کسب و کارهای اینترنتی چند سالی میشود که به یکی از مهمترین حرفههای دنیای امروز تبدیل شده و به مرور زمان نیز جای خود را بین ایرانیان باز کرد است. البته این کار هم مانند بسیاری از مشاغل دیگر دارای مشکلات و معضلاتی بوده و گاه سبب میشود کاربران نتوانند به صورت تمام و کمال نسبت به آن احساس اطمینان داشته باشند، یک از راهحلهای جلب اعتماد کاربران، دریافت مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی و یا کسب و کار اینترنتی است.
ما در ادامه این مجوزها را توضیح میدهیم.
مجوز کسب و کارهای اینترنتی
کسب و کارهای اینترنتی این روزها به علت بستری که این فضا در اختیار قرارداد میدهد به شدت در حال افزایشاند. با توجه به سهولت دسترسی به اینترنت، بسیاری از فعالیتهای تجاری ترجیح میدهند محصولات و خدمات خود را از طریق اینترنت و نرمافزارهای تلفن همراه معرفی کنند. لذا کسب و کارهای اینترنتی بسیاری امروزه مشغول فعالیت هستند. از آنجا که این فضا، فضای جدیدیست کلاهبرداریها و سوءاستفادهها نیز در این فضا به راحتی صورت میگیرد، به همین دلیل لازم است اقداماتی برای ساماندهی این کسب و کارها درنظر گرفته شود.
یکی از این افدامات، لزوم دریافت مجوز برای کسب وکارهای اینترنتی است. برای اینکه یک کسب و کار اینترنتی شروع به فعالیت کند چه مجوزهایی نیاز دارد؟ در ادامه به معرفی مجوزهای کسب و کارهای اینترنتی میپردازیم.
مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی کدامند؟
یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه قوانین کسب و کارهای اینترنتی میتوان به آن توجه کرد، بحث امنیت این فضا است که باعث شده پس از گذشت تمامی این سالها همچنان مردم نسبت به پرداختهای اینترنتی بیاعتماد باشند. اما به واقع راه حل این بیاعتمادی چیست؟ آیا کسب و کارهای اینترنتی میتوانند با وجود این بیاعتمادی سرپا بمانند و کار کنند؟ شاید بتوان گفت بهترین راه در مسیر کسب اعتماد کاربران، رسمیت بخشی به این کسب و کارهای استارتاپی است. دریافت “نماد الکترونیکی” یا همان “اینماد” میتواند این احساس را برای کاربران ایجاد نماید که آنها خواهند توانست بدون بروز هیچ گونه مشکلی، پرداختهای اینترنتی انجام داده و خرید خود را از بستری انجام دهند که تحت نظارت بوده و تاییدیههای لازم را دارد.
پروانه کسب و کار اینترنتی
از مهمترین مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی، پروانه کسب و کار اینترنتی میباشد. این پروانه یا همان مجوز صنفی، مجوزی است که باید از صنف حوزه فعالیت مربوطه گرفته شود. اگر در حوزه فعالیت شما صنف خاصی وجود ندارد مجوز خود را از اتحادیه کسب و کارهای مجازی دریافت کنید. بهعنوان مثال
مثلا برای کسب و کار اینترنتی که در حوزه فروش مواد غذایی فعالیت دارد باید بدانید اگر شما تولیدکننده محصول و یا مواد غذایی باشید، داشتن مجوز هیچ ارتباطی به سایت شما ندارد. شما باید در اینجا از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجوز برای تولید محصول خود بگیرید. یعنی سایت اینترنتی شما در گرو داشتن مجوز نیست بلکه کسب و کار شما در گرو داشتن این مجوز میباشد.
هر کدام از محصولاتی که شما قصد فعالیت روی آن در کسب و کار اینترنتیتان دارید باید دارای مجوز لازم از مراکز ذیصلاح باشد.
اینماد الکترونیکی چیست؟
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از درخواست صاحبان کسب و کارهای نوپا و بررسی شرایط و مدارک آنها، اقدام به صدور نماد الکترونیکی میکند. این نماد که یکی از مهمترین مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی است در واقع اعتباریست که به مجوز کسب و کار اینترنتی داده میشود و صحت فعالیت آنها را تایید مینماید. از همین رو بسیاری از مردم ارتباط بیشتری با این سایتها برقرار کرده و آنها را قابل اطمینانتر از دیگر کسب و کارها میدانند.
امروزه دو نوع نماد الکترونیکی وجود دارد که عبارتند از:
- نماد دائم یک ستاره:
دریافت این نماد سختیهای خود را دارد زیرا هنگام کسب آن میبایست معیارهای گوناگونی مورد بررسی قرار بگیرد تا صلاحیت کسب و کار اینترنتی به صورت کامل برای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کشور معلوم گردد.
- نماد دائم دو ستاره:
در خصوص دریافت نماد دائم دو ستاره باید بگوییم فرآیند اعطای آن دقیقا همچون مورد قبلی است اما تنها تفاوتی که دارد این است که صاحب سایت اینترنتی موظف است گواهی نامه SSL را دریافت کرده و در وب سایت خود نصب نماید. برای انجام این پروسه صاحبان کسب و کار اینترنتی میبایست به سایت “نماد اعتماد” مراجعه کرده و جهت ثبت نام اقدام کنند.
مدارک مورد نیاز جهت کسب نماد الکترونیکی
برای کسب نماد الکترونیکی میبایست مدارک زیر را در اختیار داشته باشید:
– متقاضیان حقیقی:
1) تصویر پروانه / مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
2) اسناد هویتی متقاضی( شناسنامه، کارت ملی و مدرک وضعیت نظام وظیفه) تغییر یابد
– متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری):
1) تصویر آگهی روزنامه رسمی
2) تصویر اصل اساسنامه
3) آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
4) آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
5) آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت(در صورت وجود)
6) تصویر پروانه / مجوز فعالیت (در صورت لزوم)
– متقاضیان دولتی
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وب سایت به دستگاه دولتی مزبور و معرفی نماینده معرفی شده در پرونده نماد در متن نامه
مجوز ساماندهی یکی از مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی میباشد
سایت ساماندهی، وابسته به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال است. که خود این مرکز از توابع وزارت فرهنگ و ارشاد محسوب میشود. وظیفه این سامانه این است که اطلاعات مدیران تمام سایتها و سامانههای اینترنتی را جمعآوری کند.
مراحل صدور مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی
مطابق آییننامه اجرایی در مورد نحوه صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی (مواد 2 و 12، تبصره ماده 87 قانون نظام صنفی) مراحل صدور پروانه کسب برای کسب و کارهای مجازی عبارتند از:
- راه اندازی کسب و کار مجازی به وسیله متقاضی بر اساس لیستهای مرکز تجارت الکترونیکی
- ثبت تقاضا به وسیله فرد متقاضی در سامانه اینماد (در این مرحله تقاضای کسب و کار مشمول قانون صنفی توسط توسعه تجارت الکترونیکی بلافاصله بعد از ارزیابی و مطابق لیست مرکز اصناف و بازرگانی ایران به سامانه اصناف ارجا داده خواهد شد)
- بارگذاری مدارک مندرج در ماده 4 (مدارک ذکر شده در بالا). این بارگذاری میبایست ظرف مدت سه ماه پس از پذیرش تقاضا انجام گیرد.
- تکمیل پرونده مطابق ماده 4 این آیین نامه توسط اتحادیه
تبصره: در این مرحله اتحادیه وظیفه دارد به طور همزمان از دستگاههای طرف استعلام مندرج در ماده (4) این آیین نامه استعلام نماید.
