وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

Mirzaey Fatmeh

اموال و وراث

⚖️?سوال حقوقی ?⚖️

مردی در وصیت‌نامه‌اش، یک‌سوم اموال خود را برای فرزند آینده‌ای که هنوز به دنیا نیامده بود اختصاص داد. اما پس از مرگ او، همسرش هیچ‌گاه فرزندی به دنیا نیاورد!

سؤال: تکلیف این سهم از اموال چه می‌شود؟ آیا ورثه می‌توانند این مقدار را بین خود تقسیم کنند ؟؟

یا وصیت معتبر است؟؟

لطفا با استدلال حقوقی توضیح بدهید

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

با سلام و احترام،


در مورد وصیت‌نامه‌ای که در آن وصیت‌کننده (موصی) یک‌سوم اموال خود را برای فرزند آینده‌ای که هنوز به دنیا نیامده است اختصاص داده، باید به نکات زیر توجه کرد:



  1. وصیت به نفع شخص غیر موجود: بر اساس ماده ۸۲۶ قانون مدنی ایران، وصیت تملیکی به این معناست که موصی عین یا منفعتی را از مال خود برای زمان بعد از فوتش به دیگری مجاناً تملیک کند. در این مورد، وصیت به نفع فرزندی که هنوز به دنیا نیامده است، انجام شده است.



  2. عدم تحقق موضوع وصیت: اگر فرزند مورد نظر هرگز به دنیا نیاید، موضوع وصیت محقق نمی‌شود. در این صورت، وصیت به دلیل عدم تحقق موضوع، باطل می‌شود.



  3. تقسیم اموال: با توجه به اینکه وصیت به دلیل عدم تحقق موضوع باطل شده است، سهمی که برای فرزند آینده در نظر گرفته شده بود، به عنوان بخشی از ترکه متوفی به حساب می‌آید و بین ورثه قانونی تقسیم می‌شود.




بنابراین، در این حالت، ورثه می‌توانند این مقدار از اموال را بین خود تقسیم کنند، زیرا وصیت به دلیل عدم تحقق موضوع، معتبر نیست.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

رضا حسنی

ابلاغیه سامانه ثنا

سلام وقتتون بخیر
یه ابلاغیه الکترونیکی برام اومده و رای قاضی رو دیدم تو پیوست
ولی یه قسمتی نوشته بود به پیوست ابلاغیه شماره فلان به حضور ارسال میگردد
سوالم اینه که قراره پست بشه ؟ اگه اره به چه آدرسی ؟ همون آدرسی که تو سامانه ثنا واردم کردم ؟

پروفایل کاربر

هادی مهدوی

سهم هر عضو هیات مدیره یک شرکت در حکم اجراییه

سلام
بنده سالها قبل دارای یک برگ سهم از یک شرکت سهامی خاص بوده ام اخیراْ متوجه شدم که شرکت به مبلغ کلانی در یکی از شعب دادگاه های عمومی محکوم شده است به دلیل طلب بانک از شرکت که البته به دلیل امضا پشت سفته هایی بوده است که در مقابل دریافت وام از بانک صادر شده اند و از طرف دیگر همان سال های قبل محل شرکت و کلیه مایملک آن نیز توسط بانک تصاحب شده است .
حال سوْال من این است که آیا شخص من که تنها دارای یک یرگ سهام بوده ام باید از دید دادگاه به پرداخت کل مبلغ جریمه شوم یا نسبت به مالکیت همان یک سهم باید جریمه پرداخت کنم؟؟

پروفایل کاربر

علی حسینی

عدم ثبت دامین توسط شرکت ارائه دهنده دامین

با سلام
شرکتی که خدمات ثبت دامنه انجام میدهد ، علی رغم دریافت وجه ثبت دامنه از شرکت ، نه تنها دامنه شرکت را ثبت ننموده ، بلکه با ارائه اطلاعات غلط مبنی بر ثبت دامنه به مدت یکسال ، باعث از بین رفتن دامنه اختصاصی شرکت و ثبت آن توسط فرد دیگری شده . قصد شکایت کیفری مبنی بر کلاهبرداری و دریافت غرامت داریم لطفا راهنمایی بفرمایید