وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

ت م

2 ماه پیش

ازدواج

باسلام پرونده ای مطرح شده است؛ دختری به سن ۲۰ سالگی رسیده و قصد ازدواج با شخص معینی را دارد اما پدر ایشان همسر دیگری اختیار نموده و در استان دیگری سکونت داشته و دختر ایشان نیز هیچ گونه دسترسی به وی نداشته تا رضایت او به منظور ازدواج با مخاطب مورد نظر خویش را جهت ثبت در دفتر ازدواج دریافت نماید. در این حالت تکلیف چیست؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

4 هفته پیش

با سلام. در مورد وضعیت شما، قانون مدنی ایران در ماده ۱۰۴۴ (اصلاحی ۱۳۷۰/۸/۱۴) به این موضوع پرداخته است. طبق این ماده، در صورتی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشند و استیذان از آن‌ها نیز عادتاً غیرممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی می‌تواند اقدام به ازدواج نماید.


تبصره ماده ۱۰۴۴ نیز بیان می‌کند که ثبت این ازدواج در دفترخانه منوط به احراز موارد فوق در دادگاه مدنی خاص می‌باشد.


بنابراین، در این شرایط، دختر می‌تواند با ارائه مدارک و شواهد به دادگاه مدنی خاص مراجعه کند و اجازه ازدواج را از دادگاه دریافت نماید. پس از اخذ اجازه از دادگاه، می‌تواند به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

یاسمن همتی

5 ماه پیش

شکایت مستاجر از موجر

سلام و خسته نباشید. بنده یک واحد آپارتمان را در تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۰ اجاره دادم. مستاجر یک خانم هست که وقتی برای بازدید ملک به همراه مشاور املاک آمده بود پنجره اتاق خواب روی ایشان افتاد و صورت ایشان کمی کبود شد، گویا دست ایشان هم مو برداشت ولی با اینحال ایشان فردای همان روز آمدند و آپارتمان بنده را اجاره کردند و گفتند شکایتی ندارند. الان بعد از گذشت سه ماه ایشان اجاره را به موقع پرداخت نمی‌کنند زنگ هم میزنم جواب نمی‌دهند. من به ایشان پیام دادم که اگر اجاره را به موقع واریز نکنند من مجبورم اقدام قانونی کنم چون خودم هم قسط پرداخت میکنم و متضرر میشم. ایشون پیام دادند و من رو تهدید کردند که پرونده بیمارستان رو دارند و از من میخوان بابت افتادن پنجره شکایت کنند. آیا بعد از گذشت سه ماه که اتفاق یک حادثه بوده و مشکل جدی برای ایشان به وجود نیامده می‌توانند از من شکایت کنند؟

پروفایل کاربر

Amir Admin

2 سال پیش

وراثت

درود برشما
من درحال حاضر دوفرزند دارم که همراه مادرشان زندگی میکنند
چندسالی است که مادرم به رحمت خدارفته ولیکن اموال ایشون تقریبا تاامروز باقی مونده
من زمان زیادی تا ترک این دنیا ندارم و باشرایط بوجود اومده مطمئن هستم که روشن شدن تکلیف ارث ومیراث مادرم بیشتراز عمر من طول میکشه
میخوام بدونم ایا میتونم وراثت خودم رو نسبت به میراث مادرم عینا به فرزندانم انتقال بدم ؟
یعنی اونها بتونن بعدازمن حقوقشون رو ازمیراث من دریافت کنن؟
واینکه چطور میتونم ملکی که قولنامه ای خریدم و سند نداره رو به فرزندانم انتقال بدم ؟ به همون روش قولنامه به نام اونها یا روش دیگه ای هست ؟
دختر من 18 وپسرم 12 سال سن دارند .
سپاس ازشما

پروفایل کاربر

MSM IR

1 سال پیش

تقسیم ارث

باسلام و احترام..
پدر بنده5سال است که فوت شده اند،ما4خواهر هستیم با 2 برادر ارث مذکور عبارت است از(یک ساختمان مسکونی 3طبقه،سه دهنه مغازه تجاری،یک قطعه زمین3هکتار،یک قطعه باغ1800متر،حساب بانکی،محصولات و وسایل داخل مغازه ها و..)است.الا برادران برگه تقسیم نامه رو آوردن به این شکل(از ساختمان مسکونی فقط یک طبقه را برای تقسیم گذاشته اند و لفظی آن 2 طبقه دیگر را برای خود درنظرگرفته اند و گفتند که وکالت داریم و در تقسیم نامه ازش حرفی نشده،و ازون یک واحد هم سهم میخوان و به زور و ندانسته از اموال دیگر اموال موجود رو امضا کردیم و دفتر اسناد ثبت شده ولی الا میخوایم درخواست تقسیم مجدد و اصولی با درنظر گرفتن تمامی اموال موجود کنیم منظورم همون 2واحدی هستش که تقسیمش نکردند و عادلانه نیست همچنین هفته پدرم تموم نشده بود برادرم 42میلیون ازحساب پدرم برای یکی واریز کرده بود نمیدونم چجوری،بنظرتون درخواست بدیم به جایی میرسیم؟ضمناً خیلی توهین کردن به ما و تهدید لفظی و عملی هم به عمل اومده یه روز میگفت با چاقو میکشمت یا رفته بودند جلو در یکی از خواهرام به قسط کشتن شاهد هم تا دلتون بخواد هست ممنون میشم راهنماییمون کنید بزرگواران چیکار کنیم???