- صدور و تسلیم پروانه کسب (پس از تطبیق و بررسی مدارک با اصل آن) به فرد متقاضی حداکثر ظرف مدت پانزده روز و ارسال مشخصات پروانه کسب به سامانه اینماد
- اعطای نماد اعتماد الکترونیکی همزمان با صدور پروانه کسب
رسانه دیجیتال چیست؟
رسانه دیجیتال، به رسانههایی گفته میشود که بر خط مبتنی بر شبکه (همچون شبکه جهانی اینترنت)، سرویسهای مخابراتی از قبیل MMS و SMS و همچنین رسانههای مبتنی بر حاملهای فیزیکی از قبیل بستههای نرم افزاری رسانهای، بازیهای رایانهای و مواردی مانند آنها فعالیت کنند. از همین رو مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با تاکید بر سه راهکار زیر فعالیت خود را انجام میدهد:
- بسترسازی برای تولید انبوه محصولات فرهنگی دیجیتال با محتوای هماهنگ با ارزشهای نظام و حمایت از توسعه کمی و کیفی رسانههای دیجیتال
- ساماندهی و نظاممند کردن فعالیتهای فرهنگی دیجیتال در کشور
- فرهنگسازی و آشنا کردن عموم مردم با فرصتها، چالشها و فرهنگ استفاده صحیح از رسانههای دیجیتال و ارتقاء سطح دانش و مهارت پدیدآورندگان رسانههای دیجیتال
چگونگی کسب مجوز برای رسانههای دیجیتال
مراحل کسب مجوز برای رسانههای دیجیتال به منظور دریافت مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی به شرح ذیل است:
- متقاضی حقیقی جهت کسب این مجوز باید به سایت saramad.ir مراجعه کرده و با توجه به مشخصات، جهت ثبت نام اولیه اقدام نماید.
- متقاضی پس از ثبت نام و دریافت کلمه عبور و رمز کاربری، میبایست درخواست صدور مجوز واحد رسانه دیجیتال خود را ثبت کند.
- پس از بررسی و تایید درخواست، نوبت به مرحله بررسی استعلام حراست میرسد. در این بخش حراست پرونده را بررسی کرده و نتیجه را از طریق پیامک به متقاضی اعلام میکند.
- در صورت تایید استعلام توسط حراست، متقاضی باید در آزمون آنلاین قوانین و مقررات شرکت کرده و مصاحبه آنلاین را نیز انجام دهد. متقاضی میبایست در زمان 15 دقیقه به 12 سوال پاسخ داده و بخش مصاحبه را نیز در 10 دقیقه تکمیل نماید. در انتها نیز باید نتیجه هر دو را در پنل پیام قرار دهد.
- در نهایت پرونده پس از دریافت امتیار و نمره قبولی و همچنین وصول استعلام از مراجع ذیصلاح و اظهار نظر کمیتههای تخصصی، جهت اظهار نظر نهایی منطبق با آیین ساماندهی و توسعه رسانهها و فعالیتهای فرهنگی دیجیتال در کارگروه امور واحدهای فرهنگی دیجیتال، مطرح شده و مورد بررسی قرار میگیرد. در انتها نیز پس از تایید نهایی، مجوز جهت فعالیت 5 ساله صادر میگردد.
کسب مجوز نظام صنفی رایانهای
تمامی شرکتها پیش از آغاز فعالیتهای طراحی، تولید، راهاندازی، توسعه، مشاوره، پشتیبانی و آموزش سیستمهای نرم افزاری، شبکههای اطلاعرسانی و نمونههای مشابه آنها میبایست پس از ثبت شرکت، بر اساس قانون تجارت به نظام صنفی استان خود مراجعه کرده و مجوز فعالیت دریافت نمایند. این مجوز هم یکی دیگر از مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی میباشد.
دو دسته شرکتهای زیر به عضویت نظام صنفی رایانهای استان پذیرفته خواهند شد:
- دارای مدیرعامل (تمام وقت) با حداقل مدرک کارشناسی باشند.
- موضوع فعالیت آنها به موجب اساسنامه شرکت صرفاً یکی از فعالیتهای رایانهای مندرج در بند ۱ باشد.
مدارک مورد نیاز جهت کسب مجوز نظام صنفی رایانهای:
- تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس شرکت
- تصویر روزنامه رسمی آگهی تغییرات (کلیه تغییرات)
- تصویر شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل
- صویر مدرک تحصیلی مدیرعامل
- تصویر کارت ملی تمامی اعضای هیئت مدیره
- تصویر اساسنامه
- تصویر آخرین اظهارنامه مالیاتی
- تصویر لیست بیمه شامل نام مدیرعامل
- تصویر آخرین رتبهبندی شورای عالی انفورماتیک
- تصویر لوگو و گواهی ثبت
نتیجه
در پایان توصیه میگردد تنها نسبت به حداقل مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی که برای راه انداری کسبوکار خود نیاز دارید، اقدام نمایید و بیشتر تمرکز و زمان خود را بر روی پیشرفت کسبوکار خود بگذارید. همچنین در این رابطه خواندن مطلب ۵ ضرورت مهم در تدوین شرایط، قوانین و مقررات استفاده از سایت را از دست ندهید و پایههای کسب و کار اینترنتی خود را محکم کنید! برای دریافت مشاوره حقوقی کسب و کارها و فروشگاه اینترنتی با وینداد در ارتباط باشید.

