مسئولیت مدنی و کیفری مدیران

مسئولیت اعضای هیئت مدیره و مدیران در انواع شرکت‌ها

شرکت‌ها توسط مدیرانی اداره می‌شوند که مسئول حفظ حقوق سهامداران، صاحبان سرمایه و اشخاص ثالث هستند. این مدیران بر اساس قانون مسئولیت‌ها و وظایفی دارند که در اساسنامه حدود آن‌ها به‌طور کامل ذکر می‌شود که اگر به هر دلیلی در انجام وظایف خود کوتاهی کرده یا خارج از اختیارات کاری

شرکت‌ها توسط مدیرانی اداره می‌شوند که مسئول حفظ حقوق سهامداران، صاحبان سرمایه و اشخاص ثالث هستند. این مدیران بر اساس قانون مسئولیت‌ها و وظایفی دارند که در اساسنامه حدود آن‌ها به‌طور کامل ذکر می‌شود که اگر به هر دلیلی در انجام وظایف خود کوتاهی کرده یا خارج از اختیارات کاری انجام دهند، در برابر شرکت و سهامداران مسئول هستند. در این مقاله با بررسی مسئولیت اعضای هیئت مدیره به بیان انواع آن در شرکت‌های مختلف و همچنین مجازات‌های قانونی در این رابطه خواهیم پرداخت.

مسئولیت مدیران و اعضای هیئت مدیره در شرکت‌ها

مسئولیت حقوقی به دو نوع مدنی و کیفری تقسیم می‌شود:

  • مسئولیت مدنی: هرگاه شخصی به دیگری ضرر مادی یا معنوی وارد کند ملزم به جبران خسارت ناشی از عمل خود است. البته این مورد فقط مربوط به شرکت‌ها نیست و در مورد تمامی مشاغل موضوعیت دارد. برای مثال در هنگام راه اندازی آشپزخانه بیرون بر، رستوران یا سایر مشاغل باید به نسبت به مسئولیت هر یک از اعضا اطلاع کافی داشته باشید.
  • مسئولیت کیفری: به طور کلی الزام شخص به پاسخگویی در قبال تعرض به دیگران، خواه به جهت حمایت از حقوق فردی صورت گیرد و خواه به منظور دفاع از جامعه، تحت عنوان «مسئولیت کیفری» یا «مسئولیت جزایی» مطرح می‌شود. 

این نکته را هم در نظر داشته باشید که یک مدیر از مسئولیت در مقابل تخلفات سایر اعضا هیئت مدیره مصون نیست؛ مگر آنکه در زمان تصمیم‌گیری و تنظیم صورتجلسه هیئت مدیره نظر مخالف خود را به‌صورت کتبی اعلام کرده باشد یا در صورت ضرورت به مجمع عمومی اطلاع داده و حتی به مراجع قضائی نیز اعلام نماید. ضمن اینکه به‌طور کلی مسئولیت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره با هم تفاوت‌های زیادی دارد. 

مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی توسط هیئت‌مدیره منتخب مجمع عمومی اداره می‌شود. هیئت‌مدیره با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور، اساسنامه شرکت و مصوبات مجمع عمومی صاحبان سهام، شرکت را اداره می‌کند.

اعضای هیئت‌مدیره در برابر هرگونه قصور و سهل‌انگاری خویش و دیگر اعضاء، که منجر به ورود خسارت به شرکت شود، به‌صورت فردی و گروهی در مقابل سهامداران و اشخاص ثالث مسئول هستند. به همین دلیل تعیین مسئولیت هیئت مدیره شرکت سهامی خاص به‌صورت شفاف در اساسنامه شرکت اهمیت زیادی دارد.

هیئت‌مدیره برای اداره کردن و رسیدگی امور عادی شرکت، خرید و فروش، اجازه محل، استخدام کارمند جدید، طرح دعوی، دفاع از حقوق شرکت، امضاء اوراق و اسناد و غیره دارای اختیارات لازم هستند.

مسئولیت مدیر عامل در شرکت سهامی و انواع آن

انواع مسئولیت مدنی مدیرعامل را می‌توان شامل موارد زیر دانست:

۱- مسئولیت عادی مدیرعامل

مدیران و مدیر عامل شرکت در مقابل شرکت و اشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانونی یا اساسنامه شرکت یا مصوبات‌ مجمع عمومی بر حسب مورد منفردا یا مشترکا مسئول هستند و دادگاه حدود مسئولیت هر یک را برای جبران خسارت تعیین خواهد نمود. با این توصیف می‌توان انواع مسئولیت مدیرعامل را این گونه بیان کرد:

  • انفرادی
  • مشترک

۲- مسئولیت تضامنی مدیرعامل

در قانون تجارت مسئولیت تضامنی استثنا محسوب می‌شود و تنها زمانی کاربرد دارد که قانون اعلام کرده باشد یا براساس توافق خصوصی افراد این نوع از مسئولیت پیش‌بینی شود. در مسئولیت تضامنی هر کدام از متخلفان به پرداخت تمام خسارت محکوم می‌شوند و این مورد تفاوت میان مسئولیت مشترک و تضامنی است.

به عنوان مثال در مورد توافق خصوصی می‌توان به وام قابل تبدیل به سهام اشاره کرد که در آن یک بند پیش‌بینی شده که تمامی سهام‌داران و وام گیرنده متضامنا در برابر وام دهنده مسئول هستند. این یک توافق محسوب می‌شود و افراد خود در مورد آن به نتیجه می‌رسند. در این زمینه

اطلاع کافی از حقوق مالی و غیرمالی سهام‌داران نیز از مهم‌ترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

از نظر قانونی نیز مسئولیت تضامنی مدیرعامل زمانی است که شرکت ورشکسته شود یا بعد از انحلال معلوم شود که دارایی شرکت برای تادیه دیون آن کافی نیست، دادگاه صلاحیت‌دار می‌تواند به تقاضای هر ذی‌نفع هر یک از مدیران یا مدیر عاملی را که ورشکستگی شرکت یا کافی نبودن دارایی شرکت به نحوی از انحا معلول تخلفات او بوده است منفردا یا متضامنا به تادیه آن قسمت از دیونی که پرداخت آن از دارایی شرکت ممکن نیست محکوم نماید.

دلایل مسئولیت مدیران در شرکت

از جمله مهم‌ترین دلایل مسئولیت مدیران در شرکت تخلف مدیران از قانون، اساسنامه و مصوبات مجمع عمومی و همچنین مسئولیت هیئت مدیره در قبال صورتهای مالی است. بنابراین مدیران در صورت تخلف از قانون، اساسنامه و مصوبات مجمع عمومی مسئول هستند و امکان طرح دعوی علیه مدیران شرکت تجاری و غیرتجاری وجود دارد. در این زمینه مسئولیت مدیرعامل خارج از هیات مدیره با زمانی که مدیرعامل یکی از اعضا هیئت مدیره است، تفاوتی وجود ندارد. در ادامه این متن برخی از تخلفات مدیران به‌طور اجمالی بیان شده است:

موارد تخلف مدیران از قانون

۱) صدور ورقه سهام قبل از ثبت شرکت
۲) عدم تشکیل جلسات هیئت‌مدیره طبق اساسنامه
۳) اخذ وام و اعتبار و انجام معاملات نظیر معاملات شرکت
۴) تخلف از طرز اداره شرکت
۵) عدم تعیین مدیرعامل
۶) اندوخته نکردن یک سهم از سود خالص شرکت
۷) عدم دعوت از مجامع عمومی
۸) عدم ارائه گزارش به بازرسان

موارد تخلف از اساسنامه

در تدوین اساسنامه باید حدود مقرر در قانون تجارت رعایت شود. برخی موارد که باید جزئیات آن در اساسنامه ذکر شود و در فرآیند اداره رعایت شود، به‌شرح زیر است:

۱) نحوه، صدور مجوز انتشار اوراق قرضه
۲) مدت ماموریت مدیران و انتصاب اعضای جدید
۳) حد نصاب رسمیت اعضای هیئت‌مدیره
۴) تعداد حداقل سهام مدیران و وثیقه قرار دادن آن نزد شرکت
۵) مقررات پرداخت پاداش به اعضا هیئت‌مدیره
۶) نحوه دعوت از مجمع عمومی صاحبان سهام

مسئولیت کیفری مدیرعامل و مدیران در شرکت های سهامی

در مسئولیت کیفری اصل بر شخصی بودن مجازات است و نمی‌توان هیچ کس را به جای شخصی که مرتکب جرمی شده است مجازات کرد. پس مدیران و مدیر عامل شرکت اگر در انجام وظایف خود مرتکب اعمالی شوند که در قانون مجازات اسلامی نیز پیش‌بینی شده باشد مثل کلاهبرداری باید مجازات شوند.

در قانون تجارت، بخشی تحت عنوان مقررات جزایی پیش‌بینی کرده و در این بخش جرم‌انگاری صورت گرفته و مجازات آن پیش‌بینی شده است. برخی از مهم‌ترین جرایم مدیران در شرکت‌ها که موجب مسئولیت کیفری برای آن‌ها می‌شود، شامل موارد زیر هستند:

حبس تادیبی از یک تا سه سال

اشخاص زیر به حبس تادیبی از یک سال تا سه سال محکوم خواهند شد:

  • رئیس و اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت که اموال یا اعتبارات شرکت را برخلاف منافع شرکت و برای مقاصد شخصی یا برای شرکت یا موسسه دیگری که خود به طور مستقیم یا غیر مستقیم در آن ذی‌نفع هستند، مورد استفاده قرار دهند.
  • رئیس و اعضای هیئت مدیره یا مدیرعامل شرکت که با سوءنیت از اختیارات خود برخلاف منافع شرکت برای منافع شخصی یا به خاطر شرکت یا موسسه دیگری که خود به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در آن ذی‌نفع می‌باشند، استفاده کنند.

حبس از دو ماه تا شش ماه

رئیس و اعضای هیئت مدیره هر شرکت سهامی که در صورت از میان رفتن بیش از نصف سرمایه شرکت بر اثر زیان‌های وارده حداکثر تا دو ماه مجمع عمومی صاحبان سهام را دعوت نکند تا موضوع انحلال یا بقای شرکت مورد شور و رای واقع شود و حداکثر تا یک ماه نسبت به ثبت و آگهی تصمیم مجمع مذکور اقدام نکند، به حبس از دو ماه تا شش ماه یا به جزای نقدی از ده هزار ریال تا یکصد هزار ریال یا به هر دو مجازات محکوم خواهند شد.

هر کس با وجود منع قانونی (مدیران و مدیرعامل شرکت، نزدیکان مدیر و مدیرعامل تا درجه سوم از طبقه اول و دوم، محجورین، ورشکستگان و افراد محکوم به مجازات براساس حکم دادگاه) عالما سمت بازرسی را در شرکت سهامی بپذیرد و به آن عمل کند به حبس تادیبی از دو ماه تا شش ماه یا به جزای نقدی از بیست هزار تا یکصد هزار ریال یا به هر دو مجازارت محکوم خواهد شد.

مسئولیت کیفری مدیرعامل خارج از قانون تجارت

در قوانین گوناگون و به ویژه قانون مجازات اسلامی، جرایم بسیاری وجود دارند که ممکن است هر شخصی فارغ از جایگاه اجتماعی و شغل خود آن‌ها را انجام دهد. در صورت ارتکاب به این جرایم، آن شخص مشمول مجازات مقرر در قانون خواهد شد. برای مثال، جعل یا استفاده از سند مجعول بدون توجه به سمت و موقعیت مرتکب آن، به نحو یکسان موجب تحمیل مجازات کیفری بر شخصی که مرتکب آن شده مثل مدیر شرکت خواهد شد.

مسئولیت کیفری مدیرعامل شرکت با مسئولیت محدود

بر اساس قانون تجارت در صورتی که مدیران شرکت مرتکب موارد زیر شوند، عمل آن‌ها کلاهبرداری در نظر گرفته می‌شود:

۱) موسسین و مدیرانی که برخلاف واقع پرداخت تمام سهم الشرکه نقدی و تقدیم و تسلیم سهم الشرکه غیرنقدی را در اوراق و اسنادی که باید برای ثبت شرکت بدهند اظهار کرده باشند.

۲) مدیرانی که با نبودن صورت دارایی یا به استناد صورت دارایی مزور منافع موهومی را بین شرکا تقسیم کنند.

برای تحقق هر یک از دو جرم باید هر دو شرط فراهم شود. اولین شرط نبود صورت دارایی (ترازنامه و یا صورت‌های مالی) یا وجود صورت دارایی مخدوش و غیرواقعی و دومین شرط توزیع سود مرهوم با وصف نبود صورت دارایی یا بر مبنای صورت دارایی ساختگی است.

مسئولیت مدیرعامل و هیئت مدیره در شرکت تعاونی

مسئولیت هیئت مدیره در مقابل شرکت، همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل است. با این توضیح که هیئت مدیره شرکت تعاونی بنا به اختیارات خود باید مثل یک وکیل عمل کند.

با این تفاوت که برای همکاری با وکیل باید قرارداد وکالت تنظیم کنید ولی نمایندگی هیئت مدیره، مربوط به اختیارات و وظایفی است که قانون در اثر انتخاب شدن برای مدیریت و اداره امور شرکت تعاونی، بر عهده او گذاشته است.

مسئولیت هیئت مدیره شرکت تعاونی 

هر گاه به شرکت تعاونی خسارتی وارد شود که ناشی از تقصیر هیئت مدیره باشد، مدیر عامل  یا هیئت مدیره باید آن را جبران کند. اعمال هیئت مدیره که موجب ضرر شرکت تعاونی می‌شود، ممکن است از نوع فعل یا ترک فعل باشد. یعنی هیئت مدیره اقدامی کند که از آن ضرری متوجه شرکت شود یا وظیفه‌ای که بر عهده دارد عمل نکند یا در آن اهمال ورزد و از این امر ضرری بر شرکت تعاونی وارد شود.

به عنوان مثال هر گاه هیئت مدیره در معامله‌ای که برای شرکت تعاونی انجام می‌دهد، رعایت مقررات مربوط به معاملات را نکند و از این لحاظ شرکت متحمل ضرر شود، هیئت مدیره مسئول آن خواهد بود. زیرا رعایت ضوابط قانونی از وظایف هیئت مدیره است و رعایت نکردن آن، موجب مسئولیت وی می‌شود هر چند به صورت اهمال و سهل انگاری باشد.

مسئولیت کیفری مدیران شرکت تعاونی در زیان وارده به شرکت تعاونی مشترک است و تعیین میزان مسئولیت هر یک از آن‌ها بر عهده دادگاه است.

جمع‌بندی

در پایان لازم به ذکر است که موضوع مسئولیت مدنی و کیفری مدیران و مسئولیت اعضای هیئت مدیره یکی از موضوعات مهم در مقررات شرکت‌ها که فقط شامل شرکت‌های مختلف نیست و مشاغل زیادی را در بر می‌گیرد. چرا که در مواردی شکایت از فروشگاه‌های اینترنتی و کسب و کارهای آنلاین به دلیل عدم اطلاع از مسئولیت‌های مدیران آن صورت می‌گیرد. این در حالی است که اطلاع از مسئولیت‌ها علاوه‌بر توسعه شرکت در نهایت باعث جلب رضایت مشتری خواهد شد. با این حال در بسیاری از موارد نسبت به آن غفلت صورت می‌گیرد.

از دیگر مسائل کاربردی در این زمینه انواع قرارداد حقوقی کسب و کارهاست که در زمینه‌های مختلف به آن نیاز دارند.

لذا در این باب اگر نیاز به راهنمایی داشتید، می‌توانید از مشاوره کارشناسان خبره حقوقی وینداد بهره‌مند شوید.

همچنین خدمات دعاوی تخصصی وینداد می‌تواند شما را در راستای دعاوی مرتبط با مسئولیت کیفری و مدنی مدیران یاری کند.

سوالات متداول

منظور از مسئولیت مدنی مدیر عامل چیست؟

در این نوع از مسئولیت دادگاه سهم هر یک از مدیران و مدیرعامل را که باهم مرتکب تخلف شده‌اند، در ورود خسارت و جبران آن معین می‌کند. سپس هر کدام از آنان به پرداخت قسمتی از خسارت محکوم می‌شوند.

مدیران شرکت با مسئولیت محدود چه وظایفی دارند؟

مدیران شرکت با مسئولیت محدود ۲ دسته مسئولیت دارند، خارج از قانون تجارت و به موجب قانون تجارت. در متن مقاله توضیح کاملی از این موارد داده‌ایم.

۴.۳/۵ - (۱۴ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات

99 پاسخ

  1. سلام اگر شخصی به مدت دوسال هم زمان مدیر عامل یک شرکت تعاونی و یک سهامی خاص باشد طبق قانون ۱۲۶تجارت ایشان تخلف کرده است و سوال دیگر بنده مجازات ایشان چه می باشد طبق قانون و مجازات هیئت مدیره چه می باشد در صورت مطلع بودن این موضوع که مدیر عامل را بر کنار نکرده است

    1. سلام بنظرمن مدیرمالی میتواند جلوی پرداخت های غیرعادی رابگیرد درصورتیکه مدیرعامل دستور مستقیم جهت پرداخت به مدیرمالی بدهد مدیرمالی باید به خلاف بودن اشاره کند ونظرمخالف خودراابراز کند درصورتیکه علی الرغم مخالفت مدیریت دستورصریح پرداخت راصادرکند مدیرمالی با اشاره به نظرخود دستورپرداخت رو به صندوق میدهد.وموضوع روبه واحدحسابرسی. گزارش می کند

  2. با سلام
    لطفا در مورد چگونگی شرایط لغو قراردادهای تنظیم و امضا شده توسط مدیر عامل سابق توضیح دهید
    متشکرم

  3. با درود وسپاس از راهنمائی های شما.
    آیا عضو غیر اصلی، غیرسهام دار، خارج از شرکا وغیر موظف در شرکت با مسئولیت محدود طبق قرارداد با شرکت در مجازات های احتمالی مدنی وکیفری دخیل می باشد. باتشکر مجدد. “مسعود رحمانی”

  4. با سلام
    اختیارات اعضای هیئت مدیه در شرکت های سهامی خاص چقدر است؟
    و وظایف آنها در مقابل چک ها دیون شامل بدهی های سازمانی و شخصی چقدر است؟
    آیا اموال اعضای هیئت مدیره را میتوانند مصادره نمایند در قبال سوال بالا؟

    1. با سلام و احترام
      اختیارات هیئت مدیره به میزانی است که در اساسنامه شرکت و صورتجلسات ثبت شده معین شده است.
      آنان در مقابل دیون شرکت مسئولیتی ندارند و بدهی های شرکت باید از محل حساب خود شرکت وصول شود.
      خیر در صورت ورشکستگی شرکت هر سهامدار فقط به میزان سهم خود در شرکت مسئول پرداخت دیون شرکت است نه بیشتر.
      مجموعه حقوقی وینداد

  5. باسلام
    شرکتی با مسئولیت محدود با تعداد ۶ نفر موسس تاسیس شده
    شخص رئیس هیت مدیره تمام تجهیزات و اموال شرکت رو بدون اطلاع دیگران فروخته است. ‌شخص رئیس هیت مدیره فوت کرده اند. شرکت منحل نشده است. آیا امکان دارد از وراث این شخص شکایت کرد. ضمن آنکه مدارک و اسناد متقن و رسمی از اقرار شخص رئیس هیت مدیره به فروش اموال شرکت در دست داریم.

    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. با سلام و احترام
      با توجه به حساسیت و پیچیدگی پرسش مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و درخواست مشاوره تلفنی ثبت نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت نسبت به ارائه مشاوره و راهنمایی کامل در این خصوص اقدام نمایند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  6. با عرض سلام و خسته نباشید ، ببخشید یه سوال داشتم اگر شخصی بخواهد یک شرکت ساختمانی ثبت کند و ازیک نفر دیگری بخواهد که مدرک تحصیلی و سوابق کاری خود را در اختیار آن قرار دهد برای به ثبت رساندن شرکت و آن را به عنوان رئیس هیئت مدیره معرفی کند ، اگر اتفاقی برای شرکت بیافتد مثلا شکایتی از شرکت شود یا … از لحاظ قانونی و کیفری و .. خسارتی هم شامل حال اون شخصی که مدرک گذاشته و رئیس هیئت مدیره هست می‌شود یا خیر ؟؟ ممنون میشم پاسخ دهید

    1. با سلام و احترام
      بله کلیه اعضای هیئت مدیره در قبال شکایات احتمالی از شرکت،مسئولیت قانونی داشته و می بایست پاسخگو باشند.
      مجموعه حقوقی وینداد

  7. با سلام و احترام
    شخصی در شرکتی به عنوان مدیر عامل می باشد ولی هیچگونه حق امضایی نداشته و کلیه اسناد مالی و اداری توسط رئیس هیئت مدیره امضا می گردد .آیا در صورت بروز هر گونه مشکلی مدیر عامل نیز مسئولیتی دارد؟
    با تشکر

    1. با سلام و احترام
      در صورتی که صورتجلسه قانونی شرکت حق امضاء را تنها به رییس هیئت مدیره تفویض کرده باشد و این صورتجلسه توسط اداره ثبت شرکت تایید شده و آخرین روزنامه رسمی شرکت نیز مطابق آن چاپ شده باشد،مسئولیتی متوجه مدیرعامل نخواهد بود.
      مجموعه حقوقی وینداد

  8. با سلام
    حوادث و خساراتی که به دیگران مثلا به کارگران در حین کار وارد می شود مسئولیت اش بر عهده کدام اعضای شرکت تعاونی است؟

    1. با سلام و احترام
      مسئولیت ناشی از حوادثی که حین کار و در محل کار ایجاد می شود، به عهده کارفرما خواهد بود و در فرض شما بر عهده خود شرکت تعاونی است و باید از محل حساب شرکت جبران گردد.
      مجموعه حقوقی وینداد

  9. ممنونم مطالب مفید بود ولی یک سوال دارم
    آیا اگر به عنوان حسابدار الزاما عضو هیات مدیره یک شرکت در اخذ مجوز باشید و بعد از دریافت مجوز این عضویت لغو شود ولی تخلفی هم در این حین صورت بگیرد آیا این حسابدار متخلف محسوب میشود و مشمول مجازات است؟

  10. سلام علیکم، احتراماً خواهشمند است در خصوص مشکل ذیل راهنمایی لازم مبول فرمائید:

    شرکت سهامی خاص با سه نفر سهامدار(مدیرعامل۳۴%،رئیس هیئت مدیره۳۳%،عضو هیئت مدیره۳۳%)پس از دو سال فعالیت با مشارکت و حضور فعال هرسه سهامدار،با مشکلات مالی مواجه شده و دارای بدهی میباشد.

    تمامی چکهای نزد طلبکاران با امضا مدیرعامل صادر شده ولی به علت برگشت دو فقره از چکها الباقی چک ها در سامانه صیاد ثبت نشده است.

    برخی از طلبکاران اقدام به شکایت از شخص حقوقی شرکت و شخص مدیرعامل نموده اند.

    در صورت استنکاف یک از اعضا در قبول مسئولیت پرداخت بدهی ها دو نفر دیگر چگونه می توانند به نسبت سهم خود بدهی ها را از اموال شخصی پرداخت نموده و از تعقیب قضایی مستثنی شوند؟

    متشکرم

    1. با سلام و احترام
      در شرکت سهامی خاص هریک از اعضای هیئت مدیره فقط به میزان سهام خود مسئول بدهی های شرکت خواهد بود
      البته در مورد بدهی های ناشی از صدور چک فقط اموال شرکت و اموال صادر کننده چک توقیف خواهد شد
      اما به هر حال شما می توانید با طلبکاران مذاکره کرده و مصالحه کنید تا به مرحله قضایی و شکایت کشیده نشود.
      کارشناس حقوقی وینداد

  11. با سلام و احترام : شرکتی با علم بر آگاهی به بدهی قطعی اعلام شده خود وفق رای دادگاه یکماه بعد اصدار رای وجوهات دریافتی از کارفرما را ببین سهامداران تقسیم کرده و بر خلاف قانون تجارت مرتکب تخلف میشوند : لطفا جرم منتسب و ماده واحده مربوطه را قبول زحمت فرمایند . با تقدیم تشکر و احترام

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  12. سلام
    با احترام و خسته نباشید
    شرکت سهامی ثبت شده با سه نفر عضوو اقدام به تعیین هیات مدیره نموده اندبعذ از انعقادقرارداد و مشکل سهامداران بایکدیگر بدون تشکیل مجامع و تنظیم صورتجلسات چند سالی با سه عضو که هم سهامدار بوده و هم اعضا هیات اداره شده است ریس هیات مدیره کلیه ضمانت نامه های بانکی و تامین هزینه ها دفتر پرسنل را داده و دوعضو دیگط صرفا اجراییات انجام میدهند و حقوق دریافت میکردند در حال حاضر با اظهارنامه اعلام کردند سود سهام اعلام گردد درحالیکه اسمن عضو بوده اند و حقوق بگیر علی ایحال بدلیل پایان مدت مدیریت ریس هیات مدیره ادامه شرکتب ه چه صورت باید انجام شود و قرارداد های سابق وضعیتشان چه میشود باتوجه به اینکه صورتجلس هایی ندارند ایا تمدید قرارداد های سابق و امضا اوراق که سابق برعهده ریس هیات بوده همچنان پابرجاستمشکلی ندارد

    1. با سلام و احترام
      با توجه به اینکه مورد شما بسیار مهم و دارای ابعاد مختلفی است باید به سایت وینداد مراجعه کرده و درخواست مشاوره تلفنی ثبت نمایید.
      کارشناس حقوقی وینداد

  13. سلام
    اگر کسی صرفا جهت تکمیل اعضای هیءت مدیره به رسم دوستی و همیاری در سال ۸۶ به عنوان بازرس علی البدل در روزنامه رسمی ثبت شده باشد در حالیکه از بدو تاسیس شرکت هیچ نوع حضور یا فعالیتی در سمت مذکور نداشته باشد و اکنون شرکت کماکان در سایت های رسمی وغیر رسمی فعال منظور شده باشد اماامکان تماس تلفنی یا حتی مراجعه به آدرس اعلانی با اعضای هیءت مدیره مزبور فراهم نباشد! چگونه می توان از مسئولیت بازرسی علی البدل و هر نوع مسئولیت مترتبه تبری جست؟

    1. با سلام و احترام
      بر طبق ماده ۵۶ قانون کار، کارگری که در طول ماه به طور نوبتی کار میکند و نوبتهای کار وی در صبح و عصر واقع میشود ۱۰ %وچنانچه نوبتها در صبح و عصر و شب قرار گیرد، ۱۵ %و درصورتیکه نوبتها به صبح وشب و یا عصر و شب بیفتد ۵/۲۲ %علاوه بر مزد به عنوان فوق العاده نوبت کاری دریافت خواهد کرد.

  14. با سلام هیئت مدیره شرکت تعاونی مدت ۴ است تراز مالی را در مجمع مصوب نکرده است و مدت ماموریت قانونی هیئت مدیره ۱ ماه قبل به پایان رسیده و در این خصوص نیز هیچ گونه اقدامی نکرده و تصمیم دارند که با برگزاری مجمعی عملکرد مالی ۴ سال گذشته را که همراه با تخلفات از مصوبات مجمع چند سال قبل مثل خرید بیش از مصوبات مجمع برای خرید شرکت است را مصوب کنند وبعد اقدام به برگزاری انتخابات هیئت مدیره را آنجا دهند چگونه باید برخورد کردضمنا ۲نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت بعلت حکم خیانت در امانت عزل وعلی البدل ها جایگزین شده‌اند

  15. با سلام هیئت مدیره شرکت تعاونی مدت ۴ است تراز مالی را در مجمع مصوب نکرده است و مدت ماموریت قانونی هیئت مدیره ۱ ماه قبل به پایان رسیده و در این خصوص نیز هیچ گونه اقدامی نکرده و تصمیم دارند که با برگزاری مجمعی عملکرد مالی ۴ سال گذشته را که همراه با تخلفات از مصوبات مجمع چند سال قبل مثل خرید بیش از مصوبات مجمع برای خرید شرکت است را مصوب کنند وبعد اقدام به برگزاری انتخابات هیئت مدیره را آنجا دهند چگونه باید برخورد کرد

  16. درود بر شما
    در صورتیکه اعضای هیات مدیره مصوبه ای را فراتر از اختیارات شرکت تعاونی امضاء و به مدیر عامل ابلاغ نمایند آیا مدیر عامل موظف به اجراء آن میباشد ؟
    و در صورت اجراء مصوبه ، آیا مسولیت حقوقی دارد؟؟؟

    1. با سلام و احترام
      خیر مدیرعامل موظف به اجرای آن نیست اما در صورت اجراء قطعا مسئولیت حقوقی خواهد داشت.
      مجموعه حقوقی وینداد

  17. با سلام بنده مدت ۲۲ سال در یک شرکت تعاونی مشغول بکار بودم حدودا سه سال آخر مدیر مالی شدم شخص مدیرعامل در فعالیت های بازرگانی شرکت عمدا برای منافع شخصی خود فعالیت می کرد و معاملات بسیاری را انجام می داد بارها بخاطر مسئولیت که داشتم درگیر بودیم و چندین بار به رئیس هیات مدیره غیر مستقیم تذکر دادم ولی فایده ای نداشت تا اینکه مدت مدیر عاملی ایشان و هیات مدیره به سر رسید و بنده نیز از سمت خود استعفا دادم . سوال من این است که اگر قرار به پیگیری خلاف های مدیر عامل از سوی اعضاء و سهامداران باشد مسولیت این خلاف ها از نظر قانونی بعهده کیست ؟ با تشکر

    1. سلام،

      شما استحقاق دریافت کامل حق و حقوق خود طی مدت همکاری را دارید، ضمنا می توانید با تشکیل حساب کاربری در سامانه جامع روابط کار، دادخواست طرح دعوا علیه کارفرمای خود ایجاد فرمایید.

      با احترام،
      تیم حقوقی وینداد.

  18. با سلام
    کسی که عضو هیات مدیره شرکت سهامی خاص باشد ولی حق امضا نداشته باشد در صورت اخذ وام توسط شرکت از بانک بدون امضای قرارداد بانکی توسط این فرد، آیا بانک می‌تواند حسابهای شخصی یا اموال این فرد را توقیف نماید؟ اصولاً این فرد نسبت به بدهیهای شرکت با وجود اینکه امضادار نیست مسئولیتی دارد؟
    باسپاس

    1. با سلام و احترام
      سهامداران در به میزان سهام خود در شرکت،در قبال بدهی های شرکت(در صورت نداشتن موجودی و اموال برای پرداخت بدهی) مسئول هستند.
      مجموعه حقوقی وینداد

  19. باسلام..من عضو امتیاز اور یک شرکت مهندسین مشاور سهامی خاص بودم..که قراره از عضو شاغل به عضو هیات مدیره تغییر سمت بدم.ایا بدون داشتن سهام بار حقوقی بر دوش بنده خواهد بود؟

    1. با سلام و احترام
      در شرکت های سهامی خاص، اعضای هیئت مدیره باید الزاما از میان سهامداران شرکت باشند و هر سهامدار به میزان مبلغ اسمی سهام خود دارای مسئولیت حقوقی و قانونی است.
      مجموعه حقوقی وینداد

  20. با سلام
    یکی از اعضای هیئت مدیره در شرکت تعاونی می‌خواهد بدون مصوبات هیئت مدیره دسترسی به کلیه اسناد و مدارک شرکت داشته باشد و هر موقع که خواست به دفتر شرکت بیاید و عکس و کپی از اسناد و مدارک بگیرد . وظیفه مدیر عامل در قبال این عضو هیئت مدیره چیست ؟ طبق کدام ماده و تبصره به عضو هیئت مدیره اجازه داده می‌شود که بدون مصوبه هیئت مدیره از مدارک و اسناد شرکت عکس و کپی بگیرد ؟

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  21. آیا وفق قانون مدنی یا تجارت اجرای تصمیمات مجمع عمومی و هیئت مدیره شرکت ها برای سهامداران الزامی است و حکم قانون را دارد؟ در صورت پاسخ مثبت ، استناد قانونی خود را ذکر کنید . لازم به ذکر است که وفق ماده ۱۴۲ ل.ا.ق.ت ، مدیران در صورت تخلف از قانون، اساسنامه و مصوبات مجمع عمومی مسئول هستند. شرکا و سهامداران چطور؟ با تشکر

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  22. باسلام
    بنده چند سال عضو هیئت مدیره تعاونی بودم بدون حق امضاء اکنون بعد از چندین سال که شرکت فعالیتی ندارد اداره مالیات بعلت عدم پرداخت مالیات توسط صاحبان امضاء مجاز که شامل.مدیرعامل.نایب رئیس و رئیس هیت مدیره میباشد پرداخت نشده و حساب بنده و یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره گه صاحب امضاء نبودیم مسدود نموده البته برای بار دوم بار اول با مراجعه به واحد اجرائیات و کپی روزنامه رسمی و حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر اینکه صاحبان امضاء مسئولیت پرداخت مالیات را دارن حسابها باز شد اما بازم حساب ها بسته شده هنوز به واحد اجرائیات مراجعه ننموده ام لطفا راهنمایی فرمائید

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  23. سلام و خسته نباشید
    من در یک شرکت هلدینگ استخدام شدم از بهمن ۹۹. پست من مدیر اجرایی بود. الان پیشنهاد مدیر عاملی شرکت که یکی از شرکتهای زیر مجموعه این هلدینگ هست، به من داده شده است. آیا مسئولیت مالی برای من پیش میاد؟ چون گفتن به علت اینکه در یک شرکت هلدینگ کار میکنم مسئولیتی متوجه من نمیشه. بخاطر مدت کمی که این پیشنهاد به من شده کمی واهمه پیدا کردم. ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. با سلام
      اگر در بندهای قرارداد کار اول شما این موضوع منع نشده باشد، انجام کار بعدی برای شما مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  24. با سلام .بنده عضو هیئت مدیره شرکت حقوقی مجری ساختمان با سهم ۲درصد کل شرکت هستم درصورت ریزش گودبرداری و مرگ ۲ کارگر مسئولیت این اتفاق برگردن مدیرعامل شرکت هست یا هیئت مدیره؟ درصورتی که موقع اخذ پروانه شرکت از مسکن و شهرسازی تعهد محضری از مدیرعامل گرفته ام که هیچ گونه مسئولیتی در قبال اتفاقات ساختمانی و مرگ کارگر ندارم.

    1. با سلام،
      به طور کلی هریک از مدیران از جمله مدیر عامل و یا اعضای هیئت مدیره به جهت اقداماتی که در شرکت انجام می پذیرد مسئول نیستند مگر تقصیری رخ داده باشد. صاحبان امضای مجاز شرکت نیز به جهت امضای اسناد از جمله چک و سفته مسئول می باشند. بازرسان شرکت نیز به دلیل وظایف نظارتی که متحمل می شوند، بایستی در صورت مشاهده ی هرگونه تخلف و یا جرمی مراتب را به مجمع عمومی و مراجع قضایی اطلاع دهند در غیر اینصورت مشمول مجازات می گردند. مسئولیت هرکدام از اشخاص مذکور با توجه به شرایط هر شخص و اقدامات وی تعیین می گردد.
      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  25. سلام براساس ماده ۱۲۶ قانون تجارت هر شخص میتواند دریک شرکت مدیر عامل شود . اگر همان فرد بیش از یک شرکت مدیر عامل شود اولویت با کدام یک از شرکتها مور قبول واقع میشود ممنون از راهنمایتون

    1. باسلام،

      طبق ماده ۱۲۶ اصلاحیه قانون تجارت “هیچکس نمی تواند در عین حال مدیریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد.”
      مراد از مفهوم کلمه “شرکت” در ماده ۱۲۶ اصلاحیه قانون تجارت منحصراً شرکت های تجارتی موضوع ماده ۲۰ قانون تجارت است که به موجب مقررات خاص ثبت، نزد مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسیده به موجب مفاد ماده ۵۸۳ همان قانون دارای شخصیت حقوقی می شوند.

      از انجایی که طبق قانون تجارت، یک فرد نمی تواند به طور همزمان به عنوان سمت مدیرعاملی دو یا چند شرکت انتخاب شود در نتیجه به لحاظ منطقی شرکتی که فرد در ان ابتدا مدیرعامل شده است ارجح میباشد.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  26. سلام و عرض ادب
    من در یک شرکت سهامی خاص حسابدار هستم که به در خواست مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت به عنوان مدیر عامل شرکت جدیدی که تاسیس کرده اند اتخاب شده ام . و به ایسان اعتماد دارم . آیا قبول کنم ؟ در آینده کاری یا حساب هایم موردی ایجاد نمیکند؟ یا دریافت رایانه و سهان عدالت؟

    1. با سلام و احترام
      مانع قانونی وجود ندارد و می توانید این سمت را قبول نمایید به شرط آن که مشمول ماده ۱۲۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت نباشید.
      مجموعه حقوقی وینداد

  27. سلام.در صورتیکه مدیر عامل و یا اعضای هیئت مدیره محکومیت کیفری پیدا کنند .مثلا به جرم خیانت در امانت.وظیفه اداره ثبت در این موضوع چیست؟ و تا چه موقع نمیتوانند دوباره مدیر عامل شوند؟ و ایا در سیستم بانکی به مشکل میخورند؟

    1. باسلام،

      مطابق با ماده ۲۶ قانون مجازات اسلامی، اگر از حقوق تبعی محروم شده باشد، نمی تواند مدیرعامل بشود و ثبت شرکت نیز نمیتواند انجام دهد. در رابطه با سوال سوم شما، خیر، در سیستم بانکی به مشکل برنمیخورد.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  28. با سلام؛ برای اجاره مکان داروخانه مستقر در داخل ساختمان درمانگاه شرکت تعاونی بهداشتی طرف قرارداد می تواند هیات مدیره و بهره برداران ثالث مشترکا باشد؟ توضیح آنکه بهره برداران مزبور خود با شرکت تعاونی قرارداد بهره برداری مجزا دارند. واینکه عنوان قرارداد ما را قرارداد مشارکت و همکاری در داروخانه لحاظ کرده اند ایرادی ندارد؟

    1. سلام
      در صورتی که اشخاص مزبور از اجاره ی ملک مزبور منع نشده باشند، می توانند آن محل را به شما واگذار نمایند. اظهارنظر دقیق در این باره نیاز به کسب اطلاعات بیشتر است.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  29. با سلام و احترام
    من عضو هئیت مدیره (غیرموظف )یک شرکت سهامی خاص هستم با ۶% سهم آیا اگر مدیرعامل وام گرفته باشد و نتواند بده خود را پرداخت کند بانک از حساب من برداشت مینماید یا اگر شرکت بدهی داشته باشد از اموال شخصی من که کار جایه دیگر بدست آوردام توقیف می گردد؟

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  30. با سلام
    به من پیشنهاد عضویت غیرموظف (بدون حق امضا) در هیات مدیره شرکتی به نمایندگی از سهامدار حقوقی شده. می خواستم بدونم در صورت پذیرش مسئولیت من در قبال اشخاص ثالث و مخصوصا اداره مالیات به چه نحوه؟ آیا من مسئول مالیات قطعی دوره تصدی محسوب می شم؟

  31. با سلام
    مجمع نوبت اول بر خلاف اساسنامه که حداقل ۱۰ روز می‌باشد بعد از ۷ روز از آگهی در روزنامه تشکیل شده و به حد نصاب نرسیده و مجمع دوم با رعایت اساسنامه تشکیل گردیده و بیش از ۸۵ درصد سهامداران حضور داشتن.
    اما اداره ثبت روی مجمع اول ایراد گرفته. چگونه باید رفع مشکل بکنیم ؟

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  32. سلام و عرض ادب؛
    اگر عضوی از اعضای هیئت مدیره شرکت های تجاری در جلسه ای از جلسات روتین هیئت مدیره غایب باشد ، میتواند از امضای صورتجلسه آن جلسه شانه خالی کند؟؟
    حال اگر آن جلسه به نوعی حائز اهمیت هم بوده باشد/

    1. با سلام و احترام
      در صورتی که مطابق قانون تجارت،حضور آن فرد(با سمت مشخص)در آن جلسه ضروری بوده باشد و بدون حضور وی جلسه رسمیت قانونی نداشته باشد،بله می تواند از امضاء امتناع نموده و درخواست مجدد برای برگزاری آن جلسه داده شود.
      مجموعه حقوقی وینداد

  33. اگر هیات مدیره تعاونی مجامع عمومی و فوق العاده را برگزار نکند و تاریخ اعتبار اساسنامه وتعاونی به اتمام رسیده باشد آیا میتوان تصمیمات هیات مدیره را باطل دانست؟ با توجه به اینکه بخشی از این تصمیمات مصوبه مجمع را لازم داشته است

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  34. بنده رییس هیات مدیره تعاونی روستایی هستم. حسابدار صورتهای مالی و ترازنامه را طبق استانداردها تهیه نکرده و مدیرعامل نیز تراز را امضاء نمی کند ما هم تایید نکرده ایم. در این مرحله باید چکار کنیم.

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  35. سلام.
    در صورت سومدیریت و تخطی هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن که وابسته به یک ارگان دولتی هستند میتوان با جمع کردن اعضا و تنظیم صورتجلسه و ایجاد حساب ۳امضا خود اعضا پیگیر انجام کارهای باقیمانده شوند؟؟؟ چون اعضا هیچ اعتمادی بعد از ۱۵ سال به شرکت ندارند

    1. سلام
      نصب و عزل مدیرعامل بایستی با اکثریت سه چهارم اعضای هیئت مدیره صورت پذیرد و همچنین نصب و عزل اعضای هیئت مدیره با مجمع عمومی عادی است. در خصوص پیگیری امور شرکت نیز این امر با امضای اکثریت مطلق مدیران و اعطای وکالت به یک شخص حقیقی امکان پذیر است.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  36. با سلام ، یکی از شرکتهای تابعه یکی از ادارات دولتی با راه اندازی یک مجموعه تولید صنایع دستی با تعداد نزدیک به پنجاه هنرمند در حالی که حتی یک ریال هزینه نمی کند حقوق مدیر و کارمندان دفتر را از مبالغ شارژهای جمع آوری شده پرداخت میکنند هزینه های دیگری هم انجام می شود که هیچ منبع مشخص ندارد و مدیر مربوطه پاسخگو نیست ! سوال اینجاست با توجه باینکه هیچ قانون و مقرراتی را بعنوان مبنا اعلام نکرده اند آیا بدون اذن نمایندگان هنرمندان که کل بودجه و مبالغ صندوق را به صورت مشارکتی جمع آوری میکنند میتوانند این مبالغ را در جا های نامعلوم هزینه کنند ؟و مقررات شداد و غلاظ وضع کنند ؟ ممنون می شوم

    1. سلام

      نیاز به اطلاعات بیشتر جهت پاسخگویی است اما به طور کلی سهام داران اشخاص ذی نفعی هستند که می توانند به روند مزبور اعتراض نمایند.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  37. با سلام و احترام
    بنده سال ۹۳ عضو هیئت مدیره تعاونی مسکن شدم تا سال نود و پنج نایب رئیس هیئت مدیره بودم اما به دلیل ناهماهنگی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت کتبا به بازرس تعاونی کتبا اعلام نمودم اما به تذکر بازرس هم توجهی نکردند به همین دلیل در دیماه سال نود و پنج استعفای کتبی خود را به دفتر تعاونی اعلام و امضاء دریافت نمودم، البته هیئت مدیره در سال ۹۶با استعفای بنده در جلسه هیئت مدیره موافقت کرد اما هیئت مدیره و مدیر عامل تا کنون نسبت به تغییرات آگهی اقدام ننموده اند، البته از زمان اعلام استعفا تا کنون چند بار کتبا از بازرس و اداره کل تعاون استان و شهرستان هم پیگیری کرده ام اما جوابی نگرفته ام، لطفا در صورت امکان بفرمائید که مسئولیتی هنوز متوجه هست یا خیر ؟
    سپاسگزارم

    1. سلام
      مسئولیت های عضو هیئت مدیره مستعفی تا زمان تعیین عضو جدید باقی خواهد ماند. در صورتی که مجمع عمومی عادی جهت تعیین اعضای جدید هیئت مدیره تشکیل نگردد، می توانید با ارائه ی دادخواست الزام ایشان را به تشکیل مجمع عمومی عادی بخواهید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  38. بنده عضو یک شرکت تعاونی هستم. در اخرین مجمع فوق العاده اعضای هیت مدیره انتخاب شدند که مورد تایید اکثریت اعضا نیستند. حال اعضا مصمم هستند که هیات مدیره را برکنار نمایند. هیت مدیره هم زیر بار مجمع فوق العاده نمیرود و میگوید تا تا مجمع بعدی بای. صبر کنید. راهکار چیست تا این هیات مدیره برکنار و هیات مدیره جدید را روی کار بیاوریم؟

    1. سلام
      انتخاب اعضای هیئت مدیره با مجمع عمومی عادی و عزل جمعی آن ها تنها در اختیار مجمع عمومی فوق العاده است. در صورت فوت، غیبت غیرموجه مکرر و ممنوعیت قانونی اعضای علی البدل جایگزین آنان خواهند شد.

      بااحترام
      تیم حقوقی وینداد

  39. آیا خودرو توقیف شده عضو هیئت مدیره و سهامدار توسط صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک پس از واگذاری سهام و جدایی کامل شخص حقوقی از شرکت، باید در توقیف بماند و یا خود راسا از طریق دادگاه میتواند برای رفع توقیف آن اقدام نماید؟
    حال آنکه بدهی شرکت هنوز هم تسویه نشده است.

    1. سلام

      منظور از جدایی شخص حقوقی چیست؟ اگر منظور جدایی سهام دار از شرکت باشد، با توقیف سهام امکان انتقال وجود ندارد و طلبکار می تواند طلب خود را برداشت نماید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  40. آیا خودرو توقیف شده اعضا هیئت مدیره و سهامداران توسط بانکها و … پس از تسویه و جدایی کامل شخص حقوقی از سهام و شرکت، باید در توقیف بماند و یا خود راسا میتواند برای رفع توقیف آن اقدام نماید؟

    1. سلام
      قاعدتا بایستی به طور خودکار رفع توقیف گردد، در صورت عدم رفع توقیف، حضورا مراجعه نمایید.

  41. در تاسسیس شرکت خاص کدوم یک از اعضا داری کمترین مسولیت می باشد از نظر مالیاتی و خلافی اگر در شرکت صورت گیرد؟مدیر عامل؟ریس هیت مدیره؟یا هیت مدیره؟یا بازرسان؟کدام یکم کمتر صدمه را می بیند و اینکه جز هیت مدیره بودن و سهام داشتن اما حق امضا نداشتن درصورت بروز مشکل در صورت بروز خلاف در شرکت و مالیت چه اتفاقی خواهد افتاد؟

    1. سلام

      به طور کلی هریک از مدیران از جمله مدیر عامل و یا اعضای هیئت مدیره به جهت اقداماتی که در شرکت انجام می پذیرد مسئول نیستند مگر تقصیری رخ داده باشد. صاحبان امضای مجاز شرکت نیز به جهت امضای اسناد از جمله چک و سفته مسئول می باشند. بازرسان شرکت نیز به دلیل وظایف نظارتی که متحمل می شوند، بایستی در صورت مشاهده ی هرگونه تخلف و یا جرمی مراتب را به مجمع عمومی و مراجع قضایی اطلاع دهند در غیر اینصورت مشمول مجازات می گردند. مسئولیت هرکدام از اشخاص مذکور با توجه به شرایط هر شخص و اقدامات وی تعیین می گردد.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  42. سلام.بنده موقتا بعنوان سرپرست شرکت عمرانی انتخاب شدم.آیا در این مدت اگر کار غیر قانونی توسط هیئت مدیره صورت گیرد مسولیتی بر عهده بنده هست و برای من مشکلی ایجاد میشود به عنوان سرپرست؟

    1. سلام
      به طور کلی هیچ یک از کارمندان به جهت اقدامات غیرقانونی مدیران مسئول نیستند مگر اینکه در انجام اقدامات مزبور دخیل بوده و یا آن را تسهیل کرده باشند.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  43. سلام
    اینجانب به مدت ده سال از سال ۸۷ تا ۹۷ مدیر عامل و حدود ۸ درصد سهام شرکت را داشتم و بعد از ان دیگر یک سهامدار معمولی و لی مسئول فروش شرکت بودم.شرکت سهامی خاص است.یک تعهد نامه امضا شده که اعضا مادام العمر به شرکت وفادار باشند .من بدلیل متارکه از خانمم از شرکت خارج شدم ودر حال راه اندازی شرکت برای خودم با همکاری یک شرکت دیگر دارم ایا کار من جرم است

    1. سلام
      بایستی تعهد نامه مذکور بررسی گردد، اما به طور اجمالی در صورتی که کسب وکار شما رقیب شرکت بوده و یا مشابه کسب و کار شرکت باشد، می تواند تخلف از تعهد نامه تلقی گردد. همچنین در صورتی که اسرار تجاری شرکت فاش گردد این عمل می تواند مشمول مقررات کیفری و مجازات قرار گیرد.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  44. بنده مدتی عضو هیات مدیره یک شرکت سهامی عام بوده ام، در آن زمان امضائ بنده بعنوان یک امضائ از امضائ های مجاز در چک ها تعریف شده بود. هماکنون پس از برگزاری مجمع عمومی از هیات مدیره خارج شده ام، آیا با توجه به اینکه زمان اعلام در روزنامه رسمی و تعریف امضائ های مجاز طول میکشد، امضائ چک ها و اسناد تا قبل از روزنامه رسمی محدودیت حقوقی دارد یا خیر؟

    1. سلام
      در صورتی که در مجمع عمومی مذکور مدیران جدید انتخاب شده باشند، شما دیگر اختیاری برای انجام امور شرکت نخواهید داشت و در صورت انجام تعهد در برابر اشخاص ثالث مسئول خواهید بود.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  45. سلام اگر فردی به عنوان هیئت مدیره انتخاب شود ولی کاشف بعمل بیاید که وی فردی بی سواد و فاقد اطلاعات لازم جهت فعالیت در هیئت مدیره باشد چه راه حلی وجود دارد.

    آیا میتوان در اساسنامه بند قرار داد در صورت کشف چنین امری و گزارش بازرس یا یکی از اعضای هیئت مدیره امر را به دوری گذاشت یا فرد را معزول کرد

    1. سلام

      جهت تصدی مدیریت شرکت می توان شرایطی را در اساسنامه گنجاند. در این صورت اگر کشف شود مدیر منصوب فاقد صلاحیت های لازم مندرج در اساسنامه بوده است، معزول خواهد بود.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  46. با سلام
    در صورتی که بدهی مالیاتی یا سازمان تامین اجتماعی بالاتر از موجودی شرکت باشد ایا این سازمانها میتوانند اموال و موجودی اعضای هیت مدیره را بابت بدهی ضبط و مسدود نمایند.

    1. سلام
      صاحبان امضای مجاز شرکت که در زمان به وجود آمدن بدهی سمت داشته اند، و بدهی مالیاتی در زمان تصئی آن ها به وجود آمده وقطعی شده باشد مسئول پرداخت بدهی های مالیاتی زمان خود هستند. اما در خصوص بدهی های سازمان تامین اجتماعی تنها مسئولیت جزایی برای مدیران در نظر گرفته شده است.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  47. با سلام
    در صورتی که بدهی مالیاتی یا سازمان تامین اجتماعی بالاتر از موجودی شرکت باشد ایا این سازمانها میتوانند اموال و موجودی اعضای هیت مدیره را بابت بدهی ضبط و مسدود نمایند.

    1. سلام
      بدهی مالیاتی شرکت متضامنا از خود شرکت و مدیران صاحب امضای شرکت با توقیف اموال آنان دریافت می گردد.

  48. با سلام و عرض خسته نباشید
    بنده سهامدار و بازرس قانونی شرکت سهامی ۱ هستم که در سازمان۲ دیگری با سمت رییس حسابداری مشغول به کار میباشم . شرکت ۱ به شرکت ۲ محصولاتی را فروخته است و وجه آن را نیز دریافت نموده اما مدیران شرکت۲ بعد از فهمیدن موضوع به بنده میگویند که بنده خطا کار بوده و میبایست جریمه پرداخت کنم و حتی موضوع قضایی و جزایی را مطرح میکنند واقعا آیا قادر به این کار هستند یا خیر

    1. سلام
      شما به عنوان کارمند شرکت دوم محسوب می گردید و صرف معامله ی بین شرکتی که شما سهام دار و یا بازرس آن هستید با شرکتی که به عنوان کارمند در آن مشغول فعالیت هستید، جز در حالتی که جرم و یا تخلفی از سوی شما صورت گرفته باشد، واجد عناوین مجرمانه نیست و شما ملزم به پرداخت جریمه نمی باشید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  49. با سلام
    درصورتی که هیات مدیره بر خلاف مفاد اساسنامه که مرکز داوری را اتاق تعاون قرار داده است، مرکز مزبور را هیاتی متشکل از طرفین قرار دهد. چه کار باید کرد

    1. با سلام
      میتوانید هیئت مدیره را بر مبنای تخلفات قراردادی مورد تعقیب قانونی قرار دهید.

  50. سلام. از تاریخ ۹۳/۱۱/۲۰ بمدت سه سال سمت مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره بودم و در تاریخ ۹۶/۱۱/۲۰ آگهی روزنامه رسمی به اتمام رسیده و مجمع برگزار شد و اشخاص جدید بعنوان هیئت مدیره انتخاب شدند. الان بعد از حدود دو سال متوجه شدم هیئت مدیره جدید در روزنامه رسمی آگهی نداده و از زمان پایان مدیرعاملی بنده فعالیتی هم نداشته. در حال حاضر مسئولیت با کیست؟ و اگر زیانی متوجه شرکت بشود کی باید جوابگو باشه و خسارات رو جبران کنه؟ ممنون.

    1. با سلام
      باید با مراجعه به دادگاه از مدیران فعلی شرکت رسما درخواست گردد تا تغییرات اعمال شود. و تا زمان عدم اعمال تغییرات مسئولیت در برابر اشخاص ثالث با شما است.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Picture of مهرنوش فتاحی

مهرنوش فتاحی

مهرنوش فتاحی نویسنده خوش قلم وینداد، کارشناسی حقوق را از دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده و با داشتن اطلاعات خوب و تخصصی در شاخه‌های مختلف حقوقی مقالات کاربردی را برای مجله وینداد نوشته که در ادامه این مقالات را مشاهده می‌کنید.

خدمات قراردادی وینداد

خدمات قراردادی وینداد