قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی + نکات قانونی آن

قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی + نکات قانونی آن

  تا به حال به فکر قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی افتاده‌اید؟ بعد از همه‌گیری بیماری کرونا روند مراجعه مردم به مراکز درمانی همچون فیزیوتراپی، برای بهبود عملکرد جسمی، افزایش یافت. به همین دلیل برخی افراد شروع به تاسیس مراکز بیشتر جهت فیزیوتراپی نمودند. اما تهیه تجهیزات و دستگاه‌های این مراکز

 

تا به حال به فکر قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی افتاده‌اید؟ بعد از همه‌گیری بیماری کرونا روند مراجعه مردم به مراکز درمانی همچون فیزیوتراپی، برای بهبود عملکرد جسمی، افزایش یافت. به همین دلیل برخی افراد شروع به تاسیس مراکز بیشتر جهت فیزیوتراپی نمودند. اما تهیه تجهیزات و دستگاه‌های این مراکز هزینه بالایی به همراه دارد. علاوه بر این برخی فیزیوتراپیست‌ها تصمیم دارند به طور موقت در این زمینه کار کنند و نمی‌خواهند هزینه‌ی بالای خرید این دستگاه‌ها را بپردازند.

بنابراین این اشخاص تصمیم به اجاره دستگاه فیزیوتراپی می‌گیرند، اما قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی همانند همه قراردادها نکات خاص و فنی حقوقی خود را دارد. قطعا بدون توجه به این نکات نمی‌توان توافقی مطمئن را تنظیم نمود. در این نوشته سعی کردیم به طور کلی شما را به قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی و نکات قانونی آن آشنا کنیم. با دقت متن پیش رو را بخوانید شاید شما یکی از طرفین قراردادی این چنینی باشید. در نهایت اگر نیاز به راهنمایی داشتید مشاوران متخصص ما در این زمینه شما را همراهی می‌کنند.

مستاجر در قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی چه وظایفی دارد؟

همانطور که می‌دانید فراهم کردن تجهیزات مقدمه شروع هر کاری‌ است. برای تاسیس فیزوتراپی نیز به تجهیزات و دستگاه‌های کارامد نیاز است تا مراجعان به بهترین شکل روند درمانی را طی کنند. در برخی موارد که فیزیوتراپیست‌‌ها اجاره کننده این دستگاه‌ها هستند، باید عنوان مستاجر را برای آن‌ها دانست.

قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی مانند سایر قرارداد‌های اجاره براساس مواد اجاره قانون مدنی تنظیم می‌‌شود. در ادامه بخشی از مهم‌ترین وظایف مستاجر در این قرارداد را مرور می‌کنیم :

  • مستاجر باید شیوه پرداختی مورد توافق در قرارداد را مد نظر داشته باشد (مثلا پرداخت نقدی، اقساط، ماهانه، هفتگی و…) و در فواصل زمانی معین آن را پرداخت کند.
  • چنانچه موجر تمایل نداشته باشد مستاجر دستگاه و تجهیزات را به دیگری اجاره دهد باید آن را در متن قرارداد ذکر کند.
  • به‌دلیل اهمیت بالای تجهیزات و دستگاه‌ها در این روش درمانی،لازم است شخص مستاجر یا استفاده کننده از دستگاه مبحث آشنایی با تجهیزات فیزیوتراپی را به‌صورت جدی مورد مطالعه و بررسی قرار دهد.
  • مستاجر در این قرارداد همچون امین و امانت‌دار است. او باید در استفاده از تجهیزات روش عرفی را رعایت کند. همچنین از تجهیزات اجاره شده به خوبی محافظت کند و در پایان مدت قرارداد،آنها را به نحوی که قبل از اجاره بوده است به موجر (اجاره دهنده) بازگرداند.
  • در صورت ایجاد نقص در دستگاه یا خرابی و تلف آن، چنانچه این نقص بعد از قرارداد و در حین انجام کار باشد، مستاجر مسئول جبران خسارات است.
  • مستاجر موظف به تعمیر معمول و متعارف دستگاه در مدت اجاره است.