48 دیدگاه
امیرحسین · ۵ تیر ۱۳۹۸ در ۸:۰۵ ق٫ظ
ایا گرفتن نماد الکترونیکی برای کسب کار اینترنتی اجباری است؟؟یا اختیاری؟؟؟
وینداد · ۵ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۵۶ ق٫ظ
دریافت ای نماد برای استفاده از درگاههای پرداخت آنلاین بانکهای کشور مانند درگاه بانک ملت، پاسارگاد و … امری واجب است مگر آنکه قصد داشته باشید از درگاههای واسط همچون زرینپال، پیپینگ استفاده نمایید که تا به این لحظه نیاز به دریافت ای نماد نبوده و مراحل احراز هویت خود را دارند.
از مزایای دریافت ای نماد میتوان به جلت اعتماد بیشتر مشتریان جهت پرداخت درون سرویس شما اشاره کرد. در پایان به شما توصیه میکنیم اگر در سایت شما پرداخت آنلاین صورت میگیرد، بهتر است برای دریافت ای نماد اقدام نمایید.
امین · ۸ مرداد ۱۳۹۸ در ۱:۲۳ ب٫ظ
سلام
۱ – آیا بعد از گرفتن نماد اعتماد باید پرونده مالیاتی تشکیل بدیم ؟؟
۲ – در صورت تشکیل پرونده مالیاتی آیا باید اجاره نامه محل تحویل اداره مالیات داد و یا اینکه جزو مشاغل خانگی محسوب میشود ؟؟
وینداد · ۹ مرداد ۱۳۹۸ در ۲:۲۷ ب٫ظ
با سلام:
در پاسخ به سوال مظروحه لازم به ذکر است
در صورت ثبت شرکت و یا کسب و کار در محل تجاری شما باید پرونده مالیاتی تشکیل دهید. والا به صرف دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) نیاز به تشکیل پرونده مالیاتی نمی باشد.
در پاسخ به سوال دوم نیز چنان چه کسب و کار جزء مشاغل خانگی محسوب شود نیاز به ارائه اجاره نامه نمی باشد .لیکن در سایر موارد حتماً باید اجاره نامه رسمی و یا اجاره نامه با کد رهگیری به اداره مالیات ارائه نمایید.
با احترام؛
تیم حقوقی وینداد.
زینب · ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۸ ق٫ظ
سلام من میخوام یه فروشگاه کوچیک برای فروش قالب سایت راه بندازم اگه بخوام درگاه بگیرم, نماد الکترونیک اجباریه؟ مجوز کسب و کار اینترنتی هم باید بگیرم؟
وینداد · ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ در ۱:۲۷ ب٫ظ
با سلام
در پاسخ به سوال مطروحه عدم دریافت نماد الکترونیک و مجوز کسبوکار اینترنتی مانعی برای راه اندازی کسبوکار نیست اما برای جلب بیشتر اعتماد کاربرانی که از خدمات شما استفاده میکنند و قصد پرداخت دارند، توصیه میکنیم برای دریافت آنها اقدام نمایید.
بهرام · ۹ مهر ۱۳۹۸ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ
با سلام خدمت شما. بنده سوال داشتم از خدمتتون. می خوام بدونم من اگر بخوام یک فروشگاه اینترنتی رو راه اندازی کنم با کلی محصولات مختلف ایا باید اول برم مجوز نظام صنفی اقدام کنم و کارهای نماد الکترونیکی رو بگیرم یا باید برم شرکت ثبت کنم . من می خوام همه چی قانونی باشه . برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی باید کجا برم ؟ چه سازمانی ؟ تو نظام صنفی جزو چه زیر شاخه ای محسوب می شم ؟
وینداد · ۱۸ آبان ۱۳۹۸ در ۲:۱۰ ب٫ظ
با سلام
در ابتدای امر نیازی به ثبت شرکت نمی باشد. بهتر است کمی کسبوکار را گسترش داده و پس از رسیدن به مرحله تعادل مالی اقدام به ثبت شرکت صورت پذیرد.
