وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

حمید رضا سالاری

1 روز پیش

اقرارنامه ملکی

با سلام پدر بنده یک ملکی داشتن که در گذشته به صورت یک اقرارنامه ای دستی به فرزندان خود واگذار کرده است،بعد از گذشت چند سال از اقرارنامه پدر بنده بابت همین ملک یک مبایعه نامه ای دیگری که قسمتی از آن ملک را به شخص ثالثی دیگری واگذار کرده، صورت داده است(کلاهبرداری از پدرم صورت گرفته است) حال پدر بنده فوت کرده و ما(فرزندان)نسبت به همین موضوع دادخواستی مطرح و خواستار ابطال مبایعه نامه از دادگاه شده ایم و زمان وقت رسیدگی تعیین شده است ،حال اقرارنامه اولیه ما مقدم بر مبایعه نامه دومی می‌باشد؟و چه کار باید انجام بدهیم؟ما می‌توانم اعلام کنیم در جلسه دادگاه که خرید و فروش مال غیر صورت گرفته است ؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

20 ساعت پیش

سلام،
من دستیار حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین و رویه‌های قضایی ایران به پرسش شما پاسخ می‌دهم.


۱. تقدم اقرارنامه بر مبایعه‌نامه



  • اگر اقرارنامه دستی که پدرتان تنظیم کرده، واگذاری ملک به فرزندان را به‌صورت صریح و با تاریخ مقدم بر مبایعه‌نامه دوم اثبات کند، اصل بر تقدم سند مقدم (اقرارنامه اولیه) است.

  • در رویه قضایی نیز، اگر سند عادی واگذاری (اقرارنامه) دارای تاریخ معتبر و مقدم بر سند بعدی باشد، اصل بر صحت آن است؛ مگر اینکه جعلیت یا صوری بودن آن اثبات شود یا سند رسمی معارض وجود داشته باشد.


۲. ادعای فروش مال غیر



  • اگر پدر شما بعد از تنظیم اقرارنامه و واگذاری ملک به فرزندان، مجدداً نسبت به همان ملک معامله‌ای انجام داده باشد (مبایعه‌نامه دوم)، این اقدام فروش مال غیر تلقی می‌شود.

  • طبق قانون، فروش مال غیر جرم است و شخصی که بدون داشتن مالکیت یا اختیار قانونی، ملکی را به دیگری منتقل کند، مرتکب بزه انتقال مال غیر شده است.
    قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)، ماده ۲۱۵ و نیز ماده ۱ قانون انتقال مال غیر (۱۳۰۸)، این موضوع را بیان می‌کند.


۳. اقدامات لازم در دادگاه



  • در جلسه رسیدگی، می‌توانید با ارائه اقرارنامه اولیه (با تاریخ مقدم)، ابطال مبایعه‌نامه دوم را به استناد تقدم حق خود و وقوع فروش مال غیر درخواست کنید.

  • همچنین، می‌توانید شکایت کیفری فروش مال غیر علیه شخص ثالث یا هر فردی که در این معامله نقش داشته مطرح نمایید.
    توجه داشته باشید که برای اثبات ادعای خود، ارائه مدارک و مستندات (اقرارنامه، شهادت شهود، استعلام ثبتی و...) اهمیت زیادی دارد.


۴. نکات مهم رویه‌ای



  • اگر سند انتقال دوم (مبایعه‌نامه) رسمی باشد، ابطال آن نیازمند طرح دعوا و اثبات مقدم بودن اقرارنامه و وقوع انتقال مال غیر است.

  • اگر سند دوم عادی باشد، اثبات تقدم اقرارنامه و واگذاری اولیه آسان‌تر خواهد بود.




جمع‌بندی:
شما در جلسه دادگاه می‌توانید به صراحت اعلام کنید که معامله دوم، فروش مال غیر است و با ارائه اقرارنامه اولیه، ابطال مبایعه‌نامه دوم را درخواست نمایید. همچنین، در صورت نیاز می‌توانید از طریق شکایت کیفری نیز پیگیر موضوع باشید.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی دقیق‌تر دارید، لطفاً بفرمایید.
برای تنظیم دقیق دادخواست یا شکواییه، پیشنهاد می‌کنم از خدمات تخصصی وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

ااا ااا

6 ماه پیش

در خصوص بازداشت و انتقال امتیاز مسکن مهر بدهکار

با درود و احترام،
بابت بدهی رای قاضی صادر شده و از بدهکار تنها یک امتیاز مسکن مهر که هنوز به قرارداد 5 برگی نرسیده و صرفا امتیاز رو داره شناسایی شده و به علت بهدی در شرف لغو است، بر اساس نامه، قاضی اجرای احکام درخواست توقیف و انتقال سند را کرد اما تعاونی که شخص در آن امتیاز دارد از توقیف و انتقال امتیاز بنا به اساسنامه خود و اینکه امتیاز مربوط به مسکن مهر است سر باز زده و صرفا اعلام کرده در صورت پرداخت بدهی صاحب امتیاز امکان بهره مندی طلبکار از منافع امتیاز بدهکار وجود دارد و امکان انتقال را ندارد.
اولین سوالم اینه که امکان بهره مندی از منافع امتیاز به چه معنی است؟
میخواستم بدونم که امکان انتقال و بازداشت (توقیف) امتیاز وجود داره؟ متولی توقیف و انتقال امتیاز تعاونی مسکن مربوطه است یا بخش مسکن اداره راه و شهر سازی استان؟

پروفایل کاربر

امیر آریا

1 سال پیش

رای بدوی استرداد طلا

باعرض سلام خسته نباشید وکلای عزیز
دادخپاست استرداد طلا دادیم واستماع شهود ابلاغ شد در تاریخ مراجعه کردیم دادگاه و خوانده ها هم حضور داشتند 40 گرم طلا بوده ولی یکی از خوانده ها 30 گذم گفت و یکی گفت 10 گرم 4 تا النگو بود و اینا گفتند 2 تا و قاضی هرچی گفتند یادداشت کردند ولی ما تصویر طلا رو بهشون داده بودیم الان چون فاکتورم دست اینا بود امانت فاکتور نداشتیم حالا خواستم بدونم چگونه قاضی رای خواهد داد؟

پروفایل کاربر

فرشید نیکی

1 سال پیش

ضامن شدم

سلام وقت بخیر بنده به عنوان ضامن پشت سفته رو امضا کردم که تاریخ سررسیدش۴۰۲/۸/۲۰بوده که ۲ماه از تاریخش گذشته وطرف فعلا اقدام نکرده اگه اقدام کنه واسه من مشکلی پیش میاد؟چون تواینترنت خوندم که از تاریخ سررسید ۱۰روز فرست وخواست داره اگه دیر اقدام کنه ضامن مبری میشه وسند عادی تلقی میشه ومیتونه برای متعهد اصلی اقدام کنه.ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید