وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

میرا ایرانمهر

2 ماه پیش

مستقل شدن

من ۲۵ سالمه و مجردم پدری به شدت ظالم دارم همش آزار و اذیت میکنه نمیزاره یه آب خوش از گلوم پایین بره درضمن نمیزاره کار کنم پول در بیارم و خودشم بهم پول نمیده خیلی محدودم میکنه و زورگوئه حتی چند باریم به مرگ تهدیدم کرده خیلی ظالمه و انتظار داره هرچی میگه من بگم چشم و هیچ کاری به جز تو خونه موندن نکنم من دوست دارم کار کنم خودش بهم پول نمیده نمیزاره کارهم کنم من میخوام برم یه شهر دیگه زندگی و کار کنم نگرانم نکنه بیاد دنبالم و منو برگردونه خونه حالا من باید چیکار کنم؟

اگه بخوام از این شهر برم و پدرم اومد منو پیدا کرد و خواست منو برگردونه خونه طبق قانون میتونه منو به زور با خودش برگردونه خونه؟

برای اینکه حتی اگه منو پیدا کرد نتونه منو برگردونه خونه میشه حکم آزادی بگیرم؟ یعنی حکمی که من آزادم و اون حق نداشته باشه به زور منو با خودش ببره؟

اگه همچین حکمی هست باید چیکار کنم تا این حکم رو بگیرم؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (3)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش


سلام،

من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین ایران به شما پاسخ می‌دهم.


۱. حق استقلال فرزند بالغ از نظر قانونی

با توجه به سن شما (۲۵ سال)، از منظر قانون مدنی ایران، شما بالغ، رشید و مستقل محسوب می‌شوید و پدر یا هیچ‌یک از والدین حق ندارند شما را به اجبار در خانه نگه دارند یا مانع کار و استقلال شما شوند.


ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی:

"اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند:

۱- صغار

۲- اشخاص غیر رشید

۳- مجانین"


شما با توجه به سن و سلامت عقل، هیچ‌کدام از این شرایط را ندارید و کاملاً مستقل هستید.


۲. آیا پدر می‌تواند شما را به زور به خانه برگرداند؟

خیر.

بر اساس قانون، پس از رسیدن به سن بلوغ و رشد، هیچ شخصی (حتی پدر یا مادر) حق ندارد شما را به اجبار در محل خاصی نگه دارد یا مانع خروج، کار یا استقلال اجتماعی شما شود.

اگر پدر شما به زور متوسل شود، این عمل می‌تواند مشمول عناوین مجرمانه مانند ایراد ضرب و جرح، تهدید، حبس غیرقانونی یا سلب آزادی باشد و قابل شکایت در مراجع انتظامی و قضایی است.


۳. آیا می‌توانید حکم آزادی یا منع دخالت پدر بگیرید؟

در قوانین ایران، اصطلاح «حکم آزادی» به معنای مصطلح وجود ندارد، زیرا شما طبق قانون مستقل هستید و نیاز به حکم خاصی برای اثبات استقلال خود ندارید. اما در صورت آزار، تهدید یا ضرب و جرح توسط پدر، می‌توانید به مراجع زیر مراجعه کنید:


کلانتری محل (برای شکایت از تهدید، ضرب و جرح، یا حبس غیرقانونی)

دادسرای ناحیه امنیت اخلاقی و اجتماعی (در صورت استمرار تهدید یا آزار)

مراجع حمایت از زنان و اورژانس اجتماعی ۱۲۳ (در صورت اضطرار و نیاز به حمایت فوری)

در صورت لزوم، دادگاه می‌تواند برای شما قرار تأمین خواسته یا دستور منع تماس یا نزدیک شدن پدر صادر کند، به ویژه اگر تهدید جانی وجود داشته باشد.


۴. راهکار عملی

۱. در صورت تهدید یا آزار جدی، بلافاصله به کلانتری یا اورژانس اجتماعی ۱۲۳ اطلاع دهید. ۲. در صورت نیاز به حمایت قضایی، از طریق دادسرا شکایت کیفری تنظیم کنید و درخواست دستور منع تماس یا نزدیک شدن پدر را مطرح نمایید. ۳. در صورت داشتن شواهد (پیامک، صدای ضبط‌شده، شاهد)، آن‌ها را همراه داشته باشید. ۴. در صورت نیاز به حمایت اجتماعی، می‌توانید از خدمات مددکاری و مشاوره اورژانس اجتماعی استفاده کنید.

