پروفایل کاربر

مرتضی خدادادی

فورس ماژور در قرارداد

در صورت نبودن فورس ماژور در قرارداد می‌توان به آن استناد کرد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (2)

صنم مقیمی

4 سال پیش

با سلام 

اصولا فورس ماژور حالت ویژه ای است که با توجه به ماده ۲۲۷ قانون مدنی اگر متعهد بتواند ثابت کند که عدم اجرای تعهد ناشی از علت خارجی بوده است از دادن خسارت معاف می شود.در واقع اگر قرارداد اوصاف فورس ماژور را دارا باشد یعنی خارجی بودن حادثه،غیر قابل پیش بینی بودن و غیر قابل دفع بودن اگر در قرارداد پیش بینی هم نشده باشد، متعهد معاف از جبران هر گونه خسارت چه خسارت تاخیر در اجرای تعهد و خسارت عدم اجرای تعهد خواهد بود.اما آنچه که در ماده ۲۲۷ قانون مدنی در مورد اثبات خارجی بودن حادثه که مانع از عدم اجرای تعهد شده،آمده است به ان دلیل است که در نظام حقوقی ما اصولا تعهدات از نوع تعهدات به نتیجه هستند یعنی انتظار می رود که تعهد انجام شود و در صورت نقض تعهد اگر متعهد بتواند فورس ماژور را ثابت کند دیگر ملزم به جبران خسارت قراردادی و یا حتی وجه التزام های پیش بینی شده در قرارداد نخواهد بود.

با احترام 

تیم حقوقی وینداد 

پاسخ تیم حقوقی وینداد

زهرا بیات

4 سال پیش

سلام

فورس ماژور یا قوه قاهره، از قواعد عمومی مربوط به مسئولیت می باشد و حتی در صورت عدم درج در قرارداد به نفع طرفین وجود دارد، مگر اینکه طرفین در همان توافق یا قرارداد، به مسئولیت متعهد حتی در صورت بروز قوه قاهره استناد کرده باشند. لذا در صورت وجود شرایط مذکور می توانید به قوه قاهره استناد کنید.


با احترام

تیم حقوقی وینداد


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

صادق نجفی

انتقال سهام و خروج از مدیر عاملی

با سلام
بنده مدیر عامل یک شرکت غیر تجاری با 24 در صد از سهام ان هستم و قست دارم از ان شرکت خارج شوم و سهام خود را هم انتقال بدهم و مدیر عامل یک شرکت دیگر شوم . چه اقداماتی باید انجام دهم ؟

پروفایل کاربر

دیانا حفیظی

اموزش

با سلام در مورد اموزش نوشتن قراردادها یه توضیح بدید ایا شما امکان اموزش هم دارید؟

پروفایل کاربر

علی رضوی

فسخ قرداد بدون بند فسخ

سلام و خداقوت.

عزیزی معامله ای انجام داده با این صورت :

_ملکی به ارزش 170 میلیون تومن رو در رامسر به یک آقایی میفروشن! طوری که قردارد به نام یکی از برادر ها میخوره، و چکی که باید بابت پول خانه به فروشنده (صاحب خانه) پرداخت بشه از طرف یکی دیگه از برادر ها کشیده میشه!

در همون روز 50 میلیون تومن به صاحب خانه پرداخته میشه و مابقی چک کشیده میشه در وجه 120 میلیون تومن برای ماه یک ماه بعد از تاریخ عقد قرارداد! 

درست یک هفته قبل از تاریخ چک، صاحب چک فوت میکنه! 

*حساب صاحب چک رو ما برسی کردیم و دیدیم که خیلی خیلی بیشتر از مبلغ چک پول توش هست! ایشون صاحب چند خونه و کارخونه هستن! 

اما روز پاس کردن چک در بانک عدم موجودی کافی زده میشه و چک پاس نمیشه! 

حالا ما به همراه صاحب خونه رفتیم پیش کسی که قرار داد به نام اون هست ایشون میگه من که چک ندادم و پولتون رو باید از زن داداشم (زن صاحب چک) بگیرید! 

پیش اون میریم میگه من نمیتونم پول رو پرداخت کنم و باید قسطی بهتون بدم! (ماهی دو یا سه تومن) 

الان سوال اینجاست توی این مورد خیلی عجیب و عجولانه و ساده لوحانه میشه راه حلی در آورد؟ یا اینکه میشه کاری کرد که قرارداد رو بتونیم فسخ کنیم با اینکه بند فسخ در قرارداد نیست؟ 

واقعا شرایط سختیه و امیدوارم جواب رو به من بدین ممنونم از شما! ❤️


تمامی حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به وینداد (عدل آفرینان وینا دادگر نوین) می‌باشد