وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی

تخلف کارشناس و اشتباه قاضی

با سلام و احترام، در پرونده تقسیم ترکه، کارشناس هنگام مساحی کردن چند قطعه باغ تخلف کرده و‌ مقدار مساحت‌ها رو خیلی پایین زده با توجه به اینکه این باغ‌ها فاقد سند بودن ما هم از متراژ زمین‌ها اطلاعی نداشتیم قاضی بر اساس نظریه خلاف واقع کارشناس رای صادر کرده و قطعی شده و به اجرا گذاشته، همچنین چند قطعه زمین کشاورزی رو کارشناس قابل تقسیم دونسته اما قاضی حکم به فروش داده، آیا با پیگیری این دو موضوع می‌توان رای را نقض یا اعاده دادرسی کرد؟ با تشکر

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

در مورد سوال شما، چند نکته حقوقی وجود دارد که می‌توان به آن‌ها توجه کرد:



  1. اعتراض به نظریه کارشناس: اگر معتقدید که نظریه کارشناس اشتباه بوده و منجر به صدور رأی نادرست شده است، می‌توانید نسبت به نظریه کارشناس اعتراض کنید. در این حالت، ممکن است دادگاه دستور به بررسی مجدد موضوع توسط یک کارشناس دیگر بدهد.



  2. اعاده دادرسی: بر اساس ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی، اعاده دادرسی یکی از طرق فوق‌العاده شکایت از احکام است که در موارد خاصی قابل اعمال است. اگر بتوانید دلایل و مدارک جدیدی ارائه دهید که نشان دهد رأی صادره بر مبنای اشتباه بوده، می‌توانید درخواست اعاده دادرسی کنید. این دلایل می‌تواند شامل اشتباه در نظریه کارشناس یا عدم دقت در بررسی مدارک باشد.



  3. تقسیم یا فروش اموال: در مواردی که قاضی حکم به فروش اموال داده است، اگر معتقدید که اموال قابل تقسیم بوده‌اند، می‌توانید با ارائه مدارک و مستندات جدید، درخواست تجدیدنظر یا اعاده دادرسی کنید.




توصیه می‌شود با یک وکیل متخصص در امور ارث و تقسیم ترکه مشورت کنید تا بهترین راهکار حقوقی برای پیگیری موضوع را انتخاب کنید. وکیل می‌تواند به شما در تهیه مدارک و ارائه درخواست‌های لازم به دادگاه کمک کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

احداث درب خودرو در دور برگردان با مجوز

بنده در بهمن ۱۴۰۲ قصد احداث درب در دور برگردان داشتم که با مخالفت همسایه مواجهه شدم که شما حق احداث درب در دور برگردان ندارید اگه این احداث صورت گیرد من از شما شکایت میکنم .بنده نیز با مراجعه به شهرداری و بررسی پرونده اعلام نمودند که همسایه شما شکایت نموده و مخالفت کرده و شما چون پایان کار گرفتی در حیطه ما نیست بایستی از طریق راه و شهرسازی مجوز اخذ بشه که متن نامه به این صورت باتوجه به اینکه همسایه آقای شاکی می باشد در خصوص احداث درب در دور برگردان نظریه کارشناسی اعلام که آیا مانعی دارد یا خیر در این راستا اداره راه و شهرسازی بعد از یک هفته کار کارشناسی اعلام نمود برابر نقشه تفصیلی و طرح جامه شهر.احداث درب در دور برگردان بلامانع می باشد بنده نیز جوابیه به شهرداری محل آورده و شهردار منطقه هم اعلام نمود با توجه به صدور مجوز احداث درب انجام دهید که بنده در بهمن ۱۴۰۲ احداث درب انجام و خاتمه یافت تا اینکه بعد گذشت سه ماه بعد همسایه دوباره اقدام به شکایت از بنده در دادگاه کیفری به اتهام مزاحمت ملکی و ممانعت از حق نمود که پس از گذشت حدود چهار ماه قرار منع تعقیب برای بنده صادر و پرونده مختومه شد . تا اینکه دوباره پرونده رو از طریق طرح در ماده ۱۰۰ شهرداری (با توجه به عدم صلاحیت )بدون اطلاع بنده و بدون اعلام اخطار تشکیل و رای به مسدود نمودن درب صادر و مجددا بنده اعتراض و در کمیسیون تجدید نظر دوباره رای به ضرر بنده صادر شد .حال با توجه به مختومه شدن پرونده در مرجع قضایی چرا شهرداری باید پرونده مذکور دوباره با توجه به نفوذی که طرف داره در ماده ۱۰۰ مطرح بشه و رای بر علیه بنده صادر شود البته یه نکته نامبرده در شهریور ۱۴۰۳ نامه نقض مجوز من از اداره فنی استانداری و اداره راه و شهرسازی مبنی بر غیرمجاز بودن احداث تسلیم مرجع قضایی نمود ولی پرونده منع تعقیب و مختومه شد حال این سوال هست با توجه به قضایی بودن پرونده و مختومه شدن آیا طرح دوباره آن در ماده ۱۰۰ شهرداری دارای صلاحیت بوده یا غیر و راهکار لازم با توجه به اینکه من مجوز در بهمن ماه ۱۴۰۲ گرفتم و همان موقع احداث درب انجام دادم و طرف مقابل در شهریور ۱۴۰۳ نامه نقض مجوز من گرفته چیست

پروفایل کاربر

محمد نوری

ماده ۴۷۷

سلام و طلب خیر برای وکلای محترم دادراه

بنده یک پرونده حقوقی با موضوع اجرای مفاد نذرنامه از باب تحویل یک باب ساختمان و سهم الارث از یک باغ موروثی داشتم که در دادگاه بدوی به نفع بنده حکم صادر شد ولی دادگاه تجدیدنظر اجرای مفاد نذرنامه را مستلزم تقسیم ترکه اعلام نموده و قرار عدم استماع از دادگاه بدوی صادر کرد.

بناچار درخواست اعاده دادرسی موضوع ماده ۴۷۷ و خلاف بین شرع رای صادره را در استان مطرح نمودم که بعد از ۵۰ روز ابلاغیه از طرف شعبه رسیدگی کننده به تجویز ماده مزبور صادر شده است. حکم شعبه مزبور بر این است که حکم دادگاه تجدیدنظر را که قرار عدم استماع بوده، خلاف شرع بین تشخیص نداده است و پرونده از آمار کسر گردیده است.

حال از وکلای محترم استدعا دارم راهنمایی فرمایید که :

۱_ آیا با مراجعه حضوری به دیوان عالی امکان بررسی پرونده وجود دارد و پرونده بصورت حضوری پذیرفته می شود؟

۲_ با توجه به طرح درخواست اعمال ماده ۴۷۷ و رد این درخواست توسط شعبه رسیدگی ماده مزبور، این امکان وجود دارد که با مراجعه حضوری به مدیر کل دادگستری استان، درخواست بررسی پرونده را مطرح نمود؟

از همگی بسیار سپاسگزارم

پروفایل کاربر

خیام علیزاده اقدم

دادخواست

نشت آب همسایه پشتی وارد منزل ما شده . ما سند مالکیت نداریم واز طریق ارث منزل به ما رسیده و حصر ورثه نکرده ایم. حال آیا میتوانیم دادخواست بدهیم؟فقط سند زمین را داریم که بنام مرحوم پدربزرگمان است.