
S A
صلح نامه یا مبایعه نامه
سلام و احترام استاد احوال شما
استاد بنده یک واحد اپارتمان که سند رسمی دارد و به نام بنده هست را با برادرم که مالک یک قطعه زمین ولی سند رسمی ندارد در غالب دو مبایعه نامه در سال۱۴۰۲ معاوضه کردیم(در هردو مبایعه نامه قید شده که زمین و اپارتمان معاوضه گردیدو اینکه بنده هنوز سند رسمی واحد رو به ایشون منتقل نکردم) ،سپس بعد از سه ماه بنده زمین رو به یک سازنده ای فروختم که در قبال ثمن، دو واحد در همون زمین بسازه و به بنده تحویل بده، بنده امسال شنیدم که مبایعه نامه ای که مالک زمین شدم اعتبار زیادی نداره ،تصمیم گرفتم یک ماه پیش(دی ماه ۱۴۰۳) از برادرم در خصوص زمین صلح نامه بلاعوض بگیرم منتهی با توافق هم تاریخش رو برای اسفند سال ۱۴۰۰ نوشتیم، وسازنده هم همون صلح نامه رو به اداره ثبت ارائه کرد برای اخذ سند رسمی زمین به نام خودش ،حالا باتوجه به این شرایط اگر زمانی کار به دادگاه کشید ،بنده از مبایعه نامه اولی (که بابرادر معاوضه کردم) استفاده کنم یا صلح نامه ای که در اداره ثبت ارائه شده؟
جسارتا تاکید میکنم که صلحنامه یک ماه پیش تنظیم شده منتهی در متنش تاریخش رو برای سال ۱۴۰۰ نوشتیم البته با توافق هم
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام و احترام،
در مورد سوال شما، باید به چند نکته توجه داشته باشید:
اعتبار مبایعهنامه و صلحنامه: مبایعهنامهای که با برادرتان برای معاوضه آپارتمان و زمین تنظیم کردهاید، به عنوان یک قرارداد معتبر تلقی میشود، اما در صورتی که زمین سند رسمی نداشته باشد، ممکن است مشکلاتی در اثبات مالکیت آن به وجود آید. صلحنامهای که تنظیم کردهاید و تاریخ آن را به گذشته بردهاید، ممکن است در دادگاه به عنوان یک سند معتبر پذیرفته نشود، زیرا تاریخ واقعی تنظیم آن با تاریخ ذکر شده در سند متفاوت است.
تاریخگذاری نادرست: تغییر تاریخ در اسناد رسمی یا غیررسمی میتواند به عنوان تقلب تلقی شود و ممکن است مشکلات قانونی برای شما ایجاد کند. در صورت بروز اختلاف و ارجاع به دادگاه، ممکن است دادگاه به این موضوع توجه کند و اعتبار سند را زیر سوال ببرد.
مشاوره حقوقی: توصیه میشود با یک وکیل متخصص در امور ملکی و قراردادها مشورت کنید. وکیل میتواند به شما کمک کند تا بهترین راهکار را برای حل مشکل پیدا کنید و در صورت نیاز، شما را در دادگاه نمایندگی کند.
استفاده از اسناد در دادگاه: در صورت بروز اختلاف و ارجاع به دادگاه، بهتر است از اسنادی استفاده کنید که تاریخ و شرایط آنها با واقعیت مطابقت دارد و میتوانید صحت آنها را اثبات کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

سعید ابراهیمی
وکالت فروش خودرو
سلام. خودروی صفر بصورت وکالتی فروختم و تمام پول را دریافت کردم. خریدار بصورت لیزینگ خودرو را به کسی دیگه فروخته و ازم میخواد که وکالت را بنام خریدار جدید بزنم و بخاطر لیزینگ این دو بند را در وکالت اضافه کنم:
1- جهت مراجعه به تمام شرکت های لیزینگ و گرفتن چک و حواله و تسهیلات
2- وصول چک و گرفتن حواله دریافتی
این دو بند بعدا برای من مشکل ساز نمیشه؟ و خریدار پلاک من را فک میکنه؟

علی رضوی
فسخ قرداد بدون بند فسخ
سلام و خداقوت.
عزیزی معامله ای انجام داده با این صورت :
_ملکی به ارزش 170 میلیون تومن رو در رامسر به یک آقایی میفروشن! طوری که قردارد به نام یکی از برادر ها میخوره، و چکی که باید بابت پول خانه به فروشنده (صاحب خانه) پرداخت بشه از طرف یکی دیگه از برادر ها کشیده میشه!
در همون روز 50 میلیون تومن به صاحب خانه پرداخته میشه و مابقی چک کشیده میشه در وجه 120 میلیون تومن برای ماه یک ماه بعد از تاریخ عقد قرارداد!
درست یک هفته قبل از تاریخ چک، صاحب چک فوت میکنه!
*حساب صاحب چک رو ما برسی کردیم و دیدیم که خیلی خیلی بیشتر از مبلغ چک پول توش هست! ایشون صاحب چند خونه و کارخونه هستن!
اما روز پاس کردن چک در بانک عدم موجودی کافی زده میشه و چک پاس نمیشه!
حالا ما به همراه صاحب خونه رفتیم پیش کسی که قرار داد به نام اون هست ایشون میگه من که چک ندادم و پولتون رو باید از زن داداشم (زن صاحب چک) بگیرید!
پیش اون میریم میگه من نمیتونم پول رو پرداخت کنم و باید قسطی بهتون بدم! (ماهی دو یا سه تومن)
الان سوال اینجاست توی این مورد خیلی عجیب و عجولانه و ساده لوحانه میشه راه حلی در آورد؟ یا اینکه میشه کاری کرد که قرارداد رو بتونیم فسخ کنیم با اینکه بند فسخ در قرارداد نیست؟
واقعا شرایط سختیه و امیدوارم جواب رو به من بدین ممنونم از شما! ❤️

پ ت
آیا برای رعایت توافق های اجاره نامه میشه وجه التزام در نظر گرفت؟
سلام
چند توافق بین موجر و مستاجر انجام شده که توی توضیحات اجاره نامه نوشته شده، ایا برای رعایت این توافق ها میشه وجه التزام در نظر گرفت؟
متن زیر برای این منظور مناسب هست؟
(( • تخلف مستأجر از هریک توافق ها، حق فسخ و تخلیه را برای موجر ایجاد خواهد کرد و مستاجر موظف است مبلغ بیست میلیون تومان به عنوان وجه التزام تخلف از توافق ها به موجر پرداخت نماید. ))