنعتی این طرح را با کارخانه شریک شوم؟ در واقع در زمان ثبت رسمی طرح سهم ها را چگونه ثبت کنم؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)

کارشناس حقوقی وینداد
با سلام:
در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است با عنایت به قصد طرفین مبنی بر تنظیم قرارداد مشارکت مدنی در خصوص یک پروژه معین که وظایف، مسئولیت و تعهدات طرفین تا حدودی مشخص گردیده.
میزان سهام بر اساس ارزش آورده هر طرف نسبت به نقش آن در تولید محصول نهایی با توافق طرفین تعیین می گردد و میزان سهام پس از کسر کلیه هزینه ها و از سود خالص به طرفین قرارداد تعلق خواهد گرفت.
در پاسخ به مالکیت فکری و حقوق مالی ابداع؛ اختراع و اثر هنری نیز لازم به ذکر است مالکیت فکری قابلیت انتقال ندارد و حقوق مالی اثر است که قابلیت انتقال را دارا می باشد.
با احترام؛
تیم حقوقی وینداد
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

عرفان مومنی
قرارداد
سلام
1) قرارداد های یک شرکت جزو اوراق عادی محسوب می شوند یا تعهد آور ؟؟؟
2) چنانچه طبق روزنامه رسمی یک شرکت (طرف اول ) جهت امضای قرادادها باید مدیر عامل و یکی از اعضای هیئت مدیره امضا کنند اما در قرارداد فقط مدیر عامل امضا کند چنانچه اختلافی رخ دهد برای این شرکت مشکل ساز است یا طرف دوم قرارداد خودش مقصر است که امضاهای مجاز را چک و بررسی نکرده است ؟

محمد طهماسبی
مالیات بر ارث
با سلام و احترام
مرحوم پدرم مغازهای داشت که چون قدیمی بود در سال ۱۳۸۸ مجوز تخریب مغازه و پروانه ساخت ۲ طبقه را گرفت.
تمکن مالی ایشان طوری بود که توانست فقط طبقه همکف را بسازد.
در مکالمات خانوادگیمان همیشه این مطرح بود که برای ۲ واحد بالای مغازه اجازه #ساخت
یک واحد برای من به عنوان تنها فرزند پسر خانواده
و یک برای واحد برای ۲ خواهرم باشد...
تا اینکه در سال ۱۳۹۹ من طبقه اول را #بدون تمدید پروانه و #عدم هماهنگی با شهرداری ساختم...
الان برای مالیات بر ارث؛ یکی از کارشناسان اداره مالیات گفت که چون سند و پروانه به نام مرحوم پدرم هست؛ باید برای هر ۲ واحد مالیات بر ارث پرداخت شود در صورتی که با استشهاد محلی؛ میتوانم ثابت کنم که واحد را خودم ساختم...
ممنون میشم راهنمایی کنید.

محمد شریعتی
توافق سهامداران (SHA)
با سلام
در خصوص توافقنامه سهامداران توضیحات کاملی داده بودید. سؤال من این است که با توجه به قوانین شرعی و قوانین ملی خصوصا درباره ارث، آیا سهامداران می توانند مثلا مشخص کنند که سهام قابل فروش به غیر اعضای خانواده نیست و یا این که پس از فوت یک سهامدار، چگونه سهم او به سایر افرادی که مشخص کرده است برسد؟
سؤال دیگر این است که آیا توافق سهامداران قابل فسخ هست یا خیر. اگر فرض کنیم بخواهیم توافقی برای مدت 20 سال تنظیم کنیم، آیا قبل از اتمام این مدت هیچ یک از سهامدارانی که توافق نموده اند می توانند این توافق را به هم بزنند؟
با تشکر