قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان قراردادی است که عده زیادی از افراد که مایل به سرمایهگذاری و یا حتی نوسازی آپارتمانهای خود هستند از آن استفاده میکنند. با این حال در این میان عمدتا افراد زیادی به خاطر نداشتن پول کافی از این کار منصرف شده یا بعضا به دلایلی گوناگون دچار مشکلات و خسارات ناشی از عدم توجه به برخی از اصول مهم در امر ساخت و ساز میشوند. بنابراین غافل شدن از برخی نکات مهم در ساخت و رعایت نکردن آن در نمونه قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان میتواند بسیار دردسرساز باشد.
اما چگونه میتوان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد؟ با ما همراه باشید تا نکات قرارداد پیمانکاری مشارکت در ساخت بنا آپارتمان را برای شما بگوییم.
قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟
امروزه توجه افراد بسیاری به قراردادی به نام قرارداد مشارکت در ساخت جلب شده است. این قرارداد که از اقسام قراردادهای مشارکت مدنی است با توجه به ماهیت ویژه خود یعنی ادغام و در هم آمیختگی سرمایه های مادی و معنوی افراد منجر به ایجاد سود آوری و انتفاع (بهره مندی) طرفین این قرارداد یعنی مالک و سازنده میشود.اصولا در مشارکت های مدنی پیشبرد اهداف با توسل و استفاده از توان مالی و معنوی طرفین انجام میشود و بدین ترتیب در قرارداد مشارکت در ساخت نیز، هدف طرفین که ساخت و ساز املاک جدید به جای بناهای فرسوده است، محقق میشود.
در مورد قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان چه میدانید؟
همان طور که قبلا هم اشاره کردیم این قرارداد، قراردادی است که عموما میان مالک یک خانه کهنه و فرسوده و سازنده منعقد میگردد. بدین منظور که سازنده با سرمایه و هزینه خود به ساخت آپارتمان اقدام کرده و مطابق با قرارداد میان طرفین، در اختیار مالک بگذارد. در این قرارداد عموما مالک خانه به دلیل مشکلات مالی که دارد نمیتواند خود اقدام به نوسازی خانه کند بدین ترتیب با مشارکت با یک سازنده نوسازی خانه فرسوده خود را به او میسپارد.
نمونه قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان که یکی از اقسام مشارکتهای مدنی است امروزه به عنوان قراردادی است که با تنظیم آن میتوان تعهدات طرفین یعنی مالک و سازنده را مشخص کرد، سرمایه صاحب ملک را با نوسازی ملک افزایش داد و به زیبا سازی شهر کمک کرد. آنچه در مشارکتهای مدنی از جمله مشارکت در ساخت به عنوان شاخصهای مهم پیشتاز است در هم آمیختگی و ادغام سرمایه های مادی و معنوی است که در جریان کار به کار گرفته میشوند و در نهایت طرفین منتفع از سود به دست آورده میشوند.
در واقع قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که از طریق آن افراد میتوانند سرمایه های مادی و معنوی خود را به منظور کسب سود در مدتی مشخص در حوزه های گوناگون تجاری، تولیدی، خدماتی، ساخت و ساز در اختیار دیگری بگذارند.
اگر شما هم نیاز به یک قرارداد پیمانکاری مشارکت در ساخت بنا کامل دارید که تمامی بندهای لازم را داشته باشد میتوانید نمونه قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان را دریافت کنید تا تجربه دهها قرارداد شکستخورده را تجربه نکنید.
با نحوه محاسبه درصد مشارکت در ساخت آشنا شوید!
برای این که سهم هر یک از طرفین قرارداد یا سهم الشرکه آنها مشخص شود باید با چگونگی محاسبه درصد مشارکت در ساخت آشنا شوید. برای تعیین میزان قدرالسهم طرفین باید به میزان هزینه ساخت، قیمت عرضه، نوع سند،نوع ساخت و سازنده توجه کرد.
