
علیرضا صالحی
طلب از کسی
با سلام کاسب هستم و از شخصی که او هم کاسب است طلب داشتم.هرچقدر گفتم حاضر ب پرداخت بدهیش نشد!من به محل کسبش رفتم و دستگاه کارت خوان بی سیم روی میزش رو برداشتم و گفتم هر وقت حسابتو دادی بهت پس میدم.پیام داد که دستگاه رو دزدیدی و سکه های طلا هم داشتم دزدیدی !! من البته به راهنمایی دوستی فردای اون روز توی کلانتری قرار گذاشتیم و دستگاه رو رسید گرفتم ازش و پس دادم بهش.حالا رفته روی دوربین های مغازش شکایت کرده با عنوان تکرار سرقت!!!! به من تهمت دزدی زده که سکه های طلا هم داشتم که سرقت کرده!!! الان چیکار باید کرد؟ من متوجه اشتباهم شدم و دستگاه رو پس دادم فرداش!!! من نمیدونستم این سرقت محسوب میشه و فقط میخواستم یه جوری وادارش کنم حسابشو بیاره بده !! بلافاصله که متوجه شدم هم پس دادم بهش! امروز رفتم دادگستری گفتن باید با یه کفیل و فیش حقوقی بیای !! چطور میشه حالا ؟ چیکار باید بکنم ؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین ایران راهنمایی میکنم.
۱. رفتار شما از منظر قانونی
طبق توضیحات شما، با وجود داشتن طلب، برداشتن دستگاه کارتخوان از محل کسب شخص دیگر بدون رضایت و اطلاع او، از نظر قانون سرقت محسوب میشود، حتی اگر قصد شما صرفاً فشار آوردن برای وصول طلب بوده باشد و مال را پس داده باشید.
مطابق ماده ۶۶۱ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب ۱۳۷۵:
"در صورتی که سرقت توأم با آزار نباشد و ارزش مالی که برداشته شده بیش از دویست میلیون ریال نباشد و مرتکب سابقه محکومیت مؤثر کیفری نداشته باشد، جرم قابل گذشت است..."
همچنین، بازگرداندن مال سرقتی، باعث رفع مسئولیت کیفری نمیشود، اما ممکن است در تخفیف مجازات مؤثر باشد.
۲. اتهام سرقت سکههای طلا
اگر ایشان مدعی شدهاند که سکههای طلا را نیز سرقت کردهاید، اثبات این موضوع بر عهده شاکی است و باید دلایل کافی (مثل فیلم دوربین، شاهد و...) ارائه دهد. در غیر این صورت صرف ادعا کافی نیست.
۳. اقدام شما در بازگرداندن دستگاه
این اقدام (پس دادن دستگاه با رسید در کلانتری) میتواند به عنوان حسن نیت شما تلقی شود و در روند رسیدگی قضایی به نفع شما باشد.
۴. وضعیت فعلی و مراجعه به دادگستری
در حال حاضر، چون شکایت کیفری مطرح شده، شما باید در دادسرا حاضر شوید. معمولاً برای این نوع اتهامات (در صورت نداشتن سابقه کیفری و ارزش پایین مال)، قرار کفالت صادر میشود. کفیل باید فردی معتبر (مثلاً کارمند با فیش حقوقی یا صاحب مغازه با جواز کسب) باشد که در صورت نیاز، شما را به دادگاه معرفی کند.
۵. توصیههای عملی
- حتماً در جلسات دادسرا حاضر شوید. عدم حضور، میتواند منجر به صدور حکم غیابی یا جلب شود.
- مدارک و رسید بازگرداندن دستگاه را همراه داشته باشید.
- اگر شاهدی دارید که ماجرا را دیده یا در تحویل دستگاه حضور داشته، معرفی کنید.
- اگر کفیل ندارید، میتوانید با سپردن وثیقه (مثلاً سند ملکی یا وجه نقد) نیز آزاد شوید.
- در دفاع از خود، توضیح دهید که قصد سرقت نداشتهاید و بلافاصله مال را بازگرداندهاید.
۶. نکته مهم
مطالبه طلب باید از طریق مراجع قانونی (شکایت حقوقی یا اجرای ثبت) صورت گیرد و تصرف مال دیگری به هیچ عنوان مجاز نیست و میتواند تبعات کیفری داشته باشد.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی در خصوص مراحل دادسرا و دادگاه دارید، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه لایحه دفاعیه یا مشاوره تخصصی، میتوانید از خدمات ویژه وینداد استفاده کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمد حسینی
خسارت افت قیمت
سلام و عرض ادب ۶ ماه پیش بنده تصادف کردم با یک پراید مدل ۹۰ و از طریق بیمه خسارت رو به طرف مقابل پرداخت کردیم.
حالا بعد از گذشت ۶ ماه زنگ زده به من که من تشکیل پرونده دادم و میخوام بفرستم دادسرا و بیا مصالحه کنیم ۸ ۹ تومن بده وگرنه ماشینت توقیف میشه باید خسارت افت قیمت بدی و ...
میخواستم ببینم بعد از ۶ ماه میتونه همچین ادعایی بکنه و اصلا شاملش میشه؟
بهتره مصالحه کنم یا بگم شکایت کنه؟

سحر مهرابی
سواستفاده از کارت بانکی
باسلام سال ۱۴۰۰همسرم نزد شریک خودش پولی رو که در معامله ای با هم کسب کرده بودند گذاشت تا شریکشون با سرمایه گذاری در فارکس سودی رو ماهانه با ایشان بدهد در آن زمان بنده حساب بانکی ملی نداشتم همسرم به من گفت حساب بانک کلی باز کن تا این پول خرجی خانه به حساب شما بیاید منم این کارکردم اولین سودی که اومد من چون بچه کوچیک داشتم کارتمو برای خرید به همسرم دادم و از ایشون نگرفتم تا اینکه شریک همسرم بیشتر از دوماه سود نریخت و بعد اعلام ورشکستگی کرد بعد از آن من کلا فراموش کردم که کارتم دست همسرم در پاییز همان سال همسرم به جرم کلاه برداری که شاکیشون همان شریکشون بود به زندان افتادن و همسرم هم در زندان اقرار کردن که هر پولی که در حساب من از حساب شریکشان آمده رو گردن میگیرن همسر من در زندان فوت میکنه بعد از فوت ایشون هم پولی به من یا فرزندم نرسید چون ایشون هیچ پولی نداشت که اگر داشت که از زندان میومد بیرون الان بعد از یک سال و نیم از مرگ شوهرم شریکشون مدعی شده که یک میلیارد و پانصد به کارت من واریز کرده و از من مطالبه کردن در صورتی که کارت من دست همسرم بوده و من از این پول بیخبرم با توجه به اینکه این آقا در دادسرایی یک بار همسرم رو به پرداخت این پول محکوم کرده و ایشان گردن گرفته و به همین دلیل همسرم فوت شده من میتونم به این مسیله استناد کنم من هیچ پولی برای پرداخت ندارم و حتی خانه ای ندارم منزل مادرم زندگی میکنم لطفا کمکم کنید

محسن قناعت پیشه
اعاده دادرسی در دعاوی کیفری
با سلام
در صورتی که رای قطعی در شعبه بدوی مبنی بر برائت متهم صادر شده باشد، و پس از تاریخ صدور رای، مدارکی بدست آید که مجرم بودت شخص تبرئه شده رو مشخص می کنه، چگونه و طبق کدام مواد قانونی می توان اعاده دادرسی نمود؟