۴ نکته‌ای که باید هنگام امضای قرارداد nda به آن توجه کنید!

4 نکته‌ای که باید هنگام امضای قرارداد nda به آن توجه کنید!

امروزه برحسب فعالیت و حرفه، افراد ناگزیرند اطلاعاتی را در اختیار اشخاص مختلف قرار دهند که این اطلاعات ممکن است برای کار افراد حیاتی تلقی شود. اما بنا بر شرایطی افراد این اطلاعات را هنگام همکاری خود در اختیار دیگران قرار می‌دهند که ممکن است بعدا خود این افراد به یکی از رقبای جدی آنها […]

امروزه برحسب فعالیت و حرفه، افراد ناگزیرند اطلاعاتی را در اختیار اشخاص مختلف قرار دهند که این اطلاعات ممکن است برای کار افراد حیاتی تلقی شود. اما بنا بر شرایطی افراد این اطلاعات را هنگام همکاری خود در اختیار دیگران قرار می‌دهند که ممکن است بعدا خود این افراد به یکی از رقبای جدی آنها تبدیل شوند و یا با انتشار آن اطلاعات به دنبال سواستفاده باشند. این موضوع به دلیل رقابت شدید در عرصه تجارت بیشتر خودنمایی می‌کند. به همین دلیل افراد بعد از مشخص کردن اسرار شغلی و حرفه‌ای خود و قبل از دادن اطلاعات به افراد مختلف که با آن‌ها سر و کار دارند باید اقدام به انعقاد قرارداد عدم افشای اطلاعات نمایند.

از جمله مهم‌ترین قراردادهایی که هر یک از صاحبان کسب و کار یا استارتاپ‌ها باید در فعالیت‌های خود از آن استفاده نمایند قرارداد عدم افشاء اطلاعات می‌باشد.

ما در این مطلب تلاش کرده‌ایم که نکاتی را که باید هنگام امضای قرارداد nda به آن توجه کنید را ذکر کنیم.

قرارداد عدم افشاء اطلاعات nda چیست؟

این نوع قرارداد ممکن است به صورت قرارداد مستقل یا شرط ضمن عقد به منظور حفاظت از اطلاعات محرمانه علی‌الخصوص اطلاعات محرمانه تجاری بکار رود. باید توجه داشت که پیش شرط انعقاد چنین قراردادی در صورتی است که طرفین خواستار محرمانه ماندن اطلاعات باشند. به موجب این قرارداد تضمین می‌شود که فرد یا سازمان نمی‌تواند بدون اجازه، مفاد قرارداد تجاری را برای شخص سومی افشا کند. همچنین می‌توان در این قرارداد توافق کرد که تحت شرایطی، اطلاعات مربوط به کسب و کار با رعایت جوانبی به اشتراک گذاشته شود.

از مهم‌ترین و حرفه‌ای‌ترین اقداماتی که باید در مسیر رشد و توسعه کسب و کارتان انجام دهید این است که قرارداد nda را حتما با طرف مقابلتان تنظیم کنید. همین الان نسبت به دریافت قرارداد nda اقدام کنید!

نکات مهم مربوط به امضای قرارداد nda

انعقاد قرارداد پیش از استخدام کارمندان یا شراکت با شریک جدید

به منظور جلوگیری از مشکلات و اختلافاتی که در آینده ممکن است پیش بیاید، می‌بایست قبل از استخدام کارمند جدید یا قبل از اینکه با شریک تجاری برای توسعه کسب و کار همکاری صورت گیرد، قرارداد عدم افشا اطلاعات یا NDA را با کارمندان تنظیم کنید و اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از افشای اطلاعات کسب و کار انجام دهید.

تعیین اطلاعات محرمانه به صورت مشخص در قرارداد

طبق قرارداد محرمانگی یا NDA ، اطلاعات محرمانه می‌بایست از دسترس دیگران مصون داشته شده و افشاء نشوند پس به منظور آگاهی طرفین و جلوگیری از تفسیر اطلاعات محرمانه ضرورت دارد در قرارداد اصلی، اطلاعات محرمانه مشخص و تعیین شود که در صورت افشای این اطلاعات توسط شخصی که اطلاعات در اختیارش قرار داده شده ضمانت اجرای قراردادی یا قانونی مقرر می‌شود.

چرا با امضای قرارداد nda حرفه‌ای، خیال راحت و کسب‌وکار بی‌دغدغه را تجربه نکنید؟ همین الان آن را دریافت کنید.

تعهد به عدم افشاء به صورت یک‌جانبه یا دو‌جانبه

ممکن است شرایطی وجود داشته باشد که طرفین قرارداد اصلی ناچار به تبادل اطلاعات تجاری یا محرمانه به یکدیگر به صورت متقابل شوند بنابراین می‌توان قرارداد محرمانه‌ای منعقد نمود که متضمن تعهد متقابل طرفین به عدم افشاء اطلاعات محرمانه طرف مقابل باشد. البته باید توجه داشت که توافق یک جانبه شایع تر است و در توافق یک جانبه، یک طرف اطلاعات تجاری را به طرف دیگر افشا می‌کند و طرف مقابل، قبول می‌کند که این اطلاعات را افشا نکند ولی در توافق دو جانبه، طرفین قبول می‌کنند که اطلاعات دیگران را به اشتراک نگذارند.
می‌توانید تفاوت قراردادهای محرانگی یک‌جانبه و دوجانبه را در این مطلب بخوانید.

توجه به شرایط قرارداد هنگام امضای قرارداد nda

شرایط قرارداد عدم افشای اطلاعات عبارت است از:

۱-وجود موضوعی معین: بدین منظور که در قرارداد همواره باید ذکر شود که اطلاعات محرمانه که شخص مقابل بایست در مقابل افشای ان خودداری ورزد کدام است.

۲-وجود منافعی موجهه: در قرارداد باید ذکر گردد که علت انعقاد قرارداد مذکور چه بوده و در صورت به خطر انداختن منافع، ضمانت اجراهای موجود در قرارداد عملی خواهد شد.

۳-محدودیت زمانی: در قرارداد عدم افشای اطلاعات می بایست ذکر گردد که عدم افشای اطلاعات مذکور،در چه بازه زمانی اهمیت داشته و طرف مقابل می بایست از افشای اطلاعات خودداری ورزد.

۴-محدودیت جغرافیایی: در قرارداد باید مطرح گردد که عدم افشای اطلاعات در چه محدوده جغرافیایی مد نظر و حایز اهمت است.

قبل از امضای قرارداد nda حتما از یک مشاور حقوقی قراردادها راهنمایی بگیرید

نهایتا می‌بایست بیان داشت که قرارداد عدم افشای اطلاعات یکی از مهم‌ترین قراردادهایی است که افراد در ابتدای کار و یا حتی در حین کار می‌توانند آن را با اشخاص و یا کارمندان خود منعقد سازند تا از اسرار تجاری آن‌ها به بهترین شکل ممکن حفاظت گردد.
فراموش نکنید که هنگام امضای قرارداد nda اگر طریقه نوشتن متن قرارداد را ندانید و یک قرارداد به خوبی تنظیم و نوشته نشود، چه می­‌شود؟ اگر طرف مقابل به برند و یا شهرت شما آسیب زد، می‌­توانید به سرعت قرارداد را خاتمه دهید؟ آیا از اطلاعات محرمانه شما محافظت می‌گردد؟

در صورتی که برای کسب و کار خود نیاز به حفاظت از اطلاعات محرمانه داشتید می‌توانید همین الان برای دریافت مشاوره حقوقی از کارشناسان ما اقدام کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
ELAHE
ELAHE
2 ماه پیش

سلام. اگر طرفین قرارداد در دو شهر مختلف باشن به چه صورت و کجا امضا میشه؟ ممنون از پاسخگوییتون

آنچه در این مطلب خواهید خواند

نمونه قرارداد مناسب شما

مقالات مرتبط