وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

مصطفی رضایی

شرایط فورس ماژور

در یک قرارداد، عبارت «مصالحه می شود، جبران کلیه ضررها و زیان های ناشی از کاهش سود و یا سرمایه، برعهده شرکت میباشد و سرمایه گذار آن سهمی ندارد».
آیا در این شرایط میتوان، با استناد به شرایط فورس ماژور ناشی از کرونا، از پرداخت غرامت به سرمایه گذار امتناع کرد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (2)

صنم مقیمی

5 سال پیش

با سلام 


اصولا در تفسیر  قرارداد ها یکی از معیارهای مهم آن است که باید دید منظور طرفین قرارداد از کلمات و واژه ها چه بوده است و  قرارداد باید بتواند با شرایط زمان انعقاد خود پیش برود یعنی آن که اگر شما در شرایطی قرارداد را منعقد کرده اید که شرایط هموار بوده است انتظار می رود قرارداد مطابق با ان شرایط جلو برود اما در حالت قرار گرفتن در شرایط ویژه که امکان اجرای تعهدات قراردادی را تقریبا غیرممکن می کند می توان قرارداد را فسخ نمود اما در عین حال باید توجه داشته باشید که اگر در متن قرارداد شما اشاره شده است که در صورت ایجاد شرایط فورس ماژور یعنی عوامل خارجی و غیرقابل پیش بینی و دفع باز هم مسولیت جبران خسارت باقی خواهد بود دیگر نمی توان از جبران خسارت شانه خالی کرد چرا که درج شرط مسولیت  در شرایط فورس ماژور یا عدم مسولیت هنگام فورس ماژور  در مورد غالب قرارداد ها وجود دارد.


با احترام 

تیم حقوقی وینداد 

پاسخ تیم حقوقی وینداد

زهرا بیات

5 سال پیش

سلام

تفسیر شرط مندرج در قرارداد شما از موارد اختلافی است. با توجه به اینکه خسارات ناشی از فورس ماژور به صراحت ذکر نگردیده است، ممکن است بتوانید از پرداخت غرامت خودداری نمایید.

با احترام

تیم حقوقی وینداد

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

سید سید

تخلیه پیش از موعد مستاجر

مستاجر بنده ۷ ماه قبل سررسید منزل راتخلیه کرده است و اجاره بها را دوماه است که نداده و من را تحت فشار گزاشته است و درخواست ودیعه دارد. من گفتم باید جایگزین پیدا شود و من نمیتوانم قبل موعد فسخ کنم.با توجه به اینکه زمستان است و فصل جابجایی نیست مستاجر برای ملک من پیدا نشده.

بند ۱۶-۶ در برگه اجاره نامه نوشته شده که مالک یا مستاجر حق فسخ پیش از موعد رادارد ولی تحقق این مسئله باید به ترضی کتبی طرفین برسد. ما در هنگام عقد قرارداد اجاره در این مورد صحبت نکردیم و قراری نه کتبی ونه شفاهی قید نشده است. الان مستاجر میگه با توجه به این بند من حق فسخ دارم. درست ادعا دارد؟

پروفایل کاربر

خسرو برزگر

قرارداد با مباشر

برای محکم شدن قرارداد با مباشر چه راهکارهای مناسبی وجود دارد

پروفایل کاربر

Masoud Ebrahimi

فسخ به دلیل عدم ذکر سال ساخت ملک در مبایعه نامه

سلام وقت بخیر
در تاریخ 23.10.1403 یک ملک معامله کردم که حدود 100 میلیون از قیمت اصلیش گرون تر معامله کردم .در حال حاضر مبلغ 400 میلیون از 2200 تومان پرداخت کردم.سال ساخت ملک در مبایعه نامه قید نشده و با پرس و جو متوجه شدم مبلغ این ملک 100 بیشتر می باشد چرا که حدود 11 سال هست که مسکونی میباشد در صورتی که سایر ملک های مشابه در منطقه 5 الی 6 سال هست که قابل سکونت شده اند.می خواستم بدونم آیا راهی برای فسخ معامله وجود داره؟(بدون این که ضرر و زیان شامل حالم بشه)
لازم به ذکر است که ملک در محدوده غرب استان تهران (اندیشه فاز3 ) می باشد که متعلق به پروژه ناجا میباشد مجتمع پرنیان. این مجتمع ها به صورت الحاقیه به خرید فروش می رسند و در حال حاضر سند ندارند.
و اینکه اگر معامله را فسخ کنم آیا راحت می تونم 400 میلیون خود را پس بگیرم؟
ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر