مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات در روابط کارفرما و پیمانکار چیست؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات در روابط کارفرما و پیمانکار چیست؟

قراردادهای پیمانکاری در زمره قراردادهایی هستند که استخدامی می‌باشند که موارد استعمال و استفاده‌های متنوعی در میان افرادی دارد که در قالب پروژه‌هایی با یکدیگر اهدافی را پیش می‌برند، به عبارت دیگر اجزای یک فعالیت به گونه‌ای بیرونی به افرادی دیگر محول و سپرده می‌شود که مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات در این نوشتار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

با توجه به آن که قرارداد پیمانکاری خدمات انواع مختلفی دارد برخی از مهم‌ترین این قراردادها کاربرد بیشتری داشته و  بیشتر مورد استفاده کارفرمایان قرار می گیرد. پیشنهاد می‌کنم پیش از خواندن این مطلب، مقاله اصول تنظیم قرارداد پیمانکاری را نیز نگاهی بیاندازید.

امروزه انجام فعالیت‌های متنوع در بستر نوع خاصی از قراردادها مدیریت و اجرا می‌شود که قرارداد پیمانکاری نام دارد. در واقع در دنیای امروز ما شاهد این موضوع هستیم که نوعی خاص از قراردادهای پیمانکاری یعنی پیمانکاری خدمات بسیار پرکاربرد و مفید است مثل قرارداد پیمانکاری برنامه نویسی که کاربرد زیادی در حوزه طراحی وبسایت و قرارداد طراحی اپلیکیشن موبایل که کمک زیادی به شفافیت روابط طرفین کرده است.

در این نوشتار قصد توضیح نکاتی مهم در مورد ماهیت قرارداد پیمانکاری، نکات مهم و قانونی این قرارداد و همچنین مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات داریم.
آقای ملکی به عنوان یک کارفرما قصد دارد که با بهره گیری از قرارداد پیمانکاری خدمات، پیمانکاری را استخدام کند تا در جریان انجام امور موجبات  تسهیل ارائه خدمات قوی تر را فراهم کند. اما به راستی مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات چیست؟

برای یافتن پاسخ این سوالات ادامه مطلب پیش رو را از دست ندهید.

قرارداد پیمانکاری چیست؟

قرارداد پیمانکاری به‌طور کلی یک قراردادی است که بر اساس آن کارفرما مجموعه‌‌ای از فعالیت‌ها و اقدامات را  تحت یک شرایط خاص به یک شخص حقیقی یا حقوقی تحت عنوان پیمانکار واگذار‌ می‌کند. به‌بیان‌دیگر استفاده از قرارداد پیمانکاری به تنظیم روابط میان کارفرما و پیمانکار مربوط‌ می‌شود. موضوع قرارداد پیمانکاری‌ می‌تواند شامل زمینه‌هایی همچون حمل و نقل، ساختمان،خدمات و هر موضوع دیگری باشد.

مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات چیست؟

۱_ قرارداد پیمانکاری به گونه ای است که با توجه به تنوع بالایی که دارد در مورد موضوعات و نیازهای متفاوت یک کارفرما کاربرد دارد و به احتیاج‌های متکثر کارفرما پاسخ می‌دهد از جمله نمونه های مختلف قرارداد پیمانکاری شامل قراردادهای پرداخت کلی، قراردادهای دائمی، قرارداد های سنجشی، قراردادهای مدیریتی، قراردادهای مدیریت پروژه، قراردادهای طراحی و ساخت، قراردادهای ساخت و توسعه و قرارداد پیمانکاری تک نفره است.

۲_ قرارداد پیمانکاری به گونه ای است که در بردارنده مجموعه اسناد و مدارکی می‌باشد که از آن به عنوان شرایط عمومی و شرایط اختصاصی یاد می‌شود. در واقع این شرایط یک چارچوب کلی برای پیمان و قرارداد شما را میان کارفرما و پیمانکار تعیین می‌کند.

