مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

علیرضا صالحی

طلب از کسی

با سلام کاسب هستم و از شخصی که او هم کاسب است طلب داشتم.هرچقدر گفتم حاضر ب پرداخت بدهیش نشد!من به محل کسبش رفتم و دستگاه کارت خوان بی سیم روی میزش رو برداشتم و گفتم هر وقت حسابتو دادی بهت پس میدم.پیام داد که دستگاه رو دزدیدی و سکه های طلا هم داشتم دزدیدی !! من البته به راهنمایی دوستی فردای اون روز توی کلانتری قرار گذاشتیم و دستگاه رو رسید گرفتم ازش و پس دادم بهش.حالا رفته روی دوربین های مغازش شکایت کرده با عنوان تکرار سرقت!!!! به من تهمت دزدی زده که سکه های طلا هم داشتم که سرقت کرده!!! الان چیکار باید کرد؟ من متوجه اشتباهم شدم و دستگاه رو پس دادم فرداش!!! من نمیدونستم این سرقت محسوب میشه و فقط میخواستم یه جوری وادارش کنم حسابشو بیاره بده !! بلافاصله که متوجه شدم هم پس دادم بهش! امروز رفتم دادگستری گفتن باید با یه کفیل و فیش حقوقی بیای !! چطور میشه حالا ؟ چیکار باید بکنم ؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

با سلام
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین ایران راهنمایی می‌کنم.


۱. رفتار شما از منظر قانونی


طبق توضیحات شما، با وجود داشتن طلب، برداشتن دستگاه کارت‌خوان از محل کسب شخص دیگر بدون رضایت و اطلاع او، از نظر قانون سرقت محسوب می‌شود، حتی اگر قصد شما صرفاً فشار آوردن برای وصول طلب بوده باشد و مال را پس داده باشید.
مطابق ماده ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب ۱۳۷۵:



"در صورتی که سرقت توأم با آزار نباشد و ارزش مالی که برداشته شده بیش از دویست میلیون ریال نباشد و مرتکب سابقه محکومیت مؤثر کیفری نداشته باشد، جرم قابل گذشت است..."



همچنین، بازگرداندن مال سرقتی، باعث رفع مسئولیت کیفری نمی‌شود، اما ممکن است در تخفیف مجازات مؤثر باشد.


۲. اتهام سرقت سکه‌های طلا


اگر ایشان مدعی شده‌اند که سکه‌های طلا را نیز سرقت کرده‌اید، اثبات این موضوع بر عهده شاکی است و باید دلایل کافی (مثل فیلم دوربین، شاهد و...) ارائه دهد. در غیر این صورت صرف ادعا کافی نیست.


۳. اقدام شما در بازگرداندن دستگاه


این اقدام (پس دادن دستگاه با رسید در کلانتری) می‌تواند به عنوان حسن نیت شما تلقی شود و در روند رسیدگی قضایی به نفع شما باشد.


۴. وضعیت فعلی و مراجعه به دادگستری


در حال حاضر، چون شکایت کیفری مطرح شده، شما باید در دادسرا حاضر شوید. معمولاً برای این نوع اتهامات (در صورت نداشتن سابقه کیفری و ارزش پایین مال)، قرار کفالت صادر می‌شود. کفیل باید فردی معتبر (مثلاً کارمند با فیش حقوقی یا صاحب مغازه با جواز کسب) باشد که در صورت نیاز، شما را به دادگاه معرفی کند.


۵. توصیه‌های عملی



  • حتماً در جلسات دادسرا حاضر شوید. عدم حضور، می‌تواند منجر به صدور حکم غیابی یا جلب شود.

  • مدارک و رسید بازگرداندن دستگاه را همراه داشته باشید.

  • اگر شاهدی دارید که ماجرا را دیده یا در تحویل دستگاه حضور داشته، معرفی کنید.

  • اگر کفیل ندارید، می‌توانید با سپردن وثیقه (مثلاً سند ملکی یا وجه نقد) نیز آزاد شوید.

