پروفایل کاربر

مانی رضوی‌زاده

ممنوعیت معامله و مزیت‌ها و معایب ثبت موسسات غیر تجاری

با سلام و احترام؛
دو سؤال داشتم در مورد ثبت مؤسسات غیر تجاری انتفاعی؛
جایی خواندم که در این نوع ثبت، مؤسسه حق هیچ‌گونه معامله‌ای ندارد. فرض کنیم یک مؤسسه خدمات ساختمانی و طراحی داخلی باید دستگاه‌ها و مواردی را از تولیدکننده دیگری بخرد و برای مشتری نصب کند. چگونه انجام قانونی چنین معامله‌ای میسر است؟
به طور کلی مزیت‌ها و معایب این نوع ثبت نسبت به مثلاً شرکت با مسئولیت محدود از لحاظ مجوزهای قانونی، مالیات و موارد دیگر چیست؟

سپاسگزارم از وبسایت مفید شما

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

کارشناس حقوقی وینداد

6 سال پیش

در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است تشکیلات و موسسات غیر تجارتی، کلیه تشکیلات و موسساتی هستند که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.

تشکیلات و موسسات مزبور می توانند عناوینی از قبیل انجمن،کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار نمایند ولی اتخاذ عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد از طرف موسسات مزبور ممکن نخواهد بود.

تشکیلات مزبور طبق ماده 584 قانون تجارت از تاریخ ثبت،شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند عناوینی از قبیل انجمن،بنگاه،کانون و امثال آن را اتخاذ کنند.

مؤسسات انتفاعی

شکلی از مؤسسات غیر تجاری می باشند که هدف از تشکیل و عضویت در آن جلب سود و منفعت و تقسیم آن میان اعضای مؤسس می باشد. اینگونه مؤسسات با اهداف غیرتجاری تشکیل می شوند و در غالب تاسیس انواع آموشگاه های علمی، ادبی، هنری، فنی , کلاس های آموزش زبان , موسسات و مدارس آموزشی غیرانتفاعی و موارد مشابه دیگر شکل می گیرد . تاسیس و فعالیت در اینگونه موسسات حتما باید در غالب یک موسسه ی غیرتجاری به ثبت برسد و تاسیس آنها نیازمند اخذ مجوز رسمی از سازمان مربوطه جهت شروع فعالیت است.




مؤسسات غیرانتفاعی

بخشی از زیرمجموعه ی مؤسسات غیرتجاری هستند که نوع و سبک فعالیت و اهداف تاسیس آنها جلب سود و منافع و تقسیم آن میان اعضا نیست.اینگونه موءسسات در غالب احزاب سیاسی , انجمن های اسلامی , موسسات خیریه , صندوق های قرض الحسنه , NGO ها و سایر سازمان و تشکلات مشابه شکل می گیرند.جهت ثبت اینگونه مؤسسات قبل از هر چیز اداره ی ثبت موظف است به هنگام وصول درخواست کتبی مبنی بر ثبت و تاسیس آنها , مراتب را از اداره کل نیروی انتظامی استعلام و پس از اخذ تاییدیه و جواب مثبت به ثبت مؤسسه ی درخواستی اقدام کند.

جهت ثبت موسسات غیر تجاری باید کلیه اقدامات تاسیس شرکت ها به همراه رعایت مواد آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری که در سال 1337 به تصویب رسیده است ، ضروری می باشد.

در پاسخ به سوال مطروحه این گونه موسسات ممنوعیتی در انجام معامله ندارند و می توانند جهت خرید و یا فروش معاملاتی انجام دهند و بزرگترین مزیت آن ها نسبت به شرکت های تجاری معافیت از مالیات جهت انجام اموری که در راستای وظایف آنان است می باشد و هم چنین دریافت تسهیلات ویژه می باشد.

با احترام؛

تیم حقوقی وینداد

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد طهماسبی

مالیات بر ارث

با سلام و احترام
مرحوم پدرم مغازه‌ای داشت که چون قدیمی بود در سال ۱۳۸۸ مجوز تخریب مغازه و پروانه ساخت ۲ طبقه را گرفت.
تمکن مالی ایشان طوری بود که توانست فقط طبقه همکف را بسازد.

در مکالمات خانوادگیمان همیشه این مطرح بود که برای ۲ واحد بالای مغازه اجازه #ساخت
یک واحد برای من به عنوان تنها فرزند پسر خانواده
و یک برای واحد برای ۲ خواهرم باشد...

تا اینکه در سال ۱۳۹۹ من طبقه اول را #بدون تمدید پروانه و #عدم هماهنگی با شهرداری ساختم...


الان برای مالیات بر ارث؛ یکی از کارشناسان اداره مالیات گفت که چون سند و پروانه به نام مرحوم پدرم هست؛ باید برای هر ۲ واحد مالیات بر ارث پرداخت شود در صورتی که با استشهاد محلی؛ می‌توانم ثابت کنم که واحد را خودم ساختم...

ممنون میشم راهنمایی کنید.

پروفایل کاربر

اکبر زارع

خرید و فروش سهم الارث

سلام
باغ نخل و زمین کشاورزی از پدرم به ورثه رسیده .درجهت مطالبه سهم الارث ودادخواست تحریر ترکه از سوی بنده ، برادر بزرگتر مبایعه نامه ای را رو کرده و مدعیه که سهم الارث را من به او فروخته ام. من قبول نکردم و آمده دادخواست تنفیذ مبایعه نامه داده. مندرجات این بیع اینگونه آمده که ۶/۵ عدد نخل و تقریبا نیم هکتار زمین کشاورزی بیع شده. سوالی که دارم
۱_ چه پاسخی به دعوای تنفیذ بدهم . ضمن اینکه یک جمله به صورت مشهود در بیع نامه اضافه کرده
۲_ در اولین پاسخ امضا و انگشت را انکار کنم و از دادگاه رسیدگی به جعل بدهم؟ بدلیل اضافه شدن اون جمله یا فقط انکار تنها و اگر منکر شدم جعل را کی مطرح کنم در همان جلسه یا جلسه دیگه
۳_ آیا با قید ۶/۵ عدد نخل و نیم هکتار زمین کشاورزی می توانم پس از اثبات مبایعه نامه بگویم من فقط اعیان باغ از سهم خودم فروختم و عرصه باغ را نفروخته ام یعنی میتونم چنین ادعایی بکنم یا اینکه این ۶/۵ عدد نخل شامل عرصه و اعیان می شود؟ لطفا راهنماییم کنید ببخشید که طولانی شد.

پروفایل کاربر

بهاره نخلی

وکالت بلاعزل

سلام
خونه ای رو با وکالت بلا عزل خریداری کردم میخواستم ببینم اگر برای فروشنده اتفاقی بیوفته و در قید حیات نباشن این وکالت باطله یا نه؟؟