مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

مهرداد مددی

درخواست مبلغ ارزش افزوده بابت اعلام یک زمین خالی به عنوان کوچه که از سال‌های بسیار دور کوچه بوده است

باسلام

ساختمان ما درسال ۶۰ ساخته شده بغلش هم یک کوچه غیر بن بست بوده که چندتا هم خونه در ۲طرفش هست که تقریبا همه فرسوده شدن الان ما با یک پیمانکار قرارداد بستیم که شراکتی تخریب و نوسازی بشه بعد از کارهای اولیه توسط پیمانکار و انجام برخی کارهای شهرداری و تخریب بخشی از ساختمان پیمانکار اعلام کرده شهردای اجازه بقیه کار رو بدلیل درخواست چند صد میلیونی ارزش افزوده اون محل خالی میخواد و میگه اونجا ۵ساله کوچه شده و شما باید خسارت یا همون ارزش افزوده ایجاد شده رو پرداخت کنید ما هم گفتیم اینجا که از اول کوچه بود ضمنا مگه ما خواستیم که کوچه ای که قبلا بوده الان میگید کوچه کردید خسارت بدیم یا به ما اعلام کرده بودید

خواستم بفرمایید ۱-آیا همچین چیزی امکان داره و۲-چرا پیمانکار قبل تخریب یا در حین کارهای اداری موضوع مذکور رو به ما نگفتن لطفا راهنمایی بفرمایید چکار کنیم؟ خیلی ممنون از شما

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

7 ماه پیش

سلام و وقت بخیر،


در پاسخ به سوالات شما، به موارد زیر توجه کنید:



  1. مطالبه ارزش افزوده: بر اساس قوانین و مقررات شهرداری، در برخی موارد ممکن است شهرداری از مالکان برای ارزش افزوده‌ای که به دلیل تغییرات در معابر یا کوچه‌ها ایجاد شده، مبلغی را مطالبه کند. این موضوع معمولاً در مواردی اتفاق می‌افتد که تغییراتی در وضعیت معابر عمومی به وجود آمده باشد که منجر به افزایش ارزش ملک شما شود. با این حال، اگر کوچه از ابتدا وجود داشته و تغییری در آن ایجاد نشده، مطالبه چنین مبلغی ممکن است مورد سوال باشد.



  2. مسئولیت پیمانکار: پیمانکار موظف است قبل از شروع به کار، تمام مجوزهای لازم را از شهرداری و سایر مراجع ذی‌صلاح دریافت کند و شما را از تمامی هزینه‌ها و تعهدات احتمالی آگاه سازد. اگر پیمانکار این کار را نکرده و شما را در جریان نگذاشته، می‌توانید موضوع را با او مطرح و درخواست توضیح کنید.



  3. اقدامات پیشنهادی:



    • مشاوره حقوقی: با یک وکیل متخصص در امور ملکی و شهرداری مشورت کنید تا بتوانید از حقوق خود به درستی دفاع کنید.

    • مذاکره با شهرداری: با مراجعه به شهرداری و ارائه مستندات و شواهد خود، موضوع را پیگیری کنید و دلایل مطالبه ارزش افزوده را بررسی کنید.

    • بررسی قرارداد با پیمانکار: اگر پیمانکار تعهدات خود را به درستی انجام نداده، می‌توانید موضوع را از طریق قرارداد پیگیری کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

mohammad zoofaghari

واگذاری سهام محصول

با سلام.

من در یک شرکت دانش بنیان مدیر توسعه یک محصول (در سطح فناوری بالا) هستم. این محصول در حال حاضر آماده تولید و عرضه به بازار است. بنده سهم زیادی در توسعه این محصول داشته ام بدون آنکه تا به حال سرمایه گذاری مالی کرده باشم، سهامداران شرکت  واگذاری بخشی از سهام این محصول به بنده را پیشنهاد داده اند. برای تعیین ارزش این طرح یا محصول، غیر از سرمایه گذاری های مالی که برای به ثمر رسیدن این محصول تا به حال انجام شده ارزش معنوی طرح (دانش فنی و غیره) نیز لحاظ شده و تعداد سهم معینی از آن به بنده پیشنهاد شده است. به این معنا که بنده در سود و زیان ناشی از فروش این محصول سهم داشته باشم. البته به خاطر تلاش های بنده ارزش کل این طرح یا محصول برای بنده کمتر لحاظ شده است. با توجه به اینکه قرار است این واگذاری در قالب یک قرارداد داخلی  نه به صورت رسمی (به عنوان اینکه بنده یکی از سهامداران رسمی شرکت باشم) صرفا برای این محصول و طرح مرتبط با آن انجام شود می خواستم بدانم اصلا سهام برای یک محصول یا طرح که ارزش گذاری آن با لحاظ ارزش معنوی و مادی لحاظ شده است، معنا دارد یا خیر؟ اگر در این خصوص و نکاتی که در این قرار داد باید لحاظ شود راهنمایی خاصی دارید بفرمایید.

باتشکر

پروفایل کاربر

محمدرضا غیاثوندی

داوری

باسلام

بنده یه قرارداد مشارکت در ساخت با یه سازنده بستم قرار شد سه دانگ طی سه مرحله واسش بزنم مرحله اول سقف طبقه اول مرحله دوم اتمام گچ وخاک.مرحله سوم هنگام تحویل واحد.

مرحله اول و دوم واسش انجام دادم.ما به ناچار داخل واحد مسقر شدیم ولی دانگ سوم بخاطر یکسری نواقص ونگرفتن پایانکار و استاندارد آسانسور واسش انجام ندادیم.دوسال گذشته هنوزم به تعهداتش عمل نکرده.رفته درخواست داوری داده به بنگاه که در قرارداد به عنوان داور انتخاب شده الان داور میگه چون داخل واحد نشستی پس تحویل گرفتی.در صورتی که صورتجلسه تحویل واحدم بنگاه نداده به ما.حالا میگه شما طبق وجه التزام که در قرارداد هست باید دوسال جریمه بدی.یکبارم داوری کرده گفته ملک تحویل نیست و رای داوریش توسط قاضی تایید شده حتی سازنده ابطال رای داورم زد ولی رد شد.حالا داور میگه اون دفعه که من گفتم ملک تحویل نیس منظورم واحد نبوده.الان واقعا ما سردرگم شدیم از این حرفش.آیا واقعا با اینکه سازنده پایانکار نگرفته استاندارد آسانسور بعد دوسال نگرفته هنوزم نواقص داره ساختمان میتونه ادعای تحویل واحد کنه واز ما جریمه بگیره. یه بندم داخل قرارداد هست که نوشته شده پس از اتمام بنا سه دانگ به نام سازنده انتقال پیدا کند.ممنون میشم کمکم کنید

پروفایل کاربر

محمدرضا غیاثوندی

داوری

باسلام و خسته نباشید خدمت استادادن گرامی.
در قرارداد مشارکت ما بنگاه به عنوان داور انتخاب شده.به درخواست سازنده داوری انجام شد که داور پس از انجام داوری رای را به ما ابلاغ کردن بنده تقاظای ابطال رای داور دادم که رای داور به علت رعایت نکردن تشریفات مخالف قوانین موجد حق تلقی توسط قاضی باطل شده.هنوز وقت بیست روزه تجدید نظر مونده.حالا دو روز از ابطال رای میگذره که داور پیامک داده که جهت رسیدگی مجدد در فلان تاریخ در بنگاه برای داوری حاضر شوید.ایا وقتی هنوز رای قطعیت پیدا نکرده داور میتواند دوباره در مورد همان موضوع داوری انجام دهد.ویا بعد از قطعیت دوباره همین داور اجازه داوری در مورد همین موضوع را دارد؟؟
با تشکر