برای تعیین درصد عموما این فرمول مورد استفاده است یعنی قیمت هر متر مربع آپارتمان نوساز در آن منطقه ای که ساخت و ساز در آن انجام میشود. رویه فعلی در مورد تقسیم سود میان طرفین یعنی مالک و سازنده به صورت ۶۰ درصد برای مالک و ۴۰ درصد برای سازنده است منتهی به دلیل روند رشد مداوم قیمت زمین و مسکن، مبلغی به عنوان بلاعوض از سمت سازنده به مالک پرداخت میشود تا با آن مبلغ مالک بتواند منزلی برای خود تا آماده شدن ساختمان جدیدش بگیرد.
اگر هدف شما هم از عقد قرارداد مشارکت مدنی، رسیدن به سود آن است همین الآن نمونه قرارداد مشارکت در ساخت را دریافت کنید!
به قرارداد پیمانکاری مشارکت در ساخت بنا و مزایای آن توجه داشته باشید!
این قرارداد با توجه به آن که احتمال ایجاد مشکلات احتمالی در آینده برای مالک را به صفر میرساند بسیار مفید و سودمند است، از جمله مزایای این قرارداد شامل این موارد است:
۱_ مالکان خانه ها در بحث ساخت و ساز به تنهایی نمیتوانند در زمینهایشان ساخت و ساز کنند. بنابراین با انعقاد این قرارداد با سازنده این کار به شکلی حرفهایتر و مطمئنتر انجام میگردد.
۲_ این قرارداد طرفین را ملزم میکند که به وضوح تعهدات خود را مکتوب کرده و آن را امضاء کند. بنابراین روشن بودن تعهدات در آینده بسیار تعیین کننده و مهم خواهد بود.
_ برخی از مهم ترین تعهدات سازنده:
_ در قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان سازنده یا مجری طرح متعهد میشود که برای اسکان و اقامت مالک، مکان مناسبی تهیه کند یا این که با مالک توافق کند که اجاره بها منزلی که مالک موقتا در آن سکونت دارد را ماهانه یا سالانه پرداخت کند.
_ در قرارداد مشارکت در ساخت سازنده در برابر خسارت و آسیب احتمالی به املاک مجاور، حوادث ناشی از کار، بیمههای تامین اجتماعی متعهد است و مسئولیت دارد.
_ در قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان سازنده متعهد میشود که تمام هزینههای اجرایی موضوع قرارداد را در موعد مقرر و در هر مرحله به تناسب پیشرفت کار پرداخت کنند.
_ در قرارداد مشارکت در ساخت، سازنده باید مشخصات عمومی ساختمان را قید کند باید نوع مصالح ،قیمتها و شرایط را مشخص کند. همچنین در مورد مصالح باید مشخص کند که از چه ساختارها و سیستمهایی در ساخت و ساز استفاده میشود.
_ اگر میان طرفین قرار بر آن باشد که به موازات پیشرفت کار، قسمتی از سند به سازنده منتقل شود، حتما باید در قرارداد تصریح شود که انجام تشریفات در انتقال به عهده سازنده است.
۳_ با انعقاد این قرارداد ملک فرسوده شما علاوه بر آن که نو میشود و ظاهری مدرنتر به خود میگیرد، به سرمایه شما هم افزوده خواهد شد. چرا که ملک شما در این حالت با ارزش تر شده است.
همین الان میتوانید قرارداد مشارکت در ساخت را از بانک قرارداد وینداد دریافت کنید.
به نمونه قرارداد مشارکت نیاز دارید؟
این قرارداد میان سازنده و مالک منعقد شده و به بهبود روابط آن ها و اطمینان خاطرشان از انجام به موقع تعهدات، واضح بودن تعهدات و بسیاری از موارد دیگر کمک میکند. در حالی که هر گونه سهل انگاری و بی توجهی شما به این قرارداد که از اقسام قرارداد های مشارکت مدنی است میتواند برای شما دردسر ساز باشد بنابراین با کمک گرفتن از این قرارداد میتوانید آسوده خاطر باشید.
کارشناسان حقوقی وینداد آماده ارائه مشاورههای حقوقی در این مورد به شما است.