آنالیز و مشاوره رایگان راه حل مشکلات حقوقی

اگر نگران سلامت حقوقی کسب‌وکار خود هستید، فقط با یک جلسه آنالیز رایگان راه حل مشکلات حقوقیتان را از ما بخواهید.

با ۱۰ اصل مهم از اصول اولیه شراکت آشنا شوید!

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
اصول شراکت

قطعا شما نیز با این موضوع مواجه شده اید و دیده اید که در جامعه افراد نظرات متعددی دربارهٔ شراکت مطرح می‌کنند. برخی آن را خوب و مناسب می‌دانند و به همه آن را توصیه می کنند و عده ای دیگر آن را نامناسب می‌دانند و به شدت از آن نهی می‌کنند. شراکت در اصل یکی از جنبه‌های مهم کسب و کار است که از گذشته افراد با آن مواجه بودند. در این راستا باید بیان نمود که شراکت نیز مانند تمامی امور، دارای اصول و مقرراتی است که افراد پیش از انجامش باید نسبت به آنها آگاهی پیدا نمایند تا در آینده دچار مشکل نشوند. اما نکته مهم این است که اصول شراکت کدام است؟ در این مطلب با اصول شراکت و راهنمایی‌هایی مقدماتی انجام آن آشنا می‌شویم. پس اگر نیازمند دانستن اصول مقدماتی شراکت هستید با ما همراه باشید.

آیا برای شراکت آمادگی‌های لازم را دارید؟

در ابتدای امر حتما از خودتان بپرسید که آیا واقعا به یک شریک کاری برای ایجاد یک شرکت موفق نیاز دارید؟

و همچنین از خودتان بپرسید که:

۱- آیا شریک انتخابی‌تان با شما ارزش‌ها، ایده‌ها و اهداف مشترک دارد؟

۲- آیا به انگیزه‌ها و شخصیت شریک‌تان اعتماد می‌کنید؟

۳- اگر یکی از شرکا غیراخلاقی عمل کند چگونه این موضوع را کنترل و مدیریت خواهید کرد؟

۴- اگر یکی از شرکا بخواهد به خارج از کشور مهاجرت کند چه؟ 

و … .

اصول اولیه شراکت چیست؟

۱- داشتن ارتباط طولانی مدت و همچنین شناخت کامل شریک مورد بسیار مهمی است. یکی از اشتباهاتی که معمولا شرکای کاری مرتکب می‌شوند این است که پیش از اینکه همدیگر را بشناسند وارد کار می‌شوند و پس از گذشت مدت اندکی از شراکت با یکدیگر پشیمان می گردند و یکی از آنها از شراکت خارج می‌شود.

۲- از دیگر مهم‌ترین عامل موفقیت شراکت در کسب و کار، وجود مهارت‌های تکمیلی در تیم است. این مهارت به شما کمک می‌کند تا بتوانید نگرانی‌ای از بابت نبود متخصص در تیم‌تان نداشته باشید. به یاد داشته باشید که وجود شخصیت های یکسان باعث موفقیت نیست، بلکه وجود شخصیت های مکمل است که شما را به قلهٔ موفقیت می رساند.

۳- بهتر است کسانی که در آینده قصد شراکت دارند با هم یک خلوت دو یا سه روزه داشته باشند تا انتظارات‌شان را از کسب‌وکار و اصول شراکت، یک به یک مرور کنند و نکات مهمی را که هریک در نظر دارند با هم مقایسه کنند تا پس از شراکت به اختلاف بر نخورند.

۴- معمولا شرکا با مالکیت برابر وارد کار شده و هر یک ۵۰ درصد از سرمایه اولیه را سهیم می‌شوند. البته ممکن است یکی از شرکا پول بیشتری درگیر کند و دیگری تخصص یا ارتباطات کاری با خود به همراه بیاورد. البته ممکن است که پس از رشد کسب و کار با توافق طرفین این نحوه پرداختی ها و تقسیم سود میان شرکا تغییر پیدا کند.

۵- بهتر است که از همان اول درباره موضوع خرید و فروش تمام یا قسمتی از سهم با شریک‌تان صحبت کنید چرا که دیر یا زود ممکن است یکی از شرکا بخواهد سهم دیگری را بخرد و یا سهم خودش را بفروشد. پس سعی کنید شرایط واگذاری سهم را مشخص کنید.

۶- انتظارات خود را از چگونگی اجرای کسب‌وکار به‌صورت خلاصه و کاملا دقیق بیان کنید و نقش‌ها و مسئولیت‌های شرکا را براساس مهارت‌ها و خواسته‌های‌شان به‌طور واضح شرح دهید.

۷- برای مکالمات و ارتباطات روزانه تان برنامه بریزید. به‌عنوان نمونه، توافق کنید که دوبار در روز در زمان‌های معین‌شده با یکدیگر گفت‌وگو کنید و اهداف‌تان را بریک مبنای منظم مجددا ارزیابی کنید.

۸- به یاد داشته باشید که احترام متقابل و تعهد انجام کار برای شراکت در کسب و کار از ضروری ترین موارد به شمار می آید. همواره از شراکت با افراد بی اخلاق و بی مبالات بپرهیزید چرا که داشتن اخلاق و تعهد از ضروریاتی است که باعث سلامت شراکت و پیشرفت کسب و کار می گردد.

۹ـ هم‌فکر بودن برای شراکت در کسب و کار از موضوعاتی است که به‌راحتی نمی‌شود به آن پی برد اما پیش از شراکت می توان صحبت نمود و خط مشی فکری طرف مقابل را ارزیابی کرد و از اختلافات و مشکلات آتیه پیشگیری نمود.

۱۰ـ همواره تلاش کنید که رابطه شخصیتان را دخیل در زندگی کاریتان نکنید. اما اگر یک رابطهٔ شخصی، با شریک کاری‌تان دارید باید این حقیقت را بدانید که رابطهٔ شخصی‌تان در همهٔ وجه‌های کاری‌تان نیز اثر خواهد گذاشت. بسیاری از کارآفرینان در این قسمت توصیه می‌کنند که مرز زندگی شخصی و زندگی کاری‌تان را مشخص کنید و به رعایت آن پایبند باشید. همچنین بهتر است در مواقع گفتگو مشخص کنید که صحبت‌تان کاری است و یا شخصی.

در خصوص اصول شراکت، نیاز به راهنمایی دارید؟

در نهایت باید بیان نمود که انتخاب شریک یکی از حیاتی‌ترین بخش های کسب و کار است چرا که یک شریک کاری خوب می‌تواند شما را در کارتان بسیار کمک کند و موفق‌تر گرداند و یک شریک کاری نامناسب می‌تواند حتی شما را ورشکسته کند. پس دقت کنید که در شراکت نیز مانند تمامی امور در ابتدا اصول فوق را در نظر بگیرید و اگر آگاهی کامل یافتید، به شراکت بپردازید و موارد را تماما رعایت کنید. در صورتی که در مباحث مربوط به اصول شراکت خود، با سوالات یا مشکلات حقوقی مواجه شده اید، مسائل خود را با تیم حقوقی وینداد درمیان بگذارید تا بهترین پاسخ و راه حل را به شما ارائه نماییم.

5/5 - (1 امتیاز)
دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط