مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

محسن متقیان

قرارداد بین موجر و مستاجر

سلام

الان بنده یک سال هست که مستاجر هستم صاحبخانه اعلان کرده اجاره بها دو برابر یا خانه را تخلیه کن آیا با قانون جدیدی که اعلان شد حق چنین کاری را دارد یانه؟

طبق قانون جدید من باید به کجا مراجعه کنم.باتشکر

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

7 ماه پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین جاری ایران ارائه می‌دهم.


بررسی حق افزایش اجاره و الزام به تخلیه


مطابق قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۷۶، پس از پایان مدت اجاره، اگر موجر (صاحب‌خانه) و مستأجر درباره ادامه اجاره و میزان اجاره‌بها به توافق نرسند، موجر می‌تواند درخواست تخلیه بدهد. در این قانون، محدودیتی برای میزان افزایش اجاره‌بها تعیین نشده است و هرگونه توافق جدید باید با رضایت طرفین باشد. اگر مستأجر با افزایش اجاره‌بها موافقت نکند، موجر می‌تواند تقاضای تخلیه کند.


ماده ۳ قانون روابط موجر و مستأجر ۱۳۷۶:



«پس از انقضاء مدت اجاره به تقاضای موجر یا قائم مقام قانونی وی امکان تخلیه عین مستأجره وجود دارد.»



نکته مهم:



  • اگر مدت اجاره شما به پایان رسیده است، صاحب‌خانه می‌تواند درخواست تخلیه کند و شما الزام قانونی به پذیرش افزایش اجاره‌بها ندارید، اما اگر قرارداد جدید امضا نشود، موجر حق دارد از طریق دادگاه یا شورای حل اختلاف اقدام کند.

  • اگر هنوز مدت قرارداد شما تمام نشده، موجر حق افزایش اجاره یا الزام به تخلیه را ندارد مگر اینکه شما تخلفی کرده باشید یا شرط خاصی در قرارداد باشد.


مرجع رسیدگی


در صورت اختلاف بر سر تخلیه یا میزان اجاره‌بها، مرجع صالح برای رسیدگی به این موضوع شورای حل اختلاف محل وقوع ملک است. شما می‌توانید با مراجعه به این شورا، درخواست رسیدگی به اختلاف خود را ثبت کنید.


جمع‌بندی



  • اگر مدت اجاره تمام شده و توافقی درباره ادامه و مبلغ جدید حاصل نشود، موجر می‌تواند درخواست تخلیه دهد.

  • اگر مدت قرارداد باقی مانده، موجر حق افزایش یک‌طرفه اجاره یا الزام به تخلیه را ندارد.

  • مرجع رسیدگی به اختلافات، شورای حل اختلاف است.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی عملی، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه قرارداد یا پیگیری حقوقی تخصصی، می‌توانید از خدمات وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

شبنم بنیادی

3 هفته پیش

قولنامه

سلام وقت بخیر.
ما یک واحد آپارتمان خریدیم که در قولنامه نوشته شده: «فروشنده یک واحد زیرشیروانی احداث کرده که فعلاً در ماده ۱۰۰ است و بعد از تعیین تکلیف یا تخریب، سند زده می‌شود.»
در قولنامه فقط یک پارکینگ ذکر شده و به ما فروخته شده ولی در سند رسمی دو پارکینگ وجود دارد. هنگامی که رفتیم قولنامه محضری انجام بدیم سردفتر گفت به همین دلیل فعلاً امکان ثبت سند نیست تا فروشنده تفکیک انجام دهد.
در قولنامه هیچ تعهدی با زمان و ضمانت اجرا برای رفع ماده ۱۰۰ و تفکیک پارکینگ نوشته نشده است.
تا الان ۴.۵ میلیارد پرداخت شده و ۵۰۰ میلیون بابت زمان تنظیم سند (۲۰ اسفند) مانده.
در قرارداد آمده در صورت تأخیر روزی ۵ میلیون خسارت و در صورت فسخ، یک میلیارد ضرر و زیان تعیین می‌شود.

سؤالات من این است:
۱. با توجه به اینکه در قولنامه تعهد مشخص و ضمانت اجرایی درباره ماده ۱۰۰ و تفکیک پارکینگ وجود ندارد، آیا لازم است الحاقیه محضری یا دستی تنظیم شود؟ و متن آن چطور باید نوشته شود؟
۲. در صورت عدم تنظیم سند تا تاریخ مقرر (۲۰ اسفند)، آیا ما می‌توانیم بر اساس قولنامه فعلی، فسخ کنیم یا خسارت روزانه را مطالبه کنیم؟
۳. در صورت فسخ به علت قصور فروشنده و با توجه به افزایش قیمت ملک، آیا امکان مطالبه خسارت واقعی و بیش از مبلغ ثابت (یک میلیارد) وجود دارد؟
۴.با توجه به ماده ۱۰۰ و مشکل پارکینگ، می‌توان ثابت کرد تأخیر و تقصیر از سمت فروشنده است؟

پروفایل کاربر

پ ت

آیا برای رعایت توافق های اجاره نامه میشه وجه التزام در نظر گرفت؟

سلام

چند توافق بین موجر و مستاجر انجام شده که توی توضیحات اجاره نامه نوشته شده، ایا برای رعایت این توافق ها میشه وجه التزام در نظر گرفت؟

متن زیر برای این منظور مناسب هست؟



(( • تخلف مستأجر از هریک توافق ها، حق فسخ و تخلیه را برای موجر ایجاد خواهد کرد و مستاجر موظف است مبلغ بیست میلیون تومان به عنوان وجه التزام تخلف از توافق ها به موجر پرداخت نماید. ))

پروفایل کاربر

مهسا بابایی

مدت قرارداد

با سلام

آیا امکان دارد که تاریخ تنظیم قرارداد بعد از مدت قرارداد باشد؟
مثلا قرارداد فروش سرویس از تاریخ 97/04/01 تا تاریخ 99/04/01 باشد و تاریخ تنظیم قرارداد 98/05/09 باشد؟