مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

بهراد فرزانه

خیانت در امانت

بنده ظهر چک همسرم را بعنوان ضامن امضا کردم ، که بابت ضمانت وام به ضامن داده شده بود ، وام توسط خودمان تسویه گردیده اما ضامن بر علیه چک اقدام کرده آیا بنده که امضام ظهر چک هست ،بجرم خیانت در امانت از طرف شکایت بکنم

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

7 ماه پیش

بر اساس اطلاعات موجود در قوانین ایران، اگر شما به عنوان ضامن، چک را امضا کرده‌اید و وام مربوطه نیز تسویه شده است، اقدام ضامن برای وصول وجه چک ممکن است نادرست باشد. در این شرایط، می‌توانید اقداماتی انجام دهید:



  1. مذاکره و حل‌وفصل دوستانه: ابتدا سعی کنید با ضامن مذاکره کرده و او را متقاعد کنید که چک باید به شما بازگردانده شود، زیرا وام تسویه شده است.



  2. ارسال اظهارنامه: اگر مذاکره نتیجه‌بخش نبود، می‌توانید یک اظهارنامه رسمی از طریق دادگستری ارسال کنید و از ضامن بخواهید که چک را به شما بازگرداند.



  3. طرح دعوای خیانت در امانت: اگر ضامن همچنان از بازگرداندن چک خودداری کرد و اقدام به وصول آن کرد، می‌توانید علیه او دعوای خیانت در امانت مطرح کنید. بر اساس ماده 674 قانون مجازات اسلامی، خیانت در امانت زمانی رخ می‌دهد که شخصی مالی را که به او سپرده شده است، به ضرر مالک یا متصرف آن تصاحب، تلف، مفقود یا استعمال کند.




پیشنهاد می‌شود با یک وکیل مشورت کنید تا به شما در تهیه و ارائه مستندات لازم و پیگیری قانونی کمک کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

علی رسولی

پس گرفتن بیعانه

سلام و خسته نباشید.
من یه مبل سفارش دادم و مبلغی رو به عنوان بیعانه پرداخت کردم، فروشنده بعد از اینکه از زمان تحویل گذشت، تماس گرفتن که پارچه انتخابی شما رنگش روشن تر و ... ، بنده گفتم نمیخوام ، اما زیر بار نمیرن میگن من پول شما رو دادم پارچه گرفتم در صورتی که پارچه انتخابی ما نیست، حالا برگشته میگه یا باید رنگ پارچه رو عوض کنی یا منتظر باشید من شکایت کن پولتون رو از پارچه فروش بگیرم وگرنه بیعانه رو نمیدم چون پارچه خریدم و پول ندارم و کلی دعوا.
البته داخل فاکتور فروش هیچ چیزی در مورد اینکه اگر فلان پارچه نشد یا مشکل داشت پول استرداد میشه قید نشده .
حالا میخواستم بدونم میتونیم با شکایت پول بیعانه رو پس بگیریم یا خیر؟

پروفایل کاربر

سینا اطمینان

عدم بازپرداخت پول قرضی

سلام من به یکی از دوستان برادرم پول قرض دادم یک هفته ای ولی الان 2 سال است نداده، فقط یک شماره تلفن ازش دارم که زنگ میزنم میگه خط رو فروخته اند، شما می‌توانید در صورت وکیل بودن پرونده من، بررسی کنید خط به نام ایشان است ؟ با عکس و نام و نام خانوادگی می‌توانید پیداش کنید و شکایتمون رو براش بفرستیم ؟

پروفایل کاربر

محمد سرور

وکالت بلاعزل خودرو

سلام . من یک دستگاه خودرو رو با وکالت نامه بلاعزل فروختم و الان بعد شش ماه بنا به دلایلی نمیخوام خودرو به نامم باشه ، به خریدار میگم برو ماشین رو تعویض پلاک انجام بده میگه نمیخوام بفروشمش فعلا . آیا من میتونم به لحاظ حقوقی کاری انجام بدم ؟