مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

علی احمدی

6 ماه پیش

روند استیفای سهم خود از ملک مشاعی چگونه است؟

با سلام، اینجانب یکی از شش ورثه یک قطعه ملک مشاعی حدودا 600 متری که در یکی از شهرستانهای شمال کشور قرار دارد میباشم. توضیحا یک خانه سرای قدیمی تقریبا 200 متری نیز در این ملک قرار دارد که مورد استفاده همه ورثه میباشد. با توجه به مشکلات اشتراکی بودن و عدم استقلال در استفاده از ملک و خانه سرا و همچنین نیاز مالی، اینجانب خواهان استیفای سهم خود از ملک مشاعی فوق میباشم و این موضوع را با سایر ورثه نیز مطرح کردم اما هیچگونه همراهی از طرف سایر ورثه با اینجانب صورت نمیگیرد و هیچ توافقی بین ورثه قابل حصول نیست. لذا اینجانب قصد دارم از طریق قانونی سهم خود را استیفا نمایم، حال سوالم این است که اینجانب به ترتیب باید چه اقداماتی انجام دهم و به کدام مراجع قانونی مراجعه کنم تا روند استیفای سهم مشاعی ام به درستی و در زمان کوتاه تر انجام شود. با تشکر.

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

6 ماه پیش

با سلام،


برای استیفای سهم خود از ملک مشاعی، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:



  1. تقسیم‌نامه توافقی: ابتدا سعی کنید با سایر ورثه به توافق برسید و یک تقسیم‌نامه توافقی تنظیم کنید. این روش سریع‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای حل مشکل است.



  2. درخواست تقسیم از دادگاه: اگر توافقی حاصل نشد، می‌توانید به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه کرده و درخواست تقسیم ملک را بدهید. دادگاه می‌تواند با توجه به شرایط ملک و تعداد ورثه، حکم به تقسیم ملک یا فروش آن و تقسیم وجه حاصل بین ورثه بدهد.



  3. کارشناسی ملک: در صورت نیاز، دادگاه ممکن است کارشناسی برای ارزیابی و تقسیم ملک تعیین کند. این کارشناس می‌تواند ارزش ملک و نحوه تقسیم آن را مشخص کند.



  4. فروش ملک: اگر ملک قابل تقسیم نباشد، دادگاه ممکن است حکم به فروش ملک و تقسیم وجه حاصل بین ورثه بدهد.



  5. مشاوره حقوقی: توصیه می‌شود از یک وکیل متخصص در امور ملکی کمک بگیرید تا شما را در این فرآیند راهنمایی کند و از حقوق شما دفاع کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

اسماعیل دُرّی

4 ماه پیش

صدور نامه های خلاف واقع دهیاری خارخ از اختیارات مدیریتی

سلام ودرود برشما سال 94شخصی حریم وچاههای قنات مارا متصرف عدوانی شد وشکایت نمودیم وایشان سندی داشتند که ثابت شد این محل تصرف خارج از سند مالکیت متصرف وجز حریم قانونی قنات است .دهیار گزارشی صادر نمود که ایشان بدون مجوز دیوارکشی میکند وپس ازمدتی در سال 97دهیاربه یکنفر کارشناس کشاورزی در پرونده اعلام نموده است جلوی منزل مسکونی متصرف که منزلش دارای سند شماره فلان است با رعایت نمودن حریم خیابان مابقی ملک اضافه سند به مالکیت خود متصرف است بدون اینکه اشاره ای به قنات وچاهی یاحریم آن بکند وکارشناسان اعلام نمودند خارج از سند مالکیت متصرف وجز حریم قانونی قنات است اما صرفا با استناد به این نامه دهیاری اعلام شد محل دعوی ربطی به محدوده مالکیت شکات ندارد دادگاه براساس همین گزارش ونامه دهیار اعلام نمود وفق نظریه کارشناسی ونامه دهیار محل ربطی به شکات نداشته و متهم خارج از محدوده مالکیت خود تصرفات را انجام نداده ومؤید قانونی بودن تصرفات است .ودرکل باصدور این نامه دهیاروبه واسطه این نامه هم کارشناسان محترم مالکیت مارارد نمودند ورای منع تعقیب صادر شده.مجدد ازباب حقوقی اقدام شد که تمامی استعلامات وحریم قنات وغیره حاکی از تصرفات ایشان برحریم چاهها وقنات است وسبق تصرفات خواهان ها طبق مدارک حداقل ازسال 1314بوده ومتصرف آمده ازسال 94باکاشت درخت و احداث دیوار حریم قنات وخود دوحلقه چاه را متصرف عدوانی شده ودرپرونده حقوقی کارشناسان محترم بصراحت اعلام نموده است محل تصرف خارج از سند مالکیت متصرف بوده وجز حریم قانونی قنات می‌باشد وخواهانها تعداد اسناد زیادی حاکی از مالکیت اجدادی نسبت به سهم ازقنات ومزرعه فوق ارائه که نشانگر مالکیت می‌باشد .وخوانده دادنامه شماره فلان رامبنی بر منع تعقیب وبرائت ارائه داده ومدارک مالکیتی برای تصرفات مازاد بر سند ارائه ننموده است.حالا بااین مباحث دادگاه حقوقی اصلا توجه وکنکاش در پرونده نکرده وقضات قبل از جابجایی قاضی قبل پرونده حقوقی جهت کشف چاهها که روی انهارافضاسازی نموده است دستور اقدام دادند قاضی جدید کنسلش کرد و در عرض مدت کوتاهی اعلام نمود باعنایت به داشتن رای برائت متصرف سبق تصرف خواهان ها منتفی وسونیت ولوحوق تصرفات خوانده رای بربطلان دعوی همچنین واحد بودن برخی خواهان ها.صادرشد وبراساس نامه دهیاری چندسال پیش حق ما به مراتب پشت هم ازبین رفته والان دوعدد چاه وحری...

پروفایل کاربر

زهره ح

6 ماه پیش

برقراری حقوق

با سلام دختری هستم مجرد وغیر شاغل پدر مرحومم در زمان حیات بازنشسته کشوری بودند بعداز فوتشان حقوق بازنشستگی ایشان بین من و مادرم تقسیم شده و درحال حاضر هردو مستمری بگیر هستیم پدرمادری بنده معلم بازنشسته بودند که از صندوق بازنشستگی حقوق دریافت می کردند ایشان و مادربزرگم نیز مرحوم شده اند و درحال حاضر مستمری بگیری ندارند آیا باعلم به این موضوع آیاراهی وجود دارد که مادرم بتوانند برای دریافت حقوق پدرشان اقدام کنند؟

پروفایل کاربر

مهرابی مهرابی

4 ماه پیش

ازدواج

من از خواهرم وکالت تام و نامحدود دارم .ایشون در ایران نیستند .پدرم میتوند با همین‌وکالت نامه به خواهرم وکالت ازدواج بدند ؟ بعنی من به جای خواهرم میتونم انجام‌بدم؟