این قرارداد چه نکات حقوقی دارد؟

براساس ماده ۴۶۶ قانون مدنی، اجاره توافقی است که به واسطه آن، مستاجر (شخصی که تقاضا دارد دستگاه را اجاره کند) می‌تواند از منافع مال اجاره شده، استفاده کند و از آن بهره ببرد. بنابراین، این قرارداد اجاره برطبق قانون مدنی است و تنظیم و امضای آن، صحیح و معتبر است. در ادامه برخی از نکات این قرارداد می‌پردازیم:

مشخصات طرفین قرارداد

در این بند باید مشخصات مالک دستگاه‌های فیزیوتراپی و مستاجر به طور دقیق تصریح شود. همچنین اهمیت دارد که مشخصات کامل دستگاه اعم از نوع کاربری، برند، مدل و سال تولید و …  در این بند یا بندی مستقل درج شود.

موضوع قرارداد

بنابر نوع نیاز مراجعه کننده دستگاه‌های مختلفی در مرکز فیزیوتراپی وجود دارد. اما در همه این مراکز برطبق آیین‌نامه ضوابط تأسیس مراکز فیزیوتراپی،دستگاه‌های الکتروتراپی و مکانوتراپی اجباری‌ است. بنابراین براساس نوع دستگاه باید در بخش موضوع قرارداد به طور مشخص در مورد آن توضیح داده‌شود. در برخی قراردادها، مسیر و مکان مورد استفاده دستگاه در قالب بندی جداگانه و تحت عنوان «محل انجام موضوع قرارداد»، تصریح می‌شوند.

مدت قرارداد

همانطور که می‌دانید قرارداد اجاره قراردادی موقت است و چنانچه مدت در آن ذکر نشود قرارداد باطل است. پس از نکات مهم این قرارداد مدت آن است که باید مورد توجه قرار گیرد. برای مثال؛ اگر دستگاه برای انجام کاری مشخص اجاره شده می‌توان مدت قرارداد را تا پایان آن کار تعیین کرد و قرارداد مشخصی تنظیم نمود.

مبلغ قرارداد

مبلغ اجاره دستگاه به توافق طرفین بستگی دارد.تعیین قیمت دستگاه فیزیوتراپی به عواملی مانند عمر دستگاه، مدل و کیفیت آن، کاربری خاص آن و… بستگی دارد. بهتر است برای تعیین قیمت از دانش فنی کارشناسان رسمی حوزه مربوط بهره برد. این کار دو طرف را از اختلافات بعدی مصون می‌دارد.

تعهدات موجر

موجر یا همان مالک دستگاه فیزیوتراپی باید در مدت مشخص دستگاه را در اختیار مستاجر قرار دهد. علاوه بر این مالک باید از سالم بودن دستگاه مورد اجاره اطمینان حاصل کند تا مستاجر بعد از قرارداد با عیب و نقصی رو به رو نشود.

برای تنظیم قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی نیاز به راهنمایی دارید؟

در این نوشته سعی کردیم شما را با جزئیات و نکات حقوقی قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی آشنا کنیم. با این حال نباید فراموش کرد که اصولا تنظیم قراردادهای حقوقی امری تخصصی است و نیازمند داشتن دانش، مهارت و تجربه کافی در حوزه قراردادها است.

به همین خاطر توصیه می‌شود پیش از تنظیم قرارداد اجار‌ه دستگاه و تجهیزات که دارای ویژگی‌های قراردادهای اجاره است ، از دانش متخصصان حقوق بهره‌مند شوید.

ما در وینداد با داشتن تیمی از وکلای دادگستری و کارشناسان حقوق قراردادها و مشاوران قراردادهای اجاره، قادر هستیم تا خدمات مشاوره‌ای متنوع و همچنین خدمات تنظیم و بررسی قرارداد اجاره دستگاه فیزیوتراپی  را ارائه دهیم.

 

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر آناهیتا رحیمی

آناهیتا رحیمی

آناهیتا رحیمی یکی از نویسندگان خوش قلم وینداد است که در رشته حقوق خصوصی دانشگاه کاشان و حقوق کسب و کار و تکنولوژی در اتریش تحصیل کرده و اطلاعات تخصصی در امور حقوقی و قراردادی دارد. آناهیتا محتواهای کاربردی در زمینه امور ثبتی، حقوقی و مالکیت فکری را به زبان کاملا ساده نوشته که در ادامه می‌توانید مقاله‌هایی از این نویسنده را بخوانید.