وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

حمید رضا سالاری

2 ماه پیش

اقرارنامه ملکی

با سلام پدر بنده یک ملکی داشتن که در گذشته به صورت یک اقرارنامه ای دستی به فرزندان خود واگذار کرده است،بعد از گذشت چند سال از اقرارنامه پدر بنده بابت همین ملک یک مبایعه نامه ای دیگری که قسمتی از آن ملک را به شخص ثالثی دیگری واگذار کرده، صورت داده است(کلاهبرداری از پدرم صورت گرفته است) حال پدر بنده فوت کرده و ما(فرزندان)نسبت به همین موضوع دادخواستی مطرح و خواستار ابطال مبایعه نامه از دادگاه شده ایم و زمان وقت رسیدگی تعیین شده است ،حال اقرارنامه اولیه ما مقدم بر مبایعه نامه دومی می‌باشد؟و چه کار باید انجام بدهیم؟ما می‌توانم اعلام کنیم در جلسه دادگاه که خرید و فروش مال غیر صورت گرفته است ؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

سلام،
من دستیار حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین و رویه‌های قضایی ایران به پرسش شما پاسخ می‌دهم.


۱. تقدم اقرارنامه بر مبایعه‌نامه



  • اگر اقرارنامه دستی که پدرتان تنظیم کرده، واگذاری ملک به فرزندان را به‌صورت صریح و با تاریخ مقدم بر مبایعه‌نامه دوم اثبات کند، اصل بر تقدم سند مقدم (اقرارنامه اولیه) است.

  • در رویه قضایی نیز، اگر سند عادی واگذاری (اقرارنامه) دارای تاریخ معتبر و مقدم بر سند بعدی باشد، اصل بر صحت آن است؛ مگر اینکه جعلیت یا صوری بودن آن اثبات شود یا سند رسمی معارض وجود داشته باشد.


۲. ادعای فروش مال غیر



  • اگر پدر شما بعد از تنظیم اقرارنامه و واگذاری ملک به فرزندان، مجدداً نسبت به همان ملک معامله‌ای انجام داده باشد (مبایعه‌نامه دوم)، این اقدام فروش مال غیر تلقی می‌شود.

  • طبق قانون، فروش مال غیر جرم است و شخصی که بدون داشتن مالکیت یا اختیار قانونی، ملکی را به دیگری منتقل کند، مرتکب بزه انتقال مال غیر شده است.
    قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)، ماده ۲۱۵ و نیز ماده ۱ قانون انتقال مال غیر (۱۳۰۸)، این موضوع را بیان می‌کند.


۳. اقدامات لازم در دادگاه



  • در جلسه رسیدگی، می‌توانید با ارائه اقرارنامه اولیه (با تاریخ مقدم)، ابطال مبایعه‌نامه دوم را به استناد تقدم حق خود و وقوع فروش مال غیر درخواست کنید.

  • همچنین، می‌توانید شکایت کیفری فروش مال غیر علیه شخص ثالث یا هر فردی که در این معامله نقش داشته مطرح نمایید.
    توجه داشته باشید که برای اثبات ادعای خود، ارائه مدارک و مستندات (اقرارنامه، شهادت شهود، استعلام ثبتی و...) اهمیت زیادی دارد.


۴. نکات مهم رویه‌ای



  • اگر سند انتقال دوم (مبایعه‌نامه) رسمی باشد، ابطال آن نیازمند طرح دعوا و اثبات مقدم بودن اقرارنامه و وقوع انتقال مال غیر است.

  • اگر سند دوم عادی باشد، اثبات تقدم اقرارنامه و واگذاری اولیه آسان‌تر خواهد بود.




جمع‌بندی:
شما در جلسه دادگاه می‌توانید به صراحت اعلام کنید که معامله دوم، فروش مال غیر است و با ارائه اقرارنامه اولیه، ابطال مبایعه‌نامه دوم را درخواست نمایید. همچنین، در صورت نیاز می‌توانید از طریق شکایت کیفری نیز پیگیر موضوع باشید.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی دقیق‌تر دارید، لطفاً بفرمایید.
برای تنظیم دقیق دادخواست یا شکواییه، پیشنهاد می‌کنم از خدمات تخصصی وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

حسین فرخی

2 سال پیش

شکایت از برنامه ترب

سلام.یک عدد چرخ خیاطی خرید کردم ولی کالای دریافت شده با شرایط ذکر شده تو وبسایت فرق داره و بعد از ثبت سفارش و قبل از ارسال کالا با مدیر فروشگاه در مورد صحت ذکر شده تو وبسایت صحبت کردم ولی متاسفانه حالا زیر بار نمی روند و هیچ یک پاسخگو نیستند در ضمن ۲۵۰۰۰۰۰ تومان هم هزینه اضافه پس از ثبت سفارش از من دریافت کردن که به حساب حاضر مدیر فروشگاه واریز کردم.

پروفایل کاربر

سعید محمدی

7 ماه پیش

از کارافتادگی

آیادرموقع بیمه بیکاری میشودبرای کارافتادگی هم اقدام کرد؟

پروفایل کاربر

جلال دهقانی

2 سال پیش

مزایده ملک ورثه ایی

با سلام
پدرم پارسال فوت شده و همسر دوم پدرم تو چهار سال آخر عمر پدرم که الزایمر گرفته بود سوءاستفاده های زیادی ازش کرده بود بعد از صدور حکم حجر پدرم به ما اعلام کرد که فقط در صورتی باما در سر تقسیم ترکه همکاری میکنه که ما پیگیر کارایی که کرده نباشیم که ما قبول نکردیم
تو جلسه تقسیم ماترک به قاضی اعلام کرد که من با اینا سازش ندارم قاضیم حکمبه مزایده ملک ورثه ایی داد
چجوری میتونیم از مزایده رفتن ملک جلوگیری کنیم چون اون خونه کلی خاطره برامون داره از طرفی از نظر مالی اقدرت شرکت تو مزایده رو نداریم
ممنون