اخذ نماد اعتماد الکترونیکی، مجوز نظام صنفی و مجوز اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی، قبل از ثبت شرکت، مفید فایده خواهد بود.
محمدی · ۲۳ مهر ۱۳۹۸ در ۱۲:۵۹ ب٫ظ
با سلام بنده یک سایت فروش محصولات غذائی خارجی راه اندازی کردم و شروع به فعالیت نمودم تمام نمادهای مورد نیاز دریافت کردم فقط میخواستم بدونم آیا نیاز به مراجعه به امور مالیاتی هست یا خیر و تمام فعالیت در منزل صورت میگیرد .
وینداد · ۲۳ مهر ۱۳۹۸ در ۲:۳۲ ب٫ظ
با سلام
بله شما باید مالیات بر ارزش افزوده (مالیت بر درآمد) را مد نظر داشته و اقدامات لازم را انجام دهید. در این خصوص باید به سازمان امور مالیاتی مراجعه نمایید.
و در ابتدا میتوانید مشمول بودن یا نبودن کسبوکار را از طریق مراجعه به همین سازمان مورد بررسی قرار دهید.
محمدی · ۲۳ مهر ۱۳۹۸ در ۳:۳۵ ب٫ظ
سلام ممنونم از راهنمائی قبلی شما
فروش مواد غذائی خارجی در سایت اینترنتی نیاز به ثبت نام در صنف واحد های مجازی است یا خیر اگه نیاز هست چه سایتی باید ثبت نام انجام دهیم
وینداد · ۲۸ مهر ۱۳۹۸ در ۳:۲۲ ب٫ظ
با سلام
در پاسخ به سوال مطروحه نیاز است به سازمان غذا و دارو جهت اخذ مجوز و برای فروش بصورت اینترنتی به سازمان نظام صنفی رایانهای مراجعه نمایید.
همچنین دریافت نماد اعتماد الکترونیکی برای پرداخت آنلاین نیز توصیه میگردد.
فرزان · ۸ آبان ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۴ ب٫ظ
با سلام، برای فروشگاه های اینترنتی که محصولات متنوع از دسته های مختلف محصولات میفروشند (مثل دیجی کالا) برای دریافت نماد، آیا نیاز به دریافت پروانه کسب از هر صنف مربوط به هر محصول میباشد؟ برای مثال در دسته محصولات مواد غذایی سوپرمارکتی باید از اتحادیه مواد غذایی و پروتینی و برای فروش پوشاک از اتحادیه پوشاک و برای فروش میوه جات باید از اتحادیه مربوطه پروانه کسب دریافت کرد؟ خب اتحادیه ها که بیشتر بر مبنای کسب و کار سنتی هستند پروانه را به فروشگاه اینترنتی راحت نمیدهند و سنگ اندازی میکنند؟ پیشاپیش از پاسخگویی شما سپاسگزارم
وینداد · ۱۸ آبان ۱۳۹۸ در ۲:۱۵ ب٫ظ
باسلام
در این مورد اخذ مجوز از واحد صنفی فروشگاههای زنجیرهای (هایپر مارکت) کفایت میکند. البته برای فروش مواد غذایی اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو نیز الزایمی است.
صالح · ۲۲ آذر ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۷ ب٫ظ
سلام
برا راه اندازی سایتی مثل دیوار چه مجوزی نیازه؟
وینداد · ۷ دی ۱۳۹۸ در ۴:۲۸ ب٫ظ
با سلام
در بدایت امر کسب مجوز از اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی و هم چنین اینماد ضروری است. همچنین میتوانید از سیستم ارزیابی حقوقی آنلاین وینداد جهت آگاهی از چالش های حقوقی کسب وکار خود استفاده نمایید.
محمد · ۲۶ آذر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۲ ق٫ظ
سلام میخواستم در بستر تلگرام بخش پوشاک بزنم ایا بدون مجوز میشه کمی پیش رفت یا باید مجوز صنفی داشته باسم و ایا در این مورد نماد الکترونیک اهدا می شود
وینداد · ۷ دی ۱۳۹۸ در ۴:۳۵ ب٫ظ
باسلام
در شروع کسب و کار و در مراحل ابتدایی نیازی به مجز خاصی نیست. با این حال و با رشد کسب و کار بهتر است از سازمانهای ذیربط مجوز های مربوطه مثل شامک(ساماندهی) اخذ گردد.
رضا · ۴ دی ۱۳۹۸ در ۴:۲۹ ب٫ظ
سلام و عرض ادب
من یک فروشگاه لوازم جانبی موبایل از قبیل کابل شارژر و قابو …. در دست راه اندازی دارم که می خوام برای ای نماد هم اقدام کنم.
برای ای نماد فقط مدارک شخصی ار من می خوان یا پروانه کسب از اتحادیه ها هم مورد نیازه؟
با تشکر
وینداد · ۷ دی ۱۳۹۸ در ۴:۴۳ ب٫ظ
با سلام
مدارک مورد نیاز جهت اخذ اینماد در سایت اینماد https://enamad.ir/ ذکر گردیده است.
نگین · ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ در ۱:۴۸ ب٫ظ
چه فرقی بین ای نماد تک ستاره و 2 ستاره برای سایت خرید و فروش اینترنتی هستش ؟
برای فروش محصولات کشاورزی به صورت مجازی باید چه مجوز هایی بگیریم؟
اگر شرکت تعونی ثبت کرده باشم برای گرفتن مجوز کسب و کار اینترنتی برای فروش محصولات کشاورزی و غیره و دامداری و به مشکلی بر خورد می کنم ؟می تونید راهنمایی کنید ؟
برای ای نماید و پرداخت الکترونیکی فقط باید شماره حساب صاحب سایت باشه ؟ و شماره حساب شخصی باید باشه یه به اسم سایت ؟
زهرا بیات · ۲۰ مهر ۱۳۹۹ در ۷:۱۳ ب٫ظ
سلام
فروشگاه دارای نماد دوستاره مضاف بر شرایط و ویژگی های نماد تک ستاره، گواهی امنیت SSL جهت امنیت بیشتر انتقال اطلاعات میان سایت و بازدیدکنندگان از سایت می باشد.
جهت فروش محصولات کشاورزی علاوه بر مجوزهای فروش فیزیکی، بایستی پروانه کسب وکارهای مجازی را دریافت نمایید. در صورتی که شرکت باشید جهت دریافت این مجوز با مانعی رو به رو نیستید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
حسین · ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ در ۳:۴۴ ب٫ظ
سلام وقت بخیر ممنون از اطلاعات خوبتون.
بنده میخوام ی سایت فروش کتابهای صوتی راه اندازی کنم.
میخواستم ببینم بجز اینماد و وزارت ارشاد و فرهنگ به چه مجوزهای نیاز دارم؟
آیا باید با ناشر کتابها هم صحبت کنم؟
با تشکر
کارشناس حقوقی وینداد · ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ در ۵:۲۱ ب٫ظ
سلام حسین عزیز
شما میتوانید برای آگاهی از مجوزها، قراردادها و ملاحضات حقوقی و قانونی لازم از ابزار ارزیابی حقوقی هوشمند وینداد استفاده کنید.
در این ابزار رایگان شما چند سوال در خصوص کسب و کار خود را پاسخ میدهید و یک گزارش از بایدها و نباید های قانونی، حقوقی و مجوزی دریافت میکنید.
پیروز باشید
برديا · ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۸:۰۹ ب٫ظ
با سلام
برای را اندازی فروشگاه انلاین ماهی و میگو چه مجوز هایی لازمه؟
زهرا بیات · ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ در ۲:۴۷ ب٫ظ
سلام
علاوه بر دریافت ای نماد (نماد اعتماد الکترونیکی) بایستی از اتحادیه صنف مربوطه پروانه کسب دریافت نمایید. در این مورد بایستی از اتحادیه صنف فروشندگان مرغ وماهی مجوز بگیرید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
فاطمه · ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۱۰:۴۹ ب٫ظ
سلام آیا فروشگاه اینترنتی قابل انتقال هست؟
زهرا بیات · ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ در ۲:۱۳ ب٫ظ
سلام
بله، با تعیین تکلیف نسبت به تعهدات و مسئولیت های سایت مزبور، با انعقاد قرارداد و تغییر مالکیت دامنه قادر خواهید بود فروشگاه اینترنتی را منتقل نمایید.
