
زهرا حیدری
کلاهبرداری
آقای الف برای أخذ وام از بانک به آقای ب که کارمند شهرداری است و با یکی از مدیران بانک ملی آشناست مراجعه می کند.آقای ب به او وعده می دهد که با رئیس بانک صحبت می کند و بعداز چند روز به آقای الف می گوید که ۱۰ میلیون تومان به او پرداخت کند و بعد می تواند وام را بگیرد.آقای الف مبلغ ۱۰ میلیون تومان به آقای ب پرداخت می کند . پس از طی مراحل اداری آقای ب به شخص الف اطلاع می دهد که برای دریافت وام به بانک مراجعه کند. زمانی که شخص الف به بانک مراجعه می کند مسئول بانک به او اطلاع می دهد که حسب دستور رییس بانک جلوی پرداخت وام گرفته شده است.آقای الف به شخص ب مراجعه می کند اما شخص ب پاسخگو نیست.به همین جهت شکایتی تحت عنوان کلاهبرداری علیه او مطرح می کند.
آیا کلاهبرداری رخ داده است یا خیر؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
برای بررسی اینکه آیا در این مورد کلاهبرداری رخ داده است یا خیر، باید به تعریف قانونی کلاهبرداری توجه کنیم. بر اساس ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، کلاهبرداری عبارت است از تحصیل مال دیگری از طریق توسل به وسایل متقلبانه با قصد اضرار به غیر.
در این مورد، اگر آقای ب به دروغ و با استفاده از وسایل متقلبانه به آقای الف وعده داده که میتواند وام را برای او فراهم کند و در ازای این وعده، مبلغی را دریافت کرده است، میتوان این عمل را به عنوان کلاهبرداری تلقی کرد. شرط اصلی در تحقق کلاهبرداری، استفاده از وسایل متقلبانه و وجود قصد اضرار به دیگری است.
بنابراین، اگر آقای ب با علم به اینکه نمیتواند وام را فراهم کند و با قصد اضرار به آقای الف، مبلغ ۱۰ میلیون تومان را از او گرفته باشد، عمل او میتواند مصداق کلاهبرداری باشد.
در نهایت، تصمیمگیری نهایی در این مورد بر عهده دادگاه است و بررسی دقیقتر مستلزم ارائه مدارک و شواهد به مراجع قضایی است.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمد محمدی
پیامک تهدیدو فحاشی
با سلام و وقت بخیر،در صورت دریافت پیامک تهدید و فحاشی تنها طبق ماده 669 تعداد74 ضربه شلاق یا جریمه نقدی در نظر گرفته شده است.سوالات زیر تقدیم:
1-در صورتی که در پیام به چند نفر توهین شده باشد آیا آن افراد هم می توانند جداگانه ثبت شکایت کنند؟
2-برای تهدید به مرگ آیا جریمه جداگانه ای در نظر گرفته نمی شود؟
3-در صورت اجرای حکم آیا تعدی برای عدم تکرار از متهم گرفته می شود؟اگر تکرار کرد حکم چیست؟
با سپاس

حسن هژبری
در مورد رد اعسا
من مبلغی به شخصی بدهکار شدم و اعسار زدم و شاکی هم حضور پیدا نکرد و من شاهد بردم و قبول کردند حالا خوانده با اینکه دو جلسه در دادگاه حاضر نشده و مدرکی هم برای اثبات اینکه شاهدان دروغ گفتند ارایه نداده تقاضای تجدید نظر کرده ایا ممکن هست کلا با اعسار من که قاضی قبول کردهموافقت نشود ممنون

محمد مرادی
دعوی بطلان معامله برای باردوم
سلام
فروشنده بصورت قطعی محکوم به تحویل مبیع بعدازرفع نواقص واخذپایانکارشد و اجراییه هم صادر شد
فروشنده برای فرار از اجرای حکم :
_ شکایت جعل کرد که قطعی ردشد
_ دعوی تاییداقاله کردکه قطعی ردشد
_ دعوی بطلان معامله کرد که درجلسه اول قاضی دعوت به سازش وپرونده را به شورا سازش ارسال و بعداز۳جلسه دعوت برای سازش وعدم حضور فروشنده ، پرونده مجدد به شعبه ارسال وتعیین وقت جلسه دوم شد ؛
_ دعوی تاییدفسخ قرارداد کرد همزمان با جلسه دوم دعوی بطلان معامله ! ، که بدرخواست خریدار پرونده ها تجمیع شدند ،
وکیل فروشنده درجلسه ، درخواست استرداد دعوی بطلان معامله را داد لذا قرار رد دعوی بطلان معامله بااستنادبه بند ب ماده۱۰۷ صادرشد ولی
قاضی درحکم نهایی رای بر بطلان هردو دعاوی تاییدفسخ قرارداد و بطلان معامله را بعلت عدم ارائه دلیل ، صادر نمود
در رای تجدیدنظرخواهی نوشته شد :
رای در شق فسخ قرارداد تایید و در شق بطلان معامله نقض بلاارجاع می گردد
》》سئوال
فروشنده اکنون مجدد دعوی بطلان معامله را طرح نمود! :
۱-) آیا با روند رسیدگی توضیح داده شده وارد است؟
۲-) می توان به طرح دعوی بطلان معامله قبلی و همزمان دعاوی درخواست تایید اقاله و تایید فسخ که همگی رد شدند برای اثبات طرح دعوی واهی برای فرار ازاجرای حکم ، استناد و استفاده کرد؟