پروفایل کاربر

مرتضی خدادادی

فورس ماژور در قرارداد

در صورت نبودن فورس ماژور در قرارداد می‌توان به آن استناد کرد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (2)

صنم مقیمی

4 سال پیش

با سلام 

اصولا فورس ماژور حالت ویژه ای است که با توجه به ماده ۲۲۷ قانون مدنی اگر متعهد بتواند ثابت کند که عدم اجرای تعهد ناشی از علت خارجی بوده است از دادن خسارت معاف می شود.در واقع اگر قرارداد اوصاف فورس ماژور را دارا باشد یعنی خارجی بودن حادثه،غیر قابل پیش بینی بودن و غیر قابل دفع بودن اگر در قرارداد پیش بینی هم نشده باشد، متعهد معاف از جبران هر گونه خسارت چه خسارت تاخیر در اجرای تعهد و خسارت عدم اجرای تعهد خواهد بود.اما آنچه که در ماده ۲۲۷ قانون مدنی در مورد اثبات خارجی بودن حادثه که مانع از عدم اجرای تعهد شده،آمده است به ان دلیل است که در نظام حقوقی ما اصولا تعهدات از نوع تعهدات به نتیجه هستند یعنی انتظار می رود که تعهد انجام شود و در صورت نقض تعهد اگر متعهد بتواند فورس ماژور را ثابت کند دیگر ملزم به جبران خسارت قراردادی و یا حتی وجه التزام های پیش بینی شده در قرارداد نخواهد بود.

با احترام 

تیم حقوقی وینداد 

پاسخ تیم حقوقی وینداد

زهرا بیات

4 سال پیش

سلام

فورس ماژور یا قوه قاهره، از قواعد عمومی مربوط به مسئولیت می باشد و حتی در صورت عدم درج در قرارداد به نفع طرفین وجود دارد، مگر اینکه طرفین در همان توافق یا قرارداد، به مسئولیت متعهد حتی در صورت بروز قوه قاهره استناد کرده باشند. لذا در صورت وجود شرایط مذکور می توانید به قوه قاهره استناد کنید.


با احترام

تیم حقوقی وینداد


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

فاطمه گلسفیدی

قرارداد طبق ماده 118لایحه اصلاحی قانون تجارت

هیات مدیره شرکتی سهامی اقدام به انعقاد معامله ای در خصوص خریدچند هزار لاستیک از شرکت بارز میکند.در حالت الف مشخص کنید که آیا شرکت بارز با توجه به ماده 118 لایحه اصلاحی قانون تجارت به عنوان ثالث میتواند بع این قرارداد استناد کند و مبلغ قرارداد را از آن شرکت مطالبه کند؟؟؟؟الف) مجمع عمومی عادی مقرر کرده است که هیات مدیره حق انعقاد قرارداد خرید هیچ محصولی را ندارد.

لطفا تا امشب جوابش رو برام بفرستید.خیلییییی ممنونم ازتون.

پروفایل کاربر

سعید ابراهیمی

وکالت فروش خودرو

سلام. خودروی صفر بصورت وکالتی فروختم و تمام پول را دریافت کردم. خریدار بصورت لیزینگ خودرو را به کسی دیگه فروخته و ازم میخواد که وکالت را بنام خریدار جدید بزنم و بخاطر لیزینگ این دو بند را در وکالت اضافه کنم:

1- جهت مراجعه به تمام شرکت های لیزینگ و گرفتن چک و حواله و تسهیلات

2- وصول چک و گرفتن حواله دریافتی

این دو بند بعدا برای من مشکل ساز نمیشه؟ و خریدار پلاک من را فک میکنه؟

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به وینداد (عدل آفرینان وینا دادگر نوین) می‌باشد