توصیه می شود در این زمینه از راهنمایی یک مشاور حقوقی کمک بگیرید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
محمودی · ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۰:۱۳ ق٫ظ
با سلام. مجوزهایی ک فرمودید تمام مجوزهای مورد نیازه و چیزی کم نیست؟ برای یک تحقیق نیاز دارم میخواستم مطمین بشم. ممنون
زهرا بیات · ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ در ۱۱:۳۰ ق٫ظ
سلام
با توجه به حوزه ی فعالیت، ممکن است نیاز به اخذ مجوز از سازمان های مختلفی باشد. مجوز های نام برده شده مجوز های کلی هستند که برای هر کسب و کاری صرف نظر از حوزه ی فعالیت ضروری هستند.
سمانه · ۱۵ تیر ۱۳۹۹ در ۰:۲۳ ق٫ظ
با سلام .میخواستم بدونم ایا بعد از دریافت مجوز کسب و کار مجازی بعد از مدتی اگه بخوایم جای ثابتی رو برای کار در نظر بگیریم ایا میشه اون رو تبدیل به جواز کسب واقعی کرد ؟
زهرا بیات · ۱۹ مهر ۱۳۹۹ در ۴:۴۵ ب٫ظ
سلام
دریافت جواز کسب برای کسب و کارهای فیزیکی نیازمند مراجعه به صنف مربوطه است. در خصوص امکان تبدیل نیز در صورت دارا بودن شرایط مانع قانونی وجود ندارد.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
فاطمه · ۲۳ تیر ۱۳۹۹ در ۱۲:۲۸ ب٫ظ
سلام خسته نباشید
فروشگاهایی که از طریق تلگرام و اینستاگرام فعالیت دارند هم کد اعتبار الکترونی دارند؟
و اگه به مشکل بر بخوریم با آنها میشه شکایت کرد ازشون؟
ممنون
زهرا بیات · ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ در ۶:۰۳ ب٫ظ
سلام متاسفانه بسیاری از فروشگاه های اینترنتی که در فضای مجازی فعالیت دارند، ای نماد ( نماد اعتماد الکترونیک) دریافت ننموده اند. البته شکایت از این فروشگاه ها منوط به دارا بودن نماد اعتماد الکترونیک نیست، برای شکایت از این فروشگاه ها راه های متفاوتی وجود دارد یکی از این طرق مراجعه به پلیس فتا است.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
کال شاپ تی وی · ۲۷ تیر ۱۳۹۹ در ۶:۲۱ ب٫ظ
کاشکی شرایط کسب کار اینترنتی سهل تر می شد مثلاگواهی از اداره مالیات و یا … گرفته نمی شد
کارشناس حقوقی وینداد · ۶ شهریور ۱۳۹۹ در ۹:۲۲ ب٫ظ
باسلام و احترام؛
در حال حاضر برخی قوانین دست و پاگیر تسهیل داده شدند و امیدواریم سایر قوانین نیز بهبود پیدا کنند.
پیشنهاد میکنیم صفحه اینستاگرام وینداد را دنبال کنید تا به محض صدور بخشنامه یا دستورالعمل جدید در حوزه کسب و کارهای اینترنتی در این صفحه اطلاع رسانی میگردد.
موفق باشید
محمودی · ۷ مرداد ۱۳۹۹ در ۱۲:۲۰ ب٫ظ
سلام، وقت بخیر
ببخشید من الان 6 روزه یه سرور مجازی از وبسایت وب داده سفارش دادم که به دلیل مشکلات بیش از حدش همون روز دوم درخواست لغو اشتراک زدم ولی متاسفانه اصلا جوابگو نیستن. من چطوری باید پیگیر حقوقم بشم؟؟
کارشناس حقوقی وینداد · ۶ شهریور ۱۳۹۹ در ۹:۱۹ ب٫ظ
سلام
وقتتون بخیر
شما میتوانید از طریق نماد اعتماد الکترونیک وبسایت مورد نظر از ایشان شکایت کنید. البته باید توجه کنید آیا در شرایط و قوانین وبسایت ایشان در خصوص مشکلات و لغو اشتراک توضیحاتی داده شده است یا خیر.
