قرارداد آموزشی بدون بیمه

قرارداد آموزشی + نمونه قرارداد همکاری آموزشی

بسیاری از شرکت‌ها، افرادی را تحت عنوان کارآموز استخدام می‌کنند. این افراد که به‌عنوان پرسنل آموزشی نیز شناخته می‌شوند در یک دوره ضمن کار، مهارت‌هایی را به‌صورت عملی آموزش می‌بینند. این افراد تحت حمایت قانون کار قرار دارند و از این‌رو شرکت با ان‌ها قراردادی را تحت عنوان قرارداد آموزشی

بسیاری از شرکت‌ها، افرادی را تحت عنوان کارآموز استخدام می‌کنند. این افراد که به‌عنوان پرسنل آموزشی نیز شناخته می‌شوند در یک دوره ضمن کار، مهارت‌هایی را به‌صورت عملی آموزش می‌بینند. این افراد تحت حمایت قانون کار قرار دارند و از این‌رو شرکت با ان‌ها قراردادی را تحت عنوان قرارداد آموزشی تنظیم می‌کند. در این قرارداد شرایط همکاری مانند میزان دستمزد، ساعت کاری،‌محل فعالیت و غیره به‌طور کامل مشخص خواهد شد.

در این مقاله با بررسی قرارداد کار پرسنل آموزشی، بندهای نمونه قرارداد آموزشی یا همان نمونه قرارداد همکاری آموزشی را بررسی خواهیم کرد.

آشنایی با قرارداد و انواع آن

در قانون کار، قرارداد کار این گونه تعریف شده است: توافق کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی، کاری را برای مدت موقت، یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می دهد.”

انواع قرارداد کار در قانون مشخص شده است که شامل موارد زیر خواهد بود:

دیگر قراردادها مثل قرارداد کارآموزی یا قرارداد کار پاره وقت، زیرمجموعه همین سه قرارداد قرار می‌­گیرند.

قرارداد آموزشی چیست و چه نکاتی دارد؟

گاهی افراد برای یادگیری مهارتی خاص یا به دست آوردن تجربه برای مدت معینی وارد یک شرکت یا کارگاه می­ شوند تا در آینده در همان شرکت یا در محلی دیگر مشغول به کار شوند. معمولا کارفرمایان با ورود این افراد به شرکت اقدام به تنظیم قراردادهایی با عنوان قرارداد پرسنل آموزشی می­‌کنند. این نوع از قرارداد مشابهت زیادی به قرارداد کارآموزی دارد و می‌­تواند یکی از انواع آن محسوب شود.

۷ نکته مهم در مورد نمونه قرارداد آموزشی!

– اگر متقاضی گذراندن دوره آموزشی در شرکت یا کارگاه هستید سعی کنید حتما قرارداد تنظیم کنید تا در صورت بروز اختلاف مدرکی برای اثبات داشته باشید.

– هر قرارداد کار دارای شرایط خاصی ست که طبق قانون عبارتند از:

  • الف- مشخصات طرفین
  • ب- نوع کار یا حرفه
  • ج- ساعات کار یا آموزش
  • د- محل انجام کار
  • هـ- تاریخ انعقاد قرارداد
  • و- مدت قرارداد
  • ز- شرایط و نحوه فسخ قرارداد
  • ح- مواردی که خود طرفین تشخیص دهند.

در این نوع از قرارداد کار یعنی قرارداد کار پرسنل آموزشی به تقاضا و توافق طرفین بندهای قرارداد می‌­تواند متفاوت باشد.

-قرارداد پرسنل آموزشی معمولا به گونه‌ای ست که نه کارفرما مزدی به پرسنل می­‌پردازد و نه پرسنل هزینه‌ای را برای آموزش به کارفرما می­‌دهد.

– قرارداد پرسنل آموزشی بدون بیمه است، کارفرما برای این نوع از پرسنل ملزم به پرداخت بیمه نیست و پرسنل نیز نمی‌توانند درخواست رد کردن بیمه را به کارفرما دهد.

– فردی که در دوره آموزشی است می‌­تواند پس از پایان دوره به درخواست کارفرما در همان شرکت یا کارگاه مشغول به کار شود؛ در این صورت با فرد قراردادی جداگانه بسته خواهد شد.

-کارفرمایان ممکن است با توافق یا بدون توافق پرسنل با آن ها قرارداد کار پرسنل آموزشی را منعقد نکنند. کما اینکه این اتفاق زیاد افتاده است. در کل باید گفته شود که بستن قرارداد و ذکر بعضی جزئیات در آن هم برای کارفرما هم طرف دیگر قرارداد کمک کننده است و می‌تواند باعث رفع بسیاری از اختلافات و مشکلات بین دو طرف شود.

در صورتی که کارفرما قرارداد آموزشی را فسخ کند یا مانع آموزش فرد شود ملزم به پرداخت خسارت است.

جمع‌بندی

تنظیم متن قرارداد کاری و ملاحظه نکات و مندرجات این قرارداد منجر به تضمین آینده روابط کاری میان کارگر و کارفرما می‌شود. در واقع با ایجاد و ورود این چارچوب قانونی در روابط حقوقی میان طرفین این قرارداد می‌توان بدون شک بسیاری از دغدغه‌های طرفین را مرتفع کرد.

قرارداد کار برای جذب نیرو یکی از مهم‌ترین قراردادهای حقوقی است که باید برای تنظیم آن دقت کافی داشت. طبق قانون و از نظر حقوقی انعقاد قرارداد در این زمینه به تنظیم درست روابط بین طرفین کمک می­‌کند.

سوالات متداول

قرارداد آموزشی چه نوع قراردادی است؟

این قرارداد یکی از انواع قراردادهای کار است که می‌تواند زیر مجموعه قرارداد کارآموزی قرار بگیرید.

آیا قرارداد آموزشی بدون بیمه است؟

بله، کارفرما برای این نوع از پرسنل ملزم به پرداخت بیمه نیست و پرسنل نیز نمی‌توانند درخواست رد کردن بیمه را به کارفرما دهد.

3/5 - (2 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

2 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
ابراهیمی
ابراهیمی
3 سال پیش

سلام
وقت بخیر
قانون بیمه کردن نیروی آموزشی به چه صورت است؟؟؟؟؟؟؟؟
با نیرویی به صورت آموزشی به مدت یکماه قرارداد بسته ایم.مدت آموزش و قرارداد ایشان تمام شده ، تصمیم داریم برای ادامه کار با نیرو قرارداد جدید ببندیم .
آیا لازم است برای این یکماه آموزشی نیروی استخدام شده بیمه رد شود؟؟؟؟؟؟؟
آیا اگر شرکت برای این یکماه بیمه رد نکند خلاف مقررات تامین اجتماعی است و جریمه می شود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

کارشاس حقوقی وینداد
کارشاس حقوقی وینداد
در پاسخ به  ابراهیمی
3 سال پیش

با سلام
در صورتی که ماهیت عمل پرسنل شما هم آموزشی و هم انجام کار باشد، این نوع پرسنل مشمول بیمه میشوند.

با احترام
تیم حقوقی وینداد

تصویر سمانه اسماعیلی

سمانه اسماعیلی

سمانه اسماعیلی از نویسندگان خوب وینداد کارشناسی حقوق را در دانشگاه شهید بهشتی خوانده و کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی را از ایتالیا اخذ کرده و به واسطه تحصیلات خود اطلاعات تخصصی در حوزه‌های مختلف حقوقی دارد. سمانه مقالات کاربردی زیادی را در مجله وینداد منتشر کرده که در ادامه این مقالات را می‌خوانید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند

بعد از ثبت درخواست، کارشناسان حقوقی با شما تماس می‌گیرند تا جزئیات قرارداد کار موقت بدون بیمه شما را در بندهای قرارداد بیاورند.

خدمات قراردادی وینداد

بعد از ثبت درخواست، کارشناسان حقوقی با شما تماس می‌گیرند تا جزئیات قرارداد کار موقت بدون بیمه شما را در بندهای قرارداد بیاورند.

مقالات مرتبط

شرایط استخدام اتباع بیگانه
مقالات قرارداد کار

شرایط استخدام اتباع بیگانه در قانون کار چیست؟

استخدام اتباع بیگانه در ایران، تحت قوانین و مقررات خاصی صورت می‌گیرد که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم شده‌اند. این مقررات برای اطمینان از حقوق و امنیت شغلی کارگران خارجی و حفظ منافع ملی طراحی شده‌اند. مجوز کار به اتباع بیگانه تنها در صورتی اعطا می‌شود که تخصص آن‌ها در ایران موجود نباشد و کارفرما نیز ابتدا تلاش کند نیروی کار داخلی را استخدام کند. تخطی از این قوانین منجر به مجازات‌های قانونی برای کارفرما و کارگر خارجی می‌شود.

شرایط اخذ سفته ضمانتدر قرارداد کار
مقالات قرارداد کار

آیا اخذ چک و سفته در قرارداد کار قانونی است؟

در بسیاری از قراردادهای کار، کارفرمایان برای اطمینان از حسن انجام کار توسط کارگران، اقدام به اخذ چک و سفته می‌کنند. این مسئله به عنوان ضمانت حسن انجام کار شناخته می‌شود و به منظور جلوگیری از خسارات احتمالی ناشی از تخلفات کارگران کاربرد دارد. با این حال، سوالات و نگرانی‌های زیادی پیرامون قانونی بودن این موضوع وجود دارد.

مقالات قرارداد کار

۲۰ قانون کاربردی و نکات حقوقی قرارداد کار میان کارگر و کارفرما

تمامی قراردادهای کار بر اساس قوانین و نکات حقوقی تنظیم می‌شوند که حداکثر منافع را برای هر دو طرف تامین کنند. به‌طوری که اگر هر یک از این قوانین در قرارداد رعایت نشوند، اداره کار با در نظر گرفتن فرض قانونی حقوق کارکنان را تامین خواهد کرد.

انواع قرارداد کار
مقالات انواع قرارداد کار

انواع قرارداد کار + شرایط تنظیم و نحوه محاسبه حقوق و مزایا

قرارداد کار بین کارفرما و کارکنان تنظیم می‌‎شود که طرف دوم یعنی کارکنان می‌‎توانند کارگر و کارفرما باشند. این نوع قرارداد شامل انواع کارهای تمام وقت، پاره‎وقت، ساعتی، پورسانتی، کارمزدی و حتی آزمایشی می‌‎شود که بنا بر شرایط شغلی امکان تنظیم هر یک از آن‌‎‎ها وجود دارد. ضمن اینکه در انواع قرارداد کار علاوه‌‎بر دستمزد مزایای دیگری مثل حق بیمه، عیدی، سنوات و غیره به کارکنان تعلق می‌‎گیرد.