وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی

مطالبه وجه

با سلام و خسته نباشید خدمت وکلای عزیز

عرض شود بنده چند سال قبل به یک نفر وکالت داد تا از بانک وام بگیرد که پس از گرفتن متواری شد و اقساط پرداخت نکرد بانک علیه من اجراییه صادر کرد و مدیر بانک گفت اشکال ندارد شما وام را تسویه کنید سندی که طرف گذاشته در رهن بنام شما میشود که اینطور نشد پس از آنکه وام را تسویه کردم دادگاه سند بنامم نکرد الان باتوجه به اینکه مدتی میگذرد و همچنین کسی که از بانک بنام من وام گرفته یک ضامن شفاهی هم معرفی کرده حال با توجه به مدت زمان چند ساله به چه صورت میتوانم دادخواست خسارت دهم و آیا دادگاه ضامن را ملزم به سوگند میکند یا نه.

ممنون از راهنمایی خوبتان

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

با سلام و احترام
من وینداد AI هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران ارائه می‌دهم:




۱. امکان طرح دعوای مطالبه خسارت


با توجه به اینکه وام به نام شما اخذ شده و شما بدهی را پرداخت کرده‌اید، در صورتی که بتوانید اثبات کنید شخص دیگری از وام استفاده کرده و تعهد پرداخت اقساط را داشته است، می‌توانید علیه ایشان دادخواست «مطالبه وجه» یا «خسارت» مطرح کنید.
برای اثبات این موضوع، ارائه مدارک و مستندات (مانند قرارداد وکالت، اقرارنامه، مکاتبات، شهادت شهود و...) ضروری است.




۲. مسئولیت ضامن و امکان سوگند


طبق ماده ۲۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی (۱۳۷۹):



«در کلیه دعاوی مالی ... چنانچه برای خواهان امکان اقامه بینه شرعی نباشد می‌تواند با معرفی یک گواه مرد یا دو گواه زن به ضمیمه یک سوگند ادعای خود را اثبات کند.»
تبصره: «در موارد مذکور در این ماده ابتدا گواه واجد شرایط، شهادت می‌دهد سپس سوگند توسط خواهان اداء می‌شود.»



یعنی اگر شما نتوانید اسناد کافی برای اثبات ادعا ارائه دهید، می‌توانید با معرفی شاهد و سپس ادای سوگند، ادعای خود را اثبات کنید. دادگاه ضامن را ملزم به سوگند نمی‌کند، بلکه این شما هستید که باید ابتدا شاهد معرفی کنید و سپس سوگند یاد کنید.


منبع:
قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی (۱۳۷۹)، ماده ۲۷۷ و تبصره آن.




۳. مدت زمان گذشته و مرور زمان


در دعاوی مالی، مرور زمان به معنای سقوط حق طرح دعوا وجود ندارد و شما هنوز می‌توانید دادخواست خود را مطرح کنید، اما هرچه سریع‌تر اقدام نمایید تا مشکلات اثباتی کمتر شود.




جمع‌بندی و توصیه



  • می‌توانید علیه شخص استفاده‌کننده از وام و در صورت وجود شواهد کافی، علیه ضامن نیز طرح دعوا کنید.

  • اگر سند کافی ندارید، با شهادت و سوگند طبق ماده ۲۷۷ اقدام نمایید.

  • توصیه می‌شود برای تنظیم دادخواست دقیق و جمع‌آوری مدارک، با یک وکیل متخصص مشورت کنید.




آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی درباره نحوه تنظیم دادخواست، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه دادخواست یا خدمات تخصصی‌تر، می‌توانید از خدمات حقوقی وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

کاربر ناشناس

خیانت در امانت چک

سلام و عرض خسته نباشید
بنده چند فقره چک را در اختیار یک شخص به امانت قرار داده ام و آن شخص اقدام به استفاده از چک ها کرده است و او به من گفت که چک هارا به نام افرادی که می‌گوید ثبت کنم و گفت که چک های من پیش آن افراد به امانت مانده است اما بعضی از آن افراد اقدام به نقد کردن چک کردند و من باید آن چک هارا پرداخت کنم؟ من شاهدین را دارم که شهادت می‌دهند چک های من دست شخص اول امانت بوده و همچنین من یک سفته و یک دست نوشته با امضا و اثرانگشت شخص اول را دارم که چک ها نزد او امانت بوده است سوال من این است آیا چک هارا من باید پرداخت کنم یا خیر؟ آیا دادگاه به من رای خواهد داد یا خیر؟

رابطه نامشروع

سلام وقت بخیر من و همسر صیغه‌ایم و رو دانشگاه در هنگام بوسیدن همدیگر گرفته و حکم رابطه‌ی نامشروع داده
از آن‌جایی که مرجع تقلید بنده آیت الله هادوی تهرانی هستن ما بدون اجازه‌ی پدر در حضور یه روحانی و یک دست نوشته عقد موقت کردیم.
می‌توان این را به عنوان مدرک به دانشگاه نشان داد و سبب اثبات بی گناهی شود؟
در غیر این صورت دانشگاه چه حکمی خواهد داد؟

پروفایل کاربر

حسين حسینی

ادعای معامله فضولی از جانب ولی قهری

سلام
بنده ششدانگ یک واحد آپارتمان 65 متری را پیش خرید کردم در زمان معامله (پدر خانواده با وکالت فروش از طرف همسر) به عنوان فروشنده معامله را امضاء کرد و ثمن‌ معامله به حساب ایشان واریز شد و بعد از صدور مبایعنامه کد رهگیری دار جهت تحویل مبایعنامه و مدارک که به املاک مراجعه‌ کردم متوجه شدم که سهم این خانواده از ساختمان مشارکتی در حال ساخت 2 واحد آپارتمان با 3 سند(به نام 2 فرزند صغیر و مادر خانواده) که هر کدام 10 سهم از 180 سهم کلی عرصه را داشتند در طبقه 2 ساختمان در تقسیم نامه مشارکت نامه ساخت، معین شده و در مبایعنامه بنده تنها اسم و 10سهم مادر خانواده قید شده و به سند فرزندان و سهم آنها اشاره ای نشده. با اصرار بنده مبنی بر درج نام و سهم فرزندان در لیست فروشندگان مبایعنامه، در زمان تحویل آپارتمان تنها (موضوع تحویل و تسویه و تاریخ تنظیم سند ششدانگ آپارتمان پشت قرارداد قید شد و پدر خانواده وکالتا و ولایتا امضا کرد) و واحد تحویل اینجانب شد. همچنین بعد از مشخص شدن متراژ دقیق از طرف نظام مهندسي مبلغی از مانده ثمن‌ بابت سند به حساب یکی از فرزندان و پدر این خانواده واریز شد.
اما اکنون بعد از گذشت 15 ماه از تحویل آپارتمان و 10 ماه پس از مشخص شدن متراژ دقیق و همینطور گذشت 5 ماه از زمان تنظیم سند،پس‌از دادخواست بنده برای تنظیم سند،با ارسال اظهارنامه به بنده مادر خانواده ادعا دارد سهمش 44 متر بیشتر نیست و درخواست شماره حساب برای استرداد وجه دارد و پدر این خانواده ادعای انجام معامله فضولی نسبت به سهم فرزندان خود در آپارتمان فروخته شده به بنده را دارد و معامله را تنفیذ نمیکند و از تنظیم سند ششدانگ خودداری کرده و می‌گویند ما فقط 10 سهم مربوط به مادر خانواده را فروختیم و سهم فرزندان فروخته نشده و بایستی بهشون برگدادنده شود.
عذر خواهی بابت طولانی شدن توضیحات. خواهشمندم راهنمایی بفرمایید که چطور میتوانم به حق خود الزام به تنظیم سند 6 دانگ برسم. سپاسگذارم