
محسن قناعت پیشه
قانون تجارت
سلام
1 - در قانون تجارت موادی که بعنوان جرم مدیران شرکت سهامی مطرح شده، آیا صرفا برای شرکت های سهامی صادق است یا جرم مطروحه شامل تمامی شرکت ها از قبیل تعاونی و... می گردد؟
2- بنده 2 سال پیش سهام شرکت تعاونی را طی قراردادی خریدم ولی هنوز شرکت سهام بنامم نزده و تخلفات بسیاری داره
آیا من و بقیه اعضا که رسما سهامدار نیستیم، می تونیم به استناد مواد قانون تجارت، ایشونو محکوم کنیم، یا این قوانین فقط برای اعضا و سهامداران رسمی شرکت، معتبر و لازم الاجراست؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

فاطمه حسینقلیلو
با سلام
برای شرکتهای تعاونی به صورت ویژه، قانون خاص تدوین شده است. قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی و قانون شرکتهای تعاونی در بخشهایی به مسئولیتهای مدنی و کیفری مدیران شرکت تعاونی میپردازد. ماده ۱۲۶ قانون شرکتهای تعاونی اذعان میدارد که هر یک از اعضای هیئت مدیره، بازرسان و مدیرعامل شرکتهای تعاونی در صورتی که با سوء نیت، برخلاف اصول مقرر در این قانون و اساسنامه های مصوب مرتکب عملی شود که موجب زیان شرکت گردد، علاوه بر جبران زیان وارده به حبس تأدیبی از سه ماه تا شش ماه محکوم خواهد شد. همچنین مواد ۱۲۷,۱۲۸,۱۲۹ و ۱۳۲ قانون شرکتهای تعاونی نیز به جرم و مجازاتهای دیگر در رابطه با این شرکتها میپردازد.
برای بخش های بعدی سوالاتتان میتوانید از تیم مشاوران حقوقی ما راهنمایی بخواهید.
با احترام

محسن قناعت پیشه
با سلام
در این خصوص آیا این جمله درسته که قانون تجارت، مشمول همه شرکت ها می گردد، مگر اینکه در رابطه با نوع خاصی از از شرکت ها، قوانین خاص دیگری تدوین شده باشد؟
منظورم اینه که قانون تعاون شامل شرکت تعاونی هم میشه، بجز مواردی که قانون تعاونی مقررات خاصی در مورد اون موضوع بیان کرده باشد.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

مهدی حسینی
کلاهبرداری
سلام من حساب بانکیم در اختیار کسی دیگه بوده و اون شخص از یک نفر دیگه مبلغی به حساب من واریز کرده و کلاه برداری کرده و اون شخص از من به پلیس فتا شکایت کرده و حساب من رو مسدود کرده من الان پول رو برگردونم به اون شخص و اون شکایت رو پس بگیره مشکل من برطرف میشه و حسابم درست میشه

اصغر فرهادی
ضرب و جرح
سلام وقت بخیر
چند وقت پیش با یکی از همسایه ها نزاع و درگیری لفظی داشتیم
ایشون در دادگاه علیه من شکایت کردند که بنده به ایشون سیلی و لگد زدم(من اصلا همچین کاری نکردم اصلا بهش دست نزدم)و ادعا کردن دندونشونو شکستم و وقتی پیش قاصی برای دفاع رفتم قاضی به من گفت هم فیلم دوربین موجوده هم نامه پزشک قانونی اما من مطمئنم ندارن و قاضی یک دستی زده (مطمئنم نداره چون من همچین کاری نکردم) و من در جلسه دفاع نمیدونم چرا گفتم اگه ایشون قسم به قرآن بخورن میپذیرم(چون مطمئن بودم همچین کاری نکردم و فکر میکردم ایشون انسان درستی هستن) و ایشون قسم دروغ رو خوردند
و امروز دادگاه از من خواست وثیقه سی میلیونی تا موقع صدور حکم قطعی بزارم میخواستم بدونم امکان محکومیت من هستش در بدترین حالت چه حکمی برای من امکان داره صادر بشه؟و یعنی به همین راحتی میشه شخصی رو متهم کرد؟(بنده مطمئنم فیلم و شاهدی ندارند چون ابدا همچین کاری نکردم اما برای پزشک قانونی مطمئن نیستم شاید شخص دیگهایی ایشونو رو زدن)

احسان نبوی
وجه التزام
سلام وقت بخیر.
بنده سال ۱۴۰۲ یک قرارداد بابت خرید گوشی از فروشگاه تنظیم کردم.قیمت روز گوشی۲۶ میلیون بود و براساس خرید قسطی با سود درنظر گرفته شده قیمت گوشی ۳۶میلیوت لحاظ شد که طی ۳ چک پرداخت صورت گرفت.
ازآنجایی که در پرداخت چک ها تاخیر صورت کرفت و چک اخر پرداخت نشد با فروشنده به مشکل خوردیم
حال از آنجایی که وجه التزام ۳۰۰هزار تومن بابت هرروز تاخیر در پرداخت و پاس شدن چک ها لحاظ شده آیا با توجه به مبلغ کل قرار داد و وجه چک ۱۲میلیونی آیا از لحاظ ماده قانونی مبلغ وجه التزام روزانه متعارف می باشد ؟