  • در دفاع از خود، توضیح دهید که قصد سرقت نداشته‌اید و بلافاصله مال را بازگردانده‌اید.


۶. نکته مهم


مطالبه طلب باید از طریق مراجع قانونی (شکایت حقوقی یا اجرای ثبت) صورت گیرد و تصرف مال دیگری به هیچ عنوان مجاز نیست و می‌تواند تبعات کیفری داشته باشد.




آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی در خصوص مراحل دادسرا و دادگاه دارید، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه لایحه دفاعیه یا مشاوره تخصصی، می‌توانید از خدمات ویژه وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد جعفری

تنزل پست ایثارگران

ایا تبصره 2 بند ذ ماده 87 مشمول فرزندان جانباز نیز می شود؟

پروفایل کاربر

علی سجودی زاده

آتش سوزی ساختمان

با سلام

بنده یکی از واحد های ساختمان هستم که طبقه اول اون توسط سقفی که غیر مجاز هست آتش گرفته و به طبقات بالاتر که بنده هم یکی از اونها هستم سرایت کرده و سیمکشی و رنگ خانه به صورت کامل خسارت دیده همچنین لوازم شخصی من هم دچار خسارت شده

سوال من اینه که آیا پرداخت هزینه های سیمکشی و نقاشی خونه ای که من توش مستاجرم به عهده من هست یا صاحب خانه؟ چون الان میگن من باید پرداخت کنم بعد شکایت کنم از طبقه اول بگیرم

آیا اصلا من حقی در مورد عرصه و عیان خانه دارم که بتونم بخاطرش شکایت کنم؟منطقا به عهده مالک هست این چیزها چون من مسببش نبودم ولی خواستم نظر حقوقی هم بپرسم

پروفایل کاربر

کاربر ویندادی

ارسال لایحه بجای حضور در جلسه نخست دادگاه حقوقی

بنده با شخصی معامله ای انجام دادم و پس از توافقات و پرداخت وجه جهت ثبت سند با چند نفر شاهد به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کردیم، در سند ارزش منطقه ای ملک به عنوان مبلغ درج شده و قید شده که نقدا و تماما پرداخت گردیده و کلیه خیارات خصوصا خیار غبن ساقط گردیده است. حال پس از ۱۰ سال و فوت آن شخص، یکی از ورثه ادعا نموده چون مبلغ بیع مشخص نیست، سند باید ابطال گردد. بنده نیز امکان اثبات پرداخت مبلغ ثمن واقعی را پس از این همه سال ندارم چون فقط خودم و فروشنده از آن مطلع بودیم و بنابراین بنا ندارم آن را افشا کنم.
حال جلسه اول دادگاه با جلسه دیگرم در شعبه دیگری از دادگاه دقیقا در یک زمان است و بنده به توصیه یکی از دوستان قصد ندارم در این جلسه دادگاه شرکت کنم تا مجبور به توضیح ثمن واقعی بیع نباشم. که ظاهرا الزامی جهت افشای آن نیز وجود ندارد، مگر این که قاضی بپرسد.

سوال اول اینکه آیا عدم حضور در جلسه اول رسیدگی و ارسال لایحه و رونوشت مدارک بجای حضور برای بنده مشکلی ایجاد می کند؟
سوال دوم اینکه با توجه به اینکه در پرونده ای دیگر ثمن واقعی این معامله را عنوان کرده ام و خواهان از آن اظهارات بنده مطلع است، آیا مشخص شدن یکسان نبودن ثمن واقعی و مبلغ درج شده در سند می تواند برای من مشکلی ایجاد نماید؟ دفتر ثبت اسناد آن موقع توضیح داد که بخاطر کمتر شدن مالیات پرداختی عرف بر این است که ارزش معاملاتی بجای مبلغ واقعی درج گردد.

ممنون خواهم شد اگر به هر دو سوال پاسخ دهید و بی نهایت ممنون بابت وقت گرانبهای شما