وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

حسین حقیقی

حقوق مدیرعامل شرکت

باسلام
حقوق مدیر عامل شرکت چگونه و بر چه اساسی مشخص می‌گردد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (2)

احمد رضایی

4 سال پیش

حقوق مدیر عامل چقدر میباشد در شرکت سهامی خاص

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

قانون گذار برای مدیرعامل، مانند کارمندان دیگر، حق دریافت «حق الزحمه» پیش بینی کرده است (ماده 124 لایحه قانونی 1347)، نه «حق حضور». البته، این راه حل قابل فهم است؛ چرا که مدیرعامل تمام وقت خود را در شرکت و برای شرکت صرف می کند، در حالی که اعضای هیئت مدیره، جز در مواردی که هیئت تشکیل جلسه می دهد، کاری نمی کند. لیکن هرگاه مدیرعامل، عضو یا رئیس هیئت مدیره هم باشد حق دریافت حق حضور در جلسات هیئت مدیره را ندارد، مگر آنکه خارج از ساعات عادی کارش در شرکت، در جلسات مذکور حضور یافته باشد که به موجب قرارداد کار او با شرکت، بابت آن حق الزحمه دریافت خواهد کرد. برخلاف اعضای هیئت مدیره، برای مدیرعاملی که عضو هیئت مدیره نباشند نمی توان براساس ماده 241 لایحه قانونی 1347 پاداش در نظر گرفت و پرداخت هرگونه پاداشی به او تابع قواعد حاکم بر استخدام کارکنان شرکت است.

تعیین حق الزحمه برای مدیرعامل تابع مقررات راجع به قراردادهای اعضای هیئت مدیره با شرکت نیست. با توجه به اینکه مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره از شمول قانون کار خارج می باشند، در خصوص دستمزد اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل مبلغ معینی پیش بینی نشده و تعیین حقوق به خود اعضای هیئت مدیره یا مجمع عمومی واگذار شده که معمولاً درصد مشخصی از سود سالیانه می باشد. پس اگر بخواهیم وضعیت حقوقی و تعهدات شخصی مدیرعامل را خلاصه کنیم باید بگوییم مدیرعامل با دو عنوان می تواند در شرکت کار کند:

1) با عنوان مدیرعامل که در این صورت قراردادی نظیر وکالت دارد، در هر زمان قابل عزل است و نمی تواند به سبب این عزل تقاضای خسارت کند، مگر اینکه عزل او در شرایطی انجام شده باشد که خطا از جانب شرکت باشد و تعیین حقوق وی براساس مقررات فوق است. قرارداد خدمت مدیر عامل را می‌توانید از بانک قرارداد وینداد دریافت نمایید.

2) با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع مقررات حقوق کار است و از همان حقوق و مزایایی بر خوردار است که قانون کار برای کارکنان شرکت می شناسد. هرگاه مدیرعامل کارمند شرکت هم باشد، عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود که در این وضعیت مانند سایر کارکنان حقوق دریافت می نماید. همچنین قرارداد کار را نیز می‌توانید از وینداد دریافت نمایید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

mehdi jahanparvar

لزوم ارائه قرارداد در دادگاه

باسلام. بنده یک قرارداد کاری در زمینه خرید و فروش میوه و تره بار با شخصی تنظیم کردم که مبلغ سرمایه گذاری و سوددهی من در آن به طور واضح قید شده است و در قرارداد ذکر کردیم که بدلیل بلد نبودن بنده لزومی به بودن من نمیباشد. در ضمن بنده به ازای ۹۰ میلیون سرمایه ۲۴۰ میلیون سفته و یک چک ۴۰ میلیونی بدون تاریخ و ۲ چک سفید امضا که خود طرف قرارداد پشت چکارو امضا کرد گرفتم. حالا طرف پول منو نمیده منم روی سفته ها اقدام کردم. خواستم بدونم لازمه که قرارداد رو به قاضی ارائه بدم و در صورت ارائه واس من مشکلی پیش نمیاد؟ لطفا راهنماییم کنید ممنون

پروفایل کاربر

یعقوب رضایی

مطالبه وجه

با عرض سلام و ادب و خدا قوت
سال ۷۳ پدرم سرقفلی مغازه ای را که شخصی قبل از پدر از مالک خریده بود، خرید، بنجاق اصلی دست نویس بوده که در آن مالک به حق انتقال به غیر و تعیین اجاره بها بدون تعیین زمان اشاره کرده بود با چند تا شاهد(در شهرستان ما( از شهرهای آذربایجان غربی)روابط بین موجر و مستأجر اجرایی نیست) مالک در آن زمان فوت شده و وراث برای اخذ اجاره بها از پدر نیامدند،سال ۹۳سه دانگ سرقفلی را از پدرم خریدم و سال ۹۵پدرم سه دانگ دیگر را به شخصی دیگر فروخت،امسال قصد فروش سهم خود بصورت مشاعی به شریکم را داشتم، ابتدا اظهار نامه ای(دفتر خدمات قضایی) به وراث (۲۶ ورثه) ارسال کردم،که فقط دو تن از وراث که در شهر خودمون هستند میشناسم،بقیه رو نه، که آدرس ما بقی را از آنان گرفتم(با عنوان قصد فروش سهم خود را دارم و بدوٱ به شما اعلام میکنم) بعد از گذشت دو ماه از ارسال اظهار نامه جوابی نیامد(یا در محل حاضر نبودند یا به فامیل وارث ابلاغ شد یا آدرس اشتباه بود... بجز دو سه نفر که ثبت ثنا داشتند) سرانجام با شریکم معامله کردیم، الان مبلغ ۲۵ میلیون تومان از مبلغ معامله نزد خریدار باقیست به شرط پرداخت حق مالکیت و رضایت که به عهده بنده ست تا از خریدار مطالبه کنم،(معامله ما در بنگاه املاک بصورت مبایعه نامه ۴ صفحه ایست) آیا میتوانم از طریق دادگستری با تنظیم دادخواست مبنی بر مجهول المکان بودن وراث ،اقدام کرده و حکمی بگیرم؟  یا راه حل بهتر مفید به فایده بدون اتلاف زمان و بی دردسر مد نظر شماست؟بهترین راه حل کدام است؟ با تشکر

پروفایل کاربر

محمد اهدائی

استفاده از ویدئوهای سایت TED

به نام خدا- سلام
در سایت TED.com در دو صفحه زیر در مورد شرایط استفاده از مطالب سایت توضیح داده است.
https://www.ted.com/about/our-organization/our-policies-terms/ted-talks-usage-policy
https://www.ted.com/about/our-organization/our-policies-terms/ted-com-terms-of-use
با توجه به ادبیات مورد استفاده و تعاریف مطرح شده آشنایی ندارم، میخواهم ببینم آیا من به عنوان یک "مدرس سخنرانی" اجازه دارم:
1- در وب سایت خود ویدئوهای TEDرا embed کنم با هدف اینکه به طور رایگان آموزش هایی را در خصوص تکنیک های سخنرانی ارائه کنم؟
2- گاهی اوقات بخشی از ویدئوهای TED را با ذکر منبع در کلاس درس پخش کنم؟ با توجه به اینکه حق التدریس دریافت می کنم.
3- طبیعتا در کلاس درس سخنرانی، هدف این نیست که همه سخنرانی پخش شود. با توجه به اینکه در آن صفحه گفته است مجاز به ادیت و میکس نیستیم با چه شرایطی می توانم تنها "بخشی" از یک ویدئو را نمایش دهم؟