یکی از بسترهای سرمایهگذاری، سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی هستند، فروشگاههای اینترنتی مراحل کسب مجوز و فعالیت را طی کردهاند و به این نحو شما را برای سرمایهگذاری در این راه چند قدمی به جلو میاندازند
شرایط کنونی کشور به گونهای است که افراد زیادی برای کسب سود و درآمد هرچند کم، به فکر سرمایهگذاری در زمینههای متفاوت افتادهاند. تعطیل شدن یا از رونق افتادن کسب و کارها باعث شده که افراد تمایل زیادی برای استفاده از سپردههایشان داشته باشند، در حال حاضر بسترهای مختلفی برای سرمایهگذاری ایجاد شده که بیشتر آنها بخاطر اوضاع حال حاضر، به شکل اینترنتی و بدون نیاز به فعالیت حضوری انجام میگیرند مانند سرمایه گذاری در بورس، بانکها، صندوقهای سرمایهگذاری و غیره.
ایجاد کسب و کار در اینترنت
افزایش تمایل خریداران به خرید اینترنتی به دلایل مختلفی صورت گرفته است :مثل امکان مقایسه کالاها از نظر قیمت و کیفیت، صرفهجویی در زمان و هزینههای جانبی، اتصال مستقیم به تولیدکننده و غیره. همین افزایش خریدهای اینترنتی باعث شده است افراد به فکر سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی و فروش کالاهای خود به طور اینترنتی بیافتند.
فروش کالا از طریق اینترنت به چند شکل صورت میگیرد:
- راهاندازی و تاسیس فروشگاه اینترنتی: تاسیس فروشگاه اینترنتی بهترین و سختترین راه برای سرمایهگذاری و ایجاد کسب و کار آنلاین است. شما برای راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی نیاز به یک تیم متخصص در زمینههای مختلف دیجیتال مارکتینگ، برنامهنویسی، مشاوران حقوقی و غیره دارید که به دلیل وجود رقابت در این حوزه، تخصص و خلاقیت این تیم اهمیت زیادی دارد، که در این مورد میتوانید از مشاوران حقوقی وینداد کمک بگیرید. اما در صورتی که تصمیم به راهاندازی فروشگاه اینترنتی ندارید میتوانید از راه های دیگر اقدام به فروش کالا و سرمایهگذاری اینترنتی کنید.
- فروش محصولات از طریق سوشال مدیا یا ارائه محصول در بسترهای مجازی مختلف: احتمالا شاهد افزایش فروشهای اینترنتی در فضاهای مجازی مثل اینستاگرام و تلگرام بودهاید، به وفور دیده شده افرادی که کسب و کار خرد یا متوسطی دارند برای فروش کالاهایشان به شبکههای اجتماعی متوسل شده و اتفاقا موفق بودهاند. این نوع از سرمایهگذاری به گونهای ست که در صورت خلاقانه بودن کارتان و جلب اعتماد مخاطبان، درآمد خوبی برایتان ایجاد خواهد کرد.
- همکاری با فروشگاههای اینترنتی: فروشگاههای اینترنتی با ایجاد بستری که به آن مارکت پلیس market place گفته میشود امکان فروش کالا را برای اشخاص حقیقی یا حقوقی فراهم کرده اند.
سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی به چه نحوی انجام میگیرد؟
فروشگاه های اینترنتی در اوضاع کنونی جهان که ایران نیز مشمول آن شده است، رشد چشمگیری داشته اند، افزایش خریدهای اینترنتی و تسهیلاتی که مرکز توسعه تجارت الکترونیک به این نوع از کسب و کار ها اختصاص داده است باعث پیشرفت بیشتر آن ها نیز است.
شروع کسب و کار و سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی میتواند به دوشکل انجام شود اولا اختصاص سرمایه و دریافت سهام از فروشگاه دوما فروش کالا از طریق فروشگاه که برای آشنایی بیشتر شما هر کدام را توضیح میدهیم.
سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی: سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی بزرگ معمولا از طریق شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی صورت میگیرد، بدین شکل که این شرکتها منابع مالی این فروشگاهها را با سرمایهگذاری در آن ها تامین میکنند برای مثال شرکت خصوصی سرمایهگذاری سرآوا بخشی از سهام فروشگاه اینترنتی دیجی کالا را در اختیار دارد. معمولا امکان سرمایهگذاری شخص حقیقی در این فروشگاهها وجود ندارد و برای سرمایهگذاری در آن ها آگهی یا مزایده برگزار میشود. پس اگر شما صاحب یک شرکت هستید که با توجه به شرایط کنونی قصد سرمایهگذاری در یک فروشگاه اینترنتی را دارید باید منتظر اعلام این فروشگاه ها مبنی بر ارائه سهام یا برگزاری مزایده باشید.
فروش کالا از طریق فروشگاههای اینترنتی: اگر جزو کسانی هستید که به دلیل وضعیت کنونی کشور، کسب و کارتان مختل شده یا صرفا میخواهید از سپردهتان استفاده کرده و کسب و کاری را آغاز کنید استفاده از بستر فضای مجازی یکی از بهترین گزینهها برای شماست. برخی فروشگاههای اینترنتی این امکان را برای شما فراهم میکنند که با شرایط خاصی کالایتان را از طریق پلتفرم آنها به فروش برسانید. این کار مزایای زیادی برای شما خواهد داشت:
- یک فروشگاه اینترنتی ۲۴ ساعته باز است و در هر ساعت شبانه روز در حال جذب مشتری برای شماست.
- هرچند شما بخشی از درآمدتان را باید به فروشگاه اختصاص دهید اما این مبلغ در برابر امکاناتی که فروشگاه برای شما ایجاد میکند چندان به چشم نمیآید، امکاناتی مثل تبلیغات، نزدیک کردن شما به مشتری، داشتن انبار، ایجاد رقابت و غیره.
- شما با اطمینان از موجود بودن کالا نزد خودتان تنها با درج آن در سایت میتوانید سریعا کالا را در معرض فروش بگذارید، به همین راحتی.
- فروشگاه اینترنتی نسبت به فروشگاه فیزیکی هزینههای بسیار پایینتری دارد و اگر عملکرد خوبی برای ارائه محصولات داشته باشید سود بیشتری نیز نصیبتان میکند.
۴ نکته را در همکاری و سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی فراموش نکنید!
هر فروشگاه اینترنتی برای جذب فروشندگان و پذیرش آن ها شرایط مخصوص به خود را دارد که با جزئیات در سایتهای فروشگاه درج شده و معمولا به شکل غیر حضوری ست اما نکاتی وجود دارد که نباید آنها را فراموش کنید:
- از اعتبار فروشگاه اینترنتی اطمینان حاصل کنید، یک فروشگاه اینترنتی معتبر دارای نماد اعتماد الکترونیکی از سامانه اینماد است.
- هر فروشگاهی برای شروع همکاری با شما قرارداد خاصی را در نظر میگیرد که شما باید آن را تایید کنید، مواد این قرارداد را به خوبی مطالعه کنید و اگر ابهامی در آن بود از شخص مطلع پرس و جو کنید.
- بهتر است قبل از ثبت نام در فروشگاههای اینترنتی شخص حقیقی یا حقوقی خود را در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت کرده و کالایتان را با احتساب مالیات به معرض فروش گذارید.
- مقررات خرید و فروش فروشگاه مورد نظرتان را مطالعه کنید، تسلط به این مقررات و رعایت آنها باعث جلوگیری از اختلاف و پیشرفت کسب و کارتان در فروشگاه خواهد شد.
سخن آخر
اگر پس از خواندن این مطلب به سرمایهگذاری در فروشگاههای اینترنتی علاقه مند شدید نباید با عجله تصمیم بگیرید، سعی کنید از تجارب دیگران استفاده کرده و با مسائل حقوقی آن کاملا آشنا شوید. برای اطلاع از جزئیات بیشتر این روند میتوانید با مشاوران حقوقی وینداد مشورت کنید تا در این راه دچار دردسر نشوید.