
حمید رضا سالاری
اقرارنامه ملکی
با سلام پدر بنده یک ملکی داشتن که در گذشته به صورت یک اقرارنامه ای دستی به فرزندان خود واگذار کرده است،بعد از گذشت چند سال از اقرارنامه پدر بنده بابت همین ملک یک مبایعه نامه ای دیگری که قسمتی از آن ملک را به شخص ثالثی دیگری واگذار کرده، صورت داده است(کلاهبرداری از پدرم صورت گرفته است) حال پدر بنده فوت کرده و ما(فرزندان)نسبت به همین موضوع دادخواستی مطرح و خواستار ابطال مبایعه نامه از دادگاه شده ایم و زمان وقت رسیدگی تعیین شده است ،حال اقرارنامه اولیه ما مقدم بر مبایعه نامه دومی میباشد؟و چه کار باید انجام بدهیم؟ما میتوانم اعلام کنیم در جلسه دادگاه که خرید و فروش مال غیر صورت گرفته است ؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام،
من دستیار حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین و رویههای قضایی ایران به پرسش شما پاسخ میدهم.
۱. تقدم اقرارنامه بر مبایعهنامه
- اگر اقرارنامه دستی که پدرتان تنظیم کرده، واگذاری ملک به فرزندان را بهصورت صریح و با تاریخ مقدم بر مبایعهنامه دوم اثبات کند، اصل بر تقدم سند مقدم (اقرارنامه اولیه) است.
- در رویه قضایی نیز، اگر سند عادی واگذاری (اقرارنامه) دارای تاریخ معتبر و مقدم بر سند بعدی باشد، اصل بر صحت آن است؛ مگر اینکه جعلیت یا صوری بودن آن اثبات شود یا سند رسمی معارض وجود داشته باشد.
۲. ادعای فروش مال غیر
- اگر پدر شما بعد از تنظیم اقرارنامه و واگذاری ملک به فرزندان، مجدداً نسبت به همان ملک معاملهای انجام داده باشد (مبایعهنامه دوم)، این اقدام فروش مال غیر تلقی میشود.
- طبق قانون، فروش مال غیر جرم است و شخصی که بدون داشتن مالکیت یا اختیار قانونی، ملکی را به دیگری منتقل کند، مرتکب بزه انتقال مال غیر شده است.
قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)، ماده ۲۱۵ و نیز ماده ۱ قانون انتقال مال غیر (۱۳۰۸)، این موضوع را بیان میکند.
۳. اقدامات لازم در دادگاه
- در جلسه رسیدگی، میتوانید با ارائه اقرارنامه اولیه (با تاریخ مقدم)، ابطال مبایعهنامه دوم را به استناد تقدم حق خود و وقوع فروش مال غیر درخواست کنید.
- همچنین، میتوانید شکایت کیفری فروش مال غیر علیه شخص ثالث یا هر فردی که در این معامله نقش داشته مطرح نمایید.
توجه داشته باشید که برای اثبات ادعای خود، ارائه مدارک و مستندات (اقرارنامه، شهادت شهود، استعلام ثبتی و...) اهمیت زیادی دارد.
۴. نکات مهم رویهای
- اگر سند انتقال دوم (مبایعهنامه) رسمی باشد، ابطال آن نیازمند طرح دعوا و اثبات مقدم بودن اقرارنامه و وقوع انتقال مال غیر است.
- اگر سند دوم عادی باشد، اثبات تقدم اقرارنامه و واگذاری اولیه آسانتر خواهد بود.
جمعبندی:
شما در جلسه دادگاه میتوانید به صراحت اعلام کنید که معامله دوم، فروش مال غیر است و با ارائه اقرارنامه اولیه، ابطال مبایعهنامه دوم را درخواست نمایید. همچنین، در صورت نیاز میتوانید از طریق شکایت کیفری نیز پیگیر موضوع باشید.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی دقیقتر دارید، لطفاً بفرمایید.
برای تنظیم دقیق دادخواست یا شکواییه، پیشنهاد میکنم از خدمات تخصصی وینداد استفاده کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محسن پهلوان
ترخیص وسیله نقلیه
با سلام من با یک موتور تصادف کردم و مقصر طرف مقابل بوده ولی نیروی انتظامی ماشین من را تا تشکیل دادگاه ترخیص نمی کند چون طرف مقابل پاش شکسته و شاید چند هفته نتواند در دادگاه حضور یابد برای ترخیص خودرو باید چکار کنم لطفا راهنمایی کنید ممنون

رضا الهی
طلب پول
سلام من چند وقتی با یع ناخوم دوست بودم خانه این رفت آمد میکردم ۱۷۰ملیون پول بنده دسته ایشون هست شکایت کردم میگه تو از خونه من استفاده کردی ولی این پول دست ایشون قرض بوده آیا میتونه اثبات کنه؟ک من از خانه ایشان استفاده کردم ولی من هرسری رفتم ب عنوان میهمان رفتم

بهمن رضایی
مالکیت
من پدرم فوت شده ویکس از عموهامم فوت سده حدود 15سال پیش پدرم وعموهام ارث پدریشون.تقسیم کردن وبصورت حرفی بوده یکی از عم.هام با پدرمن شریک شده ودوتا عم.ی دیگرم باهم شریک شدن حالا اون عموم که با پدر من شریک بوده با وارث اون یکی عموم و شریکش هرسه نفر برگه تقسیم اون زمانرو کتبی نمودن و امضا کردن من میتونم با علم به اینکه زمین خودمونو کشاورزی کردیم با پدرم و شریکمون حالا بگم قبول ندارم و باید مجددا تقسیم بشه لطفا راهنماییم کنید