
م تشکری
تاخیر تادیه
با سلام خدمت شما وقتتون بخیر ببخشید ما یک پرونده ملکی داریم که الان در مرحله اجرای احکام هستش،مالک ودیعه مارو پرداخت نکرده حدودا یک ساله و الان هم اجرت المثل این مدت رو میخواد از ما وکیل ما بهمون میگه قاضی تو رای قید کرده که یا وجه التزام رو باید انتخاب کنید یا تاخیر نادیه که ما به پیشنهاد خود وکیل تاخیر تادیه رو انتخاب کردیم اما به جای اینکه از زمان ارسال اظهارنامه بهمون تعلق بگیره،از زمان تقدیم دادخواست قراره تعلق بگیره و وکیل میگه چون شما تو این یک سال ملک رو تخلیه نکردید قاضی قبول نمیکنه که از زمان اظهارنامه تعلق بگیره و گفته باید از زمان دادخواست باشه میخواستم ببینم این حرف درسته یانه
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
در خصوص سوال شما درباره تعلق خسارت تأخیر تأدیه و وجه التزام، باید به نکات زیر توجه کنید:
تفاوت بین وجه التزام و خسارت تأخیر تأدیه:
- وجه التزام: شرطی است که در قرارداد برای جبران خسارت ناشی از عدم انجام تعهد یا تأخیر در انجام آن تعیین میشود و معمولاً مبلغ آن ثابت و مشخص است.
- خسارت تأخیر تأدیه: مبلغی است که به دلیل تأخیر در پرداخت وجه مورد تعهد به طلبکار تعلق میگیرد و معمولاً بر اساس نرخ روز و شاخص بانک مرکزی محاسبه میشود.
زمان محاسبه خسارت تأخیر تأدیه:
- بر اساس ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی، خسارت تأخیر تأدیه از زمانی محاسبه میشود که طلبکار طلب خود را مطالبه کرده باشد و بدهکار از پرداخت آن امتناع کند.
- اگر در قرارداد یا رأی دادگاه به طور خاص زمان دیگری برای شروع محاسبه خسارت تعیین نشده باشد، معمولاً از زمان تقدیم دادخواست محاسبه میشود.
اظهارنامه و دادخواست:
- اگر اظهارنامهای برای مطالبه طلب ارسال شده باشد، ممکن است بتوانید از دادگاه درخواست کنید که خسارت تأخیر تأدیه از زمان ارسال اظهارنامه محاسبه شود. اما این بستگی به نظر قاضی و شرایط خاص پرونده دارد.
بهتر است با وکیل خود در این زمینه مشورت کنید و اگر دلایل و مستنداتی دارید که نشان دهد خسارت باید از زمان اظهارنامه محاسبه شود، آنها را به دادگاه ارائه دهید. وکیل شما میتواند به شما در پیگیری این موضوع کمک کند.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

بی نام بی نام
ارثیه
سلام خسته نباشید زمینی هست که سندش به نام پدر و عمو و عمه ام می باشد در زمان حیات عمه ام زمین رادرحضور فرزندانش برای کسب حلالیت به پدرم داد ولی سند رسمی نیست بعد از فوت عمه ام فرزندانش که ۵ پسر و ۱ دختر بود همه امضا دادند که زمین مال پدرم می باشد و پدرم از ۳ برادر و یک خواهر سند رسمی تهیه کرد و دو تای دیگر فوت شدند الان فرزندان پسر عمه ام که فوت شدند ( حاضر به ثبت رسمی سند نیستند ) البته لازم به ذکر است یکی از پسر عمهام هم شکایت کرده بود که باتوجه به مدارک، دادگاه ایشان را محکوم کرد وهمچنین عمویم هم سهمش رابه پدرم فروخته الان ما چه اقدامی بکنیم تا بتوانیم سند رارسمی کنیم

بهروز سوری
دریافت شارژ ساختمان
آیا هیئت مدیرباید اقدام کند یا مدیر اجرایی ساختمان برای دریافت شارژ

حامد نقره ای
پرداخت نکردن قسط وام
سلام ضامن یک نفر شدم بانک بعد از یک سال با من تماس گرفت (تاریخ سررسید گذشته) و گفت حکم جلب شما را میگیریم و حساب را میبندیم،میخواستم بدونم چقدر زمان میبره حکم جلب گرفته بشه،و آیا بعد از کسر پول از حسابم میتونم از وام گیرنده شکایت کنم