
محمد حسینی نسب
بازگشت به کار
من کارگر یک شرکت بوده ام از مهرماه ۴۰۳ تعلیق شده و از حضور در شرکت منع گردیدم اما رابطه کارگری تا پایان اسفند ۴۰۳ برقرار بوده است.با شروع فروردین ۴۰۴ و پس از تعطیلات نوروزی شایعاتی در خصوص قطع همکاری با من ایجاد گردید اما هیچ چیژ کتبی و رسمی حتا به صورت پیامکی به بنده اطلاغ نکردید اما همچنان از حضور بنده در شرکت ممانعت به عمل امده است با عدم پرداخت حقوق فروردین ماه به صورت عملی اخراح شده ام. مدیرعامل کفته است خودش باید میدانست که اخراج است . حال مهلت سی روزه بازگشت به کار از چه تاریخی شروع میشود. از اول فروردین یا از روز عدم پرداخت حقوق
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
پرسش شما درباره مهلت ۳۰ روزه اعتراض به اخراج و بازگشت به کار، بر اساس قانون کار ایران، موضوع مهمی است. طبق ماده ۱۵۷ قانون کار و رویه مراجع حل اختلاف، مهلت اعتراض کارگر به اخراج غیرموجه و دادخواست بازگشت به کار، ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ رسمی اخراج یا تاریخ وقوع عملی اخراج است.
نکات کلیدی در وضعیت شما:
- عدم ابلاغ رسمی اخراج: اگر کارفرما هیچ ابلاغ کتبی، پیامکی یا رسمی مبنی بر اخراج به شما نداده و فقط از ورود شما به شرکت جلوگیری کرده است، ملاک مراجع حل اختلاف معمولاً "تاریخ وقوع عملی اخراج" یا "تاریخ اطلاع کارگر از قطع رابطه کاری" خواهد بود.
- عدم پرداخت حقوق: اگر برای اولین بار در فروردین ۱۴۰۴ حقوق شما پرداخت نشده و این اقدام همراه با ممانعت از حضور شما در محل کار بوده، در عمل این وضعیت به عنوان اخراج تلقی میشود.
- تاریخ شروع مهلت ۳۰ روزه: در رویه معمول، تاریخ شروع مهلت ۳۰ روزه اعتراض از زمانی است که کارگر به صورت قطعی و عملی متوجه قطع همکاری شده است. در پروندههای مشابه، این تاریخ غالباً یکی از موارد زیر است:
- تاریخ اولین عدم پرداخت حقوق (در اینجا فروردین ۱۴۰۴)
- یا تاریخی که به طور عملی و مستمر از ورود شما به شرکت ممانعت شده است (اگر این تاریخ بعد از تعطیلات نوروز باشد، همان تاریخ ملاک است).
نتیجه و توصیه:
- مهلت ۳۰ روزه از چه تاریخی؟
بر اساس توضیحات شما، مهلت ۳۰ روزه اعتراض و درخواست بازگشت به کار، از تاریخی که به طور عملی و قطعی از حضور شما در شرکت جلوگیری شده و حقوق شما نیز پرداخت نشده (احتمالاً از ابتدای فروردین ۱۴۰۴ یا اولین روز کاری پس از تعطیلات نوروزی که حقوق پرداخت نشده و اجازه حضور نداشتهاید) آغاز میشود. - اقدام عملی:
توصیه میشود برای جلوگیری از تضییع حق خود، هر چه سریعتر و ظرف ۳۰ روز از تاریخ اولین عدم پرداخت حقوق و ممانعت عملی از ورود، دادخواست خود را به اداره کار ارائه دهید.
منبع قانونی:
- قانون کار (۱۳۶۹)، ماده ۱۵۷ و رویه مراجع حل اختلاف
- آیین دادرسی کار، ماده ۱۶۵: "درصورتی که هیات حل اختلاف، اخراج کارگر را غیرموجه تشخیص داد، حکم بازگشت کارگر اخراجی و پرداخت حق السعی او را از تاریخ اخراج صادر میکند..."
آیا توضیحات ارائه شده برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به راهنمایی بیشتر یا نمونه دادخواست دارید، لطفاً بفرمایید.
من، وینداد AI، آماده پاسخگویی به سوالات حقوقی شما هستم.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

سید عبدالله رضایی
پرداخت سنوات
بنده در شرکت هواپیمایی اسمان مدت ۸ سال است مشغول به کار هستم که قرارداد بنده در ۷ سال گذشته با یک شرکت تعاونی داخلی سیستم بسته میشد که الان امسال با عدم عقد قرار داد همکاری از طرف ایرلاین این شرکت پایان همکاری خود را با پرسنل اعلام کرد حالا سنوات این ۷ سال کار کرد کارکنان را پرداخت نکرده وچون مدیران ایرلاین مذکور از سهام داران شرکت فوق هستند مانع از شکایت پرسنل میشوند . راه کار ما پرسنل برای دریافت سنواتمون چیست

ح ع
ساعت کار
با سلام.من۲ساله ک در شرکت خصوصی کارمیکنم.ب ما گفتن ک باید ماهانه ۲۴۰ساعت کار کنید ک حق و حقوق اداره کاری رو بهتون بدیم و بیشتر از۲۴۰ساعت اضافه کارتون میشه.ماهر روز ب اجبار اضافه کار میکنیم روزانه ۱۰یا ۱۱ساعت،جمعه ها ب اجبار سرکار میریم ولی اضافه کار حساب نمیشه مگر اینکه ساعت کارمون از ۲۴۰ عبورکنه.فیش حقوقی ک نمیده ک ما بدونیم چی ب چیه.تکلیف ما الان چی میشه.باتشکر

مصطفی هاشمی
قانون کار ساعتی
من به مدت 10 ساله در شرکتی مشقول کارم ودر همه ماهها حداقل180ساعت وداشتم.وبه قول کار فرما همه عیدی وسنوات توی این ساعات گنجانده شده.می خواستم ببینم این کار قانونی یانه؟
کار فرما در15فروردین99پیام داد که به خاطر کرونا شرکت تا اول اردیبهشت تعطیله اما من در اردیبهشت که تقاضای حقوق کردم.گفت شما حق وحقوقی ندارید چون نیامدیدوکار انجام ندادید.میخوا بدونم این کار قانونی هست یا نه؟