تن ماهی، یکی از خوراکیهای کنسروی پرطرفدار در ایران به شمار میرود. اگر چه فعالیت در این صنعت میتواند سودآور باشد، اما به دلیل طبیعت غذاهای کنسروی، تن ماهی بایستی الزامات بهداشتی و ایمنی خاصی را رعایت کند. ثبت برند تن ماهی یکی از اقداماتی است که میتواند شرکتهای این حوزه را تا حد زیادی به مخاطبان معرفی کند.
در این مطلب از مجله حقوقی وینداد، در خصوص مراحل، مدارک، شرایط و فرآیند کامل ثبت برند تن ماهی مطالبی نگاشتهایم.
با ما همراه باشید.
آیا ثبت برند تن ماهی اجباری است؟
یک نکته مهم و اساسی در حوزه موضوع ثبت برند، مفهوم ثبت اجباری و اختیاری برند است که باید از نکات آن اطلاع داشت.
مطابق مقررات موجود، عموما ثبت برند یک عمل اختیاری است، مگر در مواردی که قانون، ثبت برند را الزامی و ضروری دانسته باشد.
موارد و مصادیق ثبت اجباری برند، به موضوعاتی منحصر است که با سلامت عمومی جامعه مرتبط هستند. به همین دلیل خوراکیها و آشامیدنیها بارزترین مثال برای ثبت برند اجباری هستند.
در نتیجه، اگر چه ثبت برند تن ماهی میتواند مزایای تجاری و حقوقی زیادی به دنبال داشته باشد، اما جدای از این فواید، باید گفت که ثبت برند تن ماهی یک ضرورت قانونی است و در صورت عدم ثبت، عواقب قانونی و قضایی متعددی برای صاحبان سرمایه به دنبال خواهد داشت.
مرجع ثبت برند تن ماهی چیست؟
حال که با ضرورت ثبت برند تن ماهی آشنا شدهایم، لازم است مرجع صالح و رسمی ثبت برند را بشناسیم. در حال حاضر و مطابق با نظام حقوقی ایران، مرجع صالح برای ثبت برند تن ماهی، مرکز مالکیت معنوی است که به اموری مانند ثبت علائم تجاری، ثبت اختراعات، ثبت طرحهای صنعتی، ثبت نشانههای جغرافیایی و… میپردازد.
بنابراین برای ثبت برند تن ماهی هم لازم است تا از طریق سامانه فوقالذکر اقدام شود. البته باید به یاد داشت که پیش از اقدام برای ثبت برند در سامانه مذکور، لازم است متقاضیان کلیه مجوزها و گواهیهای لازم و ضروری را اخذ کنند. به طور مثال برای ثبت برند تن ماهی لازم است مجوزهای بهداشتی پیش از اقدام برای ثبت اخذ شده باشد.
مدارک لازم برای ثبت برند در سامانه مرکز مالکیت معنوی چیست؟
برای ثبت برند تن ماهی در سامانه مرکز مالکیت معنوی، ابتدا لازم است متقاضی مدارک زیر را فراهم کند:
۱. کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی (اسناد هویتی مدیرعامل در اشخاص حقوقی)
۲. نشانی اقامتگاه و کد پستی محل سکونت شخص حقیقی (اقامتگاه شرکت در اشخاص حقوقی)
۳. تصویر و مشخصات علامت تجاری مورد نظر
۴. کپی کارت بازرگانی (برای ثبت برند لاتین)
۵. ارائه جواز یا پروانههای مرتبط با فعالیت (جواز کسب، مجوز بهداشت، جواز تاسیس، پروانه تاسیس، پروانه بهرهبرداری، سداد، اینماد و…)
۶. کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت در اشخاص حقوقی
پس از فراهم شدن مدارک مذکور، ضروری است تا مراحل فرآیند ثبت برند طی شود.
مراحل ثبت برند تن ماهی در سامانه چیست؟
ثبت تن ماهی در سامانه نیازمند طی تک تک مراحل زیر است:
۱. ورود به سایت مرکز مالکیت معنوی
۲. ورود به بخش میز خدمات الکترونیک
۳. ورود به بخش ثبت علائم
۴. انتخاب گزینه ثبت اظهارنامه ثبت برند تن ماهی
۵. تکمیل فرم ثبت نام اولیه
۶. انتخاب نوع شخصیت (حقیقی و حقوقی) و ملیت متقاضی
۷. تکمیل فرم اطلاعات شخصی و هویتی متقاضی
۸. آپلود مدارک لازم
۹. وارد کردن ایمیل و رمز عبور شخصی
۱۰. تایید ثبت نام نهایی
۱۱. دریافت کد شناسایی مخصوص
۱۲. دریافت فایل اقرارنامه
۱۳. تایید حساب کاربری با گواهی امضا در دفتر اسناد رسمی
آیا هر کس میتواند ثبت برند تن ماهی انجام دهد؟
از نظر حقوقی و قانونی، هر کسی میتواند برای ثبت برند اقدام کند و تنها وجود تجربه و تخصص و داشتن مجوزهای لازم برای ثبت برند تن ماهی کفایت میکند و نیازی نیست تا از طریق شرکتهای ثبتی این کار را انجام دهد.
با این اوصاف، بنا به تجارب موجود و نظر حقوقدانان و شرکتهای ثبتی از جمله استارتاپ وینداد، اقدام برای ثبت برند بدون استفاده از راهنمایی و تخصص مشاوران حقوقی و شرکتهای متخصص ثبتی، تصمیمی منطقی و از نظر تجاری بهصرفه نیست.
مشکلاتی مانند عدم تسلط به اصطلاحات حقوقی، عدم تخصص در تکمیل اظهارنامه و فرمهای مخصوص، ثبت برند مشابه با معروف، عدم تسلط بر نکات انتخاب نام برند، عدم آگاهی از موضوع ثبت برند اجباری و اختیاری و… ممکن است برای هر متقاضی ثبت برند، هزینههای مالی و زمانی زیادی را به دنبال داشته باشد.
به همین خاطر توصیه میشود فرآیند ثبت برند تن ماهی را از طریق سیستم ثبت برند وینداد، زیر نظر وکلای دادگستری و مشاوران حقوق ثبت مجرب ما، آغاز کنید.
هزینه ثبت برند فارسی و لاتین تن ماهی چقدر است؟
میانگین هزینه ثبت برند در سال ۱۴۰۰، از طریق شرکتهای ثبتی چیزی در حدود چهار تا پنج میلیون تومان است. اگر چه این مبلغ در اکثر موارد مشمول افزایشهایی میشود، به خصوص زمانی که تقاضای ثبت برند لاتین انجام شود.
البته فراموش نکنید که با سیستم ثبت برند وینداد میتوان این هزینهها را تا حد ممکن کاهش داد.
درباره سیستم ثبت برند وینداد سوالی دارید؟
همانطور که تاکید شد، ثبت برند تن ماهی از موارد ثبت اجباری برند است و فعالان این حوزه مکلف به این امر هستند. به همین خاطر در سراسر این مطلب توصیه شده است که ثبت برند تن ماهی را از طریق مشورت و نظارت کارشناسان حقوقی ثبت برند انجام دهید.
استارتاپ وینداد، با داشتن تیمی از حقوقدانان مجرب و وکلای پایه یک دادگستری همواره آماده خدماترسانی در حیطه ثبت برند کسبوکار شماست. فراموش نکنید که خدمات ثبت برند وینداد با کیفیت و سرعتی بالا و قیمتی ارزان، ارائه میشود و حداکثر رضایت متقاضیان را به دنبال دارد.