۳_ با استفاده از قرارداد پیمانکاری و استخدام پیمانکار می‌توان به بسیاری از اهداف مهم که مقصود کارفرما از تنظیم این قرارداد هست رسید. برخی از مهم ترین این اهداف شامل حفظ و حراست از حقوق و منافع عمومی، جلوگیری از فساد و حیف و میل،حمایت از پیمانکاران و سازندگان است.

اما آنچه مهم به نظر می رسد آن است که برای تجربه تنظیم یک قرارداد معتبر و مطمئن باید اصول و قواعدی را رعایت کنید چرا که هر گونه و بی توجهی شما به این موضوع سبب متضرر شدن شما خواهد شد.
اگر به یک نمونه قرارداد پیمانکاری اصولی و حرفه‌ای نیاز دارید همین الان آن را از بانک قرارداد وینداد دریافت کنید.

برای تنظیم قرارداد پیمانکاری خدمات این موارد را در نظر بگیرید

برای تنظیم اختصاصی قرارداد مانند هر قرارداد دیگری باید طرفین دعوا را تعیین کنید و رابطه آن ها با یکدیگر، شرح تعهدات و انتظارات طرفین از یکدیگر را به طور کامل مشخص کنید.
در مواردی نیز قرارداد محرمانگی اطلاعات یا عدم افشاء اطلاعات نیز در قرارداد پیمانکاری مهم است چرا که ممکن است کارفرما برای واگذاری و سپردن امور کاری مانند اطلاعاتی مهم و نوآورانه ضروری باشد که از عدم افشاء اطلاعات استفاده کند چرا که پیمانکار را متعهد بر حفظ این اطلاعات و حقوق معنوی کارفرما می کند.

این موارد حائز اهمیت است:

۱_ موضوع قرارداد باید معین و دقیق باشد.

۲_ مبلغ قرارداد را تعیین کنید.

۳_ نحوه پرداخت مبلغ قرارداد را تعیین  کنید.

۴_ تعیین محل و چگونگی انجام تعهد مهم است.

۵_ شروط قرارداد:اصولا در ضمن قرارداد ها می توان شروطی را در نظر گرفت.

۶_ برنامه زمانی اجرای کار را مشخص کنید.

۷_ طرفین قرارداد را تعیین کنید.

8_ نحوه حل اختلاف: بین داوری در قرارداد پیمانکاری، صلح و سازش و روش‌های متداول دیگر بهترین را طبق موضوع قرارداد انتخاب کنید.

_ کارفرما:

کارفرما شخص حقوقی است که یک طرف امضا کننده قرارداد پیمانکاری است و عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک موجود به طرف دیگر یعنی پیمانکار واگذار می کند.نمایندگان و جانشین های قانونی کارفرما،در حکم کارفرما هستند.

_ پیمانکار:
پیمانکار شخص حقیقی یا حقوقی و در واقع طرف دیگر امضا کننده پیمانکاری است و اجرای موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمانکاری به عهده می گیرد.نمایندگان و جانشین های قانونی پیمانکار در حکم پیمانکار هستند.

اگر نیاز به این قرارداد در حوزه‌های متفاوت دارید نمونه قرارداد پیمانکاری خدمات را همین الان آن بانک قراردادهای وینداد دریافت کنید. فراموش نکنید که در وینداد امکان تنظیم قرارداد به زبان انگلیسی نیز فراهم شده است پس در صفحه تنظیم اختصاصی قرارداد شرح درخواست خود را بنویسید.

هنوز در مورد مزایای قرارداد پیمانکاری خدمات سوالی دارید؟

امروزه  فعالیت‌های بسیاری در بستر و قالب  نوع خاصی از قرارداد ها مدیریت و اجرا می‌شود یعنی قرارداد پیمانکاری لذا به نظر می رسد که با کمک گرفتن از یک پیمانکار حرفه‌ای در زمینه فعالیت مورد نظرتان بسیار موفق‌تر ظاهر می‌شوید و مزایای این قرارداد تاثیر مهم و قابل توجهی بر سرنوشت پیمانکاری خدمات خواهد داشت. کارشناسان حقوقی وینداد جهت ارائه خدمات حقوقی در کنار شماست با ما همراه باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط