نمونه قرارداد پیمانکاری حمل و نقل | داخلی | باربری | شهری '3 زمان خواندن
قرارداد پیمانکاری حمل و نقل یکی از مهم ترین و اساسیترین قراردادهایی که با توسعه تجارت در داخل کشور و خارج از کشور، گسترش چشمگیری یافته است.
قراردادهای حمل و نقل دارای نکات حقوقی بسیاری است و از این رو در بسیاری از موارد شاهد بروز اختلافات میان کارفرمایان و پیمانکاران هستیم، به عنوان مثال اشخاص گاها اطلاعی ندارند که مسئولیتهای متصدیان حمل و نقل در چه مواردی است و آیا مسیولیت آنها مبنی بر تقصیر است یا خیر، و یا آیا تعهد پیمانکاران تعهدی به نتیجه است و یا به فعل.
ما در این مطلب برانیم تا به بیان مفاد قرارداد مذکور ، نکات حقوقی قراردادی و … بپردازیم.
پیمانکاری حمل و نقل چیست؟
در حقیقت قرارداد پیمانکاری حمل و نقل ، قراردادی است که به موجب آن کارفرما، انجام عملی که حمل و نقل نام دارد را با شرایط معینی و در برابر وجه معینی، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی به نام پیمانکار واگذار میکند؛ موضوع قرارداد پیمانکاری در این حالت حمل و نقل کالا میباشد.
نمونه قرارداد پیمانکاری حمل و نقل
عنوان قرارداد
ماده ۱-مشخصات طرفین
ماده ۲- موضوع قرارداد
ماده ۳- تاریخ انعقاد قرارداد پیمانکاری حمل و نقل
ماده ۴- مدت قرارداد
ماده ۵-مبلغ قرارداد
ماده ۶- نحوه پرداخت مبالغ
ماده ۷-مبدأ و مقصد حمل و نقل
ماده ۸- تعهدات کارفرما
ماده ۹-تعهدات پیمانکار
ماده ۱۰-وسیله حمل و نقل
ماده ۱۱-کسورات قانونی
ماده ۱۲- فسخ قرارداد
ماده ۱۳- سایر موارد
ماده ۱۴- حل اختلاف و داوری
ماده ۱۵-نسخ قرارداد
به خاطر داشته باشید که اگر شما نیز در صدد انعقاد قرارداد فوق (با پیمانکار و یا کارفرما) هستید، میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری حمل و نقل ، قراردادی مختص خودتان با رعایت تمام نکات و شروط مدنظرتان داشته باشید.
نکات حقوقی قرارداد پیمانکاری حمل و نقل
نکته ۱- عموماً در قرارداد فوق اینگونه توافق میگردد که اگر مسئول حمل و نقل شخصی حقوقی باشد، موظف است تا یک نفر را به عنوان نماینده تام الاختیار از تاریخ امضاء قرارداد در مبداً مستقر بنماید.
نکته ۲-عموماً در قرارداد فوق اینگونه توافق میگردد که اگر مسئول حمل و نقل شخصی حقوقی باشد، موظف است تا یک نفر را به عنوان نماینده تام الاختیار از تاریخ امضاء قرارداد در مقصد مستقر بنماید.
نکته ۳-در قرارداد پیمانکاری حمل و نقل باید درج گردد که هزینه و نحوه بارگیری و مسئولیت آن بر عهده ارسال کننده میباشد.
نکته ۴-بیمه داخلی محمولات به عهده ارسال کننده میباشد.
دقت نمایید که این مسیولیت از مبدأ تا تحویل در مقصد ادامه خواهد داشت.
نکته ۵-اگر محمولات موضوع قرارداد تلف یا گم شود متصدی حمل و نقل ضامن مثل و یا قیمت آن خواهد بود.
به طور کلی او ضامن است مگر اینکه ثابت نماید تلف یا گم شدن مربوط به جنس کالا یا مستند به تقصیر ارسال کننده و یا ناشی از تعلیمهایی بوده که یکی از آنها دادهاند و یا حتی مربوط به حوادثی که هیچ متصدی مواظبی نیز نمیتوانست از آن جلوگیری کند، بوده است.
نکته ۶-پیمانکار حمل و نقل مسئول تمامی حوادث و تقصیراتی است که در مدت حمل و نقل پیش میآید.
حال اعم از اینکه خود مباشرت به حمل و نقل کرده و یا حمل و نقل کننده دیگری را برای این امر مأمور کرده باشد.
نکته ۷-متصدی حمل و نقل و رانندگان حق دریافت هیچ گونه وجهی به عنوان انبارداری و…را ندارد.
نکته ۸-از مهمترین وظایف کارفرما در قرارداد فوق عبارت است از نگارش صحیح محل تسلیم کالا.
نکته ۹-متصدی حمل و نقل باید طبق قرارداد مذکور ، محمولات را طبق بارنامه تنظیم نماید و در مبداء از نماینده ارسال کننده دریافت کرده و در مقصد به ا. و یا نماینده وی تحویل دهد. توجه نمایید که وی موظف است تا برای تحویل رسید دریافت نماید.
سخن آخر
در نهایت باید بیان نمود که با توسعه چشم گیر مبادلات تجاری و بازرگانی، قراردادهای حمل و نقل توسعه و اهمیت بسیار بالایی پیدا نموده است و شاید بتوان گفت که حتی به یکی از مهمترین ارکان روابط تجاری و بازرگانی تبدیل شده است.
قرارداد فوق دارای نکات بسیار فراوانی است و از این رو توصیه میشود تا پیش از انعقاد قرارداد پیمانکاری حمل و نقل، از محتوای قرارداد و نکات حقوقی آن اطلاع یابید تا در آینده دچار مشکل و ضررهای جبران ناپذیر نگردید.
با خرید نمونه قرارداد پیمانکاری حمل و نقل و راهنمای کامل آن ، یک مشارکت حرفهای در حوزه پیمانکاری انجام دهید.