مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

محمدحسین امیری

عزل و اخراج مدیرعامل

سلام
تو شرکت سهامی خاصی عزل مدیرعامل یا همون اخراج مدیرعامل به چه شکلی انجام میشه؟ قانونش چیه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

در شرکت های سهامی خاص همانطور که نصب مدیرعامل با هیئت مدیره می باشد عزل و اخراج مدیر عامل نیز در صلاحیت هیئت مدیره می باشد. در این خصوص در لایحه اصلاح قانون تجارت در خصوص مقررات شرکت های سهامی مقرر شده است: هیئت مدیره هر زمان می تواند مدیرعامل را عزل نماید. 

علاوه بر مورد فوق در برخی موارد ممکن است طی تصمیم و حکم دادگاه صالح مدیرعامل منتخب برکنار گردد. در این خصوص لازم به توضیح است که برخی اشخاص به شرحی که گفته خواهد شد ، نمی توانند به مدیریت عامل شرکت سهامی انتخاب شوند و نیزهیچ کس نمی تواند در عین حال میدریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد . هرکس برخلاف مقررات مزبور به مدیریت عامل انتخاب شود یا پس از انتخاب ، مشمول آن گردد ، دادگاه به درخواست هر ذی نفع حکم عزل او را صادر خواهد کرد.

از جمله اشخاصی که نمی توانند به سمت مدیریت عاملی انتخاب گردند:

  • محجورین (اشخاص فاقد صلاحیت از نظر بلوغ، عقل و رشد)
  • کسانی که حکم ورشکستگی آن ها صادر شده است
  • کسانی که به جهت ارتکاب جرایمی نظیر سرقت، کلاهبرداری، خیانت در امانت، اختلاس و … به محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده اند.

شما برای کنترل و نظارت بیشتر بر فعالیت های اجرایی مدیرعامل در شرکت سهامی خاصی ‌می‌توانید از قرارداد خدمت مدیرعامل استفاده کنید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

سیروس قربانی

توقیف یا برداشت از اموال و حسابهای مدیر عامل

با سلام،شرکت سهامی خاص که مسئولین آن سه برادر می باشند بنا بر رای دادگاه محکوم به پرداخت شده اند .استعلام حسایهای شرکت و ثبت ،با خالی کردن حسابها برابر بدهی نمی شود.1طبق چه ماده قانون میتوان تقاضای توقیف یا برداشت از اموال و حسابهای مدیر عامل و سایر ین نمود،2- امکان پلمب شرکت و دا گرفتن حکم جلب مدیرعامل چگونه است؟با تشکر

پروفایل کاربر

غزال صیادی

جواز کسب

با سلام ،در مورد یک مغازه که بدون جواز کسب و ندادن مالیات کار میکنه و اینکه حتی یک بار اخطاریه اومده میخواستم فقط گزارش کنم و هیچ شکایت و اسمی ثبت نشود ،چطور باید گزارش کنم؟ ممنون از پاسخگویی شما

پروفایل کاربر

محمد بخشی پور

مسیر مناسب برای شروع فعالیت

سلام
بنده قصد دارم فعالیتم را در زمینه های زیر آغاز نمایم:
- چاپ کتاب فیزیکی و الکترونیکی در زمینه کسب و کار
- انتشار اطلاعات علمی و خبری در زمینه کسب و کار بر روی سایت
- مشاوره به سازمان ها و افراد در زمینه توسعه کسب و کار
برای این منظور، قصد دارم یک شخصیت حقوقی ثبت نمایم، اما بهترین مسیر برای اهداف من چیست؟ ثبت یک شرکت سهامی خاص، موسسه غیر تجاری انتفاعی، موسسه انتشاراتی یا موسسه آموزشی؟
می خواهم مسیری را انتخاب کنم که از نظر مباحث مالیاتی هم بهترین گزینه باشد. آیا ثبت در منطقه آزاد برای من می تواند گزینه مناسبی باشد؟
اگر بخواهم مالکیت تمامی سهام شرکت یا موسسه ای که ثبت می کنم به نام خودم باشد، آیا امکان پذیر است؟
چه مجوزهایی در این لازم است درافت نمایم؟ مجوز رسانه، فعالیت آموزشی یا انتشارات؟
ممنون می شوم راهنمایی بفرمایین.