
مریم سروری
مهریه شخص فوت شده
سلام وقت بخیر
خاله من دو سال پیش فوت شده و متاهل بود و فرزندی نداشت و پدر و مادرش هم فوت شدند آیا برا گرفتن مهریه ایشون از همسرش خواهران و برادران متوفی هریک جداگانه اقدام به شکایت کنند یا شکایت یکی از وراث کافی هست؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام و وقت شما بخیر
من، هوش مصنوعی حقوقی وینداد، پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران ارائه میدهم:
نحوه مطالبه مهریه توسط وراث زن متوفی
در صورتی که زن متوفی فرزندی نداشته باشد و پدر و مادرش نیز فوت کرده باشند، وراث او طبق مواد قانون مدنی، خواهران و برادران خواهند بود. مهریه به عنوان طلب ممتاز زن از شوهر، به وراث او منتقل میشود و هریک از وراث به نسبت سهمالارث خود، حق مطالبه مهریه را دارند.
آیا اقدام یکی از وراث کافی است؟
- اصل بر این است که هر یک از وراث میتواند نسبت به سهمالارث خود از مهریه اقدام کند و نیازی به حضور همه وراث در طرح دعوا نیست.
- اگر یکی از وراث به نمایندگی از سایرین قصد مطالبه مهریه را داشته باشد، باید از سایر وراث وکالت رسمی داشته باشد.
- در غیر این صورت، هر یک از خواهران و برادران میتوانند به طور جداگانه یا همزمان، نسبت به سهم خود از مهریه اقدام قانونی انجام دهند.
مستند قانونی
مطابق قانون مدنی، ارث و حقوق مالی متوفی (از جمله مهریه) به وراث منتقل میشود و هر وارث میتواند به نسبت سهم خود، اقدام کند.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی درباره مراحل اجرایی، لطفاً بفرمایید.
برای دریافت خدمات تخصصیتر مانند تنظیم دادخواست، میتوانید از خدمات وینداد استفاده کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

زهرا نوری
وکالت به دیگران
با سلام خانمی هستم که اخیرا ماشین صفر خریداری کردم و موقع سند به نام پسر۴ساله ام زدم .الان متوجه شد بخاطر اینکه پدر ایشان ولی ایشان هستند اجازه ی فروش آن ماشین را دارند .چه تعهد محضری از همسرم میتوانم بگیرم که مبادا با چنین مشکلی در آینده بر خورد نکنم.

هادی پورحسن
انتقال پلاک خودرو
با سلام
آیا انتقال سند خودرو و پلاک خودرو به نام محجور توسط قیم امکان دارد ؟
محجور دارای جنون ادواری می باشد و حکم توسط قاضی صادر شده است

بهراد فرزانه
جعل چک غیر صیادی
بنده چکهای سفید همسر سابقم را کتابت پا درج امضای دیل چک ، آنها را به شوهر خواهرم امانت دادم (دوتا از برادرانم شاهد عینی میباشند )که نامبرده بدون اطلاع من چکها رو بنام خودش برگشت و بنام پسرش انتقال داده که ایشونهم دادخواست مطالبه چک بر علیه همسرم سابقم دادند ؟ که همسر سابقم با ارسال لایحه یی اظهار نمودند که از بنده مدت ۵ سال است که جدا شدند پ بنده چکهای ایشون رو با جعل امضا و نوشته در اختیار شوهر خواهر و پسرش قرار دادم، به نظرتون تو دادگاه آیا واقیت و بگم که کن چکها را. جعل کردم ( اون موقع خیلی از دست همسرم شاکی بودم )اما با حسن نیت آنها را نزد شوهر خواهرم امامت گذاشتم ،لطفا راهنمایی بفرمایید