در ابتدا باید بیان نمود که امروزه یکی از بزرگترین مشکلات شهرنشینی عبارت است از معضل آلودگی و همچنین وارونگی هوا. یکی از بهترین راههای مقابله با این مشکل محوطهسازی در محیط، اطراف و بام ساختمان میباشد، زیرا این امر باعث کاهش آلودگی هوای ساختمان و همچنین تولید اکسیژن بیشتر میشود.قرارداد پیمانکاری محوطهسازی یکی از قراردادهایی است که در این حوزه میان کارفرما و پیمانکار منعقد میگردد.
در این مطلب برانیم تا به بیان مفاد قرارداد پیمانکاری محوطهسازی که از جمله قراردادهای پیمانکاری ساختمان است و نکات حقوقی آن و… بپردازیم.
نمونه قرارداد پیمانکاری محوطهسازی
عنوان قرارداد
ماده ۱- طرفین قرارداد
ماده ۲ ـ موضوع قرارداد
ماده ۳ ـ اسناد و مدارک قرارداد
ماده ۴ ـ مبلغ قرارداد
ماده ۵ ـ نحوه پرداخت
ماده ۶ ـ مدت قرارداد
ماده ۷ ـ تعهدات پیمانکار در قرارداد پیمانکاری محوطهسازی
ماده ۸ ـ تعهدات کارفرما در قرارداد پیمانکاری محوطهسازی
ماده ۹ ـ موارد فسخ قرارداد
ماده ۱۰ ـ دوره تضمین قرارداد
ماده ۱۱- قوه قاهره
ماده ۱۲-حل اختلاف و داوری
ماده ۱۳-نسخ قرارداد
امضاء کارفرما
امضاء پیمانکار
به خاطر داشته باشید که اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد پیمانکاری محوطهسازی هستید، میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری محوطهسازی ، قراردادی مختص خودتان را با رعایت تمام نکات و شروط مدنظرتان داشته باشید.
نکات قرارداد پیمانکاری محوطهسازی
نکته ۱-در قرارداد پیمانکاری محوطهسازی باید درج نمود که انتقال قرارداد یا واگذاری عملیات به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر از طرف پیمانکار باعث فسخ قرارداد میشود.
نکته ۲-کارفرما ملزم است تا کارگاه را درمقابل حوادث ناشیه از فعالیت در کارگاه، بیمه نماید.
نکته ۳-کارفرما باید مطابق قرارداد پیمانکاری محوطهسازی، در پایان انجام کامل موضوع قرارداد کلیه پرداختهای لازم را با پیمانکار تسویه بنماید.
نکته ۴-پیمانکار باید به صورت روزانه/ماهانه/… از محل کارگاه بازدید نماید تا نسبت به کم و کیف عملیات اجرای موضوع قرارداد کاملاً مطلع گردد.
نکته ۵-در صورتی که پیمانکار خود شخصاً قادر به حضور مستمر در محل کارگاه نباشد و کارفرما تأیید نماید، میتواند نماینده تام الاختیاری را با دارا بودن سواد فنی معرفی بنماید.
نکته ۶-پیمانکار باید بنا بر برنامه زمانبندی مندرج در قرارداد، کارگاه را تجهیز نماید و نسبت به شروع عملیات عمرانی اقدام نماید.
بخاطر داشته باشید که هر گونه قصور و تأخیر در انجام، وجه التزام مندرج قرارداد پیمانکاری محوطهسازی به نفع کارفرما ضبط میگردد و ایشان مخیر به فسخ قرارداد میباشد.
نکته ۷-عموماً در قرارداد پیمانکاری محوطهسازی درج میگردد که اجرای قرارداد قائم به شخص ایشان بوده و به هیچ عنوان حق انتقال موضوع قرارداد را به غیر ندارد.
نکته ۸-در صورت بروز رفتار خلاف شأن و عفت و یا حتی احراز عدم صلاحیت فنی پرسنل، پیمانکار ملزم است پس از اطلاع به کارفرما یا مهندس ناظر، نسبت به تعویض فرد و تسویه حساب با ایشان اقدام نماید.
نکته ۹-تأخیر در شروع به کار بیش از…… روز از تاریخ ابلاغ قرارداد باعث فسخ قرارداد میشود.
نکته ۱۰-پیمانکار باید که از اموال کارفرما (اعم از ابزار، ماشین آلات، مصالح و قطعات) حفظ و حراست نماید و نسبت به کم و کاستی آنها مسئول میباشد.
نکته ۱۱-پیمانکار متعهد میگردد که تدابیر لازم را به منظور پیشگیری از ورود خسارت به املاک و اموال مجاورین یا رهگذران را اتخاذ نماید.
در صورت وجود سهلانگاری در کار و ورود خسارت و آسیب به غیر، پیمانکار مسئول جبران آن خواهد بود.
نکته ۱۲-پیمانکار ملزم به رعایت قانون کار و تأمین اجتماعی در ارتباط با پرسنل و کارگران خود میباشد.
توجه نمایید که هر گونه دعوای مطروحه از جانب ایشان متوجه مستقیم پیمانکار میباشد.
نکته ۱۳-عدم پیشرفت کار متناسب با مقدار کاری که بایستی مطابق برنامه زمان بندی انجام شود موجب فسخ قرارداد است.
نکته ۱۴-باید در قرارداد پیمانکاری محوطهسازی درج نمود که کلیه نقل و انتقال و جابه جایی مصالح بر عهده پیمانکار میباشد.
نکته ۱۵-تأمین برخی مصالح مصرفی به درخواست پیمانکار و تأیید کارفرما یا مهندس ناظر، و نیز تأمین ابزارآلات و ماشین آلات بر عهده کارفرما است.
نکته ۱۶-پیمانکار باید تا حد امکان تلاش نماید تا هدر رفتن منابع و مصالح ساختمانی به حداقل برسد و معقول باشد.
نکته ۱۷-ساعات کار و فعال بودن عملیات اجرائی مطابق با نظر کارفرما تعیین میگردد.
نکته ۱۸-پس از پایان کار، پیمانکار موظف است تمامی ابزارها و مصالح تهیه شده از جانب کارفرما را به صورت دسته بندی شده و فهرست شده، تحویل کارفرما دهد.
نکته ۱۹-پیمانکار در برابر حقوق و سنوات، پاداش و عیدی کارگران خویش وفق مفاد و مقررات قانون کار متعهد میباشد.
در این راستا باید بیان نمود که از این بابت هیچ مسئولیتی بر عهده کارفرما نمیباشد.
نکته ۲۰-نظارت در حسن اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک مربوطه پذیرفته، بر عهده کارفرما یا دستگاه نظارت معرفی شده از سوی کارفرما، خواهد بود.
سخن آخر
قرارداد پیمانکاری محوطهسازی یکی از مهمترین قراردادها در حوزه عمرانی است و این قرارداد به جهت داشتن نکات حقوقی بسیار، توصیه میگردد پیش از انعقاد آن، از نکات حقوقی و مفاد آن آگاهی یابید و با افراد متخصص مشورت نمایید تا در آینده دچار ضررهای جبران ناپذیر نشوید.
اگر هدف شما هم از تنظیم قرارداد فوق ، داشتن یک راهنمای کاربلد در امور ساختمانی است همین الان نمونه آن را از بانک نمونه قرارداد دریافت کنید.