وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

حسین حقیقی

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

به نظر می رسد رابطه میان مدیرعامل و شرکت تجاری رابطه کارگری و کارفرمایی موضوع قانون کار نبوده و مسئولیت وی در مقابل شرکت همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل می باشد . مضافاً اینکه در لایحه قانونی مربوط به تعیین مدیر یا مدیران موقت برای سرپرستی واحدهای تولیدی و صنعتی و تجاری و کشاورزی و خدماتی اعم از بخش عمومی و خصوصی مصوب مورخ 23/4/59 شورای انقلاب اسلامی نیز مسئولیت مدیر هر واحد در مقابل آن واحد همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل اعلام گردیده است و از آنجا که به نظر نمی رسد مدیران واحدهای مشمول قانون مزبور دارای خصوصیتی در قیاس با مدیران واحدهای تجاری باشند به لحاظ وحدت ملاک می توان حکم یاد شده را به مدیران عامل نیز تسری داد. 

نکته دیگر آنکه مدیرعامل با دو عنوان می تواند در شرکت فعالیت نماید:

1- با عنوان مدیرعامل که در این صورت رابطه حقوقی نظیر وکالت با شرکت دارد، در نتیجه هر زمان قابل عزل است و نمی تواند به سبب این عزل تقاضای خسارت کند، مگر اینکه عزل او در شرایطی انجام شده باشد که خطا از جانب شرکت باشد و منجر به ورود خسارت به مدیرعامل گردد. در این رابطه قرارداد خدمت مدیر عامل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 2- با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع قانون کار است. اگر مدیرعامل کارمند شرکت هم باشد، عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود؛ اما اگر فقط مدیرعامل شرکت باشد، با عزل از این سمت، ارتباط او با شرکت قطع خواهد شد و نمی تواند ـ برای مثال با مراجعه به اداره کار ـ درخواست بازگشت به شرکت را بکند.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

حسین حقیقی

مدت زمان فسخ معامله

سلام. اگر شریکی که با هم ملک را ساختیم به تعداتش عمل نکنه میتونم یک طرفه قرارداد رو فسخ کنم ؟ چقدر زمان برای فسخ قرارداد دارم؟

نقش حقوقی مالک جدید و قدیم در معامله املاک

معامله ملکی با اطلاع کامل خریدار و فروشنده از تمام جزییات مورد معامله و حقوق سایر افراد نسبت به ملک موصوف انجام شده است . سال گذشته من دادخواست الزام به تنظیم سندسرقفلی را علیه مالک فعلی تقدیم کردم . دادگاه پس از جلسه سوم رسیدگی، با استدلال اینکه طرح دعوی میبایست علیه مالک اولیه نیز انجام میشد قرار رد دعوی را صادر نمود . با توجه به اینکه مالک فعلی با اطلاع دقیق از حق سرقفلی مذکور نسبت به خرید اقدام کرده است اکنون حضور مالک اولیه در دادگاه ضرورت دارد؟ آیا میتوان بدهی را به مالک اولیه نسبت داد؟
مالک فعلی نیز اخیرا" دو دانگ ملک را به دیگری واگذار کرده است آیا باید وی را نیز طرف دعوی قرارداد؟

پروفایل کاربر

حسین سرحدی

سوال حقوقی

با سلام
ایا با داشتن وکالتنامه سه دانگ خودرو،و بدون دسترسی به اصل مدارک خودرو میتوان در دفتر اسناد رسمی نقل و انتقال انجام داد،کپی برگ سبز هم وجود دارد