پیشنهاد میکنیم حتما قبل از گرفتن سرویس از یک وبسایت آنلاین، قسمت شرایط و قوانین وبسایت را به خوبی مطالعه کنید.
موفق باشید
حسین · ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ در ۰:۱۶ ق٫ظ
سلام . برای سایت فروشگاهی “عمده فروشی آداپتور” نیاز به پروانه کسب هست؟ با تشکر
زهرا بیات · ۱۴ مهر ۱۳۹۹ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ
سلام
بایستی پروانه کسب وکارهای مجازی را از سایت مربوطه با ارئه مدارک لازم دریافت نمایید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
پیام · ۳ مهر ۱۳۹۹ در ۱:۳۵ ب٫ظ
سلام من میخوام فروشگاه انلاین موبایل بزنم شرکت های مثل کاوش تیم به من گوشی نمیدن میگن با پروانه محدود بهتون گوشی میدیم ولی شرکت باشین بهتون عمده میدیم خب شرکت هم بزنم بگم فعالیتم فروش موبایله ازم برگه سبز گمرکی میخوان…من باید از کجا شروع کنم که قانونی باشم وشرکت های عمده بهم گوشی بدن برای سایتم؟؟؟؟
زهرا بیات · ۱۲ مهر ۱۳۹۹ در ۷:۵۶ ب٫ظ
سلام
بهتر است در این رابطه با نمایندگان شرکت مزبور مذاکره نمایید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
هادی · ۴ مهر ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۶ ق٫ظ
سلام. برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی در زمینه بسته بندی مواد غذایی(صرفا بسته بندی) باید از کجا مجوز بگیریم؟
زهرا بیات · ۱۲ مهر ۱۳۹۹ در ۷:۵۱ ب٫ظ
سلام
بایستی جواز کسب دریافت نمایید. جهت دریافت جواز کسب و کار اینترنتی بایستی نماد اعتماد الکترونیکی را قبلا از سایت اینماد دریافت نموده باشید و مجوز از سایت مزبور را به عنوان یکی از مدارک جهت دریافت جواز کسب ضمیمه نمایید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
سعید سپیانی · ۱۵ مهر ۱۳۹۹ در ۵:۲۴ ب٫ظ
با سلام
ممنون از سایت عالیتون
من برای فروشگاه پوشاکی ک راه اندازی کردم به غیر از اینماد باید چ مجوز هایی رو بگیرم ؟
مجوز نظام صنفی و مجوز کسب و کار اینترنتی به راحتی دریافت میشه؟؟ و میشه غیر حضوری و با ثبت نام توی سامانه اونا رو دریافت کرد؟
زهرا بیات · ۱۶ مهر ۱۳۹۹ در ۱۱:۲۶ ق٫ظ
سلام
وارد سامانه صدور مجوز کسب وکارهای اینترنتی شوید، مدارک لازم، نحوه ی درخواست و غیره توضیح داده شده است. غالب مراحل به صورت اینترنتی و غیر حضوری است.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
سعید شهابی · ۱۸ مهر ۱۳۹۹ در ۷:۱۹ ب٫ظ
همسایه طبقه بالایی ما یک فروشگاه اینترنتی راه انداخته و از صبح تا نصف شب سرو صدای بسته بندی لوازم آسایش ما را سلب کرده. با توجه به اینکه کاربری ساختمان مسکونی هست دو ساله هر چه تذکر میدم رعایت نمیکنه و تازه میگه چقدر زنگ میزنی مزاحم میشی!!
به کجا باید شکایت ببریم تا یا رعایت کنند یا محل کارشان را عوض کنند.
زهرا بیات · ۱۹ مهر ۱۳۹۹ در ۴:۳۳ ب٫ظ
سلام
بهتر است ابتدا با ارسال یک اظهارنامه در خصوص موضوع تذکر دهید و علاوه بر آن از تمامی همسایه به جهت موضوع استشهادیه جمع آوری نمایید. در صورتی که با ارسال اظهارنامه همچنان مزاحمت ایجاد نمودند می توانید شکایت کیفری مطرح نمایید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد