وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

ابوالفضل نصیری

1 هفته پیش

حقوقی

۱_اگر آقای (الف)، در کنار خیابان سنگی قرار دهد و آقای (ب) برای شستن خودرو خود، خیابان را با مایع شوینده لغزنده کرده باشد و از طرفی هم آقای (ج) برای شادی کردن در روز چهارشنبه سوری، آتشی روشن کرده باشد؛ حال چنانچه آقای (د) در حین عبور از خیابان با موتورسیکلت به دلیل برخورد به سنگ، بر روی زمین خورده و به دلیل لغزیدن به داخل آتش افتاده و فوت کند در این حالت کدام یک از افراد مسئول خواهند بود؟(با مستند قانونی توضیح دهید)

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

4 روز پیش

پاسخ به این پرسش نیازمند بررسی مقررات مربوط به مسئولیت مدنی و کیفری هر یک از افراد دخیل در حادثه است. بر اساس قوانین ایران، هر کسی که با فعل یا ترک فعل خود، اعم از عمدی یا غیرعمدی، سبب ورود ضرر به دیگری شود، مسئول جبران آن است.


۱. مبنای مسئولیت مدنی


بر اساس ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی (۱۳۳۹):



«هر کس بدون مجوز قانونی عمداً یا در نتیجه بی‌احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه‌ای وارد کند که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود، مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می‌باشد.»



۲. تعدد اسباب و مسئولیت مشترک


در این فرض، سه عامل (سنگ، مایع شوینده، آتش) در وقوع حادثه مؤثر بوده‌اند و هر سه نفر (آقای الف، ب، ج) به نوعی در ایجاد زمینه حادثه نقش داشته‌اند.
مطابق ماده ۵۲۶ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲):



«هرگاه دو یا چند نفر بر اثر رفتارهای مستقل موجب وقوع جنایت شوند، هر یک از آنان به نسبت تأثیر رفتار خود مسئول است...»



همچنین، در فرض تعدد اسباب، اگر اسباب متعدد هر یک به طور مستقل مؤثر در وقوع حادثه باشند، هر یک از مسببین به نسبت تأثیر رفتارشان مسئولیت خواهند داشت و دادگاه با جلب نظر کارشناس، میزان مسئولیت هر یک را تعیین می‌کند.


۳. نقش هر یک از افراد



  • آقای الف (قرار دادن سنگ): با گذاشتن مانع در معبر عمومی، مرتکب بی‌احتیاطی شده و مسئول است.

  • آقای ب (ریختن مایع شوینده): با لغزنده کردن سطح خیابان، موجب افزایش خطر و مسئولیت مدنی دارد.

  • آقای ج (روشن کردن آتش): با ایجاد آتش در معبر عمومی و بدون رعایت اصول ایمنی، زمینه ورود خسارت را فراهم کرده است.


۴. نتیجه


هر سه نفر (الف، ب، ج) به عنوان مسببین حادثه، مسئول جبران خسارت (دیه و خسارات دیگر) هستند. میزان مسئولیت هر یک باید بر اساس نظر کارشناس و میزان تأثیر رفتارشان توسط دادگاه تعیین شود.


مستندات قانونی:



  • قانون مسئولیت مدنی (۱۳۳۹)، ماده ۱

  • قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)، ماده ۵۲۶


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر، لطفاً بفرمایید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی حقوقی وینداد ارائه شده است.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

hesam manafi

قرارداد جدید

با سلام ، برای انجام یک پروژه برنامه نویسی قراردادی نوشته شده است . برای تغییر شرایط همکاری قرارداد جدیدی را تنظیم مینماییم. سوالی در مورد نحوه فسخ قرارداد قبلی و توضیح در مورد جایگزینی قرارداد جدید داشتم . چه کارهایی برای احتیاط لازم است؟

پروفایل کاربر

محمدحسن کریمی

تصرف عدوانی

سلام و ادب
در یک ساختمان 13 واحدی زندگی میکنم، علیرغم موافقت اکثریت واحدها برای نصب پمپ آب، بنده باتوجه به غیرقانونی بودن نصب پمپ آب به صورت مستقیم بر روی کنتور یا شبکه توزیع آب (طبق بند 2-34-4 آیين نامه عملياتي و شرايط عمومي تعرفه هاي آب و فاضلاب نامه شماره 10/33/43344) مخالف نصب پمپ آب هستم، سوالی که دارم این هست که بنده میتوانم نسبت به این اقدام علیه مدیر ساختمان در دادگاه شکایت داشته باشم یا خیر؟ آیا این اقدام بقیه واحدها تصرف عدوانی در مشاعات ساختمان محسوب میشود یا خیر؟ (در ضمن از اداره آب منطقه هم پرسیدم مخالفت کردند)

پروفایل کاربر

جواد علیخان

صلح عمری معوض که بیع شرط تبدیل شده

چرا صلحنامه عمری معوض به بیع شرط تبدیل شده

باسلام و عرض ادب یک صلح نامه عمری برای یک آپارتمان پنجاه متری تنظیم کردیم در دفتر اسناد رسمی و به گفته بعضی از وکلا در اینستاگرام مبلغی کمی حدود 100میلیون تومان به عنوان عوض تعیین کردیم برای اینکه شامل مالیات بر درآمد اتفاقی نشویم یعنی صلح عمری معوض ....حالا در بالای برگه صلحنامه با مهر قرمز بزرگ زده این معامله بیع شرط میباشد در صورتیکه قصد ما صلح عمری بوده .... 1. چرا بیع شرط تفسیر شده ؟ ایا بخاطر مبلغ کم عوض بوده یا بخاطر شرط عمری بوده 2.بیع شرط براحتی قابل به هم خوردن هست ...حتی بعد فوت مصالح وراث میتوانند ادعا کنند وجه عوض ...جنبه رهن یا استقراض داشته و با پس دادن مبلغ ،، صلحنامه باطل بشه 3.چکارکنیم درست بشه بلفرض اینکه مصالح حاضر نیست بیاید دفتر خانه و یه جورایی پشیمان شده و میگه در آینده ممکنه باعث دعوا وراث بشه .......این مهر قرمز بالای صلحنامه که زده این معامله بیع شرط میباشد توسط دفتر خانه زده شده یا سازمان ثبت ...ایا میشه از دفتر خانه شکایت کرد ....خواهشا کامل جواب بفرمایید ....بسیار ممنون