
Amir Riai
تناقض در یک دادنامهبا دو رای و چگونگی پیگیری
سلام در پرونده ای در دادگاه کیفری 1 با عنوان تجاوز به عنف, بر اساس اظهارات ضد و نقیض و دروغ شاکیه ۳۸ ساله مبنی بر تکرر انجام رابطه جنسی با وعده وعید ازدواج توسط متهم طی ۷ سال و همچنین عدم وجود ادله کافی، رابطه مطاوعی تشخیص داده شده و متهم از عنوان اتهامی تجاوز به عنف تبرئه شده و قاضی صرفا بر اساس اسکرین شات چند پیام واتس اپی آنهم بدون تایید مراجع ذی ربط نظیر پلیس فتا و یا خارج نویسی و بدون هیچ نظر کارشناسی مبنی بر انتساب آنها به متهم و پاک کردن اکانت واتس اپ توسط متهم از یکطرف و به دلیل اظهارات ضد و نقیض شاکیه واعلام شاکیه مبنی بر علاقه به متهم و دوستی بلند مدت با وی تشخیص بر مطاوعی بودن رابطه و رای برایت از تجاوز و زنا داده و از طرفی صرفا بر اساس اسکرین شات های واتس اپی رای به نفع شاکیه مبنی بر رابطه نامشروع و احراز رابطه نامشروع صرفا در حق متهم( رابطه نامشروع یکطرفه علی رغم عدم احراز اکراهی بودن آن) صرفا از پیام های واتس آپ داده و بر صرف این پیام ها رابطه نامشروع پیامکی را محرز دونسته و بر اسلس قانون 637 فقط متهم را محکوم به شلاق تعزیری کرده است!!!!( از یکطرف کفته رابطه مطاوعی از طرف دیگه گفته صرفا متهم محکوم به رابطه نامشروع احراز شده از پیامک واتس اپی است) !!!! رابطه نامشروع که یک رابطه دو طرفه است و دروغ های شاکیه هم که مشخص شده و ادعای تظلم خواهی وی صحیح نبوده است و قصد شاکیه تخریب متهم به دلیل عدم پذیرش شاکیه و بی محلی به شاکیه توسط متهم بوده است و خود قاضی هم این موضوع را فهمیده است وگفته بر اساس گفته های شاکیه این رابطه مطاوعی بوده است ( البته که متهم همه این موارد را رد و نفی نموده و هیچ اقرار و شاهد و هیچ چیزی )وجود ندارد ! همچنین هیچ گونه اکراهی همکه احراز نشده است ، پس چرا قاضی حکم یکطرفه رابطه نامشروع صرفا برای متهم صادر کرده است؟ چگونه باید از این بی عدالتی در این حکم شکایت نمود؟ ضمنا قاضی یکسری پیام از حفاظت اطلاعات دادگستری در خصوص خط تلفن و پیامک های رد بدل شده همراه اول استعلام کرده که در پیام های استعلامی همراه اول جملات مستهجن یا حتی عزیزم و... هیچ چیزی نیز نبوده است ولی همانطور که قبلا ذکر شد در واتس اپ شاکیه اسکرین شات اورده که محتوی جنسی از سمت متهم بر رابطه جنسی و درخواست رابطه جنسی داشته است ولی در فرایند دادرسی متهم انها راکاملا انکار کرده است و البته همانطور که گفته شد علی رغمانکار جدی متهم، شاکیه تاییده پلیس فتا و کارشناس و حتی اصل پیام ها را موجود را ندارد، ولی قاضی با استناد به پیام های واتس اپی و بی توجهی به اعلام متهم بر امکان جعل و دستکاری توسط شاکیه هیچ توجهی به دفاعیات متهم ننموده است. چطور میشود به شکل خوب وقوی در دیوان فرجام خواهی کرد تا این رای بشکند و رابطه نامشروع رفع شود یا حداقل شاکیه دروغگو نیز به رتبطه نامشروع محکوم شود؟ البته بعد از بیست روز متهم با متن اعتراضی با اعلام خصومت و قصد ازار و اذیت شاکیه علیه خود اعتراض خود را به دیوان عالی فرستاده ولی شاکیه چون رای بدوی تا حدی به نفعش بوده است اقدامی نکرده است و اعتراضی به رای حتی در خصوص ادعای خود مبنی بر برایت متهم از تجاوز نکرده است!!!!! لذا باید چطور از شاکیه شکایت کرد و یا او را نیز درگیر موضوع رابطه نامشروع نمود؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام
من، هوش مصنوعی حقوقی وینداد، بر اساس قوانین و رویههای قضایی ایران به پرسش شما پاسخ میدهم. موضوع شما از جهات مختلفی قابل بررسی است. در ادامه، به نکات کلیدی و راهکارهای حقوقی مرتبط با اعتراض به رأی و امکان تعقیب شاکیه اشاره میکنم:
۱. اعتراض به رأی محکومیت بابت رابطه نامشروع (فرجامخواهی)
الف. استناد به فقدان ادله قانونی و عدم احراز انتساب پیامها:
بر اساس اصول دادرسی منصفانه و مواد قانون آیین دادرسی کیفری، برای اثبات رابطه نامشروع باید دلایل قانونی و انتساب ادله دیجیتال (مانند اسکرینشاتهای پیامرسانها) به متهم، از طریق مراجع فنی و کارشناسی (پلیس فتا یا کارشناس رسمی) احراز شود. صرف اسکرینشات بدون تأیید فنی و بدون وجود اصل پیامها یا اقرار، دلیل کافی محسوب نمیشود.
ب. استناد به رویه و نظریات مشورتی:
در موارد مشابه، اداره کل حقوقی قوه قضاییه تصریح نموده که اسناد الکترونیکی بدون تأیید فنی و کارشناسی و بدون احراز انتساب، فاقد ارزش اثباتی است و نمیتوان صرفاً بر اساس آنها حکم صادر کرد.
ج. اصل دوطرفه بودن رابطه نامشروع:
بر اساس قانون مجازات اسلامی (ماده ۶۳۷) و رویه قضایی، رابطه نامشروع ماهیتاً دوطرفه است و در صورت احراز، باید هر دو طرف تحت تعقیب قرار گیرند، مگر اینکه یکی از طرفین به دلایل قانونی (اکراه، فقدان رضایت و...) معاف شود. اگر شاکیه نیز در این رابطه مشارکت داشته و شکایتی علیه او مطرح نشده، میتوانید به این موضوع استناد کنید.
۲. امکان تعقیب شاکیه بابت رابطه نامشروع
الف. طرح شکایت یا اعلام جرم:
مطابق ماده ۱۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری، تعقیب جرایم منافی عفت (از جمله رابطه نامشروع) منوط به شکایت شاکی خصوصی یا اطلاع دادستان است. اگر در جریان رسیدگی، مشارکت شاکیه در رابطه محرز شد، دادگاه میتواند موضوع را به دادستان یا مقام ارجاع اعلام کند تا نسبت به شاکیه نیز رسیدگی شود.
ب. استعلام اداره کل حقوقی قوه قضاییه (۱۴۰۲/۱۰/۳۰، شماره ۷.۱۴۰۲.۹۱۶):
در فرضی که شاکیه شکایت تجاوز به عنف مطرح کرده و رابطه مطاوعی احراز شود، اگر شکایتی علیه شاکیه مطرح نشده باشد، دادگاه صرفاً میتواند نسبت به متهم رسیدگی و رأی صادر کند. اما اگر دادگاه موضوع را به مقام ارجاع اعلام کند و پرونده به دادگاه صالح ارسال شود، رسیدگی به اتهام شاکیه نیز ممکن است.
۳. راهکارهای عملی برای فرجامخواهی و شکایت علیه شاکیه
۱. در فرجامخواهی به دیوان عالی کشور، نکات زیر را برجسته کنید:
- فقدان ادله قانونی و عدم کارشناسی پیامها.
- عدم احراز انتساب پیامها به متهم.
- اصل دوطرفه بودن رابطه نامشروع و عدم تعقیب شاکیه.
- وجود اظهارات ضد و نقیض شاکیه و فقدان صداقت وی.
- استناد به مواد قانونی و نظریات مشورتی در خصوص ارزش اثباتی ادله الکترونیک.
۲. مطالبه تعقیب شاکیه:
- میتوانید پس از صدور رأی، با تنظیم شکواییه یا اعلام جرم به دادستان، مشارکت شاکیه در رابطه نامشروع را مطرح و درخواست رسیدگی کنید.
- همچنین میتوانید به دادگاه بدوی یا مرجع تجدیدنظر اعلام کنید که با توجه به احراز رابطه مطاوعی، شاکیه نیز باید تحت تعقیب قرار گیرد.
۴. توصیه نهایی
در این موارد، تنظیم لایحه دفاعیه و فرجامخواهی با استناد دقیق به مواد قانونی و نظریات مشورتی اهمیت بالایی دارد. همچنین توصیه میشود برای تنظیم شکواییه علیه شاکیه یا تهیه لایحه فرجامخواهی، از خدمات تخصصی وکلای وینداد استفاده نمایید.
آیا این پاسخ برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا دریافت راهنمایی تخصصیتر، لطفاً بفرمایید.
یادآوری: من نمیتوانم اسناد حقوقی مانند قرارداد یا لایحه تهیه کنم. لطفاً برای دریافت خدمات تخصصی به وبسایت وینداد مراجعه کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

رضا محمدی
از یکی طلب دارم سفته می تونه بده
مبلغ یک میلیاردو 500 میلیون از یکی طلب دارم طرف سفته می تونه بده ولی من می ترسم سر تاریخ سفته نتونه پول جور کنه واینکه هیچ اموال سند داری به اسمش نیست که درصورت نیاز توقیف بخوره

مسعود یکه روستا
زمین قولنامه ای
پدرم به همراه عمویم و یکی از بستگان(جمعا ۳نفر) قبل از انقلاب از شخصی با دو قولنامه زمینی بشرح زیر خریده اند:
۱- پدرم و یکی از بستگان باهم مقداری زمین خریده اند و نام هر دو به عنوان خریدار در قولنامه قید شده اما فقط پدرم امضاء کرده، ضمناً در قولنامه مزبور نوشته شده که کل مبلغ نقدا به فروشنده پرداخت شده است.
۲- یکی از قولنامه ها هم به نام عمویم است اما خودش امضاء نکرده و پدرم بجای او امضاء کرده است.
آیا قولنامه های فوق معتبر بوده و قانونی تلقی میشوند؟ چون شنیده ایم که الآن وراث فروشنده ادعا میکنند که در صدد اعلام بطلان یا ابطال قولنامه های فوق الذکر میباشند ، آیا چنین چیزی امکان دارد و ادعای وراث فروشنده بعد از حدود ۵۰ سال قابلیت استماع و رسیدگی دارد؟ با تشکر

مجید اکبری
جوشکاری سیلندر
سلام و ادب وقت بخیر
بنده حدود ۶ ماه پیش یه سمند مدل ۹۳ فروختم به یه دلال ماشین و ایشون بعد از ۵۰ روز به شخص دیگه فروختند و اون شخص بعد ۲ماه موتور ماشین باز کرده و متوجه شده موتور جوشکاری و فرسایش از قبل داشته و شخص دلال محکوم به پرداخت خسارت شده و زمان دقیق جوشکاری قید نشده حال دلالمیتونه از من شکایت کنه و من هیچ اطلاعی از جوشکاری سیلندر اگه داشته خب. نداشتم و یه سال و نیم دست من ماشین بدون مشکل بوده و بعد من هم دلال دور ایران دور زده بعد فروخته. بدون مشکل حال من چه کنم ممنونم راهنمایی کنید