مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

حسین حقیقی

حقوق مدیرعامل شرکت

باسلام
حقوق مدیر عامل شرکت چگونه و بر چه اساسی مشخص می‌گردد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (2)

احمد رضایی

5 سال پیش

حقوق مدیر عامل چقدر میباشد در شرکت سهامی خاص

مهرنوش فتاحی

7 سال پیش

قانون گذار برای مدیرعامل، مانند کارمندان دیگر، حق دریافت «حق الزحمه» پیش بینی کرده است (ماده 124 لایحه قانونی 1347)، نه «حق حضور». البته، این راه حل قابل فهم است؛ چرا که مدیرعامل تمام وقت خود را در شرکت و برای شرکت صرف می کند، در حالی که اعضای هیئت مدیره، جز در مواردی که هیئت تشکیل جلسه می دهد، کاری نمی کند. لیکن هرگاه مدیرعامل، عضو یا رئیس هیئت مدیره هم باشد حق دریافت حق حضور در جلسات هیئت مدیره را ندارد، مگر آنکه خارج از ساعات عادی کارش در شرکت، در جلسات مذکور حضور یافته باشد که به موجب قرارداد کار او با شرکت، بابت آن حق الزحمه دریافت خواهد کرد. برخلاف اعضای هیئت مدیره، برای مدیرعاملی که عضو هیئت مدیره نباشند نمی توان براساس ماده 241 لایحه قانونی 1347 پاداش در نظر گرفت و پرداخت هرگونه پاداشی به او تابع قواعد حاکم بر استخدام کارکنان شرکت است.

تعیین حق الزحمه برای مدیرعامل تابع مقررات راجع به قراردادهای اعضای هیئت مدیره با شرکت نیست. با توجه به اینکه مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره از شمول قانون کار خارج می باشند، در خصوص دستمزد اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل مبلغ معینی پیش بینی نشده و تعیین حقوق به خود اعضای هیئت مدیره یا مجمع عمومی واگذار شده که معمولاً درصد مشخصی از سود سالیانه می باشد. پس اگر بخواهیم وضعیت حقوقی و تعهدات شخصی مدیرعامل را خلاصه کنیم باید بگوییم مدیرعامل با دو عنوان می تواند در شرکت کار کند:

1) با عنوان مدیرعامل که در این صورت قراردادی نظیر وکالت دارد، در هر زمان قابل عزل است و نمی تواند به سبب این عزل تقاضای خسارت کند، مگر اینکه عزل او در شرایطی انجام شده باشد که خطا از جانب شرکت باشد و تعیین حقوق وی براساس مقررات فوق است. قرارداد خدمت مدیر عامل را می‌توانید از بانک قرارداد وینداد دریافت نمایید.

2) با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع مقررات حقوق کار است و از همان حقوق و مزایایی بر خوردار است که قانون کار برای کارکنان شرکت می شناسد. هرگاه مدیرعامل کارمند شرکت هم باشد، عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود که در این وضعیت مانند سایر کارکنان حقوق دریافت می نماید. همچنین قرارداد کار را نیز می‌توانید از وینداد دریافت نمایید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

سحر جلالیان

امضای قرارداد

سلام
من کارشناس خرید یک شرکت هستم و قراردادهای خرید را میبندم و امضای من پای قرارداها هست، باید چکار کنم که با این امضا در صورتی که صاحب شرکت به تعهدات خودش عمل نکرد پای من گیر نباشد.
ممنون

پروفایل کاربر

علی جمالی

فسخ یا انحلال قرارداد مشارکت

در قرارداد مشارکت مالک با یک گروه ۳ نفره به عنوان سازنده اقدام به عقد قراداد نموده اند، و پس از گذشت یکسال هیچ اقدامی بدلیل عدم تحویل ملک از طرف مالک صورت نگرفته است، اکنون دو نفر از سه نفر گروه سازنده قصد خروج از قرارداد را دارند و مالک با این موضوع موافق است و نفر سوم گروه سازنده همچنان در قرارداد وجود دارد ، آیا مالک می تواند اقدام به فسخ یا انحلال قرارداد مبنی بر عدم حضور آن دونفر در قرارداد کند ؟

پروفایل کاربر

میلاد کیانی

تغییر سن

با سلام
بنده اگر تقاضای تغییر سن به دلیل اینکه خانواده بنده 5 سال سن بنده را بزرگتر از سن واقعی اینجانب در شناسنامه ثبت کرده اند پرونده بنده به کدام شعبه میرود؟ آیا به شعبه حقوقی خانواده میرود یا به شعبه کیفری؟با تشکر