سارا نیهانی

2 ماه پیش

راستی یه سوال عزیزم شما دختری یا پسر و مادر یا خواهر و برادری داری؟

سارا نیهانی

2 ماه پیش

سلام عزیز شما ۱۸سال رو رد کردین و ب سن قانونی رسیدین شما دیگه اجازه تون دست خودتونه و پدر نمیتونه شمارو ب زور جایی نگاه داره برید یه شهر دیگه و زندگی جدیدی شروع کنیو ولی اینو بدونین ک کار خیلی سختیه باید خیلی سختی بکشید و مواظب خودتون باشید ولی قبل از رفتن با یه وکیل حضوری یا تلفنی صحبت کنید ک کامل راهنمایی تون کنه و اینکه شما میتونید ازش شکایت کنید ولی قبل شکایت مدرک بر علیهش جمع کنید مثل پیام های تهدیدش یا وقتی شمارو اذیت میکنه صداشو ظبت کنید یا ازش فیلم بگیرین یا شاهد داشته باشین مثلا چند بار در حضور کسی شمارو تهدید ب مرگ و .... کرده باشه اینجوری قانون پشت شماست

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمدصادق زارع

1 سال پیش

رابطه نامشروع

باسلام چندی پیش همسرم باپسری اشنا شده وپسراقدام فرارازخانه توسط همسرم راکرده والان همسرم برگشته وخودش اقرارکرده وطبق شکایت قبلی ما قاضی دستورپرینت مکالمات داده میخاستم ببینم درآینده چه اتفاقی خواهدافتادممنون ازشما

پروفایل کاربر

اسما فرحی

2 ماه پیش

تعهد محضری

با سلام و احترام

بنده به عنوان کارمند اداره شهرستان بدون هیچ گونه اطلاعی از زمینهای مربوط به ایجاد سایت مقام فوق نامه ای بر این مضموم برای بنده ارسال کرده است مبنی بر درخواست اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان مبنی بر معرفی نماینده تام الاختیار برای سپردن تعهد نامه محضری زمین محل استقرار سایت بنده را به عنوان نماینده با اختیار تام

برای سپردن تعهد نامه محضری تحویل زمین معرفی کرده ایا در آینده برای بنده مسئو لیتی ایجاد نخواهد کرد (در ضمن تعهد نامه به با شناسه ملی شرکت و به اسم شرکت است و بنده فقط به عنوان نماینده امضا می کنم )

پروفایل کاربر

مریم نصیری

3 سال پیش

قطع انشعاب توسط همسایه

سلام و روزبخیر

بنده ساکن یک آپارتمان 7 واحده در تهران هستم که یک واحد آن در طبقه منفی 2 به صورت غیر قانونی سال 1354 ساخته شده و الان جواز و سند دارد و سند آن که در زمان انقلاب به دست کمیته امداد افتاد در حال حاضر با هماهنگی ساکنین یکی از مالکین آن واحد را در مزایده خریده و سند برای آن صادر شده است . از آنجا که این واحد در طبقه منفی دو است و لوله های آب همه واحد ها از موتورخانه و سقف این واحد رد میشود.
مالک این واحد الان ادعا دارد که لوله های قدیمی باید جمع شود وبا هزینه ساکنین لوله های آب از راه دیگری وارد واحد ها شود . لازم به ذکر است در حال حاضر این لوله ها هیچ نشتی آبی ندارد و تنها به دلیل آنکه شاید در آینده نشتی داشته باشد و سقف ایشان نم دهد چنین ادعایی دارد. چطور میتوان این مورد را قانونا به ایشان متذکر شد که برای اصلاح در ملکی که خریده اند باید خودشان هزینه نمایند؟ و اگر ایشان نسبت به قطع لوله واحدها اقدام نمودند چه اقدام قانونی میتوان انجام داد؟